Én merítgettem az akkumulátort rendszeresen, de egész egyszerűen öreg már szegény :-( Több mint három évet bírt, már csak szünetmentes tápként funkcionál.
Én is a G4-es iMacre szavaznék, csak úgy tűnik most éppen annak van a "legrosszabb" ára. 200 000 alatt nemigen adják -- sőt, egyáltalán nem akarják eladni a népek.
Uhh mennyi hozzászólás... szóval nekem nem szempont annyira a magyar bill, mert évekig angolt használtam, mostanra meg már megtanultam a betűk helyét... viszont a BT modullal, meg a telefonommal tudok jó pár tükköt, pl képek töltögetése ide-oda, sms küldés az iBook-ról, vagy a névjegyek szinkronizálása, szal praktikus dolgok.
Ma egyébként megrendeltem Handrásnál, kiváncsi vagyok mikorra lesz meg. Majd 2 órán át OsX-eztünk a boltban, sok olyan dolgot is kipróbáltattam vele, ami XP alatt gondot szokott okozni, de az OsX lazán megcsinálta - mintha olyanok írták volna, akik számítottak arra, hogy ezt nem_informatikus beállítottságú emberek is fogják használni. (nem komoly dolgok, amolyan felh.interfész teszt)
Egyébként olvastátok miket írtak az apple.hu-n a miniMac-ről? Szánalmas. Az nem gond, hogy csak 1 srác fordítgatja, de ha nem megy neki, hát ne rakják fel, mert ezzel potenciális vásárlokat fognak veszteni. Na jó, egy idézet, annak aki nem leli:
"Lenyűgöző, de sosem olcsó
Egyetlen centi sincsen elpazarolva. Apple mérnökök egy kis csodának valamint az összes Mac gépnél olcsóbbra tervezték."
Azt tapasztaltam az akkumulatornal, hogy elobb vagy utobb nem tolt fel rendesen es egyre rovidebb ideig vagyok kepes hasznalni. Azt ajanlotta az Apple, hogy hasznaljam addig amig teljesen lemerul, kikapcsol. Utana jobban feltoltodik. Nem okos dolog allandoan halozatrol hasznalni, tonkreteszi az akkumulatort.
Nagyon jok az iMac-ek. Marmint a G4, mert a G5-rol meg nincs talapsztalatom.
Szeretem azt a G4-ban, hogy konnyu a magassagat iranyitani - na ez nincs meg a G5-ban. Nem is akarok valtani, az "oreg" iMac meg mindig kielegiti az igenyeimet.
Csatlakozom :-) Nekem ugyan iBookom van (most), de minél kevesebbet hurcolom, annál többet gondolkodok azon, hogy iMacre kellene cserélni. Ráadásul akkumulátor hajlamos elöregedni ugye és marha drága :-(
Mondjuk lehet vele virítani IC-n, kávéházban, parkban stb. :-) Csajozós Mac :-D
néhány darabot el kellene adnotok, hogy maradjon kenyérre is :)
ha nem vagyok indiszkrét: a legkisebb ibook-on mekkora az árrés?
(jó lenne webes árlista is - vagy ha az nem, akkor legalább a nettó mellé a bruttókat is beírhatnátok, én örülnék neki :))
Az ipod Shuffle javasolt vegfelhasznaloi ara szamunkra 1200 Forint arrest tartalmaz. Cserebe ezert mi vallaljuk a garanciat. Ez mar tenyleg szanalmas...
Ugyhogy nem a javasolt vegfelhasznaloi aron adjuk az ipod shuffle-t.
Ize! Ha mar szoba kerult: felraktam egy uj arlistat.
Tudja az nem csak összevissza játszani, hanem sorban is. Sőt, az iTunes-ban megcsinált playlistedet egy az egyben át tudod rá dobni, szóval az általad megadott sorrendben is tudja játszani a számokat...
Nem t'om, én meghalnék ha össze-vissza adagolná a zenét az agyamba bele. Mondjuk lehet hogy ez az én hibám, de számomra egy zenei album az megkomponált egész, ahol nem mindegy a számok sorrendje. Ha meg még az elôadókat is összekeveri nekem, akkor ledobja az agyam a láncot. Inkább hallgatok Sláger rádiót vagy mit a telefonomon :-)))
Az is lehet, hogy meg hackeli majd valaki, hogy olyan sorrendben játsszon le, ahogy feltöltenek neki? Úgy már jó lenne.
Miota kijott az iMac azota hasznalom - a legkenyelmesebb gep! A kepernyojet ugy tudod allitani ahogy akarod - es nem foglal el sok helyet! Nagyon kicsi a HD resze, szinte semmi az iroasztalon.
A masik amit negyon szeretek benne: a hang. . .hatalmas a kulonbseg az iBook es a iMac kozott! Igazan jo hangszoroi vannak. . .
A harmadik. . .ha az iBookot hasznalod iroasztalnal, akkor szamithatsz hatfajasra, nyakfajasra, kar-kez etc. fajasra, hacsak nem alacsonyabb a keyboard tartod mint az iroasztal lapja.
A negyedik. . ..ha a olben hasznalod akkor nem art valami ala (iLap-am van a PowerBook-hoz), kulonben nagyon meleg - az iBook meg a kez alatt melegszik fel nagyon. . .
Ha nem kell az a tulajdonsaga az iBook-nak, hogy magaddal viheted - akkor feltetlenul iMac-et vegyetek!
lehet, hogy buta ötlet, de láttam már ilyet: egy fali tévéállvány lapja volt majd' függőlegesen beszerelve a falhoz rögzített karra, arra pedig ipari tépőzárral* volt rögzítve egy lábatlanított tft kijelző. (imac esetében ez nyilván az egész gép)
Lehetett hajtogatni jobbrabalra, meg kicsit még a dőlést is lehetett igazítani. (ez nem volt egy szép megoldás, főleg mert gányolva volt, de ugyanezt igényesen is el lehet követni sztem)
*=ipari tépőzár ami elbír egy mozgő műszerkocsiban egy 5kg töltetű CO2 oltót