Keresés

Részletes keresés

valakicsakugy_ Creative Commons License 2019.08.12 0 0 435

Nem volt. Ami késik, az még jöhet :)

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (429)
S.Adry Creative Commons License 2019.08.12 0 0 434

Szia endrebá!

Jöhetek én is?

Előzmény: endrebá (431)
S.Adry Creative Commons License 2019.08.12 0 0 433

Bocs, hogy belevau, de én így tudom :)

Előzmény: S.Adry (432)
S.Adry Creative Commons License 2019.08.12 0 0 432

Nem

endrebá Creative Commons License 2019.08.12 0 1 431

Nebaaaaa..  aztahétszenthárom.  Mondd kérlek : csak nem egy Woody Harrelson-képet mellékeltél?

endrebá Creative Commons License 2019.08.12 0 0 430

Neeeem..   csak ideiglenes téma-apály van.

Előzmény: valakicsakugy_ (428)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2019.08.11 -1 0 429

Figyellek benneteket...

A randi megvolt már? :D

Előzmény: valakicsakugy_ (428)
valakicsakugy_ Creative Commons License 2019.08.11 0 0 428

Mindenki a másik topikba ment? Le lehet itt csukni a villanyt?

endrebá Creative Commons License 2019.08.10 0 0 427

Szia te nagyonúj ismerős.. gyere többször.  :-))

Előzmény: valakicsakugy_ (425)
endrebá Creative Commons License 2019.08.10 0 0 426

Most nem is fogod megérteni..  de számíthatsz rá.

Huszonsok éves történet ez a kollégámé.. talán harminc is.  Szerintem meg nem akart ő kiemelkedni a "delírijom" -ból, de ha neked úgy kerek hogy ekkorát nem változtat egy nő, akkor lásd úgy.  :-)

Tudod ha van a való világban olyan aki érdekesebb, akkor az álomvilág fontossága elkezd leépülni.

Szerintem.

Bár én nem vagyok mérvadó vélemény ezen a téren.

Előzmény: Törölt nick (422)
valakicsakugy_ Creative Commons License 2019.08.10 0 2 425

Az italozóknak mindig akad kifogásuk, miért kezdték el/miért isznak.

Mindenki és minden hibás vagy okozója, csak ők maguk nem. 

Ők a körülmények áldozatai :-/

De a drogosokra is el lehet ezt mondani

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (423)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2019.08.10 0 0 424

Igen!!!:D

És azt még hozzá kell tenni, hogy a kis herceg gyakran csóválta a fejét, hogy az emberek felettébb furcsák.

Előzmény: Törölt nick (422)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2019.08.10 0 0 423

Nagyszerű kifogások.

Előzmény: Anyóca99 (414)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.10 0 1 422

A bámulatot még mindig nem értem, és úgy érzem ezért, h érdemtelen... :)

A barátod maga is akart változni, meglehet, éppen a nő miatt. A poharat sem az előző nője emelte az ő szájához, és nem is az új Gyöngyvirágja keze volt ami nem nyúlt utána többé...

Ez az iszákosság nagyon pontos definíciója:

A következő bolygón egy iszákos lakott. Ez a látogatás nagyon rövid ideig tartott, de nagyon elszomorította a kis herceget.

Ott találta az iszákost egy sor üres meg egy sor teli palack előtt.

- Hát te mit csinálsz itt? - kérdezte tőle.

- Iszom - felelte gyászos képpel az iszákos.

- Miért iszol? - kérdezte a kis herceg.

- Hogy felejtsek - felelte az iszákos.

- Mit? - tudakolta a kis herceg, mert máris megsajnálta.

- Azt, hogy szégyellem magam - felelte az iszákos és lehajtotta a fejét.

A kis herceg szeretett volna segíteni rajta.

- Miért szégyelled magad? - kérdezte.

- Mert iszom - vágta el a további beszélgetést az iszákos, és mélységes hallgatásba süllyedt.

De Eric Berne szerint többszereplős játszma...

Előzmény: endrebá (421)
endrebá Creative Commons License 2019.08.10 0 0 421

Te olyan szinten léptél ki a mindennapi keretek közül hogy fogadd őszinte bámulatomat.

