Keresés

Részletes keresés

kisssstibor Creative Commons License 2003.04.01 0 0 89
Üdvözlön a cp. 4300 tulajdonosokat.
Két kérdésem lenne.
Természetes jelenség-e az hogy ha vakuval exponálok és a lemerülést jelző ikon kinn van a monitoron--- a gép kikapcsol ( a kijelző elfeketedik )és a gép újraindítja magát? Ez elég zavaró ha gyorsan akarok több képet csinálni.
A második problémám az hogy időnként visszajátszási módban a gép kikapcsol a beállított monitor kikapcsolási idő lejártával annak ellenére hogy a képeket folyamatoan váltogatom?
Minden hozzászólás előre köszönök.
UI: A szevizben azt mondták az első kérdésemre hogy ez természetes jelenség, minden gép igy viselkedik.
Üdv: Tibor
natalyel Creative Commons License 2003.04.01 0 0 88
Barmilyen Nikon magyar manual-t szivesen megosztanek mindenkivel, akinek van, az kerem, tolja fel hozzam is. Angol minden Nikon gephez van.
Koszonom.
Natalyel
em Creative Commons License 2003.04.01 0 0 87
szerintem is probalkozz be vagy az itteni szerviz vezetojenel vagy/es valami regionalis kozpont vezetojenel.
tutibiztos hogy markavedelem cimszo alatt meg fogjak neked javitani ingyen!!!
mindenesetre bosszanto,hogy ilyen macera van ezzel az egesszel:((((
Előzmény: feruzo (83)
Badmotorfinger Creative Commons License 2003.04.01 0 0 86
Mindenképpen valami központi hely felé kéne lépni, és panaszlevélben többször kiemelni, hogy ilyen körülmények mellett, sajnos a márkát a jövőben nem ajánlja senkinek. Belevenni a megszegett ígéretet stb-stb. Harapniuk kell erre, mert ez a cégnek hatalmas presztízsveszteség.
Ha semmi nem jön be, akkor keresni kéne egy bécsi Nikon szervíz címet, mert úgy tudom, ott azonnal javítják garanciában és 48ezer még így sem lenne.
Előzmény: feruzo (85)
feruzo Creative Commons License 2003.03.31 0 0 85
mikrobeee!

Köszi a tippeket! Ezeket elmondom a barátomnak és hátha tud valamit lépni benne. Majd meglátjuk.

Előzmény: mikrobeee (84)
mikrobeee Creative Commons License 2003.03.31 0 0 84
A külföldi számla nincs meg? Azzal bizonyíthatná, hogy legálisan jutott hozzá! Ha az megvan akkor fel kellene venni a kapcsolatot azzal a központtal, akik alá a magyarországi NIKON képviselet tartozik. Én a helyetekben írnék egy mail-t amiben elmondom, hogy hosszú évek óta NIKON tulajdonos vagyok, az életemet jelenti ez a márkanév, de most mélységesen csalódnom kellett, mert ennek a nagymúltú cégnek a hozzáállása itt Magyarországon nem megfelelő blablablabla... és tisztelettel kérjük, hogy lépjenek az ügyben - főleg azért mert a hibajelenséget publikálták is a hivatalos honlapjukon!!! És még valami! Mielőtt ezt meglépitek, MINDENKÉPPEN beszéljetek valahogy az itteni főnökkel!!!! Higyjétek el, nagy ezekben a dolgokban a tapasztalatom... Meg fogják oldani!!! A lényeg, hogy bizonyítsd, hogy legálisan jutottál hozzá, és ami még plusz pont, ill. nagyon nagyot dobna a dolgon, ha lenne ilyened: igazold, hogy a gép az országba is legálisan jutott, azaz levámoltattad... Igy a garancia ugyanúgy érvényesíthető, mert a cég ezeket a javításokat nem maga állja, hanem elszámolja a NIKON felé...
feruzo Creative Commons License 2003.03.31 0 0 83
Sajnos a Nikon szervízben csalódnom kellett!

Végre a barátom feljutott Pestre a (halott) gépével, ám a telefonba tett ígéretet -miszerint méltányosságból mejavítják- kapásból letagadták.
Maradt a kp. ami 48000 Ft. Kérdezem: 1. Ha tipushibáról van szó miért nincs méltányosság.
2. Ha nem tipushiba, mivel a gép semmiképpen nem lehet több egy évesnél -akkor még nem is létezett- tehát garanciális NIKON termék, egy vacak papír hiánya feljogosít a garancia(szavatosság) megtagadására?
Megjegyzem: A Szervízben meg sem nézték a gépet, csak a jelenséget halgatták meg(és hogy külföldön vásárolt) kapásból mondták: 48000 + 2 hónap.
Biztos vagyok abban hogy táppanel a hiba oka(és ez gyári hiba) akkor a NIKON miért nem csinál visszahívást,illetve semmit?
Konzekvencia: Ha külföldön vásárolsz Nikon cp4300-as gépet - ne dugd össze tv-vel! Ha itthon vetted akkor is csak egy évig tedd, mert aztán csúnyán megfizetsz.

