Én azért nem tettem le a Megadeth-ről, mert sosem felejtem el, hogy ők voltak az első kedvenc metal zenekarom. Bár előbb hallottam a Metallicát, de valamiért sosem lettek igazán a kedvenceim. A Megadeth-tet hallva viszont egyből rájuk kattantam. Még mindig szeretem őket. És azért akarnék egy másik Rustot, mert szeretném, ha újra, legalább 1 album erejéig a csúcson lennének ismét. Nem lemezeladásilag, hanem teljesítményileg. Elvégre az eredeti "profiljuk" thrash/speed metal, vagy mi.
Ma meghallgattam a System has failed albumot. Tetszik, bár 1-2 szám tényleg "leül".
Ha a következő album minimum ilyen lesz, vagy csak picit keményebb, akkor már megkaptam, amire vártam a Megadeth-től. Remélem, nem rontják el!
Hát max akkor, ha az a die-hard fan a Rusttal bezárólag die-hard fan... Szerintem aki kizárólag thrash/speed dolgokon él, az már letett a Megadeth-ről.
"Sajnos a Megadeth-re Mustaine is inkább jó üzletként tekint, mint zenekarra, az üzleti érdekek szerint alakítja az albumokat."
még jó hogy! ki nem a mai világban? ő ebből tud megélni, a kőműves meg a falazásból ha nagyon lakónikus akarok lenni! /de egyébként, hogy jó üzlet lett a Megadeth-ből, ahhoz meg előtte azért le is kellett tenni az asztalra egy-két dolgot, nem hiszem, hogy a killing idején dúskáltaka a javakban, max. a drogokban! :-)))/
"Nézd csak meg a megadeth honlapját, miről szólnak a hírek: 80%-ban csak arról, hogy mit lehet megvásárolni tőlük."
ha erre az e-bay-es dologra gondolsz akkor azt azért nem kell annyira komolyan venni, mert ott csak olyan dolgokat ad el licitálás útján Mustaine, amit amúgy kukába dobna, mert nincs hely tárolni, de inkább felajánlotta a rajongóknak, mondván nekik az "felbecsülhetetlen" erekje.
ezert jo a system mind a ketten nagyon szeretjuk, pedig nekem pont azok a kedvenceim, amiket te kiemeltel, mint gyenge pontokat valtozatos kulonbozo izlesu embereket is megtalal es ez igy van jol ezt persze egy die-hard fan nevezheti elkurvulasnak is de amig ilyen szinten muveli, addig felolem o.k. a dolog :o)
Ez sajnos inkább üzletpolitika. A mai trend az, hogy minden legyen az albumon, mert akkor azok is megveszik akik alágyabb nótákat szeretik, és azok is, akik a zúzósabbakat. Ahogy mondani szokták, mindenki megtalálja rajta, amit szeret. A Cryptic-nél az volt a koncepció, hogy 4 lassú, 4 közepes és 4 gyors szám legyen rajta. Egyébként nekem a Youthanasia után nagyon kellemes csalódást okozott a Cryptic, egy éven keresztül nem volt olyan nap, hogy ne hallgattam volna meg elejétől a végéig.
Sajnos a Megadeth-re Mustaine is inkább jó üzletként tekint, mint zenekarra, az üzleti érdekek szerint alakítja az albumokat. (Nézd csak meg a megadeth honlapját, miről szólnak a hírek: 80%-ban csak arról, hogy mit lehet megvásárolni tőlük.) Egyébként a tököm tele van ezzel a trend-el, mert amibe minden benne van, az valójában semmire sem jó (lásd: téli-nyári gumi az autókra: az se nem jó nyárra, se nem jó télre) A RIP azért is lehetett jó, mert ott csak a zúzásra koncentráltak, és azt ki is dolgozták rendesen.
nem nyomhatja mindig az ember a gázt padlóig! Mustaine is öregszik, ezt ne felejtsük el, ezáltal máshogyan is lát gondolom dolgokat 44 éves fejjel, mint 25 évessel. aki nagyon tökös vad lemezt akar hallgatni állandóan, azoknak ott van alternatívaként az általad is említett zenekarok. minden album nem szólhat a zúzásról, mert akkor meg az lenne uncsi. talán... sőt, mindent megírni egy albumon sem lehet, de ami ennél is fontosabb talán, hogy minden rajongónak sem lehet megfelelni. az egyik ezért szereti a zenéjüket, a másik, pedig valami másért. ez is nyílván szubjektív, mint pl. az is, hogy említed, neked a System albumról a Truth Be Told a legerősebb dal. és hogy ez mennyire így is van (és most ezt nem azért mondom, mert a "public enemy"-t akarom játszani) nekem pontosan az a nóta lóg ki egy kicsit a sórból, ha már így szóba jött. nem azt mondom, hogy szar és hallgathatatlan, meg nem tetszik, de szerintem gyengébb, mint a többi.
Jó lenne egy második Rust in Peace, de ismerve Mustaine-t, esze ágába sincs ilyesmit csinálni. Azért reménykedjünk. A System album már majdnem tökéletes lett, de volt pár nóta, ami sajnos nagyon "leültette" az albumot.
