Itt a lehetőség, hogy a sok politikai guru megméresse magát !
Mi lesz a szavazás eredménye?
Hány százalék szavazza meg ? (itthonról kik?)
Mennyi ellene és mennyi tartózkodó?
Netalántán elhalasztják?
egy dolgot nem értem azért. Meddig lehet hülyíteni a népet azzal, hogy a fidesz hülyíti a népet ? Erre kíváncsi lennék, mert ez az eset még a jelentésben szereplő, egyébként megalapozott állításokat is teljesen hiteltelenné tette, magyarul egy baszott nagy öngól. Arról nem is beszélve, hogy a libsik ezután a jelentésben még nagyobb hitelességi deficitbe kerülnek, mert mi is volt az utóbbi néhány év narrativája ? Orbán nyal az uniónak, az egész harc az ep.ben amiről beszél csak az ő kreálmánya. Orbán ott a legutolsó senki, aki a kutyát sem érdekli.... és társaik.
Most ebből kiderült
- valóban van harc magyarország és az ep között
- az állva tapsból nekem az jött le, hogy orbán nemhogy senki, hanem a legnagyobb ellenség az unió egy részénél
- azt, hogy más vezetők pedig vele szelfiznek, megint csak az jött le, hogy kurvára nem utolsó senki ott, sőt
- az hogy mindenkinek nyal, csak itt játsza a nemzet megmentőjét .....
ezek az állítások most látványosan megbuktak .... nem zavarja a libsiket, hogy több év kampánydumája pár nap alatt ment füstbe ?
Egyébként meg az sem erősíti az ellenzéket, hogy a DK vezetői pl arról beszélnek, mennyi munkájuk van ebben a jelentésben .... milyen munkájuk is ? Én pl erről sem tudtam !
Az ilyen jelentéseket az EP tagok 90%-a nem olvassa el. Akik esetleg elolvasták, azok meg nem tudják a valósággal (a hazai helyzettel) összehasonlítani, mert nincs valóságismeretük.
A jelentés maga is nagy gáz. Nyilvánvaló valótlanságok vannak benn. (pl. gárda, zsidók vagyonának és életének biztonsága). Miért nem szedték ki? Egy ilyet nyilván sokan elolvastak, mielőtt szavaztak róla. Most akkor mindenki gyengeelméjű volt, vagy ennyire nem számít semmit a valóság, igazság? Ez a nagy multú Európa legtekintélyesebb döntéshozó testülete?
Rossz vicc. Szégyen. Teljesen függetlenül attól, hogy náci diktátor vagy Európa hőse Orbán.
A "Szerződések" (az alapszerződés) különleges többséget írnak elő bizonyos esetekben. Ilyen "bizonyos eset" például a a hetes cikkes szavazás (és egyébként a költségvetés is).
A különleges többség azt jelenti, hogy a tartózkodásokat is be kell számítani.
A tartózkodásokat nem számították be, így döntés lényegében nem született.
Mivel döntés nem született, jogi értelemben azt nem is lehet megtámadni, a magyar kormány keresete valószínüleg az eljárás menetére fog vonatkozni.
A lényeg, hogy a ballibsik csaltak. Szokás szerint.
persze, ez így fekete és fehér...és nyilván a többi csak hipotézis. Ettől függetlenül nincs olyan része ennek az eljárásnak ami ne bűzlene .... függetlenül attól, hogy mi állt a jelentésben.
amikor egy elmarasztaló per végén mindenki felállval ünnepel, az már alapból koncepiós per .... mert ha jogosnak is gondolják az itéletet, semmi ünnepelnivaló sincs rajta....kivéve ha :
Ott van egy szerintem világos szöveg. Direkt érv, csak el kell olvasni, és pont ellentétesnek vélem a jogi állásfoglalás végkövetkeztetésével. Szerintem egyértelműen azt mondja, hogy be kell számolni a tetves tartózkodásokat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik.
Amiből persze baromi kellemetlen dolgok következnek, pl. nem lehet egyszerűen újra értékelni a szavazatokat, hiszen a képviselő a jogi állásfoglalás értelmezésének tudatában szavaztak. meg kellene ismételni az egészet.
