Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 809
nekem sem jutott még soha eszembe, hogy Mustaine hangját női vernyogáshoz hasonlítsam...
Előzmény: Enzo (807)
vsiivz Creative Commons License 2006.01.29 0 0 808
inkabb legyen noies az a nyavogas, es akkor esetleg kiegyezhetunk egy dontetlenben
:o)
noinek semmikepp nem neveznem
Előzmény: seabeast (806)
Enzo Creative Commons License 2006.01.29 0 0 807

Nekem soha eszembe sem jutott ilyesmi. Szerintem hülyeség.

Ezzel a lendülettel akár KingDiamond, vagy mondjuk philcollins is csaj. 

Előzmény: seabeast (806)
seabeast Creative Commons License 2006.01.29 0 0 806
Inkább az a súlyos hogy elsőre tényleg tűnhet női nyávogásnak Mustaine hangja.
Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.29 0 0 805
gondolom lehidaltál...
seabeast Creative Commons License 2006.01.29 0 0 804
Egy haveromnak mutattam Megadeth-et pár hete,nem egy nagy metálos,de szereti a rockzenét. Betettem neki a Tornado Of Souls-t,majd amint belépett Dave a dalba a srác elkerekedett szemekkel: "Női énekesük van?Tök fasza!"

Csabaking Creative Commons License 2006.01.29 0 0 803

Szerintem nem is kerestek másik énekest. Dave kipróbálta magát, és úgy gondolta, hogy ide elég lesz ez is, plusz úgy sokkal jobban előtérben lehet, ha ő a gitáros és énekes egyben.

Egyébként én is örülök neki, hogy ő énekel. Véleményem szerint a legjobban a Countdown albumon énekelt. Legalábbis ott nem visítozott annyira .:-) Az a szövegköpködés nagyon illett a lemezhez.

Előzmény: Törölt nick (802)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 802
Nem egy helyen olvastam, hogy mennyivel jobb lenne, ha Dave odaadná a mikrofont valaki másnak. Hát nem tudom, de rengeteget veszítene az egyediségéből a zenekar. Dave bármennyire is rossz énekes, az ő hangja a Megadeth egyik legfőbb védjegye. Egyszerűen pótolhatatlan lenne!

Tegnap este (mvyky hozzászólása után) meghallgattam a Good Morning/Black Friday-t... Nagyon jó, ahogy elkezdi vernyogni azt, hogy: "Killer, intruder, homicidal man, If you see me coming run as fast as you can..." Ezt pl senki sem tudná olyan jól előadni, mint ő!!!!

Nagyon örülök annak, hogy a kezdeteknél nem találtak megfelelő énekest a Megadeth-be
mvyky Creative Commons License 2006.01.26 0 0 801

a Good Mourning/Black Friday az nekem is egyik kedvencem, nem is olyan régen írtam is itt a fórumon róla. Elég súlyos, döngölős, húzós nóta. (persze nem az eleje) tetszik benne a kettősség, hogy egy lágy felvezetés átcsap egy durvulós részbe.

Abszolút kedvenc? nagyon nehéz, mert hangulattól is függ, de talán a Back In The Day.

Előzmény: Csabaking (797)
Simple Creative Commons License 2006.01.26 0 0 800
A S.o.D. szerintem is óriási szám!!!
Előzmény: Törölt nick (799)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.26 0 0 799
Bár lehet, hogy nem tőlem kérdezted, de nálam holtversenyben van a "Blacmail the Universe" és a "Shadows of Deth". Ez utóbbi akkor lett volna nagyon király, ha 4-5 perccel hosszabb, és önállóbb szám lett volna, mint ilyen felvezető. Tévedés ne essék, nem szeretem az elborult zenéket, de a Megadeth-től ez inkább kuriózum. A System albumban az a jó, hogy nehéz rangsorolni a számokat rajta, annyi egyformán jó található rajta, s inkább az aktuális hangulat dönti el a sorrendet nálam (The Scorpion, I Know Jack, Back in the Day) Még a Die Dead Enough is egész jó, szerintem inkább Countdown-os mint Risk-es, csak a második fele -nálam- már nem nagyon passzol az első feléhez.
neal and jack and me Creative Commons License 2006.01.26 0 0 798
blackmail the universe
Csabaking Creative Commons License 2006.01.25 0 0 797