Az a baj, hogy Mustaine már "kinőtt" abból a "durvuljunk ezerrel" korszakból.
Ettől függetlenül írhatna egy durva, sötét albumot, tele gyilkos riffekkel. Nem tudom, hogy vagytok vele, de tele a tököm a lírai balladáktól. 1 jó lírai számuk van, amit még ma is élvezettel hallgatok, a Countdown To Extintion. Azt nagyon eltalálták. De azóta annyi szirupos szart írt, hogy a hajam hullik ki tőle. Nem tudom, ha más öreg metalos még mindig meg tud újulni, és modernebb felfogásban tálalni a thrast-t (pl. Annihilator, Testament, Kreator stb.), akkor Mustaine mér kúrja el az albumokat sorra azzal, hogy telerakja szirupos tölteléknótával? Én biztos nem égetném magam: ilyen névvel, hogy Megadeth, lágy balladákat nyomni.. Gáz.
Akkor inkább adjon ki két lemezt: Egyiken lennének a balladák, a másikon az értelmes metal nóták.
Persze tudom, hogy ha az embernek nincs ihlete a gyors vad metal albumokra, akkor nem tud olyat írni. Csak nem tudom, ha valaki imádta a metalt, akkor miért kell félig hátat fordítania neki hosszú távon? A Countdownig kurva jó volt. Aztán jött a Youthanasia, amit máig nem értek. De nem baj, lehetnek félresikerült albumok. Majd a következő jó lesz. Cryptic? Kb. 20-25 perc a metal rajta. A többi nyálas szirup. Riskről nem kell beszélnem, a mélypont. A World album nekem tetszett, 1-2 gyorsabb tétel jól jött volna rá, de szódával elment, legalábbis végre metalt nyomtak megint.
A Systemről már írtam feljebb.
Szóval 2. Rust in Peace. Ez kéne. Punktum.
Nem tudom, miért nyilatkozza mindig Mustaine, hogy nem akarják újraírni, mert az visszafejlődés lenne. Kérdem én, az nem visszafejlődés, ha unalmas balladákat ír? Pont az a visszafejlődés. Nincs bajom a dallamossággal, sőt, én szeretem a dallamokat, de csak akkor, ha metalba van öntve (pl. Rhapsody Power of the Dragonflame, vagy a System of a Down utóbbi két albuma).
Egy bivalyerős thrash album kéne, persze modern megközelítésben. Kb. mint a legutóbbi System, csak a balladákat kéretik mellőzni.
Az utolsó album legjobb száma szerintem a Truth be Told. Az ki van találva. Minden benne van a metalról! Kemény szám, jó dallammal. Sok ilyet kéne az új albumra. Meg persze Kick the Chair meg Blackmail típusúak. A Back in the day tökéletes szám, jó példa arra, hogy kell őrült metal-t játszani jó kis dallammal..
Ellenben a Tears in vial, Die dead enough meg Something that típusúak most az egyszer kimaradhatnának...
Öcséééééém!!! A világ egyik legjobb albumát szkennelted be (Trouble)!!! Ha nem lenne meg nekem is eredetiben (bár nem longboxban), nagyon irigyelnélek!!! De még így is olyan jó látni a híres borítót. Megdobbant a szívem, na!
igazabol nem tudom 2 dologra lehet kovetkeztetni 1: az eloallitasi koltsege joval dragabb, mint a hagyomanyos toknak - mozgo alkatresz van benne; pontosabbnak kell lennie az ontoformanak is, hiszen az hatlapon res van; raadasul osszerakni is hosszabb ido 2: elkepzelheto, hogy le van vedve, es jogdijat kell minden egyes darab utan fizetni, mig a hagyomanyos tok feltalaloja egyszeri osszeggel lemondott a tovabbi jogdijakrol
viszont lenne még egy kérdésem, ha te így vágod ezeket a dolgokat, hogy miért nem terjedt el szélesebb körben ez a tok? mert szerintem nagyon praktikus, (főleg, hogy nem lesz ujjlenyomatos a lemez, amikor visszarakod, hiszen nem kell lenyoni) és szerintem fele annyi műanyagot is kell a gyártásakor felhasználni, ergo talán még gazdaságosabb is lehetne az előállítás költsége.
