(Mo miniszterelnöke!!) parlamenti beszéde, a súlyos téboly jeleit mutatja.
Ilyen beszédre még nem volt példa: a frusztráltság, a paranoia és a teljes szellemi összeomlás példája.
Gyurcsány ugyanakkor kijelentette: a gazdaság kiegyensúlyozott és jó úton halad, de még rengeteg tennivaló áll még az ország előtt. A miniszterelnök szerint a két fő nehézség a foglalkoztatás és egy olyan költségvetés elfogadása, amely segíti a kormány - Gyurcsány szerint előremutató - gazdaságpolitikáját és nem ró nagyobb terheket a jövő generációira sem. Ennek érdekében több felelősséget kért a képviselőktől.
Gyurcsány ezután a 100 lépés programjának elemeit méltatta, melynek kapcsán a bátorság és a tettrekészség szavakkal jellemezte kormányának politikáját. Igazságos és biztonságos Magyarország megteremtését, illetve a privatizáció lezárásával a fejlesztő állam létrehozását ígérte. Ennek érdekében arra kérte a képviselőket, hogy ne az esetleges választási győzelmet, hanem a haza érdekeit szem előtt tartva politizáljanak.
"2002-ben a kampány hevében megjósoltam magamra nézve, hogyha a szocik nem hozzák amit én várok tűlük, nevezetesen egy szociáldemokrata és baloldali politizálást és gazdaságpolitikát, akkor leszek én még olyan jobboldali, hogy csak na!
Bejött!
Természetesen ÉN nem lettem jobboldali!
:-("
Most én mondjam azt a közhelyet hogy ismerős az eseted? Én, aki '94-ben Horn Gyulára szavaztam? ( igaz, mikor az abszolút győzelem másnapján bejelentette a koalíciót az SZDSZ-el, már tudtam hogy elkúrtam, de akkor már késő volt).
Előbbiek hisznek a parlamentben, tisztelik vetélytársaikat és átfogó, összefüggő programot tudnak felmutatni az ország jelenéről és jövőjéről. Utóbbiak pedig idejét múltnak tekintik a parlamentet és azt hangoztatják, hogy az emberek közé kell menni, politikai és morális szempontból lenézik vetélytársaikat és nincs elég bátorságuk átfogó programot felmutatni. Gyurcsány szerint azonban a populisták nem tudják elfogadni, hogy sokfélék vagyunk és sokfélét akarunk, aki pedig állandóan az emberekre hivatkozik, az vagy nem elég bölcs vagy nem elég bátor, hogy a saját véleményét mondja. A miniszterelnök arra kérte a pártokat, hogy segítsenek megerősíteni a demokratikus közepet.
Gyurcsány a gazdaság helyzetéről elmondta, nem igaz, hogy válság lenne, sőtt, ennek épp az ellenkezője a helyzet. A magyar gazdaság a sok kihívás ellenére is szépen halad a maga útján, akik pedig ennek az ellenkezőjét állítják, azok nem mondanak igazat. Gyurcsány Orbán Viktort, a Fidesz elnökét és az ellenzéket azzal vádolta, hogy mást állítottak a magyar gazdaságról, mikor kormányon voltak és mást állítanak most. "Ez nem méltó demokratikus politikushoz", mivel az ország közös teljesítményét és erőfeszítését vitatja el - mondta, majd hozzátette: "nem szélkakasokra, hanem felelős államférfiakra, programadó politikusokra van szükségünk". Orbán az állítások hallatán fejét ingatta, az ellenzéki padsorokból morgolódás hallatszott.
Számomra valahol azért egyfajta kárpótlás, hogy a - szerintem - legelvakultabb balliberlisokból is "fidesznácizottak" lesznek. Sokan megjártuk már ezt az utat (nem véletlenül olvadt el az SZDSZ majd 30%-ra 5%-ra), szóval no para. ;)
Szélkakasok helyett bátor államférfiak kellenek
1/2. oldal >>
Ajánlat
Gyurcsány harcol és harcra provokál A rámenős Gyurcsány a nyugdíjasokért kampányolt
Bátor kormányzással a biztonságos és igazságos Magyarországért - ez volt a fő gondolata Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napirend előtti felszólalásának, amelyet a parlament őszi ülésszakának első napján mondott. Gyurcsány a politika helyzetéről és a politikusok felelősségéről, a gazdaságról, illetve a kormány tetteiről beszélt.
Gyurcásny szerint az emberek véleménye nem túl hízelgő a politikusokról. Jelentős részük úgy érzi, "a politika rendkívül sok tartozást halmozott fel az elmúlt évtizedekben... Eltékozoltunk egy sor lehetőséget, nem nagyszerű, mély, olthatatlan felelősséggel dolgozunk... tombol az önzés és a középszer" - fogalmazott. A miniszterelnök szerint ennek oka, hogy kiveszett a parlamentből az együttműködés bátorsága.
A demokratikus versengés és a hazafias együttműködés pedig eltávolodott egymástól - mondta a miniszterelnök, bár - tette hozzá - "elsősorban a haza polgárai vagyunk, nem csak riválisai, hanem felelős, együttműködő partnerei is vagyunk egymásnak". Gyurcsány szerint azonban jelenleg élesen szemben állnak egymással a demokrata és a populista értékeket képviselő politikusok.
"Ez a nahát eredeti, de a hajóágyút már elsütötték elvtársaid"
Nos, elvtársaim nincsenek, mint ez közismert. De attól még szabályosan is szoktak tőlem lopni, ez is..:))
Másfelől, talán dél-amerikai banánköztársaságokat ismerők tudnának példákat hozni, de európai ki van zárva, arra hogy egy miniszterelnök leváltsa az alkalmatlan sportminiszterét, aki erre válaszul megpuccsolja a főnőkét..:))))))
És hogy azóta: csendes polgárháború az ellenzék, a határon túli magyarok, az egyházak, a pápa, a NATO, az EU és mindenki ellen aki szembejött...
2002-ben a kampány hevében megjósoltam magamra nézve, hogyha a szocik nem hozzák amit én várok tűlük, nevezetesen egy szociáldemokrata és baloldali politizálást és gazdaságpolitikát, akkor leszek én még olyan jobboldali, hogy csak na!
Bejött!
Természetesen ÉN nem lettem jobboldali!
:-(
Ha Gyurcsány, tud korrigálni a mostani koalíció első félidejéhez képest, ma itt mi nem beszélgethetnénk ilyen egyetértőleg, talán az alkotmányossági receptoraim sem sajognának annyira. De így ,azt kell mondanom egy év távlatából, hogy ezért Medgyessyt kár volt lecserélni.
Továbbra is azt érzem egy Fidesz győzelem esetén, hogy Brrrrrr!
Ezt tudom csodálni, mikor valakit ojektív és egyértelmű tények semmiféle hitben és hazudozásban nem ingatnak meg. Régen még idegesített, ma már csak ...
"Nekem még egy dolog bökdösi az alkotmányossági receptoraimat. A hatalomra kerülésének körülményei. Csak ez már valahogy el lett felejtve."
Már aki elfelejtette...:)
No de, legyünk igazságosak.
Az Apró-klán puccsa ( az SZDSZ, és 320 rémült MSZP-s elektoron kivül) nem jöhetett volna létre a Fidesz és Mádl bambasága nélkül....
És még valami. Ha már a puccs létrejött és levezényelték. Ami utána következett.. na az a tragikus. Az a "demokráciadeficit". - ilyet még senki nem produkált 15 év alatt mint Gyurcányo Ui. Aki gyakorlarilag úgy viselkedik azóta mint egy elszabadult hajóágyú.