Keresés

Részletes keresés

satine Creative Commons License 2003.05.06 0 0 31
Hát, komolyan... ezért (is) érdemes hazajönni (bár még maradtunk volna...)
Valami megfoghatatlan dolog ez, komolyan, ha az embert ismeretlenek (is) - bocsánat várják...
és engedtessék meg egy pici elégia, mert mi ketten vagyunk azok, akiket soha senki nem vár a reptéren... merthogy már csak nekem él egy mozgáskorlátozott anyukám vidéken és slussz,
úgyhogy alig vártam már, hogy jöhessek, EZ KOMOLY!

Bocsi mindenkitől ezért a kis merengésért...

Megvagyunk, szuper volt, nem bántam meg, és JEGYZETELTEM!!!!!!! - életemben először igyekeztem felírni árakat, és mindenre figyelni, amit kérdeztetek.

Ha valaki napokon belül utazik, szóljon, akkor összekapom magam,
egyébként adjatok 1-2 hetet, hogy szép lassan mindent leírjak, amit megtudtam - az ugyan nem sok, de dolgoznom is kell közben... :(((

Most bejelentkezem itt-ott, aztán majd jövök, folyamatosan! :))

Előzmény: Hermione_Granger (29)
Bali Beta Creative Commons License 2003.05.06 0 0 30
Szia!
Valoszinuleg igazad van, de igazan csak akkor eri meg, ha nem sokat akar az ember kirandulni, maszkalni.
Bar tenyleg, ha az ital draga, akkor meg kell gondolni.
Majd remelem Satine errol is beszamol.

Bali

Előzmény: Hermione_Granger (27)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.05.06 0 0 29
Satine, satine, hazajöhetnél már, nélküled behalt az összes utazós topicunk!!! :)))
asx Creative Commons License 2003.05.03 0 0 28
Szevasztok,

úgy alakult az idén, hogy mi is Djerbában fogunk nyaralni. Június 17.-től az Abou Nawas Djerba Reso nevű Hotelben.

Bali Beta kérdezi (19)
"enegem erdekelne, hogy megfelelo-e a felpanzios ellatas, ill. megeri-e az All-inclusive? "

A félpanzió ugye reggeli és vacsora + az italt külön fizeted!

Az All-inclusive pedig legtöbb helyen reggeli ebéd és vacsora incl. italok (alkoholmentes és helyi sör és bor) + egész nap sütemények, fagylalt, káve, üdítők...
PLUS: teniszpálya, szörf, vizibicikli, dart, asztalitenisz, minigolf, finesszterem.

Szerintem feltétlenül megéri az All-inclusive! Főleg 4*-5*-os szállodákban ahol csak az italokért majdnem kifizeted a félpanzió és az All-inclusive közti különbséget.

Hermione_Granger Creative Commons License 2003.04.29 0 0 27
Megharagudnál rám, ha most mondanék valami csúnyát? Cserében Neked is szabad majd egy hónap múlva :)))
Előzmény: satine (25)
satine Creative Commons License 2003.04.29 0 0 26
Bocsi,
de ilyen az időjárogatás; előrejelzés...

Frissített: 01:00 AM CET on 2003 ÁPRILIS 28
Hétfő
Tiszta. High: Magas 82° F. / 28° C.
Hétfő éjszaka
Tiszta. Low: Alacsony 64° F. / 18° C.
Kedd
Tiszta. High: Magas 86° F. / 30° C.
Kedd éjszaka
Tiszta. Low: Alacsony 71° F. / 22° C.
Szerda
Tiszta. High: Magas 84° F. / 29° C.
Szerda éjszaka
Tiszta. Low: Alacsony 62° F. / 17° C.
Csütörtök
Tiszta. High: Magas 95° F. / 35° C.
Csütörtök éjszaka
Tiszta. Low: Alacsony 66° F. / 19° C.
Péntek
Elszórtan felhős. High: Magas 91° F. / 33° C.
Péntek éjszaka
Elszórtan felhős. Low: Alacsony 64° F. / 18° C.
Szombat
Elszórtan felhős. High: Magas 91° F. / 33° C.
Szombat éjszaka
Tiszta. Low: Alacsony 64° F. / 18° C.
Vasárnap
Elszórtan felhős. High: Magas 89° F. / 32° C.
Vasárnap éjszaka
Elszórtan felhős. Low: Alacsony 60° F. / 16° C.

