Keresés

Részletes keresés

fefike830 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 95667

Durva emlékek lehetnek 😁😀.

Előzmény: Demetrius#8 (95665)
19montini85 Creative Commons License 2020.03.11 0 1 95666

Disco,kocsma,koncert,tömegközlekedés, Plázák, áruházak,gyarak ahol ezrek dolgoznak ,öltöznek együtt. Értem én, hogy megelőző intézkedések, ami szerintem helyes is, csak akkor vonatkozzon mindenre, mert ez csak így látszat intézkedés lenne. Szerintem a kérdés az, hogy abszolút zártkapu lesz, vagy esetleg húznak egy felső határt, pl 1000 főben. Remélem a mai meccset legalább még nem érinti.

Előzmény: Demetrius#8 (95665)
Demetrius#8 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 95665

Szerintem is benne van, de az mondjuk furcsa, hogy ezzel párhuzamosan az jelenik meg a város honlapján, hogy a Petfői moziban megtartják a koncerteket jelen állás szerint. Kérdem én, egy diszkóban nem nagyobb a fertőzés esélye, mint egy sportrendezvényen? Emlékeim szerint a diszkóban közelebb szoktak kerülni egymáshoz emberek, mint egy meccsen...

Előzmény: A Sporttárs (95663)
A Sporttárs Creative Commons License 2020.03.11 -1 0 95664

Milyen szerencse, hogy a Volán nem jutott rájátszásba! :))

A Sporttárs Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95663

"Az operatív törzs azt javasolja a kormánynak, hogy a zárt helyen tartott sportrendezvényeket ne tartsák meg. A kormány szerdán ülésezik."

Szerintem simán benne van, hogy már holnap se lesz meccs.

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95662

Pont irom, hogy nem a penz erdekel, hanem az elv.

Előzmény: Adam.Clayton (95661)
Adam.Clayton Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95661

máá ne haragudj már de régi ismertségünk okán engedd mg hogy azt mondjam hogy ezt most annyira marginális hogy felesleges gondolkodni is rajta

járvány van

hiszti van

azon a párszáz forinton mi múlik? semmi, sokkal durvább problémák kerülhetnek elő és sokkal nagyobb bukók lesznek mint pár sportbérlet

Előzmény: Törölt nick (95660)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 -1 0 95660

Johet a minusz, de szerintem jogos a kerdes 😊

Nyilvan nem halok bele, ha nem jutok hozza ahhoz a marha nagy osszeghez, utana se olvastam, hogy pl. kulfoldin ez hogyan tortenik, de kivancsi lennek ra.

Előzmény: Törölt nick (95658)
19montini85 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95659

Kíváncsi vagyok abszolút zartkapu lesz-e, vagy meghatározzák itt is esetleg,hogy max 1000 ember mehet be mint pl Erdélyben. 

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 -2 0 95658

Visszakapom-e a berletem aranak egy reszet, valamint az esetlegesen elo mindigo elofizetesem arat, ha ingyenesitik?

Előzmény: Törölt nick (95657)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95657

Valszeg a 7végétől lesznek zártak a magyar sportesemények. 

Előzmény: 19montini85 (95656)
19montini85 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95656

Akkor ebből zártkapu lesz, kérdés, hogy mar a holnapi is az lesz-e, vagy csak a hétvégétől.

Előzmény: Törölt nick (95655)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95655

Lassan ébred az MKOSZ is, lehetnek zárt kapus kosármeccsek is hamarosan. 

A szurkolók biztonsága és kiszolgálása a legfontosabb, gondolom a mindigós közvetítés a zárt kapuk idejére ismét ingyenes lesz. 

Mondjuk, ahogy egy szurkolótárs mondta, mi Fehérváron már megszokhattuk a sok zárt kaput. :))

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95654

Hát igen, a tudás hatalom :)

Ami foci 1869 Rutgers-Princetown meccsel született meg, 1880-tól van bajnokság szinten, 1919-ben volt az első NFL szezon

Baseball profi liga 1850-től van 

Utóbbi volt olimpiai sport is, és 1981 óta világjátékokat is rendeznek, ami foci esetében szó van az olimpiai sportág felvételről

1891-ben Dr Naismith a kültéren focizni alkalmatlan időjárás miatt papírra vetette a kosárlabda szabályait Springfield MA-ben.

