Keresés

Részletes keresés

rendjel Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10669
De azt nem mondtam, hogy nem áll jól! Ugye? Na! És tudod miért nem mondtam? Mert marha jól állt!:))) Csak féltettelek, hogy abban a fátyolban felfázik a se  feneked.:))) Ágit meg csak ne fűzd meg Te ilyen galádságokra! Nem állnak arányban a dolgok!      
Előzmény: detty21 (10668)
detty21 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10668

huuuu, ilyen memóriával hogy lehet versenybe szállni? 31 és fél éve... ez jóóóó!!! jól van, tudoooom, bár az hogy tegnap lepizsamáztad a legjobb gatyámat, az nem tetszett annyira!!!! :)))))) ezért még számolunk, lehet, hogy megfűzöm Ágit, ne is adjon Neked több sütit.... :))))

Előzmény: rendjel (10665)
detty21 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10667

akkor települj ide hozzánk, már egész jó a létszám mostanában... lassan tele a RESTI :)), hátha tudunk segíteni néhány kérdésben...vagy Te nekünk... vagy csak ugy beszélgetünk... :)))

Előzmény: citrus04 (10666)
citrus04 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10666

Igen, egyelőre a Jordán fórumból. A többi utazás régebben volt, ezért azokat csak olvasom. Tavaly több ok miatt elmaradt az utazásom, de  már tervezgetem az ideit, pl. Zöld-foki szigetek, Egyiptom, Marokkó. Esetleg Jordánia:-))) De még várok, hogy kicsit jobb idő legyen mindenhol, valamint a megfelelő munkahelyi légköri viszonyokra:-)))

A rendeléssel várnék, míg feltöltik a készleteket Portugáliából:-))) Tehát hajrá!

Rendjel

A vegetarianizmus másik részét is - a belga sörrel - részleteznéd?:-)))

Előzmény: detty21 (10662)
rendjel Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10665
Tőled (is) mert én már próbáltam kb. 31 és fél éve, de bevallom akkor financiális okokból, mert folyton elmulattam minden pénzemet. De ez így volt jóóóó!!!:)))) És nem akarnálak én Téged megfosztani érdemeidtől, tudod te azt naddddon jól!:)))
Előzmény: detty21 (10664)
detty21 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10664

na tessék, és még egyszerre is írtunk!! azt bezzeg nem írtad bele, kitől van a zöldséges fasírt ötlete????!!!!! szép mondhatom...

Előzmény: rendjel (10663)
rendjel Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10663

Nem akartam én elterelni, mivel nem is nagy dolog, és nemrég lettem csak (ki tudja meddig, de remélem már életem végéig) vegetáriánus.

Nem vagyok egy mai sütés, az idősebb generációhoz tartozom. Pár hónapja voltam "őszölni" :) egy hétig, ahol svédasztalos étkezés volt. Szoktam néha akadályokat -próbákat- állítani magamnak, és akkor az első étkezésnél egy pillanat alatt úgy döntöttem, na, mostantól nem eszem húst. Amúgy is nagy állatbarát-állatszerető-állatvédő vagyok. És azóta nem is ettem. És remek jól érzem magam, egyáltalán nem hiányzik, egyszer sem voltam éhes, és jóízűen eszem a hústalan ételeket.

Egyik kedves topiktársunkkal (hági) szoktam  néha MSN-en főzni, :) ő segít, mert pl. tudok főzni egy csomó dolgot, de rántást még sose csináltam:) Ő tanított meg rá, mert a paradicsomszószhoz kellett. Meg kedvenceim közé tartozott a fasírt, azt is csináltam zöldségből, és semmilyen hiányérzetem nem volt a hús után. Egyáltalán nem nehéz betartani, és jobban érzem magam.

Azon kuncogtam magamban, hogy 10-en leszünk az Attila-napon, és miattam senki sem kap húst, hiába magyaráztam, ne törődjenek az én dilimmel:))) Lehet laposra vernek:)))

Na ennek a dumának annyi köze volt a topik címéhez, (utazók...) hogy egy úton határoztam el az egészet:)))

Előzmény: citrus04 (10660)
detty21 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10662

Rendjel:

mit csodálkozol??!! Citrus a jordán fórumból "jött utánunk"... nad... :)) vagy máshonnan is? :))

Citrus

a kocsmárosné nevében üdv, lehet, rendelni... asszem tejet, mintha azt mondta volna, hogy kifogyóban a készletei... lehet, hogy Portugáliából fogja feltölteni??????

nekünk egyelőre ugy néz ki lesz egy röpke Párizs márc. végén, szégyen nem szégyen, még nem próbáltunk fapadost... hát majd most...

de azért az az ingyen jegy sem occcsó, az illeték most már jó sok mindenhová!

ha van valakinek valami konkrét szerény áru szállásötlete, lécci segítsetek!!!