A Truth Be Told az a régi, komplexebb, vadabb Megadeth-tet idézi, és maga a szám is tetszik. Mustaine tuti, hogy azért tette rá, hogy a vadabb lelkületű Megadeth fanok elaléljanak.:-)

Egyébként elég becsapós a szám. Mikor először hallottam ezt a számot, gondoltam, na, egy újabb lírai ballada. Mérgemben majdnem továbbléptettem, de mikor a lírai rész után bejött a döngölés, már éreztem, hogy ez valami más lesz.:-) Mikor aztán a sima döngölés után begyorsultak ezerrel, jött az a rohadt jó szóló, akkorát kiáltottam örömömben.:-) A végén meg, mikor azt hittem, hogy vége, mégjobban bedurvultak, én meg extázisban voltam, mert ez a szám nem ilyen 2 perces Disintegrators féle speed csöpögtetés, hanem egy kidolgozott tétel.

Engem kicsit a Good Mourning/Black Friday-re emlékeztet (ami az egyik legdurvább számuk, talán csak a Five Magic múlja felül), legalábbis a felépítése hasonló.

De ízlések és pofonok, ugye. Neked melyik az abszolút kedvenced a System albumról?

Előzmény: mvyky (789)
Csabaking Creative Commons License 2006.01.25 0 0 796

Én azért nem tettem le a Megadeth-ről, mert sosem felejtem el, hogy ők voltak az első kedvenc metal zenekarom. Bár előbb hallottam a Metallicát, de valamiért sosem lettek igazán a kedvenceim. A Megadeth-tet hallva viszont egyből rájuk kattantam. Még mindig szeretem őket. És azért akarnék egy másik Rustot, mert szeretném, ha újra, legalább 1 album erejéig a csúcson lennének ismét. Nem lemezeladásilag, hanem teljesítményileg. Elvégre az eredeti "profiljuk" thrash/speed metal, vagy mi.

Ma meghallgattam a System has failed albumot. Tetszik, bár 1-2 szám tényleg "leül".

Ha a következő album minimum ilyen lesz, vagy csak picit keményebb, akkor már megkaptam, amire vártam a Megadeth-től. Remélem, nem rontják el!

Előzmény: deliriousnomad (795)
deliriousnomad Creative Commons License 2006.01.25 0 0 795

Hát max akkor, ha az a die-hard fan a Rusttal bezárólag die-hard fan... Szerintem aki kizárólag thrash/speed dolgokon él, az már letett a Megadeth-ről.

Előzmény: vsiivz (793)
mvyky Creative Commons License 2006.01.25 0 0 794

"Sajnos a Megadeth-re Mustaine is inkább jó üzletként tekint, mint zenekarra, az üzleti érdekek szerint alakítja az albumokat."

még jó hogy! ki nem a mai világban? ő ebből tud megélni, a kőműves meg a falazásból ha nagyon lakónikus akarok lenni! /de egyébként, hogy jó üzlet lett a Megadeth-ből, ahhoz meg előtte azért le is kellett tenni az asztalra egy-két dolgot, nem hiszem, hogy a killing idején dúskáltaka a javakban, max. a drogokban! :-)))/

"Nézd csak meg a megadeth honlapját, miről szólnak a hírek: 80%-ban csak arról, hogy mit lehet megvásárolni tőlük."

ha erre az e-bay-es dologra gondolsz akkor azt azért nem kell annyira komolyan venni, mert ott csak olyan dolgokat ad el licitálás útján Mustaine, amit amúgy kukába dobna, mert nincs hely tárolni, de inkább felajánlotta a rajongóknak, mondván nekik az "felbecsülhetetlen" erekje.

Előzmény: Törölt nick (790)
vsiivz Creative Commons License 2006.01.25 0 0 793
ezert jo a system
mind a ketten nagyon szeretjuk, pedig nekem pont azok a kedvenceim, amiket te kiemeltel, mint gyenge pontokat
valtozatos
kulonbozo izlesu embereket is megtalal
es ez igy van jol
ezt persze egy die-hard fan nevezheti elkurvulasnak is
de amig ilyen szinten muveli, addig felolem o.k. a dolog :o)
Előzmény: Csabaking (788)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.25 0 0 792
Nem is biztos, hogy meg kellene ismételni. Elég, hogyha csak egyszerűen felülmúlja...:))
deliriousnomad Creative Commons License 2006.01.25 0 0 791

Mondjuk azt biztos nem lehet mondani a System Has Failed-re, hogy nem dolgozták ki rendesen...