em Creative Commons License 2003.03.27 0 0 82
:-)))
Előzmény: feruzo (81)
feruzo Creative Commons License 2003.03.26 0 0 81
No kipróbáltam!
A lényeg:Az Interface a Setup menüben USB fül Mass Storage állásban legyen. Ha igy csatlakoztatjuk össze a pc-vel(Win XP-n)automatikusan kártyaolvasóként ismeri fel a gépet. Itt belenézhetünk mi van a kártyán. Egy adott mappában vannak a már ráfényképezett képek. Én ezek mellé másoltam be a retusált fotókat. Fontos hogy Nikon (pl.:DSC0012) formátumba nevezzük át a képeket mert csak így ismeri fel őket. Hát ennyi. Tök jó!
Előzmény: em (79)
feruzo Creative Commons License 2003.03.26 0 0 80
No kipróbáltam!
A lényeg:Az Interface a Setup menüben USB fül Mass Storage állásban legyen. Ha igy csatlakoztatjuk össze a pc-vel(Win XP-n)automatikusan kártyaolvasóként ismeri fel a gépet. Itt belenézhetünk mi van a kártyán. Egy adott mappában vannak a már ráfényképezett képek. Én ezek mellé másoltam be a retusált fotókat. Fontos hogy Nikon (pl.:DSC0012) formátumba nevezzük át a képeket mert csak így ismeri fel őket. Hát ennyi. Tök jó!
Előzmény: em (79)
em Creative Commons License 2003.03.26 0 0 79
nem, a leirasban en ilyet nem lattam....
de elvileg mukodnie kell...
szolj am ha mar kiprobaltad!:)))
Előzmény: feruzo (78)
feruzo Creative Commons License 2003.03.26 0 0 78
Még nem mertem kipróbálni, a magyar nyelvű leírásban nincs róla szó? Ugyanis nekem nincs hozzá. Az angolban pedig nem találtam ráutalást.
Szerintem működnie kell, mert valószínű hogy ilyenkor kártyaolvasóként működik a gép. Biztosat csak a kipróbálás után.
Előzmény: em (77)
em Creative Commons License 2003.03.26 0 0 77
feruzo!

kiprobaltad mar hogy mukodik-e ez a kep visszatoltes dolog?

Előzmény: feruzo (74)
em Creative Commons License 2003.03.26 0 0 76
Szia!

nezd, nekem volt egy kis problemam a geppel, ennek ellenere meg mindig azt mondom, hogy erdemes volt ezt venni:)))
a lefagyas-problema az uj szoftverrel remelhetoleg megoldodott, szoval mar ez sem lehet akadalya hogy a cp4300 mellett donts:))

Előzmény: Tolkien (75)
Tolkien Creative Commons License 2003.03.25 0 0 75

Sziasztok !

Nagyon orulok, hogy vegre talaltam egy ilyen temaju forumot is. En is eppen most keszulok egy 4300-as vasarlasara. Az eddig elhangzottak hajtottak elore es hatra is. Sajnos a felsorolt problemat (a gep elsotetedesere gondolok) mar en is hallottam, a fonokom D100-as Nikonja is elszallt 2 het utan, pont a malaysiai ut kozben ... Egyebkent eleinte a Canon S45-et neztem ki, de a Nikonhoz kaphato kiegeszitok nagyon vonzoak. Szoval egy kicsit gyozkodjetek meg lecci, szeretnek nyugodt szivvel egy 4300-ast venni.

Udv: Tolki

feruzo Creative Commons License 2003.03.24 0 0 74
Inkább az a valószínű hogy még nem tudtak róla, hisz a magyar Nikon oldalon még híre-hamva sincs a frissítésnek.
Kérdés: Úgy ahogy a frissítő szoftvert rátöltöttem a memória kártyára usb-n keresztül, úgy akár feljavított képeket is rámásolhatok?
Pl.:TV-n nézegetés céljából?
em Creative Commons License 2003.03.24 0 0 73
megneztem szombaton, es nem, meg mindig az 1.4-es verzio van rajta:(((
azert eleg furcsa... most vagy nem volt meg a nikonnak meg a friss szoftver, vagy csak lustak voltak ratolteni ???!
Előzmény: feruzo (72)
feruzo Creative Commons License 2003.03.21 0 0 72
em!
A gépedre feltették a szervízben a frissítést?
Előzmény: em (71)
em Creative Commons License 2003.03.20 0 0 71

igen, igen, az en gepem is akkor halt le amikor epp tv-re csatlakoztattam... remelhetoleg ezzel az uj szoftverrel megelozhetoek a tovabbi problemak :)))) (legalabbis ez a fajta:)))
Badmotorfinger Creative Commons License 2003.03.20 0 0 70
Szívesen !