Előzmény: rendjel (10659)
gombóc29 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10661

(Már látom lelki szemeimmel, akinek maradt otthon némi Forintaprója, most megnézi...)

ühüm :)

utaznék, oszt költőpénznek jól jönne  :) 

citrus04 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10660
Bocs, de ezek szerint jó volt a kiképzőiskolám:-))) Úgy belejöttem az alkudozásba, hogy már itthon is alkalmazom:-))) Pár éve már feltúrtam a lakást 67-es tízfilléresért, de egy fia darabot sem találtam. Azóta az ismerősöknél próbálkozom a kereséssel, nem sok sikerrel:-))) Jól elterelted a témát a vegetarianizmusról, pedig ha bővebben kifejted, esetleg áttérek:-)))
rendjel Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10659

Mi vagyok én Jordán taxis?:) Rögtön a felére alkudni?:) Való ez?:)

De mivel numizmata is volnék, egy esetben rendben az 1 Forint fele. Ha 1967-es 10 filléresekben adod oda a pénzt, 5 darabot. az ugye 50 fillér. De ezekből olyan keveset vertek, csak párszázat, hogy értékük 8-10000 Ft. körül van. Jól járnék:)))

(Már látom lelki szemeimmel, akinek maradt otthon némi Forintaprója, most megnézi...) Ha valaki talált szóljon!:)

Előzmény: citrus04 (10657)
gombóc29 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10658

na, pere ,

épp most botlottam bele, könyvkeresés közben, minő véletlen :)

Előzmény: pere1 (10651)
citrus04 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10657
Szívesen igénybe vettem volna, de én már akkor Vecsésen fogok tartózkodni...Egy kicsit azért sokallom az árat, mindenképpen lealkudnám a felére. Jó megbeszélést a barátoddal és az úrral:-))) Hogy is van ez a vegetarianizmus? Egész jól hangzik:-)))
Előzmény: rendjel (10655)
citrus04 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10656
Igazán köszönöm, azért ez nagy dolog a mai világban...
Előzmény: gombóc29 (10654)
rendjel Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10655

Na ez megnyugtat. Amikor én gyerek voltam, (tudom ez nem történelemmel foglalkozó topik) akkor Vecsés határában volt egy őrbódé, és ha kellett, ha nem, abban egy rendőr posztolt. Azt hittem ő szedi a vízumdíjat, mert ha Portugáliába is kérik, akkor Vecsés maradjon ki éppen?! Nem lenne igazságos.

Én biztos ami biztos, viszek útlevelet, eurót, dollárt, forintot, whiskyt. Hátha valamelyikre szükség lesz.

Ha a "telekocsi " mozgalomban részt akarsz venni, úgy 10 óra körül kiviszlek szívesen Vecsésre, a Rád eső hányad 1 Forint. Vissza nem tudom mikor jövök, mert -miután mostanában vegetáriánus vagyok- megígérték, hogy belga sörök is lesznek, és szigorúan ügyelni fognak rá, nehogy hús kerüljön beléjük. Ezenkívül barátommal mélyreható megbeszélésünk lesz egy Johnnie Walker nevű úrral is. Nos emiatt a visszautam időpontja legalábbis bizonytalannak mondható. Őszintén szólva, volt már hogy ott aludtam...

Előzmény: citrus04 (10652)
gombóc29 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10654

gyere máskor is,

állandó vízummentességet kapsz :)

Előzmény: citrus04 (10652)
gombóc29 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10653

Portugália...... márciusi időpont jó

Róma..... itt is voltam már és akivel visszamennék, na, azzal nem tudok időpontilag ződágra vergődni,

mint írtam volt.  :)

Ez a lovastúra jól hangzik.

Fenékügyileg olyan mint motorral  :)

csak lassabbb

Előzmény: pere1 (10651)
citrus04 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10652

Határozottan állítom, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben, Vecsésre nem kell vízum! Naponta átkelek a határon, így személyes tapasztalattal rendelkezem.

A kérésem-kérdésem a következő: szombaton én már Vecsésen fogok tartózkodni. Szívesen társulnék utazókhoz Attila-napi köszöntésre, szigorúan a költségek csökkentése érdekében:-)))

Elnézést, hogy beleszóltam a topikba, de ezt nem hagyhattam ki:-)))

Szép napot!