Meg könnyen lehet, hogy egy rakás régi szavazásról is kiderül, hogy nem úgy kellett volna, ami piszkos nagy gáz.
Én meg azt nem értem mi bonyolult ezen. Vannak uniósok jogszabályok, amelyek pontosan definiálják hogyan kell lefolytatni egy ilyen szavazást. Ha abban azt mondják ki, hogy minden 180cm magas ember szavazata duplán számít, akkor ha nem így számolják, jogtalanul jártak el ... függetlenül attól, hogy a libsi agyaddal felháborítónak vagy éppen kurva jó ötletnek találod ezt. Ezen mi a magas ?
Ez van meg a linkelt titkos (?!) angol szövegben is, a fordítás szerintem korrekt.
És erre írtam, hogy ezt nem nagyon lehet másként érteni, mint így:
Ha a kivétel mint feltétel teljesül, akkor a szavazásoknál nem csak a mellette és az ellene leadott szavazatokat veszik figyelembe.
Nem akarom ismételni magam, korábban bővebben is leírtam, azt is, hogy mi a véleményem arról a két érvről, ami alapján a jogi állásfoglalás ellentétes eredményre jut. Az szerintem sima logikai hiba.
azért én elég egyértelműen leírtam, hogy szerintem is igazad van neked és a fidesznek is. Azon információk alapján amit eddig tudok (persze nem vagyok európai jogász), a fidesz tényleg koncepció áldozata lett ... ugyanis csak minősített (a jelenlévők kétharmadának) beleegyezése fogadhatták volna el a jelentést.
A Sargentini-szavazás kapcsán azért kerülhet elő egyáltalán a kérdés, mert 2017-ben megváltozott az Európai Parlament eljárási szabályzata. Akkor került a szövegbe egy új mellékmondat, amelyik elismeri a kivételeket a szavazási szabály alól. A szavazásoknál „csak a mellette és az ellene leadott szavazatokat veszik figyelembe, kivéve azokat az eseteket, amikor a Szerződések különleges többséget írnak elő.
A szerződés a hetes cikkes szavazásnál különleges többséget ír elő.
Visszakerestem, te is belinkelted azzal, hogy nézzük meg, mennyire nincs igaza a fidesznek. Én megnéztem, és meghökkenve azt láttam, hogy szerintem de. Ott elemezgettem a dolgot, vártam hogy valaki csak beszáll. De mindenki hallgatásba burkolózott, csak "nevetséges az ilyen számolgatás" típusú hozzászólás volt, aztán témaváltozás.
Pontosan! Ha ők azt állítják, hogy Orbán és a magyar parlament képviselői nem Magyarország, akkor ugyanezen logika szerint Judith Sargentini és az EP képviselők nem az Európa, tehát Judit Sargentini és a képviselők szavaztak Orbán ellen, ami nem jogi eljárás, hanem egy Gyurcsány féle fing. Elszállt, röhögtünk rajta. Mindössze ennyi.
Valaki bemásolta ide a fórumra a titkosított jogi állásfoglalást, angol nyelven. Megnéztem, benne voltak a szükséges idézetek a szerződésekből. Annak alapján tisztán be kellett volna számítani a tartózkodásokat. Az állásfoglalás ennek az ellenkezőjére jutott, szerintem logikai hibával. Érdemes visszanézni.
Persze lehet hamisítvány is úgy ahogy van az amit ide bemásoltak, de a különböző műsorokban elhangzó érvek és ellenérvek alapján nagyon úgy tűnik, hogy igazi.
Sokkal érdekesebb lenne úgy vitatkozni róla, hogy néhányan el is olvassák, és a konkrét releváns szöveg alapján mondanak véleményt, nem egyszerűen úgy, hogy dögöljön meg a Fidesz.
Mivel a parlamentben levő emberek a szavazópolgárokat képviselik (ezért hívják képviselőnek, ha esetleg nem tudnád), így Magyarország dönt, amikor megszavaz valamit a parlament.