Szakács Béla 2010. 02. 07. vasárnap, 10:36:57 óra Kedves Naplóm!
Be kellett szaladnom a munkahelyemre mert innen indulonk a tornaterembe. Ugyanis meghívtak engem is a többiek labdarusába, hogy kilegyen a csapat. Nagyon izgulok mert legutoljára 7-ikes koromban fociztam teljes intezintással. A kisfőnök nyugtatott meg, hogy olyan ez mint a bicikli. Nem lehet elfelejteni. Lassan indulnunk kellene mert 10.30 volt az indulás, de még Frici úton van, mert későn feküdt le és elaludt. De saccperkábé 7 perc és itt lesz.
Debrecen – A politikai pártok nagy része az én postaládámba is bedobta a felhívását. Akiknek egyenlőre nem sikerült a közbeszerzési százmilliárdokból rafináltan pénzt átmenteni kampánycélokra, csak sima ímélt küldtek.
Nade úgy vagyok én ezzel, minden párt ügyeskedik, mert a magyar közbeszerzési szisztéma rákényszeríti szerencsétleneket. Tudja ezt mindenki. A politikusok, meg a szavazók is. Valószínűleg azért mert félreértelmezik a szöveget: közbeszerzés vagyis KÖZpénzből BESZERZÉS a választási kampányra.
Mit kellene tennünk, hogy évente több százmilliárd forint közpénz ne vándoroljon magánzsebekbe? Hogy csak a közbeszerzések miatt ne érjen minden magyar állampolgárt, így személy szerint engem is évente 40 ezer forint kár? Hogy az állami megrendelések garantáltan tiszták legyenek? Hogy ne lehessen lefizetni a közhivatalnokokat?
Időnként felteszik ezeket a kérdéseket, ám ha valamit ezzel kapcsolatban lépni kellene, akkor meg azt látom, hogy a döntéshozók menekül tökön-paszulyon át. Minél messzebb a felelőségtől. Nyilván ismerik az arizóniai mondást: viharban ne álljunk kaktusz mellé.
Szóval nézegettem a postaládába bedobált ígéreteket, de erről -így konkrétan- egy mondatot sem találtam. Vagy én voltam figyelmetlen. Általános dolgokat ugyan olvastam, hogy rend, erkölcs, élhető ország, munkahelyteremtés satöbbi.
Én olyan üzenetekre lennék fogékony ami TÉNY. Amivel azonosulhat a választó izibe.
Például. Garantáljuk, hogy lakásában az ember nyugodtan pihenhet.
Írtam már arról itt a civishíren, hogy felettem öt vidám külföldi gyógyszerészhallgató őrjöng nap-mint nap és jelen állás szerint nincs rá lehetőség, hogy megoldjam ezt a problémát.
Épp ezért a lakóközösség közbeszerzési pályázatot ír ki politikai pártoknak. Mindössze három mondatból áll. Szóval nem bonyolult.
Akkor már jöjjön eső is a felmelegedéssel. Mert annál gyorsabban olvad el a hav. Az ákáesdé meg monnyon le. A bicigliutak állapota kevés kivétellel kritikán aluli hószempontból.
:) Némi felmelegedési szituáció valóban nem lenne hátrányos. Ez a több millió tonnányi hav elég kongrét közlekedési akadály, amellett, hogy lassítási tényező, de még balesetveszély komlikációját is hordozza magában.