Előzmény: rendjel (10647)
pere1 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10651

Portugáliát,mi április végére,május elejére tartogatjuk.Róma meg mér lenne távol? 10ezer fointból kijön a jegy.

De igazából nem tudom mi lesz,mert most kezd körvonalozódni megy Ulanbator-Bp lovastúra.

Előzmény: gombóc29 (10650)
gombóc29 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10650

Ha jól tudom,

már oda sem kell vízum. :)

Erről jut eszembe:

Kinéztük portugáliát (mint mondottam volt),

és az árajánlatnál az volt feltüntetve,

hogy 'Vízumdíj: 6000.- Ft'

Kérdem őket, hogyhogy vízumdíj?

Lévén Portugália az úticél. :)

A válasz: "A vízumdíj technikai hiba folytán került a rendszerbe"

Nagy kő esett le a szívemről.

Aszittem vmit átaludtam. :)

Előzmény: rendjel (10647)
gombóc29 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10649

tudod, hogy akkor jössz, mész,

amikor kedved van.

Mm. a topikra :)

Előzmény: y42 (10646)
gombóc29 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10648

Pere,

nálam ami fixnek tűnik, az egyenlőre Portugália, márciusban.

De ez sem biztos.

Még rá kell bólintani. :)

Kuba, Róma...stb. nagyon távoli.

Csak terv.

Előzmény: pere1 (10645)
rendjel Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10647

Én szombaton Ferihegy felé veszem az irányt!

Csak sajnos megyek is tovább Vecsésre a barátomhoz Attila-napra:))) De már csomagolok. Ajándékot:)

y42 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10646

Sajnos az anyagi csődömre való tekintettel az idén talán a szomszéd utcáig jutunk el.:-(((

Azért még néha maradhatok a topicon??????????

Előzmény: gombóc29 (10642)
pere1 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10645
Róma (harmadszorra :)) és Barcelona azért szerencsére könnyen megvalósítható a fapadosok miatt,csak azt nehéz eldönteni,hogy nagyobb 2-3 hetes,drága repjegyes út merre legyen.Kuba vs Thaiföld.D ha nagyon fokozódik a helyzett inkább mind a kettő :) két téli nyaralás :))
Előzmény: gombóc29 (10644)
gombóc29 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10644

egy srófra jár az agyunk

mm. ami az utazást illeti :)

Most van előkészület alatt egy kis portugália

sajnos nem magánszervezésben, ut. irodával.

Így viszont egy kisebb vagyon.  :(

Körutazás.

Aztán Róma még mindig a tarsolyban van.

Jelentkező is lenne, csak az időpontegyeztetés miatt necces.

Tavaly is emiatt maradt el.

Idén sem látok rá sokkal több esélyt,

de reménykedek.

Aztán Kuba is benne volt/van.

2005 végén már terveztünk egyet,

de magánügyi okok miatt elmaradt.

Most meg nincs az az igen kedvező ajánlat ide,

ami miatt rácuppantunk.

Ez egy kombinált út lett volna

madridi és havannai városnézéssel,

majd a beach, 'potom' pénzért.

Thaiföldre is elmennék.

Igaz már voltam, de épp megérett az idő arra,

hogy mégegyszer.

Csak: akivel (esetleg) mennék fél odautazni,

pláne a mostani robbantások után.

Aztán Barcelonába is visszamennék.

Az agyam legmélyén ott lapul a terv.

Igaz már harmadjára,

de nagyon megfogott, oda (is) visszamennék megint.

És viszonylag elérhető cél.

Újból végigjárnám Gaudi építészeti remekeit.

És végül:

együttérzek.

Én múlt héten már letudtam az éjszakázást. :)

Előzmény: pere1 (10643)
pere1 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10643

Portugália,Róma,Kuba v. Thaiföld,Barcelona

de lehet,hogy már álmodom az éjszakai műszak után :)

Előzmény: gombóc29 (10642)
gombóc29 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10642

Egy kicsivel több szerénységet mindenkitől :)

A resti készlete erősen megcsapppant

Konvergencia van,

úgyhogy marad a tej!

Is.

:)

Amit már megakartam kérdezni

és szeretném ha válaszolnátok is,

ki merre tervezi idén az utazását??

Sat Rómába vmikor és a többiek????

Satinette Creative Commons License 2007.01.07 0 0 10641
... lehet többen is... :)
Előzmény: ásd el magad (10638)
Satinette Creative Commons License 2007.01.07 0 0 10640
... bezzeg pezsegő az nincsen... :(
Előzmény: pere1 (10639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!