Keresés

Részletes keresés

4tissimo Creative Commons License 2008.08.23 0 0 1154

Szerintem ilyen kérdésekkel keress meg egy szülész-nőgyógyászt. Ha babát terveztek, biztos szükség lesz rá :)

De hátha van valaki a fórumon hasonló műtéti heggel, ő elmondhatja a saját verzióját, de a Te eseted a Te eseted, mindenképpen orvossal beszéld meg, neked személy szerint mi várható.

Előzmény: alvin.lotti (1153)
alvin.lotti Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1153
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni! Nem tudom, hogy megfelelő fórumon kérdezek-e, de ezt gondoltam a legkompetensebbnek. Szóval, ha valaki tudna tanácsot adni, akkor nagyon megköszönném!
A dilemmám a következő:
szerintetek a terhességemet (még nem vagyok terhes, de nemsokára tervezzük a babát) befolyásolhatja majd bármiben, hogy volt egy elég komoly műtétem, konkrétan ki kellett venni 4 éve a vesémet. Ennek eredménye egy nagy heg az oldalamon, ami majdnem a köldökömnél kezdődik, és kb. 20 cm után ér véget, "átvágva" a jobb oldalamat.
Sokszor még most is kellemetlen érzés, frontra érzékeny, és ha pl. nadrág szorítja, akkor meg tudnék őrülni annyira kényelmetlen.
Nagyon félek attól, hogy nem okoz-e majd problémát a növekvő has.....
Vajon veszélyeztetett terhes leszek, és/vagy császárral kell esetleg szülnöm???

Előre is köszönöm!
ritique Creative Commons License 2008.08.21 0 0 1152
Sziasztok!

Küldök egy képet a kislányunkról! :)))
levelibeka Creative Commons License 2008.08.14 0 0 1151

Szia!

Én ugyan magánrendelésre jártam, de nekem a dokim még a kórházban "elbocsájtáskor" megmondta, hogy a 6 hetes kontrollra ha mennék, hívjam fel előtte, hogy bent van-e, és hogy kb mikorra érek, és (mind3 gyereknél így volt) amikor mentem, éppen aki bent volt azt még megvizsgálta, de utána én következtem, és mindenkinek megmondta, hogy elnézést, de frissen szült és siet haza a babájához, vagy éppen ha ott volt a kicsi akkor meg azért, szóval semmi gond nem volt. Sztkban nem tudom sajnos hogy működik ez, de ha van egy kis jóérzéke (ami tudom nem sok helyen van) valakinek akkor ilyenkor behívják az embert hamarabb...

Előzmény: OriTeri (1147)
MaMy. Creative Commons License 2008.08.13 0 0 1150
Jó kis időpont! :-)
Előzmény: moninyufi (1146)
MaMy. Creative Commons License 2008.08.13 0 0 1149
Én sztk-ba jártam terhesgondozásra, szűrésre is mindig, de ugyanahhoz a dokihoz, és vele meg lehetett beszélni, hogy tényleg időben behívjanak a 6hetes kontrollra. Próbálj meg előtte odacsörögni, hátha normálisak, és nem kell kivárnod a folyással szenvedő tiniket is! ;-)
Anzán Creative Commons License 2008.08.13 0 0 1148

Elbliccelni tényleg nem jó ötlet, de ha magánrendelésre tudsz menni, az tényleg sokkal jobb, mert gyorsan megjárod. Egy sima manuális vizsgálat; semmi extra, szóval nem kell hozzá a kórház.

Szerintem ne vidd a babát, főleg, ha nem szereti a nyüzsit.

(magán megjegyzés: Nem tragédia ám, ha egyszer-kétszer Apa eteti cumisüvegből, sőt! :-) Tudom, hogy először nagyon nehéz otthagyni a babát, de mindig adódhatnak olyan vészhelyzetek, amikro sajnos muszáj 1-2 etetést másnak bevállalni. És a legjobb mindenkinek, ha erre van egy kialakult rutin; baba is tudja, hogy ez nem a világvége, meg Apa is rutinosan kezeli az ügyet. Tudom, első gyereknél még én is igy voltam... )

OriTeri Creative Commons License 2008.08.13 0 0 1147

Sziaztok!

