Üdvözlön a cp. 4300 tulajdonosokat.
Két kérdésem lenne.
Természetes jelenség-e az hogy ha vakuval exponálok és a lemerülést jelző ikon kinn van a monitoron--- a gép kikapcsol ( a kijelző elfeketedik )és a gép újraindítja magát? Ez elég zavaró ha gyorsan akarok több képet csinálni.
A második problémám az hogy időnként visszajátszási módban a gép kikapcsol a beállított monitor kikapcsolási idő lejártával annak ellenére hogy a képeket folyamatoan váltogatom?
Minden hozzászólás előre köszönök.
UI: A szevizben azt mondták az első kérdésemre hogy ez természetes jelenség, minden gép igy viselkedik.
Üdv: Tibor
Barmilyen Nikon magyar manual-t szivesen megosztanek mindenkivel, akinek van, az kerem, tolja fel hozzam is. Angol minden Nikon gephez van.
Koszonom.
Natalyel
szerintem is probalkozz be vagy az itteni szerviz vezetojenel vagy/es valami regionalis kozpont vezetojenel.
tutibiztos hogy markavedelem cimszo alatt meg fogjak neked javitani ingyen!!!
mindenesetre bosszanto,hogy ilyen macera van ezzel az egesszel:((((
Mindenképpen valami központi hely felé kéne lépni, és panaszlevélben többször kiemelni, hogy ilyen körülmények mellett, sajnos a márkát a jövőben nem ajánlja senkinek. Belevenni a megszegett ígéretet stb-stb. Harapniuk kell erre, mert ez a cégnek hatalmas presztízsveszteség.
Ha semmi nem jön be, akkor keresni kéne egy bécsi Nikon szervíz címet, mert úgy tudom, ott azonnal javítják garanciában és 48ezer még így sem lenne.
A külföldi számla nincs meg? Azzal bizonyíthatná, hogy legálisan jutott hozzá! Ha az megvan akkor fel kellene venni a kapcsolatot azzal a központtal, akik alá a magyarországi NIKON képviselet tartozik. Én a helyetekben írnék egy mail-t amiben elmondom, hogy hosszú évek óta NIKON tulajdonos vagyok, az életemet jelenti ez a márkanév, de most mélységesen csalódnom kellett, mert ennek a nagymúltú cégnek a hozzáállása itt Magyarországon nem megfelelő blablablabla... és tisztelettel kérjük, hogy lépjenek az ügyben - főleg azért mert a hibajelenséget publikálták is a hivatalos honlapjukon!!! És még valami! Mielőtt ezt meglépitek, MINDENKÉPPEN beszéljetek valahogy az itteni főnökkel!!!! Higyjétek el, nagy ezekben a dolgokban a tapasztalatom... Meg fogják oldani!!! A lényeg, hogy bizonyítsd, hogy legálisan jutottál hozzá, és ami még plusz pont, ill. nagyon nagyot dobna a dolgon, ha lenne ilyened: igazold, hogy a gép az országba is legálisan jutott, azaz levámoltattad... Igy a garancia ugyanúgy érvényesíthető, mert a cég ezeket a javításokat nem maga állja, hanem elszámolja a NIKON felé...
Végre a barátom feljutott Pestre a (halott) gépével, ám a telefonba tett ígéretet -miszerint méltányosságból mejavítják- kapásból letagadták.
Maradt a kp. ami 48000 Ft. Kérdezem: 1. Ha tipushibáról van szó miért nincs méltányosság.
2. Ha nem tipushiba, mivel a gép semmiképpen nem lehet több egy évesnél -akkor még nem is létezett- tehát garanciális NIKON termék, egy vacak papír hiánya feljogosít a garancia(szavatosság) megtagadására?
Megjegyzem: A Szervízben meg sem nézték a gépet, csak a jelenséget halgatták meg(és hogy külföldön vásárolt) kapásból mondták: 48000 + 2 hónap.
Biztos vagyok abban hogy táppanel a hiba oka(és ez gyári hiba) akkor a NIKON miért nem csinál visszahívást,illetve semmit?
Konzekvencia: Ha külföldön vásárolsz Nikon cp4300-as gépet - ne dugd össze tv-vel! Ha itthon vetted akkor is csak egy évig tedd, mert aztán csúnyán megfizetsz.
No kipróbáltam!
A lényeg:Az Interface a Setup menüben USB fül Mass Storage állásban legyen. Ha igy csatlakoztatjuk össze a pc-vel(Win XP-n)automatikusan kártyaolvasóként ismeri fel a gépet. Itt belenézhetünk mi van a kártyán. Egy adott mappában vannak a már ráfényképezett képek. Én ezek mellé másoltam be a retusált fotókat. Fontos hogy Nikon (pl.:DSC0012) formátumba nevezzük át a képeket mert csak így ismeri fel őket. Hát ennyi. Tök jó!
No kipróbáltam!
