Keresés

Részletes keresés

Attila G. Creative Commons License 2007.06.15 0 0 543
V-Man!
Nem azt mondtad, hogy Kovács Péter nem jöhet számításba, mert a junior válogatott edzője lesz?

Mindegy.
Legalább nem kell Negro-t vennem. :)))
Attila G. Creative Commons License 2007.06.15 0 0 542
Engem is bosszant a csend.
Bő 3 napig nem voltam gépközelben, s most azt reméltem, hogy rengeteg új igazolási info fog fogadni a Goli honlapon. Ehhez képest... :(
Előzmény: tommy d'angelo (535)
Attila G. Creative Commons License 2007.06.15 0 0 541
Kár.
Már kezdtem hozzászokni a gondolathoz, hogy Szabó Edina jön.

Lehet, hogy sztáredző - mármint Kovács Péter - vagy efféle, de én Szabó Edinát valahogy szívesebben látnám.
Előzmény: Leki (537)
Attila G. Creative Commons License 2007.06.15 0 0 540
Most hogy belegondolok, lehet, hogy tényleg Szegedi Brigi lesz a 3. kapus, legalábbis Ő a 3., akiről még nem tudunk.
Székely Zsófi szerepelt már az NBI-ben, a Szpariban - nem mindig volt rossz csapat... -, így elvileg szerintem nem szabad, hogy gondot jelentsen neki az NBI.
Ergo szerintem nem Róla van szó.

Szegedi Brigi még nem szerepelt az NBI-ben. Mondjuk szerintem nem rossz kapus.
Előzmény: OGSE (533)
Attila G. Creative Commons License 2007.06.15 0 0 539
Válaszra sem méltatom kérdéseid.
Előzmény: pagare (510)
johevi Creative Commons License 2007.06.15 0 0 538

BAROMSÁG.

Ha valóban vállalják az NBI-et akkor a kevéske pénzük felét nem edzőre kellene költeniük, hanem játékosokra vagy a jelenlegiek megtartására, motiválására.

Előzmény: Leki (537)
Leki Creative Commons License 2007.06.15 0 0 537
Sztáredzőt szerződtetne a Goldberger kézicsapata
[origo]2007. 06. 15.

Azok után, hogy könnyedén, hatpontos előnnyel megnyerte a nőikézilabda-bajnokság másodosztályának Nyugati csoportját, az Óbudai Goldberger SE vezetősége megvált a sikeredző Berendi Antaltól. A hírek szerint a frissen élvonalba jutott gárda az egykori világválogatott Kovács Péterrel tárgyal.
Ajánlat

A Veszprém Beton KC-t hat, a Nagyatádi NKK-t tíz ponttal előzte meg az Óbudai Goldberger SE nőikézilabda-csapata az NB I/B Nyugati csoportjában, így nemcsak az aranyérmet szerezte meg, de az élvonalbeli indulás jogát is.

A csapat honlapján azonban érdekes hír jelent meg: a klub vezetői nem hosszabbítják meg Berendi Antal vezetőedző június 30-án lejáró szerződését.

Dr. Ujj Péter, a klub egyik társelnöke a vele készített interjúban cáfolta, hogy elégedetlenek lettek volna Berendivel. "Miért hívják Magyarországon azt "belebukásnak", ha valaki kitölti a határozott időre szóló szerződését, megkapja valamennyi járandóságát, és nem kínálnak neki újabb szerződést? Berendi Antal nem bukott edző, nagyon is sikeres évet zártunk vele, és megvalósította azokat a terveket, amelyeket vele kívántunk megvalósítani. Azonban nekünk van egy igen határozott elképzelésünk arról, hogy milyen irányban szeretnénk fejleszteni ezt az újjászervezett Goldbergert, és ehhez az irányhoz egy új lendület szükséges, amit egy másik típusú edzővel kívánunk megvalósítani."

A hírek szerint a kiszemelt tréner nem más, mint a Dunaferrtől menesztett Kovács Péter. A 323-szoros magyar válogatott, vb-ezüstérmes, olimpiai negyedik, BEK-győztes, egykori világválogatott kézilabdázó a Délmagyarországnak nem is titkolta, megkereste az óbudai klub.

