a kérdés lényege az volt, hogy csak nekem tünik-e zavarosnak ez a jegyzőkönyvi rész vagy van ott valami félreérthető.
Én nem voltam ott és nem hallottam, de a jegyzőkönyvből úgy tünik, hogy egy dologról szavaztak és mást tüntettek fel a jegyzőkönyvben. De lehet ez csak a félreérthető fogalmazás is, csak az a gyanús, hogy még mindig nem találom sehol az 54/2006-os határozatot.
És azt hiszem, tavaly már volt példa arra az érdi önkormányzatnál, hogy olyan határozat "született" és jegyzőkönyveztetett, amiről nem döntött a testület. Szóval eléggé zavaros a történet, hátha valaki tud segíteni, aki ott volt...
Valaki elmondaná, miről van az alábbiakban szó? Napirendi pont:20 Napirendi pont címe:Javaslat az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvíz és a biztosított csatornaszolgáltatás díjainak megállapításáról szóló 6/1994. (II. 25.) ÖK. számú rendelet módosítására
Előadó: Dr. Döcsakovszky Béla polgármester Dr. Döcsakovszky Béla: Felteszi szavazásra a határozati javaslatot, mely szerint a Képviselő-testület 2006. március 30-ai ülésére a szolgáltatóval, valamint az ipartestülettel is egyeztetett javaslatot terjesztenek elő a vállalkozói vízdíjak mérséklése tárgyában.
Érd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:
54/2006. (III. 02.) ÖK. számú h a t á r o z a t
Dr. Döcsakovszky Béla: Felteszi szavazásra a rendelet módosításáról szóló javaslatot.
Érd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 14 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül megalkotta a 11/2006. (III. 7.) ÖK. számú rendeletét az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvíz és a biztosított csatornaszolgáltatás díjainak megállapításáról szóló 6/1994. (II. 25.) ÖK. számú rendelet módosításáról.
Valamikor reméljük a következő választásokon ezt a "barbár" gyakorlatot meg kell szakítani, s csak a tenni akarás, valamint a hozzáértés és a jóakarat lehet a mérce, nem pedig a politikai hovatartozás.
Azt hiszem nem figyelted miről szólt a beszélgetés, amire reagáltál: "miért ne lenne lehetséges, hogy az MSZP végre egy alkalmasabb polgármesterjelöltet állít? "
Na ehhez képest értelmezhetetlen a civilekre való utalásod. Meg az is, hogy erről majd a választók döntenek. Nem a választók döntik el azt, hogy bármelyik párt vagy civil egyesület kit indít, kit jelöl. Azt persze igen, hogy megválasztják-e az állított jelöltet - de a beszélgetés nem erről szólt.
Bár ez itt OFF (előre is elnézést), de őszintén szólva, nem értek egyet ezzel a nagy egységkép-mutogatással, mert egyáltalán nem biztos, hogy pont ez jelent előnyt, miért ne lehetnének viták, nézeteltérések (persze, jó értelemben) egy párton belül? Épp ez mutatja, hogy a párt maga is fejlődik és nem leragad valamiféle "denagyonmegvagyunkelégedvemagunkkal" állásponton. Ha már itt tartunk: az MSZP-n belül is van bizonyos "hirigféle", de ebben a - szerintem jó - értelemben, azt mutatja, hogy vitatják: merre is haladjon a párt, az ország, melyek az eddigieknél is jobb módszerek a problémák megoldására.
Ahhoz elkell távolítani a mostani bólogató jánosokat. A párt helyi vezetői ugyanúgy felelősek mindenért mint maga a polgármester, a szavazógépről nem is beszélve.
Szerintem nem jelölik. Nem jelölik, mert ismerik. A 4 év alatt volt módjuk megismerni. Nem jelölik, mert ma már tisztában vannak vele, hogy milyen kockázatokkal jár az indítása, mi minden derülhet ki illetve fog kiderülni az elkövetkező félévben. Egyébként meg van a csapatban olyan, aki szívesen indulna helyette és nem is rossz a belső támogatottsága.
Ez a kérdés valójában már rég eldőlt, csak nem lett volna célszerű az országgyűlési választások előtt elővenni. Az esélyek maximalizálása érdekében addig egységes képet kell mutatni.
Kit értesz "pártja" alatt? Biztos vagy benne, hogy az a pártja, amelyik személyesen is jelen van Érden? Hát nem tudod, hogy Érden minden másképp, minden másképp? :-)))
Na, ha megvárjuk, míg már nem is jelölik, akkor már nézhetünk jobbra-balra a mocsár közepén... A szavazásokat nézve úgy tűnik számodra, hogy kihátrált mögüle a pártja? Ha meg jelölik, hivatalban lévő polgármesterként irtózatos előnye van, bármekkora porhintés is volt pl. a murvázás, és bármenyire semmi köze az aluljáró építéséhez (és bármennyire sok a köze ahoz, hogy a város ezt milyen iszonyatos mértékben nem készítette elő).
Sikertelen városvezető. Ezer + 1 per (és más eljárás) van folyamatban az ÉTV-ügyben, egyik jobb, mint a másik, mind a törvénytelenségekről szól. Most már a sportcsarnok-ügy is beindult. Amihez hozzáfog, ott kő kövön nem marad, mindent meg kell ismételni, rengeteg a huzavona és a presztizsveszteség.
Szerinted ezt nem látják-tudják azok, akik jelölhetnek polgármestert?
Ez a tendencia már akkor is feltünedezett, amikor az a bizonyos közös bizottsági ülés volt, tavaly májusban, amelyen jelen voltam. Látható: nem viseli el, hogy bármiben is ellentmondjanak neki, kiborul, mindent személyes támadásnak vesz, abszolút képtelen kezelni még a vitákat is, nemhogy az amúgy teljesen rendjénvaló ellentéteket, hisztériázik - summa summarum: személyisége folytán teljességgel alkalmatlan polgármesternek. Dehát ezt már régen mondom. Megérdemelne már Érd egy valódi polgármestert, aki a szó nemes értelmében "politikus" és várospolitikus.
Ezért tartunk az ügyekben ott, ahol. Ezt DB személyisége gerjeszti.
Most persze, azért is ideges, mert valóban inoghat a széke, de hogy éppen ez a magatartása és ebből fakadó cselekvései, na meg annak következményei vezettek oda, azt sosem fogja felfogni.