Rust meg nem lesz több, az egy megismételhetetlen lemez. Ha akarná, sem tudná újraírni.

Előzmény: Törölt nick (790)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.25 0 0 790
Ez sajnos inkább üzletpolitika. A mai trend az, hogy minden legyen az albumon, mert akkor azok is megveszik akik alágyabb nótákat szeretik, és azok is, akik a zúzósabbakat. Ahogy mondani szokták, mindenki megtalálja rajta, amit szeret. A Cryptic-nél az volt a koncepció, hogy 4 lassú, 4 közepes és 4 gyors szám legyen rajta. Egyébként nekem a Youthanasia után nagyon kellemes csalódást okozott a Cryptic, egy éven keresztül nem volt olyan nap, hogy ne hallgattam volna meg elejétől a végéig.

Sajnos a Megadeth-re Mustaine is inkább jó üzletként tekint, mint zenekarra, az üzleti érdekek szerint alakítja az albumokat. (Nézd csak meg a megadeth honlapját, miről szólnak a hírek: 80%-ban csak arról, hogy mit lehet megvásárolni tőlük.)
Egyébként a tököm tele van ezzel a trend-el, mert amibe minden benne van, az valójában semmire sem jó (lásd: téli-nyári gumi az autókra: az se nem jó nyárra, se nem jó télre) A RIP azért is lehetett jó, mert ott csak a zúzásra koncentráltak, és azt ki is dolgozták rendesen.
mvyky Creative Commons License 2006.01.24 0 0 789

nem nyomhatja mindig az ember a gázt padlóig! Mustaine is öregszik, ezt ne felejtsük el, ezáltal máshogyan is lát gondolom dolgokat 44 éves fejjel, mint 25 évessel. aki nagyon tökös vad lemezt akar hallgatni állandóan, azoknak ott van alternatívaként az általad is említett zenekarok. minden album nem szólhat a zúzásról, mert akkor meg az lenne uncsi. talán... sőt, mindent megírni egy albumon sem lehet, de ami ennél is fontosabb talán, hogy minden rajongónak sem lehet megfelelni. az egyik ezért szereti a zenéjüket, a másik, pedig valami másért. ez is nyílván szubjektív, mint pl. az is, hogy említed, neked a System albumról a Truth Be Told a legerősebb dal. és hogy ez mennyire így is van (és most ezt nem azért mondom, mert a "public enemy"-t akarom játszani) nekem pontosan az a nóta lóg ki egy kicsit a sórból, ha már így szóba jött. nem azt mondom, hogy szar és hallgathatatlan, meg nem tetszik, de szerintem gyengébb, mint a többi.

Előzmény: Csabaking (788)
Csabaking Creative Commons License 2006.01.24 0 0 788

Jó lenne egy második Rust in Peace, de ismerve Mustaine-t, esze ágába sincs ilyesmit csinálni. Azért reménykedjünk. A System album már majdnem tökéletes lett, de volt pár nóta, ami sajnos nagyon "leültette" az albumot.

Az a baj, hogy Mustaine már "kinőtt" abból a "durvuljunk ezerrel" korszakból.

Ettől függetlenül írhatna egy durva, sötét albumot, tele gyilkos riffekkel. Nem tudom, hogy vagytok vele, de tele a tököm a lírai balladáktól. 1 jó lírai számuk van, amit még ma is élvezettel hallgatok, a Countdown To Extintion. Azt nagyon eltalálták. De azóta annyi szirupos szart írt, hogy a hajam hullik ki tőle. Nem tudom, ha más öreg metalos még mindig meg tud újulni, és modernebb felfogásban tálalni a thrast-t (pl. Annihilator, Testament, Kreator stb.), akkor Mustaine mér kúrja el az albumokat sorra azzal, hogy telerakja szirupos tölteléknótával? Én biztos nem égetném magam: ilyen névvel, hogy Megadeth, lágy balladákat nyomni.. Gáz.

Akkor inkább adjon ki két lemezt: Egyiken lennének a balladák, a másikon az értelmes metal nóták.