"Rendkívüli felmondással hagytam ott a Dunaferrt. Éppen ezért elindítottam egy munkaügyi és egy polgári pert. Ezután a jogászokon a sor, hogy megoldják a helyzetet. A bajnokság közben voltak ajánlataim, de akkor azokat azzal hárítottam el, hogy még kétéves szerződésem van. Akkor ki gondolt arra, hogy bárkivel is tárgyaljon a részletekről. Most már pedig minden csapat lerendezte ezt a dolgot. Egyébként nagyon szeretnék dolgozni, mert belegondolni is rossz abba, ha nekem a reggeli felkelés után azon kellene töprengenem, hogy mit is csináljak egész nap. Ugyanis a kézilabdán kívül nem értek semmihez. Külföldi érdeklődő is akad, de nem szeretném a családomat itt hagyni. Nagyon hívnak a most első osztályba feljutott patinás női klubhoz, a Goldbergerhez. Nincs sok pénzük, de lehet, hogy elvállalom."

[origo]
AiRCarlos Creative Commons License 2007.06.15 0 0 536

Egy hír kicsit délebbről, mégis kapcsolódik a csapatotokhoz:

http://www.delvilag.hu/cikk.php?id=59&cid=2014807

(www.delvilag.hu)

tommy d'angelo Creative Commons License 2007.06.14 0 0 535
Nagy a csend !

Ki lesz az edző , ki az aki nem folytatja a csapatból ?
pagare Creative Commons License 2007.06.12 0 0 534

Ennek így mi értelme van? Nem lesz rájátszás, magyarul lesz összesen 22 bajnoki meccs egy szezonban. Szerintem ez nagyon kevés.

A Ligakupával kapcsolatban szkeptikus vagyok. Azon sorozatok presztízse minden labdajátékban alacsony, amelyek nem jogosítanak az ég világon semmire + hagyományuk sincs. Ha valahol valamilyen célból be kívánnak vezetni egy új sorozatot, akkor a rangját azzal adják meg, hogy a győztes, esetleg a 2., stb. vmilyen európai kupaindulási jogot kap.

Fociban is bevezetik ezt a Ligakupát vagy Ligabajnokságot, szerintem onnan lett átvéve. De így csak az lesz a sora kéziben is, hogy a kiscsapatokat anyagilag még jobban leterheli, motiváció nem sok; a nagycsapatok pedig a cseresort vagy az ifiket fogják játszatni.

Összességében jó, ha van elég meccsszám egy évadban, de egy tét nélküli sorozatnak már nem sok értelme van.

Előzmény: Leki (529)
OGSE Creative Commons License 2007.06.12 0 0 533

A Óbudai Goldberger SE is hozzáfogott a női csapat megerősítéséhez a nagyobb kihívást jelentő NBI-es szezonra. A legnagyobb erősítést a Váctól érkező Szvetlana Gridnyeva kapus jelenti.

Az alapkoncepció, hogy a klub a saját meglévő értékeire kíván támaszkodni, és csak néhány játékost szeretne igazolni. Ezek elsősorban olyan posztokra szükségesek, amik a csapatnál hiány poszt volt, vagy nem volt elég játékos az adott helyen. Jelentős erősítés Polgár Katalin mellé egy első osztályú rutinnal rendelkező kapus, a tavalyi évben a Vácot erősítő Szvetlana Gridnyeva, aki már alá is írt az óbudai klubhoz. Kapusposzton még egy hálóőrrel folynak a tárgyalások, aki a tervek szerint fokozatosan fogja az NBI színvonalát megszokni, neki tehát igen nagy kihívás lesz a következő esztendő, hiszen a legmagasabb osztályban kell bizonyítania .

A beállós posztra Forgács Judit mellé sikerült megnyerni Szűcs Viktórát a Kiskunhalasból, aki szintén aláírta kontraktusát. Szűcs Vikitől azt várja a vezetőség, hogy játék-intelligenciájával, tapasztalatával segítse a még rutintalan, ám annál lelkesebb Goli játékosokat.

Előzmény: pagare (518)
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.06.11 0 0 532
Szerintem jó 5let ez a Ligakupa ! Talán azért találták ki hogy amig elit csapataink Európában vitézkednek addig azok a csapatok ne unatkozzanak akiknek nincs lehetőségük kilépni a nemzetközi porondra.

Te is láthattad idén 2-3 kihagyott hét után nem ment olyan olajozottan a gépezet.Márpedig ha megnézed a Köv. bajnokság is elég lyukas...........( és nem lesz rájátszás "csak"" 22 meccs!)

Attól mert még tétnélküli meccsek lesznek, elfognak menni jópáran, én is..........
Már most hiányoznak a lányok :)...........................

