Keresés

Részletes keresés

John Zero Creative Commons License 1999.10.09 0 0 241
Eléggé leült a topic.

Ha esetleg valaki erre jár, és szeretné megtudni, hogy miről is beszélgetünk itt, annak:

Szombat (ma) TV3 23:30
Végtelen határok (amerikai filmsorozat - 70.)
Relativitáselmélet
(sci-fi)

Csak egy kis kedvcsinálónak ;)

TidalWave Creative Commons License 1999.10.05 0 0 240
exlex,

a hiúz tipikusan ilyen állat.

Üdv:
TidalWave

Előzmény: exlex (239)
exlex Creative Commons License 1999.10.05 0 0 239
"Amugy az tetszett a filmben, amikor a fiatal gyerek apjanak valaszul felhozta, hogy az osember nem nagyon vadaszott, hanem inkabb dogevo volt ;)"

Hat azert a barlangrajzokon meg van orokitve a vadaszat is, meg ilyenek. Szoval ez azert igy nem egeszen lehet igaz.

"De ha belegondolsz... A macska, ha meglat egy egeret, es epp nem ehes, akkor is megoli, nem?"

Igen? Nekem mindig is kutyaim voltak, igy nem vagyok tul tajekozott a macskak teren. Bar van olyan szolas, hogy "jatszik vele, mint macska az egerrel". Gondolom ez is erre utal.

"Meg elkepzelheto, hogy van meg hasonlo pelda az allatok vilagabol. De ennek mar tenyleg jobban utana kellene nezni..."

Erdekes. En korabban mindig azt olvastam, hogy egyedul az ember ol szorakozasbol. Az allatok csak akkor, ha ehesek. Ezek szerint vannak kivetelek.

Előzmény: John Zero (238)
John Zero Creative Commons License 1999.10.04 0 0 238
exlex:
Ja.
De ha belegondolok, valoszinuleg csak nem volt eleg muvelt, olvasott.
Azert van boven olyan konyv, ami az ember kegyetlen oldalat is megmutatja.
Es lehet, hogy sci-fi-t se olvasott ;)

Belegondolva, az ember kegyetlensege, bar letezo, de csak egy oldal szerintem. A vadsag talan meg ertheto, hiszen anno allatok voltunk (es vagyunk? ;-))

Amugy az tetszett a filmben, amikor a fiatal gyerek apjanak valaszul felhozta, hogy az osember nem nagyon vadaszott, hanem inkabb dogevo volt ;)

De ha belegondolsz... A macska, ha meglat egy egeret, es epp nem ehes, akkor is megoli, nem? Meg elkepzelheto, hogy van meg hasonlo pelda az allatok vilagabol.
De ennek mar tenyleg jobban utana kellene nezni...

Előzmény: exlex (237)
exlex Creative Commons License 1999.10.04 0 0 237
"Bár az android csak felületes képet kapott az emberről, de egy másikat, és ellentéteset avval, amiről folyamatosan olvasott, és tudott."

Az emberek vilaga nem egeszen volt osszeegyeztetheto az olvasmanyelmenyeivel. Ez kb. olyasmi, mint amikor valaki elhiszi, hogy a vilag olyan, amilyennek a TV mutatja es eloszor szembesul az "igazi" vilaggal.

BTW, ez erdekes, hogy a legtobb sci-fi-ben elojon az ember kegyetlensege es vadsaga. Vajon ez tenyleg az ember sajatja? Egy masik ertelmes fajban nyoma sem lenne ilyesminek?

Előzmény: John Zero (235)
exlex Creative Commons License 1999.10.04 0 0 236
"Sajnos a végső nagy verekedés során egy nagy adagot kap a fiától, ezért ő is visszafordíthatatlanul zombivá változik (elég rondává)."

Apuci azert eleg tisztafeju maradt a vegso adag utan is. Nem harapta at a csalad torkat, meg ilyesmi. Ez dicseretes...

Előzmény: Ati-pati (232)
John Zero Creative Commons License 1999.10.04 0 0 235
EasyFriend:
Szerintem is jó volt a rész...
Bár az android csak felületes képet kapott az emberről, de egy másikat, és ellentéteset avval, amiről folyamatosan olvasott, és tudott.
(Az androidnál lévő könyv címe amúgy "Paradise Lost", azaz "Az elveszett Paradicsom" volt.)

A gátlóchip szerintem szintén részletkérdés, műszakilag megoldható a dolog, akár mással összekapcsolják, akár csak egy "titkos" kóddal lesz leállítható, de az is lehet, hogy arra az alkatrészre mást mondtak az androidnak, vagy csak annyit, hogy "titkos", hogy mi és mit csinál, és kész.
A tervrajzon mindenféle volt, kódok(!), stb.