A lényeg:Az Interface a Setup menüben USB fül Mass Storage állásban legyen. Ha igy csatlakoztatjuk össze a pc-vel(Win XP-n)automatikusan kártyaolvasóként ismeri fel a gépet. Itt belenézhetünk mi van a kártyán. Egy adott mappában vannak a már ráfényképezett képek. Én ezek mellé másoltam be a retusált fotókat. Fontos hogy Nikon (pl.:DSC0012) formátumba nevezzük át a képeket mert csak így ismeri fel őket. Hát ennyi. Tök jó!
Még nem mertem kipróbálni, a magyar nyelvű leírásban nincs róla szó? Ugyanis nekem nincs hozzá. Az angolban pedig nem találtam ráutalást.
Szerintem működnie kell, mert valószínű hogy ilyenkor kártyaolvasóként működik a gép. Biztosat csak a kipróbálás után.
nezd, nekem volt egy kis problemam a geppel, ennek ellenere meg mindig azt mondom, hogy erdemes volt ezt venni:)))
a lefagyas-problema az uj szoftverrel remelhetoleg megoldodott, szoval mar ez sem lehet akadalya hogy a cp4300 mellett donts:))
Nagyon orulok, hogy vegre talaltam egy ilyen temaju forumot is. En is eppen most keszulok egy 4300-as vasarlasara. Az eddig elhangzottak hajtottak elore es hatra is. Sajnos a felsorolt problemat (a gep elsotetedesere gondolok) mar en is hallottam, a fonokom D100-as Nikonja is elszallt 2 het utan, pont a malaysiai ut kozben ... Egyebkent eleinte a Canon S45-et neztem ki, de a Nikonhoz kaphato kiegeszitok nagyon vonzoak. Szoval egy kicsit gyozkodjetek meg lecci, szeretnek nyugodt szivvel egy 4300-ast venni.
Inkább az a valószínű hogy még nem tudtak róla, hisz a magyar Nikon oldalon még híre-hamva sincs a frissítésnek.
Kérdés: Úgy ahogy a frissítő szoftvert rátöltöttem a memória kártyára usb-n keresztül, úgy akár feljavított képeket is rámásolhatok?
Pl.:TV-n nézegetés céljából?
megneztem szombaton, es nem, meg mindig az 1.4-es verzio van rajta:(((
azert eleg furcsa... most vagy nem volt meg a nikonnak meg a friss szoftver, vagy csak lustak voltak ratolteni ???!
igen, igen, az en gepem is akkor halt le amikor epp tv-re csatlakoztattam... remelhetoleg ezzel az uj szoftverrel megelozhetoek a tovabbi problemak :)))) (legalabbis ez a fajta:)))
Egyébként a leírás is valamiféle energia probléma megoldásáról beszél, ami akkor következhet be, ha a gépet TV-re, vagy videófelvevőhöz csatlakoztatjátok PAL módban. Remélhetőleg ez volt ez a rejtélyes táphiba, amitől egy-két gép elszállt.
Mondjuk ez em gépén már nem segít, mert ő már áteset egy lehaláson, de talán a többieknél elhárítja a veszélyt.
A tegnapi nap híre egyébként, hogy a Nikon megváltoztatta a cégemblémáját a legendás sárga feketéről, sárga feketére (némi formai módosítással).
Már fel is sikerült raknom a gépemre. 1.4-es helyett mostmár 1.5-össel üzemel. A használati utasítása is nagyon jó. Ha valaki nem boldogul vele nagyon szivesen segítek. Lehet hogy ez a frissítés gyógyír a táp problémára is? Mert a barátom gépe akkor romlott el amikor a tv-hez csatlakoztatta.
hat, igen, visszaviszem a folt miatt a gepet a szervizbe... csak nehez szivvel valok meg tole megint (bar most balhezni fogok, ha megint 2 hetig akarjak szerelgetni).... amugy nekem is az a sejtesem hogy akkor kerult bele valami kosz amikor bent volt a szervizben, mert elotte nem tapasztaltam a hibat (persze lehet hogy csak azert, mert addig nem is igazan volt kek egbolt, amin eszrevehettem volna.. a szurken meg nem latszott)
remelem ha visszaviszem a szervizbe ezt az update-t is elvegzik rajta... (ha eddig nem tettek meg)
A Nikon új frissítést jelentetett meg a Coolpix 4300-ashoz:
"Nikon Europe has today posted a firmware update for the Coolpix 4300. This firmware upgrade, version 1.5, prevents a camera power problem which may occur after connecting the Coolpix 4300 to a video device such as a television or VCR with the camera set to PAL video setting."
sziasztok!
kepzeljetek, ujabb hibat vettem eszre a gepen.... nem tudom mitol lehet, de amikor vilagoskek hatter van (tipikusan pl. az egbolt)a jobb felso sarokban van egy szurke folt, olyasmi mintha ujjlenyomat vagy hasonlo lenne... a furi az, hogy csak vilagoskek hatternel latszik (probaltam feher, vilagossarga hatterrel is, szoval gondolom nem ujjlenyomat, vagy hasonlo szennyezodes, mert akkor minden kepen latszana, nem?)...
gaz....