Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Az utobbi idők beszerzése volt e két ÖBB-s modell az új megjelenésekből, a konténeres vagon a képhez képest 3 db konténerrel gyártják - árulják, így majd lehet variálni a rakományal, (mondjuk nekem pont a Maersk festés az egyik kedvencem a másik a zászlós P&O). A másiknál meglepödtem, mivel még nem volt ilyen vagonom, hogy milyen sok felszerelendő alkatrészt adtak a hűtőpótkocsihoz, pótkerekek, aláfutás gátló rácsozat, stb. Mondjuk azok akkor mutatnak jobban ha kiveszi az ember belőle és parkoltatja a pótot.
Szülinapi ajándékként kaptam a 100 legendás vonat című könyvet. Most olvastam ki, elég jó a könyv, nem annyira szakmai, inkább olvasmányos mű. Jó pár elírás bele csúszott de nem vészes, viszont a fotókkal vannak gondok, több villanymozdony képéről leradirozták a szedőket és a tető berendezést, hogy a szöveg körbe tudja folyni a képet. A nagy méretű egész oldalas képek szépek. A végén a magyar kiadás kapott egy magyar fejezetett is, ami dicséretes de egy kicsit elnagyoltnak érzem.
Pénteken klubba nem tudok menni mert délutános vagyok, de szombaton a megbeszélt időben 9-től délig a Közmű-be ott leszek. Meg van az oktoberi beosztásom és az összes pénteken délutános vagyok, még a 24.-in i, megpróbálok a kollegáimmal cserélgetni hátha sikerül.
Az első vitrinemet úgy kaptam egy régi modelles-társamtól(Cservenka László Zsolttól).A másodikat én méreteztem és kiviteleztem,az üvegajtók nútjait(amiben csúsznak a fakeretben),azt marta ki a bányaácsunk géppel.Méretei:135×80 cm ; a mélysége: 13cm. Az üvegpolcok szélessége: 10 cm.Középen vannak a polcok alátámasztva,de ez egyre inkább kevésnek bizonyul...
Várok jelentkezőket ügyelni. Most 27.-re a közműv. házba, a civil napokra. Reggel kb. 8-tól -18 óráig. Akár csak délelöttre, vagy délutánra. Lényeg, legalább 3 ember legyen egyidőben. Figyelni kell a diorámákat, és a terepasztalt, ne piszkálja senki.
Hasonló munka lenne okt. 4-én is, de az már a bányász müv. otthonban. arra is várok jelentkezőt.
Kérdezném, sikerült valamit kezdened az asztallal? Ha igen, el tudnád e hozni a héten valamikor. Netalán elmenjünk érte. A Zsolttal valamelyik este nekiállnánk feltelepíteni a dolgokat, hogy péntekre már csak az utolsó simítások maradjanak.