satine Creative Commons License 2003.04.29 0 0 25
Már csak órák kérdése, és... Hurrá, nyaralunk!
satine Creative Commons License 2003.04.26 0 0 24
Nem tudom, szeptemberben mi lesz, de már most is eléggé akciós... 1-2 éve még csak Bécsből volt charter, úgy 120 e körül, most már 69-ért mehetsz Bp-ről, 4*-ba, 3*-ba kevesebbért,
de asszem csak repjegy is van, és leszervezed magadnak valamelyik olcsóbb szállodát; szóval már 30e körül is van itt-ott lehetőség.
Előzmény: frt (23)
frt Creative Commons License 2003.04.26 0 0 23
Sziasztok!
Engem is érdekelne a sziget nagyon-nagyon. Alapvetően semmit sem tudok róla, de amiket az utazási irodák írnak, azok nagyon megragadtak. Ha sikerülne rábeszélni a páromat - elsősorban anyagi téren - akkor szeptember második felében elmennénk. Úgyhogy nagyon várnék néhány tapasztalatot, ötletet, árakat bármit. Pusza mindenkinek.
Bali Beta Creative Commons License 2003.04.26 0 0 22
Szia Satine!

Meg az jutott eszembe, hogy motor, auto, bicikli kolcsonzes is erdekelne. Mennyiert, mennyire kockazatos stb.

Koszonom, is megegyszer jo utat!

Balazs

Előzmény: satine (21)
satine Creative Commons License 2003.04.26 0 0 21
Sziasztok, még hétfő iccakáig naná, hogy benézek ide, sőt! - hacsak nem lesz áramszünet vagy valami más ökörség...:))

Igyekszem mindent megkérdezni, részben lesz helyi telepített idegenvezető, részben van "kis" szám, 7-8-a (május) tájékán várhatók a válaszok, mert nem tudom, hogy kint van-e közeli lehetőség internetezésre - pl. ez is egy jó kérdés...
Ki tudja a választ???

Természetesen nem 24 órában here-vere lesz, hanem a felkínált programokból választunk, szervezünk magunknak, mászkálunk; de a szárazföldre, tehát ún. nagy túrát nem tervezünk, kevés is az 1 hét.

Elképzeléseim vannak arról, hogy mit fogunk/szeretnénk megnézni,
természetesen.

Odafigyelek a kért szállodákra,
de azért más kívülről megnézni, vagy besétálni, és más ott élni, étkezni.
De azért nyitott szemekkel járok majd (csukottal bajos is lenne... :))

Jön valaki ekkortájt????

Pusssz-özönök,
még sok idő van, írjatok!

Előzmény: tamburmajor (20)
tamburmajor Creative Commons License 2003.04.25 0 0 20
Szia, Satine!
Írtad, hogy kifejezetten pihenni mentek, de ahogy téged ismerlek (?!), mászkáltok majd összevissza.
Én csak annyit szeretnék kérdezni, mentek-e Gabesba, Matmatába, a Chott Djerid sóstóhoz? Nyilván Houmt Soukba stb. ellátogattok. De majd úgyis megírod az élményeidet, amit már nagyon várok.

Addig is jó utat, kellemes pihenést!
Szia

Előzmény: satine (15)
Bali Beta Creative Commons License 2003.04.25 0 0 19
Szia!

Mint ahogy mar irtam egyszer enegem erdekelne, hogy megfelelo-e a felpanzios ellatas, ill. megeri-e az All-inclusive?
Mennyire draga az elet - ennivalo, innivalo, boltok, ettermek? Lehet-e tevegelni, mennyiert?
Megertenek-e angolul?
Szallodak tekinteteben irnek egy-ket nevet, hatha talalkoztok valamelyikkel: Dar Djerba komplexum, Romance Sun Club, Romance Sidi Slim, Hotel Jasmina. A Menzelrol meg adott, hogy tudsz majd velemenyt irni.

Elore is koszonom, es jo utat!

Balazs

Hermione_Granger Creative Commons License 2003.04.25 0 0 18
Nem "Ti", csak én, illetve mi, de nem úgy. :)

Nem mondom meg, beee! :)

Előzmény: satine (17)
satine Creative Commons License 2003.04.24 0 0 17
Nemigazság, nemigazság, gazság!!!
Hol? Mikor? Hova?
Mi kedden megyünk.
És ti???????????????????????????????????????
Előzmény: Hermione_Granger (16)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.04.24 0 0 16
Kis csalafinta, titokban már megint elutaztok!!! :)
Bár titokban én is nemsokára valahova, és nem mondom meg, majd megtalálsz :)))
Puszi és jó utat!
H.
satine Creative Commons License 2003.04.23 0 0 15
Halihó,
ha valakinek előzetesen van kérdése Djerbáról, kérem írja meg 1-2 napon belül, hogy ha módomban áll, utánanézzek, megérdeklődjem, és amikor hazajöttem, megírjam nektek.
Csak azt ne kérjétek, hogy az összes szállodát járjam körbe :))
satine Creative Commons License 2003.04.19 0 0 14
Szerintem igazad van, elolvastam minden "szakirodalmat" Djerbáról, ami könyvenként max. másfél oldal.
Bár ezt mi most kifejezetten pihenés céljából választottuk, jelenleg nagyon sokat dolgozunk, és a nyár is eseménydúsnak néz ki, amikor egy percre sem tudunk majd pihenni, mi ezt most ezért választottuk.
Nem számítok sok látnivalóra, de én szeretek mindent megnézni, az épületeket, a stílust, aprólékosan, szeretünk mászkálni, kirándulni is. A szárazföldi részen azért elég sok mindent láttunk, akkor még újdonságnak számított nekem az ország, azóta több arab országban megfordultunk, és most, hogy mondod, valóban máshol több látnivaló volt. Sajnos a hátizsák-téma nálunk már nem aktuális, de azért kösz!!! :))
Előzmény: smith-daddy (12)
caki Creative Commons License 2003.04.19 0 0 13
hello