Előzmény: EasyFriend (233)
TidalWave Creative Commons License 1999.10.03 0 0 234
Ej!
EasyFriend megelőzött, nem baj, így jár az, aki megnézi utána az Alkonyzónát.
Szóval, sok okosság nem jut az eszembe, de meg kell hagyni, jó rész volt. Főleg azután, miután kiderült, hogy a fő téma nem az unalomig ismert embervadászat-mint-elfajzott-szórakozás, hanem ennél mélyebb témákat boncolgat. Amíg a reklám ment, addig igencsak elfilóztam az egészen. Aztán arra jutottam, hogy még mindig nemtom, milyen is az ember. (lásd Ossian:Ember c. számát, nagyon jó) Pláne meg az Alkonyzóna után, amikor meg azt látom, hogy milyen fontosak is az emlékek, hisz azok tesznek minket emberré. Akkor pedig értékesek vagyunk vagy pedig állatok?
TidalWave
EasyFriend Creative Commons License 1999.10.03 0 0 233
Ejha! Ez a mai rész nagyon tetszett nekem. A legjobb, amit eddig láttam, bár kb. csak minden másodikat látom és azokat sem a legelejéről. Most nemcsak a sztori volt nagyon kitalálva, de még a színészek is nagyon rendben voltak, pedig ez nem mindig igaz a sorozatra szerintem. Érzelmileg elég hatásosra sikerült.
Azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy ha a doki-droidnak ismernie kell (munkájából kiindulva) a droidok teljes belső szerkezetét, akkor hogyhogy csak a tervrajzzal találja meg a gátlóchipet? Hogy tudták titokban tartani előtte a chip helyét?
Ati-pati Creative Commons License 1999.10.03 0 0 232
Az apuci egyre adagolja magának az injekciókat, hogy így a feljavított képességeivel legyőzze elfajzott fiát és így megmentse jelenlegi családját.
Végig azzal nyugtatgatja magát, hogy túl sokat nem ad be magának, mert majd utána vissza változik.
Sajnos a végső nagy verekedés során egy nagy adagot kap a fiától, ezért ő is visszafordíthatatlanul zombivá változik (elég rondává).
Előzmény: egy Petyus... (230)
Ati-pati Creative Commons License 1999.10.03 0 0 231
A szombati részben (Gyilkos természet) elég durva hiba volt, hogy a nagy mennyiségű injekció hatására egy pillanat alatt eltorzult a föhős feje. Persze tudom, a dramaturgia, mégis lehúzta egy kicsit ez a látványos huzás az epizód színvonalát.
Előzmény: egy Petyus... (230)
egy Petyus... Creative Commons License 1999.10.03 0 0 230
!help!

meg tudja Nekem mondani (na jó, inkább írja le) hogy mi lett a szombati rész (Gyilkos természet) vége?
Sajna csak odáig láttam, hogy a muksó éppen beadja magának azt a spenót-turmixot, s bejött az asszony.
Ekkor mondta azt a videó hogy vége a kazinak... :(

TidalWave Creative Commons License 1999.10.03 0 0 229
Vördzs,
szorri, de éppen iszunk... és lehet, hogy néha akadozk ez a fránya billentyűzet.. ;))))))
Előzmény: virge3d (228)
virge3d Creative Commons License 1999.10.03 0 0 228
Termemtés=Teremtés, bocs :)
Az író Wolfgang Jeschke
A Galaktikában jelent meg a király és a bábkészítő, szintén időutazásos sztori.
virge3d Creative Commons License 1999.10.03 0 0 227
A Termemtés utolsó napja
Egyébként tényleg jó.
Előzmény: TidalWave (226)
TidalWave Creative Commons License 1999.10.03 0 0 226
JAQ,
az a Teremtés nyolcadik napja c. könyv volt, ami mellesleg qrva jó könyv! :)))

üdv:

TidalWave

Előzmény: Jaq (223)
wice Creative Commons License 1999.09.29 0 0 225
kevered. marhara nem errol volt szo, hanme, h az emberek mar nem lettek volna hajlandoak emberek ellen harcolni, ezert az u"rgyarmatokert folyo haborukban elhitettek a katonakkal, h "idegenek" ellen harcolnak. mindket (sok) oldalon...
Előzmény: John Zero (224)
John Zero Creative Commons License 1999.09.29 0 0 224
A vasarnapi reszben viszont nem volt minden tiszta, ugyhogy ezert kerdeznek is, hatha valaki tudja a valaszt...

Konkretan miert kellett egymassal oletni az embereket? Azt mondtak, hogy a foldon beke volt mar jo ideje.
De lehet, hogy nem ertettem pontosan, es ez a "kozos" ellenseg hozta ossze a nepeket.
Amig alienek ellen kell harcolni, addig ne irtsuk egymast mi, emberek...
Van benne valami.
Kerdes, hogy megeri-e? Morbid, de lehet, hogy arra jutottak a hatalmak, hogy igenis megeri, igy meg mindig kisebb lesz az aldozat, mint egy vilaghaboruval.
De persze ehhez meg valamilyen felsoszintu "osszefogas", konspiracio kellett, ami nem tudom, hogy elkepzelheto-e?