Egyébként a leírás is valamiféle energia probléma megoldásáról beszél, ami akkor következhet be, ha a gépet TV-re, vagy videófelvevőhöz csatlakoztatjátok PAL módban. Remélhetőleg ez volt ez a rejtélyes táphiba, amitől egy-két gép elszállt.
Mondjuk ez em gépén már nem segít, mert ő már áteset egy lehaláson, de talán a többieknél elhárítja a veszélyt.

A tegnapi nap híre egyébként, hogy a Nikon megváltoztatta a cégemblémáját a legendás sárga feketéről, sárga feketére (némi formai módosítással).

mikrobeee Creative Commons License 2003.03.19 0 0 69
Na, ez kiváló ötlet volt! Én is megcsináltam, ott figyel rajta az új verzió! És ráadásul tök egyszerű az egész!!! Köszi a linket!!!!!
feruzo Creative Commons License 2003.03.19 0 0 68
Badmotorfinger!

Ez egy nagyon jó tipp volt!

Már fel is sikerült raknom a gépemre. 1.4-es helyett mostmár 1.5-össel üzemel. A használati utasítása is nagyon jó. Ha valaki nem boldogul vele nagyon szivesen segítek. Lehet hogy ez a frissítés gyógyír a táp problémára is? Mert a barátom gépe akkor romlott el amikor a tv-hez csatlakoztatta.

Előzmény: Badmotorfinger (66)
em Creative Commons License 2003.03.19 0 0 67
hat, igen, visszaviszem a folt miatt a gepet a szervizbe... csak nehez szivvel valok meg tole megint (bar most balhezni fogok, ha megint 2 hetig akarjak szerelgetni).... amugy nekem is az a sejtesem hogy akkor kerult bele valami kosz amikor bent volt a szervizben, mert elotte nem tapasztaltam a hibat (persze lehet hogy csak azert, mert addig nem is igazan volt kek egbolt, amin eszrevehettem volna.. a szurken meg nem latszott)

remelem ha visszaviszem a szervizbe ezt az update-t is elvegzik rajta... (ha eddig nem tettek meg)

tovabbi jo fenykepezest mindenkinek!:))))

Badmotorfinger Creative Commons License 2003.03.19 0 0 66
!!! FIGYELEM !!!

A Nikon új frissítést jelentetett meg a Coolpix 4300-ashoz:

"Nikon Europe has today posted a firmware update for the Coolpix 4300. This firmware upgrade, version 1.5, prevents a camera power problem which may occur after connecting the Coolpix 4300 to a video device such as a television or VCR with the camera set to PAL video setting."

Megéri letölteni, mégpedig innen:

Nikon Coolpix 4300 v1.5 firmware

mikrobeee Creative Commons License 2003.03.18 0 0 65
Lehet, hogy amikor szédszedték, belekerült valami a gépbe! Én is azt mondom, hogy vidd vissza!
feruzo Creative Commons License 2003.03.18 0 0 64
Szerintem mindenképpen mutasd meg a szervíznek.
Előzmény: em (63)
em Creative Commons License 2003.03.18 0 0 63
hat, mind a ketton:))))) (szoval a kepeken, a kijelzon csak latszik a folt.. mivel ott van a kepen...)
Előzmény: feruzo (62)
feruzo Creative Commons License 2003.03.17 0 0 62
em!

A kijelzőn vagy az elkészitett képeken van a folt?

Előzmény: em (61)
em Creative Commons License 2003.03.17 0 0 61
sziasztok!
kepzeljetek, ujabb hibat vettem eszre a gepen.... nem tudom mitol lehet, de amikor vilagoskek hatter van (tipikusan pl. az egbolt)a jobb felso sarokban van egy szurke folt, olyasmi mintha ujjlenyomat vagy hasonlo lenne... a furi az, hogy csak vilagoskek hatternel latszik (probaltam feher, vilagossarga hatterrel is, szoval gondolom nem ujjlenyomat, vagy hasonlo szennyezodes, mert akkor minden kepen latszana, nem?)...
gaz....

feruzo Creative Commons License 2003.03.15 0 0 60
Kedves Nick_Rivers!

Légy oly jó és küld el áldásos tevékenységed termékét ha módodban áll, előre is nagyon szépen köszi. E-mail: uk590@infotars.hu

Előzmény: em (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!