attol függ merre keresel lakást...amugy 1 külön szoba min. 300 euro, attol kevesebbért még a legszarabb helyeken se találsz. Mi-Genova regionaleval 10 euro, ha IC vagy más akkor változo, de elvileg 20 eurobol kijon mindenképp. Mit fogsz dolgozni? Merre szeretnél lakást keresni?
Sziasztok! Ha sikerül, akkor november közepétől Milánóban fogok dolgozni és élni. Lenne néhány kérdésem hozzátok. Milyen árban vannak havonta 1 szobás albérletek? Mivel nekem lenne hetente 2 szabadnap, szerintetek van esély rá, hogy arra a két napra találjak valami munkát? (takarítás, vendéglátás) és ezért mennyit szoktak fizetni? A másik kérdésem, hogy Milano-Genova vonattal mennyibe kerül? Hálás köszönetem nektek! További szép napot!
pont az outlet-ek a drágák, mivel ott vannak a "nagy márkák" kicsit leárazva...szoval ha Guccit, Versace-t, D&G-t akarsz akkor pl. Selvagente (via Fratelli Bronzetti 16.) vagy inkább milánon kivul vannak...a városban Corso Buenos Aires, Via Torino.
milánóban élő magyarok figyelem! ha valaki tudna nekem segíteni focimeccs jegyvásárlásban (természetesen fizetnék érte), kérem írjon a rudess@freemail.hu-ra!
elég a buszon venni, ott lecsapnak rátok a sofőrök... :)
Közel van a centralehoz, akár gyalog is mehettek ha nincs sok cuccotok meg éppen nem késo este van, mert akkor nem biztosnágos... Amugy meg a centrale elott (szemben, nem mellette) van a villamosmegálló ott megy az 5-ös, azzal 2 vagy 3 megálló a Lazzaretto, attol függ melyik végén lesztek. De ennyiért nem érdemej jegyet se venni. :) A belváros ebszolut nincs onnan messze, én szinte minden nap gyalog járok, csak még messzebb lakom kicsit. Kimentek a Corso buenos airesre, onnan 15-20 perces könnyű sétával a San Babilán vagytok, ami meg már 500m-re van a Dómtól...stb...ha nem esik én sétálgatnék, a metro nem nagy élmény. :) Ha meg a Repubblica felé indultok nem a buenos airesre, akkor a Brerara lyukadhattok ki ha ügyesek vagytok, arra érdemes sétálni, mert nagyon szép környék.
Ha tempo pieno akkor ezeknek is meg kell keresni min. 8-900 eurot, sot normális helyen tobbet is. Nálunk a facchinaggiok 1200-t keresnek, a takaritonok meg 4 órában 450 eurot. Persze nem feketén. A recepcios part time 650, de e a titkárno full time meg havi 900-at szoval nem lehet kiszámitani ki mire mit ajánl. De 800-1000 az ugy minimum, de elég normális fizu.
Még annyit,hogy mi egy évig éltünk Angliában és Skóciában.
Meg lehet szokni az esőt is,mert pár hét után már észre sem veszed...szinte hiányzik is itthon:)Amúgy mediterrán országokban jobban el tudom képzelni az életem.Olaszországban már évek óta nyaralok,de nem lehet megunni:)
Persze élni mindig más valahol,mint átutazóban lenni...
Október 28-31 között megyek a barátommal Milánóba.Szóval nyugtassatok meg,buszjegyet Bergamó reptérről a város központjába majd elég a buszon venni.??!!Ugye?
A Via Lazzarettin van a szállásunk.Messze van az a busz végállomásától???Az a pályaudvaron van,ha jól emlékszem...
Gyalog a belvárosba érdemes a szállásunkról,vagy nem??Térképen egy jó kis séta..vagy fél óra,háromnegyed..vagy több??