Keresés

Részletes keresés

harpokratesz Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1737

hát én naívan azt hittem, hogy dalol, mert egyszer mintha rákattintással ezt tette volna, de többet már nem. lehet, hogy álmodtam:)

oké, szóval képek. azok megvannak, mert tényleg letöltőttem mindet. a winamp lejátszómon meg Gackt képei cserélődnek, he-he:)

igen, Ghost in the Shell-ről van szó.

Előzmény: miramaru (1727)
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1736

megjegyzem, a fotókon még mindig lágynak találom a vonásait, élőben nem:)

ettől függetlenül sem az esetem, de "szép" pasi:)

mindegy, én most úgyis a Cure-ral vagyok elvarázsolva, az új albummal. mindennap meghallgatom, nem tudok nélküle létezni:) valami elképesztő, döbbenetes, katartikus, zseniális. nem lehet rá szavakat találni, de ez már nagyon igényes rockmuzsika. asszem a rock műfajban ennél magasabb szintet nemigen lehet megütni, igazi szellemi élmény, akár egy remekműnek titulált könyv, film, vagy kép.

Robert Smith egy ISTEN, a kiabálós, dühös hangjával és a bődületes hangerejével, egy igazi mágus. az ilyen énekesek már nagyon ritkák, talán csak a rockzene fénykorában léteztek, mint Robert Plant (Led Zeppelin), a nagy kedvencem. azé' ezeknek a pasiknak (má' a zenekaroknak) olyan virtuóz hangszertudásuk volt, amilyen ma nincsen senkinek.

jó, mondjuk én nagyon sokféle zenét hallgattam/hallgatok, és úgy igazából a zene nálam a jazznél kezdődik, de abban is van vacak bőven.

Cure-ral kelek, Cure-ral fekszek, jaj micsoda kincs ez a lemez:)

curecure3
Előzmény: Sárkány (1730)
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1735
még az a szerencse, hogy szamurájok már nincsenek, mert képes lenne beállni közéjük, és akkor mi mit hallgatunk:))
Előzmény: ba-bylon (1726)
miramaru Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1734

Sárkány,

Igen, megkaptam, és már csütörtökön vissza is küldtem. Lassan oda kéne érnie. :)

Sárkány Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1733
Sárkány Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1732

Kár hogy a buliba nem tudtam menni, de legközelebb ott leszek. Remélem a többiek is....

A cd-t megkaptad?

Előzmény: miramaru (1728)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1731

Hű de jó!!! Akkor most elkezdem várni a postást erősen.

A Schwein meglenne baromira örülnék.

Nagyon jó formáció. Biztos mondtam már, de amiben Sakurai benne van csak jó lehet.

Előzmény: ba-bylon (1723)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1730

Harpo, örülök hogy tetszik. Tényleg szuper.

A lágy jelzőt sehogy sem értettem, én semmi lágyságot nem fedeztem fel benne. Sőt...

A DEG-et változatlanul szeretem, Kyo hangja hihetetlen, és egy őrült. :-)))))))

Közi-ről lemaradtam. 2 számot letöltöttem, aztán leszedték.

Előzmény: harpokratesz (1721)
miramaru Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1729
Tökre örülnék neki, ha egyszer egy bejegyzésemben nem lenne gépelési hiba. Az előzőben pl.sikrült 2-szer beleírni a nevét egy mondatba. Ez már olyan kézreflex biztos, hogy 3 mp-enként le kell írnom a nevét. :)
miramaru Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1728

Mmm, a buli nagyon jó volt, sajnálhatja, aki nem volt ott. :) De készültek képek,majd mondom, ha valahol fent lesznek.

Harpo,

Említetted, hogy soha nem látod Gacktot mosolyogni, csak ha Hydeal van. Persze, kevés videot láttál még vele, szóval hidd el, hogy szokott mosolyogni, viszont Hydeot tényleg nagyon szereti. Elég szomorú, hogy egyes fórumokon,mint pl. a soundofjapan-en mindenki úgy gondolja, hogy Gackt rá van akaszkodva Hydera, mintha ez valami egyoldalú kapcsolat lenne, és mintha Hyde, egy 35 éves ember nem tudná eldönteni, hogy kivel barátkozzon. El se tudják képzelni, hogy van olyasmi Gacktban, ami miatt Hyde kedveli? Na mindegy... Mindenestre Gackt az önéletrajzában Gackt többek között ezt írja róla:

-----------------------------------------------------------

When I'm with him, I always think "Wow, this guy is so amazing." That's also love, or feelings very close to love."

-----------------------------------------------------------

Lefordítva:

Mikor vele vagyok, mindig azt gondolom, hogy "ez a srác elképesztő". Ez is szerelem, vagy legalábbis valami nagyon hasonló.

-------------------------------------------------------------

Kontextus nélkül ez a szöveg mondjuk kicsit félrevezető, szóval senki ne gondoljon rosszra (vagy felőlem...:PPP), de a lényeg, hogy nagyon szereti, még ha nem is lehet az övé, mivel pasi.

Igen, ez egy nagyon fangörlös bejegyzés volt.