Nagyon sokáig focilabdával játszották

1899-től létezett egyetemi bajnokság, 1922-től profi kosárlabda 

Előzmény: Demetrius#8 (95653)
Demetrius#8 Creative Commons License 2020.03.10 0 2 95653

Emlékeim szerint volt már olyan amerikai sportág, ami később elterjedt Európában és nagyon-nagyon népszerű lett. Például ilyen a kosárlabda is. Csak mondom, főképp a szkeptikusoknak. :))

Előzmény: Törölt nick (95652)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 4 95652

Én is játszottam gyerekként azon a pályán, mikor még focipálya volt ;)

Kérlek, legalább Te értsed, hogy mit írok ..... nem az NFL, meg a HFL hype-ról van szó, hanem arról, hogy sokan boldogok lennénk, ha kosárlabdában is hasonló módon lenne egység, szerveznék a közösséget, lenne fan shop, és szurkolói bázis

a felvetésedre:

A sportág fejlődése töretlen amúgy, jelen voltam 2019-ben szinte minden hazai nagyobb meccsen, és ősszel is ott leszek, mikor az EB feljutást jó eséllyel telt ház előtt ki fogja harcolni a magyar válogatott a Hidegkútiban.

Ha a MAFSz és a magyar klubok fejlődése olyan marad, mint az elmúlt 3-4 évben, sok sportágra veszélyt fognak jelenteni, mert a mai fiatalok körében ez egy nagyon népszerű sport, és ugye, a fiatalok formálják a jövőt ;)

Ezért is baj, hogy a gáz utcában a kivezényelt akadémisták mellett az átlag életkor inkább 40+ ..... 

Előzmény: A Sporttárs (95649)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95651

Meccsemen stb

Előzmény: Törölt nick (95650)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 1 95650

:)

1982 óta vittek/jártam focira

1988 óta követem a fehérvári kosárlabdát 

1996-ban láttam am focit először - nem itthon

1996-ban voltam MLB meccsen életemben először

1997-ben az első NBA meccsemet 

Szeretem a baseball, am foci, foci, hoki, sportágakat

A kosárlabda az örök szerelem

Te az Am focival kapcs vetetted fel a szaporodó apanázs igényt, lehet ezért ragadtam le ennél ;) 

Te azt gondolod, hogy az önkormányzatnak kéne szelektálni, kit támogat, szerintem meg a kluboknak kell tenni a tömegbázis növeléséért, valamint a financiális háttér önálló megteremtéséért!

És ezt gondolom a kosárlabdáról is, ha elfogult is vagyok vele 

Előzmény: elefantbaby (95648)
A Sporttárs Creative Commons License 2020.03.10 -2 0 95649

Voltsm meccsen a First Fielden (gyerekkoromban meg ugyanott lógtunk be focizni a tesómmal, akkor még MÁV-pályának hívtuk :))) ), tudom, hogy egyre jobb lesz a színvonal, és teljesen valid megállapítás, hogy Fehérváron nézőszámban vetekszik a többi sportágéval (igen, a focival is...). A többiről én nem tudtam, nem vagyok benne a témában, de tényleg úgy gondolom, hogy nem konkurencia Európában a hagyományos sportoknak. Persze az NFL (és az egyetemi futball) vonzereje hatalmas.

Előzmény: Törölt nick (95643)
elefantbaby Creative Commons License 2020.03.10 -3 0 95648

Semmi problèma!

Látom,te nagyon bele vagy esve az am fociba,csináld.

Ez a fiatalok között most menő a nagy sapkák,meg a körítès,meg az újdonság miatt/bár te úgy gondolom nyugger vagy/,kövesd te is,ásd bele magad,keresd hozzá az angol kifejezèseket,keverd a magyarral,semmi gond,engem hidegen hagy maga a sportág. Lehet valamennyire fejlődni fog,de korlátai lesznek.

Teljesen leragadtál ennèl,pedig nem ezt vetettem fel,hanem az egyre szaporodó,apanázsra váró egyleteket,akik megosztják a korlátos anyagi lehetősègeket. Nekem nincs bajom velük,csak nèhánynak meg kellene mondani,hogy te ezzel a teljesítmènnyel amatőr vagy,te meg fèlamatőr. Ha ez a kosár,akkor a kosár. Ennyi erővel kitalálhatná valaki a krikettet,baseballt,vagy a lovaspólót is.…

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95647

Nem is volt szándékomban. Ez a szokásos heti (és már rohadt unalmas) kifakadásom a témában. 

Előzmény: Törölt nick (95646)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95646

Te most nem velem vitázol, csak jelzem 

Előzmény: Törölt nick (95645)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 2 95645

Szerintetek nem elég aktív a klub a szurkolói bázis kibővítésében, új emberek bevonzásában? Pedig rajzverseny is van! :)

Amíg úgy tudtál mezt csináltatni, hogy összegyűjtötted a bandában kinek milyen és mekkora kell, majd odamentél Matushoz, ő meg legyártotta, addig mit akarunk a klubtól? Idéntől már ez sincs, ugye, új mez van, ami meg fekete-fehér? Miért?

Amíg a klub listázza a szurkolókat, meccsen a biztonságiakkal zaklatja őket, addig mi a faszt akarunk? 

Az a helyzet, hogy rohadtul nem lényeg a klubnak a szurkoló/néző megtartása, bevonzása, nem is erőlködnek. Ott van a 150 milliós önkormányzati támogatás, a több száz milliós taós pénz, mit foglalkoznak ők ilyen hülyeségekkel? 

