A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Kb ilyen, de most jobbat nem találtam róla. Ha fent van a lámpavédő, akkor nem olyan borzasztó a kinézete, de ez olyan mint a markolat, a funkció mindenek felett :-)
Ha ilyet tesz bele, akkor a legfontosabb, hogy legyen nála két maréknyi tartalék, és ki tudja cserélni sötétben, mert ezek egy motorban gyakran semeddig sem tartanak, egy egyhengeresben meg addig sem.:)
Vannak ilyenek direkt motorokhoz, nekem az Osram Night Racer vált be jobban, de van még a Phillips MotoVision sorozatban is emelt fényerejű, meg van Xtremevision moto is náluk.
Nekem a foncsoron volt egy réteg, mikor megvettem, amitől gyengébben világított. Sikerült kipucolni, úgy valamivel jobb lett. Nézd meg, hogy tiszta e, a foncsora.
Az F 650 egyik gyenge pontja a világítás, az a kispolszki lámpa egy vicc. Nekem azonnal felment az SW-Motech kieg fény, ami úgy lett beállítva, hogy a tompított fényt helyettesítse. Mi így használtuk!
Érdekes, hogy az R 850 R világításával eddig elégedett vagyok, pedig csak egy körlámpa. Aztán égő cserekor vettem észre, hogy Hella, egyből megvilágosodtam :-)
Nekem sem az esztétika volt a fő szempont, hanem a vastagítás, mert egyszerűen úgy jobb fogni. Egyébként a Tieden is volt, csak levettem róla, mert a kinézete tényleg megosztó lehet :-)
A bukómban kivehető az orr előtti műhanyag terelő. Ha kiveszem, akkor a pinlock pofám felőli részén csapódik le a pára, ha berakom, akkor a szemüvegem még jobban párásodik. Szal nálam kvázi kötelező a nyarat kivéve a résnyire nyitott plexi. 🙁
Sztem a legfontosabb, hogy legyen beállítva a lampád rendesen, meg tegyél bele valami emelt fényű izzót, pl osram nightbreaker/philips nightguide/tungsram megalight. Pinlock a plexibe, hogy ne kelljen nyitogatni a pára miatt. Kb ennyi. Esetleg ha van bukócsöved, rátenni valami minőségi ködlampapárt, amit külön kapcsolhatsz.
Köszönöm mindenkinek a tippeket, de nekem ez a tegnapi annyira rossz élmény volt, hogy a sötétben motorozást asszem inkább meghagyom ezentúl a profiknak..😅
Május óta van jogsim...nem kockáztatok még egyszer ilyet..
Az autópálya meg nem biztos, hogy megoldás lett volna, férjem szt az M31 szintén vaksötét és ott meg tilos ráadás egy biz. sebesség alatt botorkálni ugyebár...ő sötétben autóval sem szeret azon menni..
Azt még el kell mondjam, férjem autóval ment előttem ( volna) csak nem tudott egy csomó esetben a forgalom miatt bevárni, feltartva a többi autót...tehát elvileg be lettem volna biztosítva...
Mondjuk az őz ritkábban álldogál az út szélén és azt illik is észrevenni szerintem. Az őz inkább csapatostul rohan ki, szóval ha egy átfutott, akkor mehet a pánikfék, mert jön a többi utána. Múltkor tömött odavissza forgalom mellett futott át egy 5 fős csapat, nem is értem, hogy úszták meg.