Én jártam Djerbán kb 10 éve. Nyáron voltam, 35-40 fok volt + a viz kb 27-30 fok.
Lapos homokos tengerpartja van, sok pálmafa és a szigeten körben egy országút néhány faluval.
Lehet robogót bérelni viszonylag olcsón, és azzal körbe lehet menni a szigeten egy nap alatt.
Jó a hangulat, rengeteg vendéglő van, az emberek barátságosak.
Vannak fazekasműhelyek, amelyeket meg lehet nézni műkődés közben, mert a sziget híres a cserépedényekről.
Búvárkodásra a környező vizek annyira nem alkalmasak, mert nagyon sekélyek. Esetleg hajóról lehet merülni.
Sok szálloda van, amelyek között van 2-3-4-5 csillagos is. Persze a 2*-3* nem javaslom, mert nagyon hardcore.... bár a 3*-ban lehet néha jót találni.
Camping asszem nem volt

Üdv

Előzmény: satine (3)
smith-daddy Creative Commons License 2003.04.18 0 0 12
Soha senki ne menjen uatzási irodával sehova. Én rendszersen járok hátizsákkal önszervezetten külföldre, de egy nyert útnak köszönhetően most irodával mentem Djerbára. Aki járt már ilyesmi országban, az tudja, hogy Tunézia az egyik legsz*rabb, legkevesebb látnivalót nyújtó régió az arab országok között. Egyszer meg lehet nézni, de ennyi pénzért, ötször ennyi időt lehet tölteni török testvéreinknél, ahol egy négyzet km-re jut annyi fotótéma, mint egész T.-ra összesen. Hát ennyi.
satine Creative Commons License 2003.04.18 0 0 11
Bocsánat, Menzel...
satine Creative Commons License 2003.04.18 0 0 10
Szia, mi a végén a Menzlbe fizettünk be, úgyhogy erről máj. 6-a után pontos képet tudok neked adni.
Addig is jó lenne, ha megírnád, hogy konkrétan mi érdekel,
mert arra jobban odafigyelnék!
Előzmény: Bali Beta (8)
satine Creative Commons License 2003.04.18 0 0 9
Mi 29-én megyünk.
Utána tudok mesélni.
Ha az neked jó.
Ti mikor tervezitek?
velünk jöttök most, vagy később?
Előzmény: Bali Beta (8)
Bali Beta Creative Commons License 2003.04.18 0 0 8
Szia Satine!

Meg nem konkret a szalloda sem nalunk, de meg a Kartago sem, hisz a Medina is jo. De inkabb az alacsonyabb arfekvesuek johetnenk szoba.
Ami meg erdekelne, hogy mennyire jo ez a felpanzios dolog (svedasztalos reggeli, vacsora), ha jol lattam a Menzel-es is ilyen lesz.

