Adott egy Yashica electro 35 GSN távmérős gép, aminek beragadt a filmtovábbító/felhúzó karja.... ez úgy történt, hogy egyszerre lett tekerve az expogomb lenyomásával... mit lehetne vele tenni?
Fényképezőgép tisztításra talán nem is kell víz, ha csak nem a Nikonost szeretnéd lemosni.
Esetleg benzinkútnál, autósboltban találsz ioncserélt vizet, azt használják vasaláskor is, tehát a háztartási részen biztosan tart a Tesco, vagy a Sainsbury's.
Gép, objektív tisztításhoz finom, puha, nem szöszölő wcpapírt, fültisztító pálcikát, és ha nagyon muszáj ablaktisztító folyadékot használok. A folyadékot nem a tisztítandó felületre, hanem a papírra teszem. A gép külső tisztítására fogkefe, vagy kefeszerű vékony ecset is szóba jöhet. Objektívhez a Lenspen elég jól bevált, de dörzsölés előtt érdemes ecsettel és vagy palackozott sűrített levegővel (ami valami egyéb gáz) lefújni a szemcsés port, mi egyebet. A Sűrített levegő nekem mindenre bevált, gép, objektív, nagyítőgép, szkenner, CCD, síkfilmkazetta, harmonika belsőtisztítás stb.. Arra kell vigyázni ne köpjön.
A fényképezőgépek belsejébe csak igen ritkán kotorászok bele.
hát megjött a drága, és viszonylag tiszta a gépváz, a belseje is, de ráférne egy alapos külső tisztítás.
meg a prizmán is van jónéhány kosz, ami ecsettel nem jön le, és engem zavar- szeretek tisztán látni.
ezért várok minden jó ötletet.
azt tudni kell, hogy londonban lakozom éppen, és nem ugorhatok be némi alkoholért a patikába- ezt tessék figyelembe venni.)
az ánglusoknál még holmi desztilált viz sincs üzletben, csak neten lehet rendelni, meg ebay, így pestországból kellett hozatnom, hogy rendesen moshassam a filmjeimet.
tehát jöhet tisztító kendős, spray és hasonló, csak jó minőségű tisztító eszköz legyen, ami másnak bevált - én már sok gagyival találkoztam.
objektív tisztitásra is jöhet ajánlat!!!
azt hiszem, a T70 is megérett egy alapos külső tisztításra, meg a bronica is.
Ezzel rúgtak egyet az amúgy is haldokló diázáson...
Én a Sensia 100-ast sajnálom nagyon. Sztem a legjobb ár/érték arányú dia volt, tájképezéshez ideális. A helyi fotósbolt teljes raktárkészletét felvásároltam ezév elején, mert ez a bejelentés már akkor publikus volt. Asszem két-három tekercset sikerült így "spájzolnom"... Persze, már egy sincs belőle.
Bezzeg a 200-ast meghagyják, pedig az elég gyengusz.
Sosem tudtam, mi a különbség a Velvia 100F és a 100 között. (Eddig csak az utóbbit használtam.)
Egy párszor már felmerült ez a kérdés itt-ott a fórumokon, de korrekt választ még nem találtam. Mostmár tárgytalan...
Szakál a MÉH telepen találta ezt a Leitz lencsét. Feltehetőleg valaki azért baszta szét fogóval, hogy kivegye az üveget, és leadja fémként. Az isten barma nem tudta, hogy eredeti állapotában nagyjából egymilliószor annyit ér, mint anyagában. A rekesz egyébként működik, de a[...] Bővebben!Tovább »
Vásárolnék (ilyet is ritkán írok...) egy Magnifax 3 vagy 4 nagyigépet lehetőleg cuccostól: üveg nélküli negakeretek lajkától haccorkilencig, csereobik, expoóra, szárító, meg a szokásos aprólékok. Együtt, vagy darabonként, ahogy adódik.
Bocsánat a késői válaszért, el vagyok veszve. Elárulom persze, de amúgy a tag-ek között ott is van.
Olympus E-520 váz, M42-4/3 átalakító, 3x milliméter közgyűrű és egy Industar 50-2 50m/f3.5 palacsinta obi. Megvilágítás? Az alföldi réten lemenő nap fénye :DDDDD Találsz még ilyen makrókat, nézegesd át, ha gondolod.
Köszi a válaszokat! Idő közben kiderült, hogy hogyan működik a fénymérő. Én is olvasgattam angol nyelvű oldalakat, és meglepett, hogy valóban mennyire ritka. Ehhez képest párban vettem egy Smena8al :) és az is igaz, hogy szelénes a fénymérő. Legnagyobb meglepetésemre, másnap reggel ahogy forogtam a szobában, a keresőben egyszer csak megjelent egy kis pálcika, és közel korrekt értékeket mutatott. Közben voltam Tibi bácsinál is más ügyben, és csak rákérdeztem. Azt mondta, hogy az a fénymérő már amikor gyártották akkor sem volt jó :) nna bumm. azért örülök bocs a hosszas élménybeszámolóért, de ez most úgy kifakadt belőlem :)
Na, most fel van adva a lecke... Az objektívek, amiket az előzőekben írtam, ütik a tükröt a Canonban. Ha le lenne esztergálva a hátsó lencsetag mögötti cső, korlátozottan használható lenne. Ez a "cső" nem csatlakozik a távmérőhöz, nem is értem a szerepét. Ami sikerült kép, enyhén szólva sokat ígérő... Ha ezt a hátsórészt levágatom, szerintetek lehet még használni a Paxetten?
Gondolom, M39-M42, majd onnan tovább akarod csatlakoztatni. 44 mm a távolság, tehát Canon Eos (EF) rendszerhez tökéletes lehet... M4/3 rendszerben minden lehetséges. Próbálkozni, próbálkozni!