Még szerencse hogy nem váltottál dimenziót mert akkor hiába nézelődnék fölfelé, nem is látnálak.

De egy nő aztahüje kollégámat például megváltotta a cirrózistól, a lecsúszástól, a hajléktalanságtól - sőt úriember lett mellette.

És amikor ezt el is mondtam a Rigónak pár éve, akkor körbelesett hogy hallja-e a Gyöngyömgyöngyvirágom, és súgva válaszolt hogy tudja ezt ő is.

(de nehogy a zasszony meghallja!!!)  :-)))

Előzmény: Törölt nick (417)
endrebá Creative Commons License 2019.08.10 0 0 420

A lányodnak elmondtad, és így is kellett tenned.. jól tetted.

Én elmondom az enyémeknek amit én tanultam.

Előzmény: Törölt nick (416)
endrebá Creative Commons License 2019.08.10 0 0 419

..ott vagyunk már..  :-)))

Előzmény: Anyóca99 (415)
endrebá Creative Commons License 2019.08.10 0 0 418

Ez elég szomorú történet.. én legalábbis elszomorodtam tőle.

Tényleg irigyeltem azt a helyzetet amit elképzeltem rólad az addígi kijelentéseid alapján - de ezen.. hm.. ezen én se léptem volna túl.

De ezt nem is lehetett volna megbeszélni.

A mai önzési helyzeteket meg lehetne, ebben egyetértek..

Hadak útja..   ..au.  :-(

Előzmény: Anyóca99 (413)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.10 0 0 417

De mégjobb példa erre Kalamajka.. akkor is ha körülötte nem volt alkoholizmus. Egyszerűen akkorát lépett a lépcsőn fölfelé hogy még én is ámulattal nézelődök utána.

Mi vaaan? :)

Nem a nő hibája/erénye, ha a ffi iszik/nem iszik... 

Előzmény: endrebá (406)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.10 0 1 416

Nincsenek fiaim, de ha lennének, megtanítanám nekik. A lányomat arra tanítottam, h vigyázzon magára. A fiúknak is illik vigyázni magukra... A legkevesebb a terhesség, amit egy-egy felelőtlen döntés miatt összeszedhetnek. 

Előzmény: endrebá (403)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 415

No akkor hajrá , és nyomás abba az  A-Z-ig topikba ! :-)

Előzmény: endrebá (411)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.10 0 2 414

Nem feltétlenül volt italozós . A körülmények is beleviszik , haverok , rossz házasság , akármi .

Az én apám pl.-ul sose volt italozós . Aztán amikor bekényszerítették őket a TSZ.-be , elment dolgozni egy borpincészetbe . Na onnantól nem sok időbe telt , hogy szinte sose lássa tisztán a Napot !

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (412)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.10 0 2 413

Az én házasságom ?!  Haha ...ha ...

1981-ben váltunk el  (gondolom ebből azért látszik , hogy ölég anyócás vagyok ) 6-7 év együtt járás és 12 év házasság után . Amíg tartott ,  "érzelmesen   érzelmi " volt .  Gyerekeim apukája egy született Rómeó volt .... és komolyan is gondolta , amíg szeretett . Aztán beütött a ménkű .... apuka szerelmes lett egy nála 20 évvel fiatalabb kolléganőjébe . Gondolom engem megunt a 19 év alatt (apósom is megmondta , hogy az egér is megun ugyanabba a lyukba járni .... egyem a szívét ....okos ember vót' na ) . Mi apukánk meg aszonta' , hogy legyek türelmes , ki fog szeretni a másik nőből , mert engem is szeret .

Én meg ott álltam , mint a bálám szamara , és azon gondolkodtam , mostoszt'  mi légyen . (Meg bőgtem ahol nem láttak .)  14-15 évesen jöttünk össze , gyerekszerelem volt . Egymáson/egymással tanultuk a szexet , az együtt élést , mindent . Kidobjam  ?   Várjak ? (éppen eladtuk a közösen szerzett lakást , másikba akartunk menni és anyámnál laktunk átmenetileg) .  Milyen lesz a gyerekeimnek apa nélkül felnőni ?  Az , hogy jut-e kaja az asztalra , cipő a lábukra , meg se fordult a fejemben . Majd vállalok mellék-állást , amennyit csak birok ....

