milánóban élő magyarok figyelem! ha valaki tudna nekem segíteni focimeccs jegyvásárlásban (természetesen fizetnék érte), kérem írjon a rudess@freemail.hu-ra!
elég a buszon venni, ott lecsapnak rátok a sofőrök... :)
Közel van a centralehoz, akár gyalog is mehettek ha nincs sok cuccotok meg éppen nem késo este van, mert akkor nem biztosnágos... Amugy meg a centrale elott (szemben, nem mellette) van a villamosmegálló ott megy az 5-ös, azzal 2 vagy 3 megálló a Lazzaretto, attol függ melyik végén lesztek. De ennyiért nem érdemej jegyet se venni. :) A belváros ebszolut nincs onnan messze, én szinte minden nap gyalog járok, csak még messzebb lakom kicsit. Kimentek a Corso buenos airesre, onnan 15-20 perces könnyű sétával a San Babilán vagytok, ami meg már 500m-re van a Dómtól...stb...ha nem esik én sétálgatnék, a metro nem nagy élmény. :) Ha meg a Repubblica felé indultok nem a buenos airesre, akkor a Brerara lyukadhattok ki ha ügyesek vagytok, arra érdemes sétálni, mert nagyon szép környék.
Ha tempo pieno akkor ezeknek is meg kell keresni min. 8-900 eurot, sot normális helyen tobbet is. Nálunk a facchinaggiok 1200-t keresnek, a takaritonok meg 4 órában 450 eurot. Persze nem feketén. A recepcios part time 650, de e a titkárno full time meg havi 900-at szoval nem lehet kiszámitani ki mire mit ajánl. De 800-1000 az ugy minimum, de elég normális fizu.
Még annyit,hogy mi egy évig éltünk Angliában és Skóciában.
Meg lehet szokni az esőt is,mert pár hét után már észre sem veszed...szinte hiányzik is itthon:)Amúgy mediterrán országokban jobban el tudom képzelni az életem.Olaszországban már évek óta nyaralok,de nem lehet megunni:)
Persze élni mindig más valahol,mint átutazóban lenni...
Október 28-31 között megyek a barátommal Milánóba.Szóval nyugtassatok meg,buszjegyet Bergamó reptérről a város központjába majd elég a buszon venni.??!!Ugye?
A Via Lazzarettin van a szállásunk.Messze van az a busz végállomásától???Az a pályaudvaron van,ha jól emlékszem...
Gyalog a belvárosba érdemes a szállásunkról,vagy nem??Térképen egy jó kis séta..vagy fél óra,háromnegyed..vagy több??
Németül amúgy sem beszélek, úgyhogy ez a két ország eszembe sem jutna. (Pedig Ausztria egy ugrásnyira van az otthon-otthontól. :) - Innen már kevésbé. :))
Amúgy, marad az Egyesült Királyság, a férjem nemet mondott minden más lehetőségre. (Aztán hozzátette, hogy lefogadja, hogy nem fog eltelni másfél év, majd hajtani fog a cigányvérem - nincs bennem vonó egyébként -, és majd onnan is mennem kell. (3 és fél év alatt éltem Milanoban, Los Angelesben, Bostonban, újra Los Angelesben, és 5 hónap múlva ismét Európa. - És a férjem brazil, úgyhogy majd csak leállunk valahol. :)))))
Neked nem kell semmi, de frobrazilnak szerintem kell valami...bàr ha amerikai àllampolgàr akkor sztem neki sem...ebben nem vagyok otthon. De neked semmi, vàrunk ha mègis meggondolnàtok a dolgot...London...ugyan màr...màr olyan snassz! :)))
Na, de ha már így belelendültünk! Olaszországban kell nekünk munkavállalási engedély? Amióta nem vagyok otthon, nem vágom, melyik uniós ország mit enged nekünk. Azt viszont tudom, hogy "European Economic Area citizens and Swiss nationals have the right of free movement and residence in the UK."
Én meg az vagyok!:))
A férjemnek kérnünk kell family member visa-t. Amit meg is tettünk. Erre ma hívtak, hogy jaaj, túl korán küldtük be a kérelmet, majd az indulás előtt 1-2 hónappal kell megkérni. Vazz... Nem mindegy nekik, hogy most ütik be a pecsétet vagy 5 hónap múlva? (Én március 1-jén megyek - előre láthatólag -, ő csak 1 hónappal később.)