End :)

miramaru Creative Commons License 2004.09.18 0 0 1727

Harpo,

Miből nem jön zene? A Winamp skinből? Nem értelek... A Winamp skin, az csak dísz, milyen zene jönne belőle? :)

Hm, ha a Ghost in the Shellről van szó, akkor minden OK mert megvan itthon. :)

Előzmény: harpokratesz (1722)
ba-bylon Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1726
Gackt ilyen szamuraj cuccban qva jól néz ki. ah.
ba-bylon Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1725

Szerintem nem arra valók, hogy zene jöjjön belőle. Ellenben megfejtetted, hogy miért jelennek meg különféle Gackt képek zenahallgatáskor. Te tötötted le  a  winamp skineket= képek . :-)

_______

Kettővel ezelőttit meg Sárkánynak kommenteztem, de akkor mégeccer nekifutok:

Schweinstein biztos van vkinek, majd kérdezősködöm. :-)

Előzmény: harpokratesz (1722)
ba-bylon Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1724

""nem tudom, Babylon hogyan varázsolta nekem ide a Le Ciel-t, biztos ilyen winamp skin-t küldött, mert azóta bármit hallgatok rajta, mindig Gackt képei jönnek be, most épp a szamurájos. úgyhogy Babylon puszi neked érte:))"""

azta!!! nagyon szívesen. bárcsak magammal is tudnék ilyen jót tenni. :)) nem értek a skinekhez. 

A magyar-japán hasonlóságot a sodródó emberekre értettem, nem pl. nyelvi rokonságra.  A "legyen egy diploma, osztán lesz valami"-féle  céltalanságra. Ez globális probléma :), persze.

Előzmény: harpokratesz (1721)
ba-bylon Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1723

Nos, biztos van vkinek, majd kérdezősködöm! :-)

Igen köszi az industrial-os linket. Tényleg tökjó a You're my disease. Először ugy voltam, hogy a Slip jobb. De most már a Y're m. d. is baromira tetszik.

Harpot megértem, hogy elsőre nem jött be neki a sok effekt. Én is az úgymond  gitárzenéhez voltam/vagyok szokva, de Sakurai és a B-T miatt  most már vonz az elektronikus cucc is. :-)

Sárkány: a cd-d megérkezett!  1985-től 2003-ig vannak az albumok, sz'al stílusilag elég változatosak , egyre zúzósabbak.  Zenetörténeti fejlődésen esnek át. :-)

harpokratesz Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1722

Mira,

azok winamp skinek a http://gackt.click.hu-n, ugye nem működnek? - mert elmentettem, kicsomagoltam, de zene nem gyün belőle:((

harpokratesz Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1721

végre tegnap volt kellő mennyiségű szabadidőm, ezért végighallgattam az összes jpop letöltésemet.

Sárkány neked örömhírem van: a Buck Tick tényleg fantasztikusan jó banda!

nem csodálom, hogy imádjátok Babylon-nal, talán engem az elektronikus effektek mennyisége zavarhatott meg, egy kicsit soknak találom, jobban szeretem, ha kézzel tépik erőteljesen a húrokat:))

Sakurai tényleg nagyon jó pasi (bár nem az esetem), de remek hanggal rendelkezik és nagyon jó a kiállása, úgyhogy ezennel visszavonom a lágy jelzőt, amit elsősorban a fotói alapján mondtam róla. biztos a szövegei is kiválóak:)

a koncertjei szuperlátványosak, ha jönne Mo-ra, biztos tuti kimennék a bulijára.

Dir en Grey szintén nagyon jó, ráadásul az ember beszar tőlük a röhögéstől, olyan komolyan tudják adni a hülyegyereket:))

L'arc en Ciel nagyon-nagyon élvezetes zene, Haido-nak is micsoda hangja van,

anyám!:)

Gakuto-ról meg már áradoztam eleget, nem ismétlem meg:)

azé' ő a szívem csücske még mindig, hogy miért van így, ki tudja...:)

Közi: Katharsis - Szuper!!

X - Japan egyelőre kimaradt, most találtam meg a lapot, ahonnan elég sok szám letölthető..., meg még Dir en Grey-eket is fogok.

asszem másom nincs, ill. egy Blood klipet láttam még, hát jó, de brrrr:)))

és örömmel konstatáltam, hogy minden fájlom megvan, nem vesztek el, csak én vagyok néha hülye, mert keverem a szezont a fazonnal:))

nem tudom, Babylon hogyan varázsolta nekem ide a Le Ciel-t, biztos ilyen winamp skin-t küldött, mert azóta bármit hallgatok rajta, mindig Gackt képei jönnek be, most épp a szamurájos. úgyhogy Babylon puszi neked érte:))

ez: 

go4  Éljenek a szamurájok!
Előzmény: Sárkány (1710)
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1720

ezt a közös vonást mire alapozod (főleg itt az interjú alapján)?

különben szerintem is van sok közös vonás, de ellentét is bőven.

azért a Nyilas és Kos elég távol áll egymástól, bár mindkettő tüzes jegy, de a mentalitásuk, lelkialkatuk nagyon különböző.

a magyarokban genetikailag van egy erős ázsiai vonal is, de nemcsak az!

főleg ha igaz, hogy tényleg Ázsiából jöttünk, ami mondjuk kérdéses, inkább az áll közelebb az igazsághoz, hogy onnan is, de máshonnan is. ezért a genetikai állományunk többirányú. elég keverék nép vagyunk.

a japán is ragozó nyelv, mint a magyar. állítólag a japik nagyon könnyen megtanulnak magyarul, míg pl. az angollal szenvednek.