Jaq Creative Commons License 1999.09.29 0 0 223
Üdvözlöm a kedves VH-fanokat...
Ez a kvantumtukros mizeria eleg jo otlet volt, eroteljesen emlekeztet vmi nemet iro konyvere, ami az idoutazasrol szol. (ha most kicsit off vagyok, sorry) ... szal az elkepzeles az volt, hogy cirka 25-30ezer evvel visszakuldenek emberkeket, akik majd "megcsapoljak" a leendo perzsa-obol olajkeszletet, es egy kulonleges vezeteken keresztul atkuldik a XX.szazadba, termeszetesen az usa-nak. Ami kozos, hogy ha valakit visszakuldenek, mar magaval a jelenletevel, es azutan minden egyes cselekedetevel (mozdulat, gondolat, vagy csak az adott idopillanatban valo letezese) elinditegy masik "idosikot"....
ON
Vagyis ugyanugy, mint a filmben vegtelen szamu parhuzamos sik jon letre, aminek a jovojeben ott van az a szemely, de eleg valoszinutlen, hogy az az alteregoja "teljesen onmaga" lesz.
Igy a film utan erdemes elolvasni ezt a konyvet, az elgondolas sokkal nagyobbat "ut"...
mas... miert probaljak osszegyurni a kulonbozo reszeket? szvsz tonkrevagjak az egeszet...

Megegyszer sorry, hogy off voltam...

Jacques

Pam Creative Commons License 1999.09.28 0 0 222
Nekem nagyon tetszett a vasárnapi rész (a szombati annyira nem), kíváncsi voltam nagyon hogy mi lesz a történet csattanója, és nálam nagyon bejött. Azért azt hozzá kell tennem hogy nem láttam az előzetest - mert a szombati részt videorol néztem - szóval nem találtam ki a film végét az első 10 percben.:)
John Zero Creative Commons License 1999.09.27 0 0 221
A mai rész: "Szívek és elmék"

Szerintem jo volt, bar az elejen kicsit vontatottabbnak tunt, de a vegere egesz jo lett...
Volt, amikor azt hittem kozben, hogy a no valami uj alien biofegyverrel fertozodott meg, de persze nem ez volt.

disp Creative Commons License 1999.09.26 0 0 220
Christine Elise egy istennő :)
BlackLion Creative Commons License 1999.09.26 0 0 219
Nem az időről van szó
Előzmény: John Zero (217)
disp Creative Commons License 1999.09.26 0 0 218
Számomra 2 helyen bukott a dolog :
Az idő és a nő
Előzmény: John Zero (217)
John Zero Creative Commons License 1999.09.26 0 0 217
Szegeny topic, hogy elsullyedt ;)

Amugy a tegnapi resz szinten erdekes volt (a kvantumtukros).

A benne levo gondolat, roviden kb. az, hogy minden donteskor a dontes minden lehetseges erteke "megtortenik", persze mi csak egy vonalon megyunk tovabb, a tobbi dontesi lehetoseg pedig parhuzamos vilagokban folytatodik...

Ez kicsit a Slidershez hasonlit szerintem, bar ott latvanyosabb volt a "csuszas" ;) Mindenesetre itt visszacsusztatni az embert csak pont ugyanabba a pillanatba lehetett, ahonnan elhoztak (mondjuk ez se teljesen tiszta, mert addig a masik, parhuzamos vilagban nem tellik az ido?).

Pam Creative Commons License 1999.09.21 0 0 216
Mi van itt? Szerintem a mi kis "folyamunk" nem működik rendesen...:) Remélem holnapra meggyógyul.
exlex Creative Commons License 1999.09.21 0 0 215
Erdekes. Mielott hozzaszoltam 218 hozzaszolas volt, utana 202. Vagyis kb. 16 hozzaszolas veszett el (es persze a nevek, datumok, aaarghh... :(
exlex Creative Commons License 1999.09.21 0 0 214
Szegeny VH topic.

Nem mentette le veletlenul vki otthonolvasasra? Most jol jonne...

Ha tudtam volna, hogy ez lesz, akkor irtam volna egy script-et, ami naponta backup-olt volna.

Pam Creative Commons License 1999.09.21 0 0 213
Én már az ágyjeleneten megütköztem!:)
exlex Creative Commons License 1999.09.21 0 0 212
Erdekes volt, hogy a nezok kozul senki sem utkozott meg azon, hogy a ficko milyen emberfeletti gyorsasaggal cikazik a palyan.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!