Bali

Előzmény: satine (5)
satine Creative Commons License 2003.04.16 0 0 7
Szia, Cosmo,
szuper, hs meglesz, szólj - valahol...
Gondolom, ez másokat is érint.
ismerőstől tudjuk az elveket - szóban,
és most már azt is tudjuk, hogy bizonyos irosák kijátsszák ezt, de azért érdekelne...
Most a djerbai útra a Medinánál fizettünk be,
ajánlottak egy kedves hölgyet,
10 perc alatt lezajlott aze egész, elmondtuk, mi a félelmünk, elmondta, ő hol járt, volt privát prisija,
tudjuk, hogy a prisnak a fle lesz iagz, de már így is gyönyörű...
ez a Menzel, 4*-os szálloda.
Hatalmas kinti medencével, hatalmas, 300 ha területtel, privát stranddal, belső medncével,
szóval amolyan dolce vita...
Most erre vágyunk, asszem 69e-ért van,
most ez nem sok, egy éve még 100 fölött volt...
Vannak helyi programok, a szárazföldre nem tervezünk átmenni, már voltunk, majd azt 1x máskor, onnan,
most tényleg amolyan herevere, no és laza mászkálás, amellett, hogy vannak programok, szervezett, arra majd meglátjuk, hogy fizetünk be.
Szóval most semmi óriási tervek, mellesleg egy Tunézia-könyvön is dolgoztam egy-két hónapja, és már voltunk Tunéziában, nagyon kellemes emlékekkel, úgyhogy remélem, csak kedvet tudok majd varázsolni mindenkinek.
Nekem a fotó rész nem erősségem, papírképet csinálok, de azt 600-at egy úton....
A Sri Lankát is tervezzük 2-3 éve, de nekünk a "mindennap máshol", amolyan csillagtúra nem megy, a csak üdülés sem, bár Djerba olyasmi lesz...
Mi az olyan utakat szeretjük, ahol van 1-2-3 nap "kemény menet", aztán lazaság, pihenés, amibe szintén belefér még 1-1 program.
Bali ezért is volt jó.
5 szerveztt program, minden 2. nap volt egy, plusz még mi is szerveztünk magunknak, így 1 nap pihenés, 1 nap túra.
Szerintem az élmények feldolgozására, előkészületekre - agyilag , szóval ez szerintem is így okés.
Ezt a véleményt nem sokan osztják.
Nem baj.
Szóval 29-én megyünk,
6-án jövünk.
A szállodás infók bármikor jól jönnek.
és nem kekckedni akarok, komolyan, sok-sok éven át sok-sok szállodában megfordultunk már,
de ez a marokkói szoba ---- ez nem semmi volt.

Valaki írta, hogy miért nem adtunk pénzt... a recepción.
Máshol előfordult. Tényleg működik a dolog.
De itt minden erkély egyforma volt, kivéve a sup.-okat, de az árban is.
Elég zsufi volt a szálloda, úgyhogy nem hittük, hogy lett volna jobb, plusz a portán a kérdéseinkre nem olyan válaszokat adtak, amiből arra következtettünk volna, hogy lehetséges, ha...
Bocsánat, ez off...

De mi nem is pankráltunk soha. Eddig még.
Persze az iroda 4 HETE VÁLASZRA SEM MÉLTAT...

Bocs, Cosmo.
Figyellek ám, mesélj!!!!!

Előzmény: cosmopolita (6)
cosmopolita Creative Commons License 2003.04.16 0 0 6
Szia Satine!

Melyik hotelben fogtok lakni? (Nem tudok infókat,csak érdeklődöm).

OFF: A Marokkós topicban kérted egyszer a segítségemet szállodai minősítéssel kapcsolatban. Egyszer találtam egy weboldalt,ahol le volt írva, hogy a szállodai "csillagokhoz" mik a követelmények, azt elakartam küldeni neked, de nem találom sehol. :o( Ha meglesz, akkor küldöm.
A Sri Lankás képek elkészültek, de még nem sikerült őket feltennem a netre. Ha sikerült írok a megfelelő topicba.
cosmo

Előzmény: satine (5)
satine Creative Commons License 2003.04.15 0 0 5
Okszi, mi ma befizettünk, 2 hét múlva megyünk 1 hétre.
nekünk ez inkább nyaralás,
de tervezünk programokat is, de csak helyben,
átmenni a szárazföldre nem, ill. már voltunk.
Jó lenne, ha megírnád, melyik szállodát nézted ki, mert akkor azt egy kicsit megkukkolnánk...
Mi a Medinával megyünk, nem a Kartágóval, úgyhogy más hotel-kiajánlásaik lesznek.
Szia!
Előzmény: Bali Beta (4)
Bali Beta Creative Commons License 2003.04.15 0 0 4
Szia!

Nos ha mas nem is irt eddig reszletes velemenyt, Te majd tudsz, es az majd erdekelne, mert mi is djerbai nyaralast tervezunk (aug.). Melyik irodat valasztottatok, melyik hotelt, rendben volt-e minden stb.?
Egyebkent mi a Kartago Tours-t neztuk ki.

Előzmény: satine (3)
satine Creative Commons License 2003.04.12 0 0 3
Sziasztok!
Kicsit fölhozom a Djerbát, mert nálunk megint aktuálisá vált, kb. két hét múlva, május elseje körül.
Most járjuk körbe az ajánlatokat.
Ha valaki mostanában volt, és mesélne, örülnék neki!!!!
satine Creative Commons License 2002.11.09 0 0 2
Szia, kösz, meg fogom nézni, bár közben "elpártoltunk" egy másik országhoz, de Djerba folyamatosan napirenden van.
Tunéziában voltunk pár éve, és akkor elhatároztuk, hogy legközelebb elmegyünk Djerbára,
folyamatosan figyeljük is a katalógust, de most pl. azért választottunk mást, mert kitolódott a nyári pihenésünk nov. közepére, és félő, hogy akkor ott már nem tudunk a tengerbe bemenni.
Kösz, megnézem!
Szia!
Előzmény: Alexa30 (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!