Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
kezdünk elmenni csúsztató topikba? :-) azért ne hasonlítsunk már össze egy tevékenységet, amely alapvetően hobbi, de társadalmi hasznossága minimális *, egy olyannal, amely nélkül a társadalom nem tudna a mai szinten létezni.
* tudom, kvaddal is lehet hasznos tevékenységet végezni, de itt most nem pont erről van szó, hanem a kvaddal végzett hobbitevékenységről.
Érdekes, hogy az én "kvad"-om ami igazából ATV vagy maximum quad, nem hagy nyomot maga után, mivel nem száguldozok 80-nal... Ellenben lószart láttam már az úton úgy, hogy gyalog elég nehezen kerülöd ki.
speckó vasútpárti vagyok, de ez megint a tipikus csúsztatás, mivel én az erdei kvadozás + krosszozás ellen vagyok. nem a tevékenység ellen önmagában. én el tudom képzelni hogy jó móka, sose csináltam, de jó lehet. de az erdőkben ne.
Ahmet: Nem általánosítok, csak tényként közlöm, hogy nyugis quadost még nem láttam. Persze sokmindent nem láttam még a világból. Persze láttam olyan quadot, ami lassan hajtott egy úton, de az is tökig sáros volt. Azt meg nem lehet összeszedni olyan mennyiségben semmilyen földúton, ha ésszel hajt az illető.
Te sem quadoztál még életedben, de azért jól tudod, hogy mitől leszek én sáros... Gratulálok...
Csanya: Véletlenül nem azért nincs rendszám a kvadokon mert nem felel meg a Kresz előirásainak? Gondolok itt pl az indexre.
Mert erdőbe aztán marhára kell index... Amúgy van rá rendszám: szilárd burkolatú úton nem használható megkötéssel index nélkül is. Magyarul az utcából se mehetsz kiv ele, és fizeted a havi 20-30 ezret biztosításra.
Ahmet: Egyszerűen tönkreteszi az erdőt.
Áruld már el, hogy mi teszi tönkre? Légyszives! Könyörgöm! NAAA!!!
Ahmet: Speciel ismerek néhány terepjáróst. Igen, mind állat. Kimennek terepre, felszaggatják a gyepet, patakokon kelnek át, Urallal rángatják ki-be egymást a mocsárba. Mindezt kb. 100 méterre egy borzvártól, de erről ők nem tudnak.
És szted az M7-es mellett hány hangyaboy van?
Ahmet: És ha meghatározta, akkor meg kikerülik a sorompót. Mer joguk van hozzá!
Mert a lovas és bringás átrepüli, nem?
Ahmet: Aha, és amig pörög a kerék, addig nem üvölt a motor. A másik, amit nem nagyon értek, hogy minek mész bele? Mert le akarod küzdeni. Hát ezt csinálják terepjárókkal, meg patakokkal, keresztben és hosszában. Nem akranak ők rosszat, csak kitaposnak mindent.
Patakokban nicns sár. sár oylan helyen van, ahol a billenőszil kitaposta a nyomvonalat. Tehát ha én belemegyek max a sármanókat taposom ki.
Nekem pedig az is túra, hogy árúért járok, ehhez van kedvem , azért ez a munkám. Jaaaaaa, ha már úgy mondom, hogy kedvtelésből csinálom, akkor mondjak fel ?
ha ez egy szépen működő 'társadalom', magatokat miért nem tudjátok úgy megszervezni, hogy aki szemétkedik, azt úgy rúgjátok picsán, hogy élete végééig megemlegeti?
nem, a kölyköt simogatni mindig halálos ítélet a kölyöknek mert az anyja otthagyja. de azzal hogy gyalog elsétálok a vacka mellett, nem ijesztem meg, azzal viszont ha elzúgok egy motorral vagy kvaddal, igen. és ilyen esetben az állat könnyen otthagyja a kölykét, ha olyan.
Azért , mert akkoriban asszem olyan 400.000.000.-an laktak a földön. Minimális volt a teher. Mostanában ez a dolog egy kicsit felgyorsult, hatványozódik a helyzet. Rövidesen a Mad Max féle problémával kell szembenézni, és nincs nagyon megoldás ellene.