Valóban pénzbe kerül, de az edzőmeccs nem?
Inkább a Derecskével játszunk Ligakupát mint itt helyben a Postással vagy a XVII. Ker Lakóhelyi SE-vel edzőmeccset. Elnézést ezen csapatok szurkolóitól de jövőre nem ez lesz a szint.
Előzmény: skyvóker (530)
OGSE Creative Commons License 2007.06.11 0 0 531
Mi van mi a bajod?
Előzmény: EszetLenke (527)
skyvóker Creative Commons License 2007.06.11 0 0 530
Ennek a Liga kupának mi a tököm értelme van,tudja valaki?? Ez olyan alamizsna-féle az alsóházi csapatoknak?Mert költségbe kerül,az biztos,de ezeket a meccseket pl ki fogja nézni,ha tét nélküli?Edzőmeccsek lennének,vagy mi?Született döntés már ezügyben?
Előzmény: Leki (529)
Leki Creative Commons License 2007.06.11 0 0 529
Amit a következő bajnokságra tudni kell

A női kézilabda NB I 2007/2008-as versenykiírásának lényegesebb pontjai:

- 12 csapat kétfordulós körmérkőzés, rájátszás nélkül

- a nemzetközi szereplésre az eddigiekhez hasonlóan lehet jogot szerezni, tehát az esetleges Ligakupa (vagy Ligabajnokság) nem fog kupajogot érni

- a meccseket (a hétközi fordulók kivételével) munkaszüneti napon kell lejátszani, legkorábban 11, legkésőbben 18 órai kezdéssel (hétközben legkésőbb 17.00) (kivéve.: ha a csapatok megegyeznek) a kiírt játéknapig le kell játszani a meccseket, csak előre lehet hozni, halasztani nem AZ EGÉSZ ALÓL KIVÉTEL A TÉVÉKÖZVETÍTÉS ESETE!

- játéknapok: szeptember – 2, 5, 9, 16, 23, 30 október – 13, 28 november – 28 január – 13, 20, 27, február – 3, 10, 24 március – 9 április – 6, 27 május – 4, 11, 18, 25

- a helyezések eldöntése változatlan (bajnokság közben a jobb gólkülönbség, a végén az egymás elleni eredmény rangsorol)

- sorsolás: július 3, meccsidőpont bejelentés: aug. 7.

- csak az NB I/B-be lehet „visszajátszani” a játékosoknak

- meccsenként max. 3 nemEU-s országbeli játékos nevezhető

- a meccs előtt nyolc nappal 15 ezer ft-ért lehet átjelenteni a meccsidőpontot (ellenfél beleegyezésével)
skyvóker Creative Commons License 2007.06.11 0 0 528
Természetesen egy és ugyanazon Goliról van szó,nem jogutódja,hanem UGYANAZ a klub,csak a cimere változott.Amugy más csapatoknál is fordult már elő ilyen... Nekem személy szerint a régi jobban tetszik,bár oroszlános cimerből van egy pár :-) de kétségtelenül rendkivül szép.OGSE! Te ezt honnan szerezted?
EszetLenke Creative Commons License 2007.06.11 0 0 527

Ugye ezt elmondod neki szemtől szembe is? Vagy akkor teljesen másképp viselkedsz???? Én úgy láttam, hogy igen. És éppen ezért gusztustalan, amit művelsz. Változatlanul kisstílű vagy. Más jelzőt nem írok, pedig tudnék, csak akkor bannolnának.:(((

Előzmény: OGSE (512)
pagare Creative Commons License 2007.06.09 0 0 526
Honnan tudom? Vannak bizonyos információim a játékosok köréből. Közelebbit nem mondanék. :)
Előzmény: tommy d'angelo (525)
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.06.09 0 0 525
Ne vedd bántásnak !
Próbálom a lehető legudvariassabban feltenni a kérdést ! Szóval párszor voltál Goli meccsen, de honnan tudod , hogy melyik játékos mennyit tud a Goldberger manufaktúráról meg Óbudáról?

Goli meccsekre meg gyere, hátha amit furcsának találsz, idővel tetszeni fog :) !!

A címerek közül a felső a hivatalos mert ez van a mezeken bár nekem az alsó jobban tetszik.

A Goli honlapjának "elődjén" fenn volt egy részletes Goldberger történelem az összes itt játszott játékos felsorolásával.

Egyszer már írtam erre a fórumra jó lenne újra feltenni de semmi reakció nem volt :(
Előzmény: pagare (519)
pagare Creative Commons License 2007.06.09 0 0 524
Jó kérdés. A címer változott, de gondolom ugyanazon klubnak, vagy a korábbi jogutódának tekintik magukat a maiak, hiszen mind2 címerben szerepel az 1927-es alapítási dátum.
Előzmény: OGSE (523)
OGSE Creative Commons License 2007.06.09 0 0 523

logo új Goli

Ez a mostani Goli ...                            EZ MEG  A GOLI?

