Ez csere lesz... 9 000 pénz darabja... Akkor már érdemes elgondolkodni a toronycsapágyon is, az ~ 2500ért van egy gólyaláb egy 20as és a porvédőt se feledd!
A típushiba az erős kifejezés előfordul elég gyakran de megvan az oka az autók nem mai darabok és sajnos a tulajok/szerelők elfelejtenek fékfolyadékot cserélni/cseréltetni
Megszületett a döntés.Olyan mértékben szorult a dugattyú hogy a fékszerkezet cseréről döntöttünk.Mind a két oldal 65eFt-ért cserélve.Ez sajnos tipushibára utaló jel.
Sajnos tudom hogy amit egyszer cserélni kellett az nem bírja az eredeti ideig.
Azért meredek ez a probléma mert a hátsó kerék autópályán való kigyulladása esetén, mivel hátul a tank elég necces!Szerintem ha kigyullad a kerék akkor a vasnak annyi!!!!
A gond az,hogy a dugattyú felülete megrohad és ezért szorul meg,nem elég a porvédőket cserélni hanem kompletten kell dugattyúval!
Én fékbetét cserekor automatikusan kiütöm mind a 2 hátsó fékdugattyút még ha nincs is probléma az esetek 95% meg van rohadva!A biztonság kedvéért cserélem a 2 fékcsövet is ezzel a probléma Megszűnik!
Tegnap 148053 km-nél kigyullad a motort jelző lámpa. Már mielőtt kigyulladt volna éreztem, mintha nem akarna 1-sben gyorsulni az autó, majd 2-3 km után el is kezdett világítani e jelzőlámpa. Már egyszer volt ilyen, de kb 50km után ki is kapcsolt. Most akartam vinni olajcserére( 10e km után), de így nézethetem meg ezt is.
Próbálok rájönni egy ismétlődő problémára, amiben segítségeteket kérném.Hét éves korában bejött a jobb hátsó fék melegedése amit a szerelő elintézet javító készlettel.Vasig lekopott a ferodol ami miatt a dugattyu egész kint járva megakadt.Már akkor feltünt hogy a másik oldalon szinte alig kopott a fékbetét.Eltelt közel két év és ismét melegszik a jobb hátsó.Ma viszem szerelőhöz és lehet hogy megint elintézi javító készlettel!Az a gondolat kínoz hogy valami más lehet az igazi okozója a dolognak.Mi van ha a fékerő elosztással van baj.Ez diagnosztizálható?
Ha megint a másik oldali betét alig kopott akkor több mint gyanús!!!Lehet hogy a főfékhengernél kell keresni a kiinduló hibát?Az ugyan mennyibe kerülhet 2005-ös évjáratú 1,4-es vashoz.Ja ,elfelejtettem hogy a fékcső első körben volt cserélve a belső lválás miatti visszacsapó kialakulás kiszűrésére.Ez tipushiba?Ha valaki tud rá logikus magyarázatot azt előre is megköszönném!