Keresés

Részletes keresés

Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 615

gyanítom, hogy nem véletlen az amúgy is gyenge megvilágítás a szülőszobán... az a fény is bőven sok egy újszülöttnek... de a doki mondta is, hogy ne vakuzzak... mondjuk néztemrá bambán, hogy hol lát azon a gépen vakut :D

Előzmény: Kleroo (614)
Kleroo Creative Commons License 2012.03.13 0 0 614

Pofán?
Akkor az valami lelketlen kretén volt.Egy szívlapátos vállonveregetés járt volna neki.
Nem hiszem,hogy komoly,kimutatható problémát okoz,de azért egy újszülöttnek ez egy brutális inger.

Előzmény: elefi (613)
elefi Creative Commons License 2012.03.13 0 0 613

Pfff, nekem mondod?   Engem se vitt ra a lelek, hogy az elso hetekben megvakuzzam, de bezzeg a hivatalos korhazi fotos nem cicozott, ugy pofan vakuzta direktben a ketnapos babakat, (canon 300d+kitobi)  hogy meg az en szemem is szikrazott, pedig csak oldalrol neztem, hogy mit muvel . Nem is kertunk kulon fotozast, sot oda sem jott csak legyintett, miutan latta a gepet az oldalamon logni.

Nem tudom, hogy az ilyesmi arthat-e egyaltalan a babanak, biztosan ki lett targyalva a dolog es engedelyeztetve a gyerekgyogyaszokkal ha engedik igy fotozni.

Előzmény: Aga (611)
Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 612

de maradjunk a munkánál :) mert ez ugye csak szórakozás, saját és a család örömére. Ez viszont egy megbízásos fotózás egyik képe:

f2.8 mivel 24-70 volt a gépen a folyamatosan változó téma miatt, 1/30 48mm-en persze kézből iso6400! D70 kitobi? :D

Előzmény: elefi (610)
Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 611

D70 iso1600 felett halott... szűrve is :) 1 hét alatt a gyerekről nem csináltam olyan képet amin 1600 alá mentem volna vagy 2.8 fölé (de 2.8 is csak azért, mert a 24-70 volt a gépen a korházba ami nem megy 2.8 alá) múgy 2.2 volt a max. Egyrészt imádom a rajzolatukat ezeknek az obiknak (N24 1.4, S50 1.4, N85 1.8) másrészt szeretek a rendelkezésre álló fényben fotózni és nem átalakítani a szobát egy elkapott pillanatért cserébe. Egy 1 hetes babának nehéz megmondani, hogy lécci ismételd meg miután apád behozta a szotboxot :p

Előzmény: elefi (610)
elefi Creative Commons License 2012.03.13 0 0 610

"D70 + kitobi? hogy is oldod meg a problemat? :D"

Konnyen,  a casio kompaktoddal, ahogy le is irtad: nyomkodod  a gombot es forogsz kozben. :-)))

Vagy ha eppen nincs keznel a csodakompakt  akkor meg kell novelni a kornyezeti fenyt, indirekt lampakkal, plafonra villantassal, ahogy lehet, magasabb ISO-tol sem kell felni, a mindenhato kompjuter majd kiszuri. Felutod a kis hazi studiodat a szomszed szobaban, korhazban azt sem lehetne. Esetleg veszel egy 50/1.8 AFD-t a D70-re, olcsobb mint a kitobi.

Előzmény: Aga (605)
Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 609

pár héttel később amikor már lehetett utcára vinni? Vagy magasrol tettek az ilyen ne vidd az udvarra pár hétig intelemre? :D esetleg nem este jutott az apa eszébe a képkészítés? :DDDD mindenesetre van olyan kép is róla, ami 1.4-en iso5000 készült :) ezek a képek leginkább sehogy nem készültek el mert eszébe sem jutott senkinek ilyet csinálni. Korházba a szülész doki is elég érdekes szemekkel nézett rám amikor elővettek a gépet ami nagyobb volt mint a gyerek :D

Előzmény: NJani (608)
NJani Creative Commons License 2012.03.13 0 0 608

Egyrészt szívből gratulálok a kislányodhoz, nekem is lányom van csak nagyobb, nincs annál nagyobb öröm. Node:

Minket mégis hogy a tökömbe fotóztak le csecsemő korunkban? :-)))

NJani Creative Commons License 2012.03.13 0 0 607

Ízelítő a D800 nélküli világból (várjátok meg, amíg a képek betöltődnek):

http://pavel-kosenko.livejournal.com/303194.html?thread=22669914

és olvassátok el a kép alatti infókat is ...

Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 606

A kep lemaradt

Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 605

"a helyes expozíció csak egyféle képpen jöhet létre."

ha igazad lenne, nem kellene ember a gép mögé :) ha csak az iso/blende/zar harmas tetszoleges kombinaciojat nezzuk is mar 3 fele allitasi lehetoseg van :D

Amugy, hogy mennyire nem mindegy a technika. Van itt a szomeszed szobaban egy 1 hetes kislany :) nem szeretnek a szemebe villogni vakuval, szabadba meg meg nem vihetem nagyon, azaz szobaba lampafenynel kell megoldanom ha kepet akarok rola. Ha csukott szemut az egyszerubb mert alvas kozben aranylag statikus a tema :D de en telhetetlen vagyok, en nyitott szemmel is szerettem volna kepet rola :)

Ezen a kepen meg annyira nem is feszegettem a hatarokat, de 1.8-as blende azert ki lett hasznalva, 1/50-nel lassabbat 85mm-en kezbol azert nem fogok meg biztosan, iso 1600 fole meg tudtam volna menni. D70 + kitobi? hogy is oldod meg a problemat? :D

Előzmény: NJani (604)
NJani Creative Commons License 2012.03.13 0 0 604

de ez már annyira közhely, hogy egyben hülyeség is...

Azé' majd ha olyan lesz a portfóliónk mint H.C. Bressoné. Persze, valamennyire kell a technika, de nem mindenható. A D800 már túl van a kisfilmes kategórián és minőségen.

Ha igaz lenne amit írsz, senkinek nem kellene 300d / d70-nél jobb gép.

Elég is volna. :-) 6Mp-ből A3 nyomtatható remek minőségben. Mennyien is csinálnak ekkora nyomatot? :-)

Ravasz dolog ez a marketing. Pillanatnyilag még rengeteg potenciál van a digi gépek technikai fejlesztésében és ezt a gyártók ki is használják. Gondolj csak bele, tök mindegy milyen számítógépet építesz egy lapka köré a helyes expozíció csak egyféle képpen jöhet létre.

Előzmény: Aga (587)
y3k Creative Commons License 2012.03.13 0 0 603

Akkor is negyen vannak egy ellen, harom meg csak-csak, de negy..

Előzmény: seeman (601)
y3k Creative Commons License 2012.03.13 0 0 602

Nevetni sem merek, forumozik az enyim:)

Előzmény: Aga (600)
seeman Creative Commons License 2012.03.13 0 0 601

:) Azt ne feledd, hogy ott az asszonynépnek semmi joga nincs! Még személyi igazolványuk se nagyon. Simán agyonüthetnéd akármelyiket.

Előzmény: y3k (599)
Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 600

Megy egy ember az utcán és megszólítja egy hang: - Lépj balra! - Balra lép és hirtelen lezuhan melléje egy tégla.
Felnéz és látja, hogy éppen házat építenek. Megy tovább, amikor a hang ismét hozzászól: - Lépj egyet vissza! - Az ember visszalép és hirtelen elmegy előtte egy kamion.
Erre így szól az ember: - Annyiszor megmentetted az életemet, nem láthatnálak egy keveset?
- Nem láthatsz.
- De, csak egy percre hadd láthassalak.
-Nem bánom, legyen. Én vagyok a jó tündér, tarts ki a tenyered.
- Az ember kitartja a tenyerét a tündér rászáll és az ember hirtelen csapkodni kezdi:
- Hol a fenébe voltál, amikor megnősültem?!

Előzmény: y3k (599)
y3k Creative Commons License 2012.03.13 0 0 599

4 feleseg? Nincs az a penz:)

Előzmény: seeman (598)
seeman Creative Commons License 2012.03.13 0 0 598

Rossz helyre születtél. Jobb lett volna Szaudi Arábiába, a regnáló királyi családba! Olaj, lóvé dögivel, 4 feleség + 300 ágyas, nagy pecó, Porsche kocsik és egyebek.....

Előzmény: y3k (592)
elefi Creative Commons License 2012.03.13 0 0 597

Na latod, es ha valoban jo az a kep a falon, akkor senkinek nem fog eszebe jutni hogy negkerdezze: mivel csinaltad? (lehet, el sem hinnek) 

Előzmény: Aga (594)
Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 596

amúgy nem értelek... a kis casio kompaktommal megnyomom a gombot, korbefordulok és már kész is az ilyen kép :D

Előzmény: elefi (593)
Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 595

:D +1, Like, :)

Előzmény: y3k (592)
Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 594

valahogy én is így látom :) és ha nagyon elszállnék a valóságtól elég felnéznem a falamra és ott lóg egy D70-nel készült 30x40 nagyítás :)))) helyén kell kezelni mindent és akkor nincs hiba.