Előzmény: ba-bylon (1715)
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1719

én csak félszemmel, félfüllel, mert közben végig telefonáltam. de nekem nemigazán tetszett (már ahhoz képest, hogy kultuszfilm), igaz engem ez a cyber, cyborg téma valahogy nem túlzottan izgat. inkább arra lennék kiváncsi, hogyan függ össze a Mátrix-al, mert nagyon pocskondiázták a Vacsóékat, hogy innen lopkodtak (ami valszeg hülyeség). én is felvettem, majd megnézem rendesen.

különben nekem ezek a japán animék valahogy nem jönnek be (biztos bennem van a hiba), pl. a Chihiro-t is annyira istenítették (mondjuk ez mese), aztán amikor megnéztem, azon filóztam, mi ezen olyan különleges, semmivel nem különb, mint bármilyen más jól megcsinált rajzfilm. a Vadon hercegnőjével ugyanígy voltam, na mindegy. lehet, hogy az igazán jó j-animék el se jutnak hozzánk:)

az a baj, hogy én meg nem vagyok sznobob, nem érdekel, ha japán, akkor is megmondom a véleményem:))

-------

Riana,

már küldtem neked egy mailt, nem tudom megkaptad-e?

msn messengerem meg kiderült, hogy nincs, csak windows. a jövő héten lecseréltetem és akkor tudunk együttműködni.

Előzmény: ^^Riana^^ (1713)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1718

Letöltötted Schwein: you're my disease-t???

Ez a pasas akárkikkel akármit csinál baromi jó!!!!!!!!!!

Jó lenne beszerezni a Schweinstein-t. Baromi jó lehet... Próbáltam keresni róla valamit, de minimális infot találtam.

Előzmény: ba-bylon (1714)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1717

Már én is alig várom...

Addig azt hallgatom tőlük ami van. De azt állandóan.

film: úgy tűnik nálunk is lesz valami mozgás, megnyílt egy artmozi (végre!), lesz japán filmklub. Remélem nem csak azokat a filmeket vetítik amit eddig (többnyire Kitano), hanem lesz más is. Miike, Kitamura stb. 

Előzmény: ba-bylon (1712)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1716

Rögzítésre került...

:-)

Előzmény: ^^Riana^^ (1713)
ba-bylon Creative Commons License 2004.09.16 0 0 1715
Ha ez a Gackt cikk valóban igazi, s miért is ne lenne az :-), akkor ez alapján elmondható, hogy Magyarországban és Japánban van közös vonás. :-) :-(
Előzmény: miramaru (1697)
ba-bylon Creative Commons License 2004.09.16 0 0 1714
I want to be a matrijoska baba until i die. :-)
^^Riana^^ Creative Commons License 2004.09.16 0 0 1713
Ugye mindenki nézte tegnap a ghost in the shellt a tvben?!
ba-bylon Creative Commons License 2004.09.16 0 0 1712

Hello.

M1-en anime igazán jó ötlet, remélem tradíció lesz. :) Nagyon érdekes volt, örülök, hogy szóltál, Harpo, különben tuti nem látom. Lehetne havi 1 anime szerdánként ( csak egy fél órával kezdjék korábban, a holtpontom miatt)( igazán nem vagyok telhetetlen). :)

Ez az ember-gép téma úgy tűnik, nagyon foglalkoztataja a japán alkotókat, persze érthető.

Na, kár, hogy nem jöttök most j-rock buliba.  Sembaj, a következő időpontig talán több zenekart is megkedveltek. Sárkánynak már alig várom hogy hallgassa a Buck-Ticket. Meg -e forumtól függetlenül is kap tőlem egy hölgy cd-t B-T-kel meg Deg-gel. Már alig várom, hogy lássa/hallja. Nem vok normális. :-)

páááááá

harpokratesz Creative Commons License 2004.09.16 0 0 1711

Sakurai-t?  -  ma délután fogom meghallgatni, 6 után, akkor érek rá.

tegnapra volt betervezve, de mást csináltam helyette:)

Előzmény: Sárkány (1710)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.16 0 0 1710
Meghallgattad?
Előzmény: harpokratesz (1709)
harpokratesz Creative Commons License 2004.09.16 0 0 1709

lesz még alkalom...

persze, előtte mindenképp...

Előzmény: Sárkány (1707)
Sárkány Creative Commons License 2004.09.16 0 0 1708

Télleg vicceltem

Sakurai keze vetette papírra....

:-))

Előzmény: miramaru (1704)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!