Ez egy kérdés? lehet, hogy ez a Goli nem az a Goli?

Előzmény: Leki (522)
Leki Creative Commons License 2007.06.09 0 0 522
Az 1927-ben alakult "Goli" meg 1958 és 1968 között - a legendásan félelmetes hirü Timár utcai otthonában - a női felnőtt NB.I.-ben többször is 2., illetve dobogós helyen végzett, sok akkori válogatott játékossal, és (1958 és 1963 között) az a Török Bódog volt az edző, aki aztán 1965-ben a világbajnokság megnyeréséig jutott el a magyar válogatottal. Manapság meg már Budapest egyetlen budai oldalon lévő, - jó hirü, európai ismertségü - utánpótlás-nevelő bázisa a magyar kézilabdázásnak. (ld. az Óbuda c. lap 2003.5. számában megjelent cikket is).
Előzmény: maresz2 (521)
maresz2 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 521
Van egy videó a Goli honlapján, abban valamit említenek a csapat múltjáról.

Azt hiszem ez az a videó: (kb 10 perces)

Goldberger riportfilm
Leki Creative Commons License 2007.06.09 0 0 520
Pedig kb. fél éve olvastam valamelyik honlapon egy elég részletes írást a Goli múltjáról, azt akkor jó lenne ide is feltenni...
pagare Creative Commons License 2007.06.09 0 0 519

Még annyit, hogy tudtommal sajnos még a csapat játékosai közül is sokaknak ismeretlen a klub múltja. Nem tudják kik voltak a Goldbergerek, hogy kapcsolódtak Óbudához, stb.

Ezt "kívülállóként" szintén furcsának tartom. Nem tudom elképzelni, hogy pl. a Vasas, Fradi, stb. tagjai és szurkolói ne ismernék a klub hagyományait, vagy minimum valami információjuk ne lenne arról. Szerintem ezen változtatni kellene. Ehhez fontosnak tartanám a klub honlapján is ismertetni a múlt fontos eseményeit.

A Fradiról, mint klubról tudjuk, hogy 1899-ben alapították. A Goliról nem tudom, pedig személy szerint is kíváncsi lennék a klub történelmére... 

pagare Creative Commons License 2007.06.09 0 0 518

Egy javaslatom lenne. Nem tudom pontosan ki az illetékes, de beírom ide. Szóval arról van szó, hogy a Goli honlapjáról nekem valami nagyon hiányzik. Nevezetesen minden csapat - ráadásul ez egy elég komoly hagyományokkal rendelkező klub - honlapján olvasni lehet a csapat történelméről. Itt ilyet nem találtam.

Meg kellene ismertetni a honlapra látogatókkal a múlt eseményeit, sikereit, a névadó családhoz való kapcsolódást, stb. Nem gondoljátok?

Leki Creative Commons License 2007.06.09 0 0 517
Egy kis érdekesség: Múltkor néztem a Privát rocktörténelem (Filmmúzeum vagy torrent:)) Kft. együttesről szóló részét és ott mesélték, hogy az első verzió szerint Goldberger Kft. lett volna a nevük, de inkább lehagyták a Goldbergert. Persze jót mosolyogtam a sztorin!:)
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.06.09 0 0 516
Szép pályafutás. De melyik csapattal mit ért el ? Ezt nem tudom!
Előzmény: OGSE (513)
pagare Creative Commons License 2007.06.09 0 0 515

Ökrös Csaba tehetséges edző, akár meg is érdemelné a lehetőséget. De számomra Berendi elküldése és a dr. Ujj Péter által elmondottak azt mutatják, hogy inkább egy idősebb, nagy NB1-es rutinnal rendelkező, rendkívül tapasztalt, de egyben dinamikus, lendületes edzőt keresnek. Én ezt olvasom ki a szavaiból. Úgyhogy engem nagyon meglepne, ha őt neveznék ki.

Más vélemény?

Előzmény: OGSE (513)
pagare Creative Commons License 2007.06.09 0 0 514

Pali bácsival mi a gond? Én nem ismerem különösebben, de számomra rendes embernek tűnt.

Ahogy látom, Te Berendi távozását sem sajnálod... Erről mi a véleményed és miért az a véleményed, ami?

Ne sértődj meg, mint sv, csak kérdezlek. :)

Előzmény: OGSE (512)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!