Előzmény: elefi (593)
elefi Creative Commons License 2012.03.13 0 0 593

Ne aggodj, eljon majd az ideje az 50ezres (nem expos, forintos) D3-nak is :-).  Irtam en ilyet hogy “gep nelkul fotozni” vagy “vissza a D70-hez”?   Na latod.  Meg szep hogy segit a technika, a fotozas manapsag  technikai “sport”  es meg egyre inkabb az lesz.  Aki ezt nem latja, az esetleg jo fotos lehet, de sikeres nemigen. Erteni kell hardverhez, szoftverhez, kepfeldolgozashoz, nyomdatechnikahoz meg ezer mashoz is hogy kihozhasd a nyers kepbol a maximumot. A jobb  technika (vaz, objektiv, vaku, felszereles,  stb, ) azonban csak kitagitja a lehetosegeidet de nem csinal jo kepet helyetted, soha nem is fog. Manapsag olyan helyzetben is tudsz fotozni ahol 5-10 eve elo sem vetted volna az akkori gepet. Jobb cuccal JOBB kep keszitheto de hogy valoban JO legyen ahhoz keves a technika, kell a fotos is, tovabbra is.  Ezert van neked is munkad, gondolj bele hogy ha elsosorban a felszerelesen mulna a dolog, akkor az aktualis  menyasszony milliomos nagybacsikaja  rogton lerontana a bizniszedet  a frissen vasarolt D3x-evel.  A legujabb cuccok segitsegevel kivaloan exponalt, csillio megapixeles kepeket  dolgozhatsz fel a  legujabb lajtrummal  a szazmagos processzorral szerelt kompjutereden amihez 2 paksi blokk termeli az aramot. Eme csodas folyamat vegen pedig lehet kukazhatod is, mivel eleddig meg csak a foto technikai tokeletessegerol volt szo, de semmi olyasmirol nem amiert a  kesz kepet masok is megneznek sot  esetleg fizetnenek is erte.  

Mi van a fenyekkel, pillanattal, kompozicioval, hangulattal, vezeti-e a foto a szemet, kelt-e erzeseket, elvarazsolja-e  a szemlelot, van-e beszarasfaktor?...  Na latod.  Szerinted en nem orulnek az uj vaznak mint majom a farkanak ha hozzam vagnad? A szomoru valosag viszont az hogy a jelenlegi cuccom is tobbre kepes mint en, pedig elhiheted, hogy szivesebben “kroppolnam” ki az alabbihoz hasonlo kepeket 36mp-bol, mint peldaul “osszeszticcselni” 5 darab 10 megapixelesbol atfedesekkel.

y3k Creative Commons License 2012.03.13 0 0 592

Hat inkabb penzem legyen, mintsem ertsek valamihez, ha valasztani kell:)

Előzmény: OPi (591)
OPi Creative Commons License 2012.03.13 0 0 591

"mert pl A0-ra kell nagyítani és a D70 6mpx-e kevés hozzá, hátlapos gépre nincs pénz, 6x6-hoz meg érteni is kell :)"

- Ebben teljesen igazad van. A gubanc a pénzzel igen, de hozzáértéssel nem rendelkezőknél kezdődik majd, akik sajnos topicolni is ráérnak majd. Aki hozzáért és dolgozik, az meg nem :-)

Előzmény: Aga (590)
Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 590

igen, ez így már helytállóbb :) a "feladatnak megfelelő" technika fogalma viszont életszerűvé tesz akár egy D800-az is :) mert pl A0-ra kell nagyítani és a D70 6mpx-e kevés hozzá, hátlapos gépre nincs pénz, 6x6-hoz meg érteni is kell :)

Előzmény: vadmurok. (589)
vadmurok. Creative Commons License 2012.03.13 0 0 589

Valahogy így kellene kiegészíteni szereintem:

foto nem a geptol lesz jo -, hanem a fotóstól, aki a feladatnak megfelelő technikát jól kezeli

b.b.m75 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 588

Igaz. Vannak bizonyos helyzetek ahová kell a GÉP. Persze ezek után a fotóson a sor, hogy bizonyítson.

Aga Creative Commons License 2012.03.13 0 0 587

"foto nem a geptol lesz jo."

ezt szokás mondani... de ez már annyira közhely, hogy egyben hülyeség is... próbálj meg gép nélkül fotózni :) és bár kezdemmár kinőni én is a technokrata szemléletet, azért saját magamnak is be merem vallani, hogy a technika sokat segít. Ha igaz lenne amit írsz, senkinek nem kellene 300d / d70-nél jobb gép. Azok voltak emlékeim szerint az első elérhető árú komolyann digit slr gépek. De valamiért megveszik az emberek azt a fránya 1D / D3 gépeket is pedig egy D70-et 50eft körül megkapnának... vajon miért? ha nem, lesz jobb a kép tőle?

Előzmény: elefi (584)
Rian82 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 586

Ez így van. A fotózás nem a technikáról szól :D

Előzmény: semgza (585)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!