Bocs, ha rossz helyen érdeklődöm, de nem tudom, melyik topikba tartozna igazából a problémám.

És az is lehet, hogy túlparázom a dolgot, mert nem nagyon találtam írást arról, hogy másnak lett volna ezzel problémája, de érdekelne, hogy hogy néz ki a 6 hetes kontroll.
Öt hete szültem az I Női klinikán, lassan időpontot kell kérnem, és nem tudom, hogyan menjek, hagyjam itthon a babát egy adag tejjel a férjemmel (ennek nem nagyon örülnék, mert nem szeretném, ha cumisüvegből enne), vagy vigyem magammal annak tudatában, hogy utál mindenfajta macerát, és ott próbálkozzunk szopizni, ha idő van? Van egyáltalán erre helység, ahol lehet szopizni, pelenkázni, vagy a "tömegben" kell megejteni ezeket a dolgokat? Egyáltalén, mekkora várakozásra számíthatok? Nem jártam magánrendelésre, és a terhessgondozás során simán volt, hogy 4-5 órát is ott töltöttem...
Legszívesebben elbliccelném az egészet, de nem merem, mert császárral szültem...
Tud valaki segíteni?
Köszi, előre is!

moninyufi Creative Commons License 2008.08.10 0 0 1146
Na lányok, én is itt vagyok, megjöttünk UH-ról, sajnos nincs kép, mert elfogyott a papír :-(
Paraméterek:
súly: 285 g
BDP: 46 mm
FL: 29 mm
AC: 138 mm
GRAV 19w2d ez alapján a szülés várható időpontja: 2009.01.01. tehát kicsivel nagyobb a koránál, de ez nem izgat mert eddig mindig idősebbnek mérték mint mensi szerinti kora. Jövőhéten megyek megint, ha megjön az AFPs vérkép, remélem akkor már lesz papír. Holnaptól meg táppénzen vagyok, mert tegnap volt két görcsölésem, amikor alig tudtam mozdulni, a doki szerint nincs baj, de fő az elővigyázatisság, és egy kis pihi nem árt.
Ja és reggel annyira aktív volt, hogy persze mire beértünk a dokihoz bealudt, törökülésben így nem nagyon láttuk a micsodáját, doki szerint óvatosan egy lányra tippelne (apuka persze még reménykedik, hogy lehet ez fiú is) én meg csak vigyargok, mert nekem az a fontos, hogy egészséges és jól van.
4tissimo Creative Commons License 2008.08.07 0 0 1145
Köszi Allia!
Előzmény: Allia (1144)
Allia Creative Commons License 2008.08.07 0 0 1144
Frissítettem a táblát a rózsaszín csíkokkal, és az UH rendelővel.
pannni Creative Commons License 2008.08.06 0 0 1143
4tissimo, Móka, gratula a rózsaszín csíkokhoz :)
Zsuzsó Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1142
4ti: gratulálok!!! :-)))
Előzmény: 4tissimo (1133)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1141

emeletre felmászni, nem olyan heppi dolog...

de mivel első baba lesz gondolom 5 percenként megtenném..:-PPP

Előzmény: 4tissimo (1138)
Moka25 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1140
Nagyon helyes kis bébike!;))

Allia,
a rózsaszínesedéshez szeretnék én is csatlakozni, dokim szerint 98%-ban nőből van a gyerek;)))
4tissimo Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1139
4tissimo Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1138

Elég az angelcare 2 lapja, mert nemcsak a lapokon érzékel, hanem mivel felfekszik rá a matrac, egész matrac szélességben-hosszúságban, nekem anno valami ilyesmit magyarázott az eladó, amikor nézegettük. Nekünk is bébiőrös angelcarre van, tőlem is megy egy szavazat erre, mint jó légzésfigyelőre, nem volt vele gondunk, napi használatban van, most még nyaralni is elhoztam, igaz, csak a bébiőr részét.