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95644

Ugyanis az USA-ban (és Mexico-ban két zászlóshajó az am fociban) az egyetemi bajnokság a legnépszerűbb, sok helyen 90-100 ezres nézőszámokkal, hatalmas világszintű nézettséggel! 

Nem csak az NFL létezik.

Itthon a galaxy közvetít ncaa focit! ;) “

stb

bocs

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 1 95643

a zárójeles nem teljesen így van

Egyetértek, sok helyen nem lesz népszerűbb a kosárnál, van ahol már most is az

A svéd, német, osztrák bajnokságok nagyon népszerűek, komoly szintet képviselnek, és a ma már létező európai draft börzéről egyre több játékos megy az nfl-be és az ncaa-be ;)

És ma már van komolynak mondható európai nemzetközi kupa rendszer, az Enthroners ebben a szériában fogadja az Európában igen komoly Graz giants csapatát tavasszal

Ugyanis az USA-ban (és Mexico-ban két zászlóshajó az am fociban) az egyetemi bajnokság a legnépszerűbb, sok helyen 90-100 ezres nézőszámokkal, hatalmas világszintű nézettséggel

a galaxy közvetít ncaa focit ;)

Szerintem small market országokban, mint Magyarország, az am foci jelenthet komoly veszélyt a kosárra, ha el van bagatelizálva a dolog

Sokkal többet kéne tenni a drukkerek megtartásáért és bevonzásáért, szponzor felhajtásért, és közösség építésért, ha meg akarja tartani a sportág a pozícióját

Előzmény: A Sporttárs (95639)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 1 95642

Nem tiszteled a Hazádat, komcsilibsi! 

Előzmény: A Sporttárs (95640)
A Sporttárs Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95641

Nagy M, mielőtt valaki.

Előzmény: A Sporttárs (95640)
A Sporttárs Creative Commons License 2020.03.10 0 0 95640

Ja, igen, tudom, a Digi közvetít. A helyszínen pedig élvezetesek a meccsek, kellemes szórakozás. Csak mint profi sportot nem látom, hova tudna fejlődni magyarországon.

Előzmény: A Sporttárs (95639)
A Sporttárs Creative Commons License 2020.03.10 -1 0 95639

Mindez oké, és nem is azt vonja kétségbe senki, hogy az amerikai focistáknál törődnek a nézőkkel. Meg a külföldi humán erőforrás és az innováció is rendben van. A sportág pedig elég népszerű ma itthon ahhoz, hogy mindennek nézőszámban mérhető eredménye legyen.

(Ettől függetlenül az amerikai futball amerikai sportág, ami soha nem lesz a kosárral, hokival egyenértékű Európában, egy olyan világ "átültetése", aminek az eredetijében bajnoki rendszer sincs, csak zárt liga, ez pedig idegen az itteni kultúrától. Vannak a kontinensen elég jó ligák, bizonyára, mégsem látom, meg te sem, hogy bármelyik sporttelevízió akár csak összefoglaló szintjén foglalkozna mondjuk a német vagy osztrák amerikai futball versenyekkel, egyszerűen ez itt egy amatőr sport marad. Így pedig nehezen összevethető a többivel.)

Előzmény: Törölt nick (95637)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 0 1 95638

A HFL döntőre ha jól rémlik 1800, 1500, 10000 forintos jegyek voltak

2-2500 fehérvári/enthroners drukker volt a helyszínen

Mezekben (6500-7000 ft), sapkákban (7-9000 ft), zászlókkal

A hazai meccsek ingyenesek, igen, van is kinn 1500-3000 ember meccstől függően, akik a merch és büfé fogyasztással a sokszorosát teszik be egy 2000 ft-s jegynek 

Az Alba után a győri kupadöntőre ment el mintegy 5-600 ember, és nem a klub által működtetett merc shop-ból vásárolt mezekben

melyik van közelebb a piaci viszonyokhoz?

A foci romlatlanságát ez a félamatör státusz adja. De emellett az a klub nagyon jól van szervezve. Jay Regan egy kiemelkedő védő, tavaly ő volt a head coach az u19 vagy u17 csapatnál.... Ezek a fiúk többségében nem csak játszanak, tesznek a sportágért

De ez itt off

Kosárlabdában évek óta nem sikerül sem online, sem helyszíni merch shop-ot működtetni

Nincsenek a szurkolók bevonva, mint régen, vagy máshol

( fociban családi nap a játékosokkal <> kosárban veszekedős ankét)

Fontos lenne a bázist vissza erősíteni, mert a gyerekek is el fognak menni am focizni, meg focizni, a szülők sem a gázutcába járnak majd meccsre, és egyre kevesebb akademistát lehet majd a lelátóra vezényelni, hogy legalább a képeken ne legyen annyi üres szék

De szerintem ezt Te is tudod

Előzmény: A Sporttárs (95636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!