Októbertől január elejéig döntésképtelen voltam , mert nem tudtam hogy viszonyulnak majd a gyerekek az új helyzethez . Úgy járt el tőlem apuka az új szerelméhez , mintha az anyja lennék .  Vacsora , zuhany , tisztacucc , és ment . Ha visszagondolok , még most is csodálkozom magamon . Ekkora egy marhát még nem hordott a Föld !

Mert szerettem , és asszem' titokban reménykedtem , hogy tényleg kiszeret a másikból ..... másik férfit meg el se tudtam képzelni , hogy valaha is hozzám érjen . A kaput az tette be , hogy egyik este arra mentem haza , hogy az alig 7 éves fiam az összes közös fotónkról lenyirbálta az apját . Másnap apukát bedobozoltuk  (lakás árát megfeleztük , a Ladát ő vitte , a gyerekeket meg én)  . Aki vagy egy  évig még visszajárt  "látogatni a gyerekeket" , elébük ment a suliba  (azelőtt sose , hiszen az iskolagondnokságon dolgoztam , egy udvarban a sulival) , nekem hozta a csokrétát , és amikor újraházasodni készült , még nekem tett szemrehányást , hogy miattam kell elvennie a csajt , mer' kidobtam .

Szóval .... más is megjárta ám a hadak útját ....

Előzmény: endrebá (411)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2019.08.10 -1 1 412

Azert ezt az "alkoholista apa" kitetelt vitatnam...  Gyakran hallani,  hogy a no valaszt. A nok is lehetnenek megfontoltabbak,  mert az az alkoholista apa az fiatalkoraban italozos legeny volt. 

Előzmény: Anyóca99 (404)
endrebá Creative Commons License 2019.08.10 0 0 411

Jelen esetben az a jó körülmény amit én is irigylek tőled - és az nem a ződség meg a gyümölcs.  :-)

(hanem az, HA érzelmi alapon ma is jónak minősíted a házasságodat)

Úgy értettem, hogy harchelyzet nem csakis akkor terem hogyha valaki harcolni akar.

Ne kérj elnézést.  Jól írsz, és örülök hogy itt vagy.

..csakhááát : lehet a te stílusodon is csomót keresni.   :-)))

A Formálisan nórumozók topikja az éppenpontAZ, amire most neked is szükséged van : csevegősszínpad.

Nem hazudok nagyot ha azt mondom hogy az index egyik legnagyobb egyénisége nyitotta nekem. (és itt az alighazugság az az hogy nekem lett volna nyitva)

Ott a jó hely megírnod hogy mit nem futtattál ki és ki szereti a kozma ízét - és leginkább miért..

Szívesen át is hívok mindenkit csevegni.. az ottani törzstagság remélem nem felejtette el.

Előzmény: Anyóca99 (410)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 410

Mi a "jó körülmények" ? Relatív .

Van hol laknom (nem albérlet) , nem kell 2 hétig agyalnom , hogy elmerjek-e költeni valami nem sürgősre a következő nyugdíjig 10-20 ezer Ft.-ot , nem kell a kaján/gyümölcsön spórolnom . Ennyi . Tudom .... sokan szeretnék ugyanezt . De hogy mibe került ez nekem , azt nem túl sokan irigyelnék asszem' .

Ha úgy érzed  "harchelyzet"-et teremtettem valami odaszúrt megjegyzéssel , akkor bocs' ! Nincs szándékomban sértegetni , piszkálgatni . Eccerűen talán csak a stílusom ....

Azt a "normális" topikot megnéztem .... nincs nagy tolongás ott az idén . Miről szólt amúgy ? Mindenről , és semmiről ? 

No megyek a fakanál végére , mielőtt kifuttatok valamit .:-)

Előzmény: endrebá (408)
endrebá Creative Commons License 2019.08.10 0 0 409

Újraélesztjük?  :-)))

Előzmény: Anyóca99 (407)
endrebá Creative Commons License 2019.08.10 0 0 408

Hm.. ha nem érted, az rólad (a jó körülményeidről) árulkodik.