Persze tudom, hogy ha az embernek nincs ihlete a gyors vad metal albumokra, akkor nem tud olyat írni. Csak nem tudom, ha valaki imádta a metalt, akkor miért kell félig hátat fordítania neki hosszú távon? A Countdownig kurva jó volt. Aztán jött a Youthanasia, amit máig nem értek. De nem baj, lehetnek félresikerült albumok. Majd a következő jó lesz. Cryptic? Kb. 20-25 perc a metal rajta. A többi nyálas szirup. Riskről nem kell beszélnem, a mélypont. A World album nekem tetszett, 1-2 gyorsabb tétel jól jött volna rá, de szódával elment, legalábbis végre metalt nyomtak megint.

A Systemről már írtam feljebb.

Szóval 2. Rust in Peace. Ez kéne. Punktum.

Nem tudom, miért nyilatkozza mindig Mustaine, hogy nem akarják újraírni, mert az visszafejlődés lenne. Kérdem én, az nem visszafejlődés, ha unalmas balladákat ír? Pont az a visszafejlődés. Nincs bajom a dallamossággal, sőt, én szeretem a dallamokat, de csak akkor, ha metalba van öntve (pl. Rhapsody Power of the Dragonflame, vagy a System of a Down utóbbi két albuma).

Egy bivalyerős thrash album kéne, persze modern megközelítésben. Kb. mint a legutóbbi System, csak a balladákat kéretik mellőzni.

Az utolsó album legjobb száma szerintem a Truth be Told. Az ki van találva. Minden benne van a metalról! Kemény szám, jó dallammal. Sok ilyet kéne az új albumra. Meg persze Kick the Chair meg Blackmail típusúak. A Back in the day tökéletes szám, jó példa arra, hogy kell őrült metal-t játszani jó kis dallammal..

Ellenben a Tears in vial, Die dead enough meg Something that típusúak most az egyszer kimaradhatnának...

Előzmény: Törölt nick (787)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.24 0 0 787
Van valami infó az állítólag készülődő új albumról? Nagyon-nagy a csend körülötte...
vsiivz Creative Commons License 2006.01.24 0 0 786
:o)
valoban nagyon jo lemez
orulok, hogy igy feldobtam a hangulatodat
Előzmény: Simple (785)
Simple Creative Commons License 2006.01.23 0 0 785
Öcséééééém!!! A világ egyik legjobb albumát szkennelted be (Trouble)!!! Ha nem lenne meg nekem is eredetiben (bár nem longboxban), nagyon irigyelnélek!!! De még így is olyan jó látni a híres borítót. Megdobbant a szívem, na!
Előzmény: vsiivz (775)
vsiivz Creative Commons License 2006.01.21 0 0 784
igazabol nem tudom
2 dologra lehet kovetkeztetni
1: az eloallitasi koltsege joval dragabb, mint a hagyomanyos toknak - mozgo alkatresz van benne; pontosabbnak kell lennie az ontoformanak is, hiszen az hatlapon res van; raadasul osszerakni is hosszabb ido
2: elkepzelheto, hogy le van vedve, es jogdijat kell minden egyes darab utan fizetni, mig a hagyomanyos tok feltalaloja egyszeri osszeggel lemondott a tovabbi jogdijakrol
Előzmény: mvyky (781)
mvyky Creative Commons License 2006.01.21 0 0 783

'e' lemaradt!

Előzmény: mvyky (782)
mvyky Creative Commons License 2006.01.21 0 0 782

hoppá! micsoda hidden treasur-re bukkantál!!!!

és vajon hogyan lehetne ezt beszerezni???

Előzmény: kozakz (773)
mvyky Creative Commons License 2006.01.21 0 0 781
viszont lenne még egy kérdésem, ha te így vágod ezeket a dolgokat, hogy miért nem terjedt el szélesebb körben ez a tok? mert szerintem nagyon praktikus, (főleg, hogy nem lesz ujjlenyomatos a lemez, amikor visszarakod, hiszen nem kell lenyoni) és szerintem fele annyi műanyagot is kell a gyártásakor felhasználni, ergo talán még gazdaságosabb is lehetne az előállítás költsége. 
Előzmény: vsiivz (774)
vsiivz Creative Commons License 2006.01.21 0 0 780
egyebkent jo is, hogy erre a tok dologra terelodott a tema
meg is veszem azokat a tokokat, amiket belinkeltem
felulvizsgaltam a sajatjaim allapotat, es menelyik cserere szorul
szoval koszonet erte :o))
Előzmény: mvyky (779)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!