egyebkent jo is, hogy erre a tok dologra terelodott a tema meg is veszem azokat a tokokat, amiket belinkeltem felulvizsgaltam a sajatjaim allapotat, es menelyik cserere szorul szoval koszonet erte :o))
worldwide emi kiadvany volt a countdown a bmg terjesztett amerikaban abban az idoben egy amolyan cd-klub szeru dolgot annak az volt a lenyege, hogy vegyel egy lemezt teljes aron, es valaszthatsz melle mittudomen mennyi ajandek lemezt, de legalabb otot a tied is ilyen, de megtalalod az emi logot is a lemezeden, hiszen ahogy irtad is: under licence a lenyege ennek a halozatnak az volt, hogy a tagok tok jo olcson juthattak lemezekhez ezeket persze nem volt szabad kulon kereskedelmi forgalomba hozni, de termeszetesen itthon futyultek erre a boltosok amikor ez a lemez megjelent, osszesen 2 "ceg" foglalkozott itthon amerikai cd-k forgalmazasaval az egyik a normal lemezeket hozta be a masik promo, cutout, es ilyen clubos akcios lemezeket hozott be omlesztve leginkabb tok nelkul (mert igy olcsobb a szallitas), es itthon tokolta be; a te lemezed szerintem ettol szarmazik ilyen tokokat lehetett egy idoben itthon is kapni de nyugotan megkerdezheted, valami hasonlo valaszt fogsz kapni
a countdown elso kiadasa egyebkent longbox-ban jelent meg - anno amikor attertek az lp-krol a cd-kre amerikaban kitalaltak ezt a longboxot, hogy ne kelljen atepiteni a nagy lemezboltok polcait; lp magassagu dobozokba tettek be a lemezeket, igy 2 cd kenyelmesen elfert a taroloban; altalaban a borito egy reszet nagyitottak ki -a countdown eseteben az oreg volt rajta lp magassagban- kesobb, a cd-t felulre tettek, es csak egy ablakot vagtak a dobozra; kesobb teljesen elhagytak ezt a modszert
na, de az EMI úgy tudom európai képviselete a lemezcégeknek (aztán most lehet, hogy ezzel óriási hülyeséget állítok) viszont az én countdown cd-m amerikai import.
/de egyébként majd feldobom a megadeth saját fórumán az amcsi rajongóknak is ezt a képet, és rákérdezek, hogy ott is ilyen tokban jelent-e meg. most már komolyan érdekel, hogy megoldódjék ez a "kardinális" kérdés. ;-)/
ez sajnos így van, de azért én 1-et a Mustaine-nek képzeletben adnék, ugyanis a Metallica a szimfónikusokkal való fellépését követően (1999) kapott grammy-t méghozzá a The Call Of The Ktulu-ért... nos, azt a dalt meg tudjuk, hogy eredetileg kinek köszönheti a Metallica...
egyébként én a Metallica-ával úgy vagyok, h tisztelem, kedvelem a zenéjüket, de ami azt illeti a fekete album óta (ez már kb. 15 év ugyebár) szerintem hanyatlanak! Ellenben most az új taggal (Rob) úgy érzem nagyon jó albumot fognak összehozni és talán újra megtalálják saját önmagukat. (Az meg, hogy Hetfield köpköd, vulgárisan beszél stb. nem érdekel, azzal legfeljebb csak magáról állít ki bizonyos képet, de engem az sokkal jobban zavar, hogy a black album óta pályájuk fejlődési görbéje csúnyán zuhan, zuhan és zuhan.)
a Megadeth zenéje meg azért is tetszik/tetszett mindig is jobban, mert talán sokkal több érzelem is van bennük, amellet, hogy (már korábban is említettem) intelligens szövegek, összetett, technikás gitártémákkal (magyarán jó zenével) párosul. és hát maga a mester is nagyon szimpatikus ember.
és ha már itt járunk, én 15 éves koromban szerettem meg a zenéjüket. a volt 8.-os osztálytársakkal mentünk még egyet közösen szuilveszterezni Csongrádra és a vonaton volt egy haverom, aki walkman-t hallgatott. azaz éppen nem, mert elkértem tőle és belehallgattam. a countdown album volt és kibaszottul megtetszett! (korábban a legkeményebb zene, amit hallgattam a G N' R volt) kérdeztem is tőle, hogy ez micsoda? Mire válaszolt: MEGADETH! egyből kölcsön is kértem a kazit szilveszter után és átvettem. majd később a gimiben rendre nem fizettem be az anyámék által adott ebédpénzt és apránként elkezdtem megvenni gyáriban időrendi sorrendben a Megadeth lemezeket! :-))
/néha olyan baszott éhesen mentem haza, hogy felfaltam az egész hűtőt, anyám meg is kérdezte, mi van, ilyen rossz volt az ebéd???? :-)))))/
persze nem mertem válaszolni azt, hogy "Nem! ilyen kurva jó zenekar a Megadeth! :-))))))
Nektek van vmi hasonló történetetek, hogy hogyan ismerkedtetek meg először a Megadeth-el???????? /Tökre kiváncsi lennék rá!/
semmi koze a megadeth-hez :o) ezt a fajta tokot az azota mar csodbe ment mobile fidelity ceg fejlesztette ki tudni kell roluk, hogy audiofil cd-ket es bakeliteket adtak ki kis peldanyszamban eszmeletlen jo hangzasuk van azoknak a lemezeknek (24 karatos aranyretegre vittek fel a jeleket) nem eppen heavy metal rajongok voltak ezeknek a lemezeknek a celretegei hard rock kiadvanyuk nem sok volt: def leppard, guns n' roses, nirvana, lynyrd skynyrd a tobbi inkabb jazz, jazzrock, progressiv zene itt talalhato egy aukcio, ahol 24 ilyen tokot arulnak
nem hiszem, hogy eredetileg is ilyen tokba csomagoltak inkabb arrol lehet szo, hogy megserult az eredeti tok, es ilyennel helyettesitettek (pont azert, mert tenyleg jo tok)