A házasság érzelmi szövetségként kezdődik.. de a felbontásakor kiderül : arról szól a törvény hogy a gyerekek érdekében köttetett és az ő érdekeiket maximálisan szem előtt tartva is bontják fel.

Szóval ha akarom érzelmi, ha akarom gyermekcélú.

A szükséges pénzmennyiségeket pedig akár külön kasszán, akár közös kasszán - mindenképpen takarékoskodással ajánlott összegyűjtögetni.

Legyőzni..

Szerintem akit te a szavaiddal győzöl le, azt egy házatok építési segédmunkáiba fizikai képességromlás nélkül bevetheted.  Nem fog a közös célotok később megvalósulni.  

Alárendelődés..

Rólam beszélünk?  Mert akkor igen, tényleg.. és huszonhárom évig.  Saját ház, jó szomszédság, négy gyerek, négy új diploma került a feleségemnek ebből az "eleve elszúrt" és "becsapott helyzet" -ből.

Tudod mit.. ha csak hihettem volna hogy létezik olyan nő mint most a második barátnőm, akkor nem.. sőt.. akkor már ő lenne az elvált felségem.  Mert tényleg én szúrtam el ezt a megtörtént házasságot is, azzal hogy elhittem az érzelmi alapot és nem hittem hogy harc az élet.  (a közös élet)(is)

Mert női ábrándok tanítottak, nem pedig a saját ábrándjaikban csalódott férfiak.

Az én önbecsülésem és tartásom..   ehh.  Túlélem.  :-)

Már megint.. hát igen.

Talán nem veszed észre, de az a kifejezés hogy "már megint a te fixa ideád" .. ez már harchelyzet. Te megállapítási szándékkal ideszúrsz, én pedig védjem az álláspontomat (úgy hogy ne találhass benne egyetlen fájdalmas részt se)

Nincs ezzel baj, csak ne hazugsággal indítsuk a kapcsolatot (hogy téged idézzelek)  :-)))

Előzmény: Anyóca99 (405)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 407

No majd megnézem ezt a  "normális" topikot , de most főzök (csak lenyelem ezt a pár korty kávét még ...) .

Előzmény: endrebá (406)
endrebá Creative Commons License 2019.08.10 0 0 406

..a gondolataid nem tűnek olyannak..

Azért beszélek egyes számban, mert megtapasztaltam hogy az én eszem járása nem húzható rá a mindenkire.  Ahányszor megpróbáltam azt leírni hogy mi férfiak így vagy amúgy, mindíg kiderült hogy vannak férfiak akik éppen úgy nem. Ezért írok éntörvényekről. 

A normalitás.. 

Ad egy :  A normálisakkal a kapcsolatot a " Normálisan fórumozók topikja.  " -n tartom.  :-))

Ad kettő : normális az amit mindenki úgy csinál.  Mondd kérlek : szerinted több az aki szerint a "mi" az többet ér mint Ő ?  

Bár így lenne... 

Ügyetlen/óvatlan..

Nem vagyok se ügyetlen, se óvatlan.  Te kérdezted hogy a szennyest is elviszem-e a vacsoraasztal (szék, parketta, fürdőkád) mellé - én mondtam hogy csak azt ami amiatt szennyeződött.

Saját sorsról dönteni..

hidd el hogy az életben maradásáról a rab is dönthet.. bár nem kell hogy elhidd - attól még úgy van.

Az elméleti alkoholistáné pedig ssssimán kinyomozhatná hogy mi helyett alkoholizál a férje, és helyre is igazíthatná azt a hibát.

Jó példa erre egy mára már nyugdíjas kollégám.  Mikor megismertem, egy részeges hobó volt, de egyszercsak odakerült mellé egy nő, és a figura mire nyugdíjba ment olyan élére vasalt úriember lett hogy én is örülnék ha nekem ilyen öregkor juthatna.

De mégjobb példa erre Kalamajka.. akkor is ha körülötte nem volt alkoholizmus. Egyszerűen akkorát lépett a lépcsőn fölfelé hogy még én is ámulattal nézelődök utána.

Előzmény: Anyóca99 (404)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!