Miért akarsz egyébként  képet is látni? Ha hangjelzés jön, úgyis bemész a gyerekhez megnézni, m itörténik a kiságyban :)

Előzmény: Törölt nick (1137)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1137

Ja és az angelraebol tud vki 3 laposat, mert az oldaluk karbantartás miatt zárva.

és bocs ha reklámnak tünt, de nekünk is első baba lesz és nincs tapasztalatom, viszont ahhoz elég drága ha nem jót veszek, akkor vegyek még 2 másikat.

Előzmény: Törölt nick (1136)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1136

ez nem légzésfigyelő..ez csak bébiőr.

én olyan terméket keresnék ami tudja a videőt, és a légzésfigyelést is egyben, és a védőnő 3 laposat javasolt, ami nagyobb felületen van az ágy alatt....

viszont az eddigi infok alapján az aneglcareot javasolták, hogy a legmegbizhatóbb..

igy valszeg két terméket kell vennem...

a bébiőr nem izgat, annyira, mert max nem látom a képet ha elromlik, de a légzésfigyelőből a legjobbat szeretném.

köszönöm a válaszokat, és bocs ha vki reklámnak vette,

Előzmény: moninyufi (1131)
MaMy. Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1135
:-)))
4tissimo Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1134

Ja, és a tarifák:

UH: 10000, DVD:3000, Foto 1000.

4tissimo Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1133

Sziasztok, jövök egy kicsit fellendíteni a nyári uborkaszezon forgalmát :) Látom a táblában, szeptemberig nem várható újabb baba, addig is szurkolunk a dobogósoknak, hogy akkor szüljenek, amikor ők szeretnének.

A honlapunk UH szekciójába ajánlok egy újabb bejegyzést, egy kedves indexes anyuka ajánlására voltam ott tegnap egyébként, a budapesti OPS Nőgyógyászati és Ultrahangdiagnosztikai Rendelőről van szó, 1012 Budapest, Várfok utca 15., Bejelentkezés: 1/213-97-80 vagy 30/962-33-80. Igen felkapott hely, nekem sokszor foglaltak voltak, míg végre időpontot tudtam kérni, de ekkor 1 hetes határidőre kaptam. A népszerűség miatt egyébként a kapott időponthoz képest volt egy  bő órás csúszás is a rendelésben, full tele volt a váró, de az asszisztensnő elkérte a mobilszámom, hogy rámcsörög, ha sorra kerülök, úgyhogy elmentem Mammutozni addig :)))

Hétfőnként Dr. Fekete Tibor is rendel, aki C vizsgás MSZNUT ultrahangos, asszem ez jelenti azt, hogy jogosult a 18. hetes genetikai UH elvégzésére is, na én pont ezokból jártam ott. 20 percig tartott a vizsgálat, megszámoltuk a kezén-lábán az ujjakat, a csigolyákat, stb., végignézte az összes belső szervet, nagyon alapos és KEDVES (!!!) volt a doki, folyamatosan kommentálta, mit láthatok a képernyőn. A vizsgálat végén átkapcsolt 4D-re egy kis mozizás erejéig, itt egy apró ízelítő a kis ufómról, aki szerinte inkább kislány, mint fiú, de takargatta magát :) Szóval Allia, ha létezik még a táblában a világrózsaszín árnyalat, akkor ilyet szeretnék.

MEGARA Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1132
nekem 3 lapos volt a legzesfigyelom, az egesz agy alatt figyelte a gyereket, nem tudott lemaszni rola.
((((szerintem a lenti kerdes nem kerdes hanem reklam...))))
Előzmény: moninyufi (1131)
moninyufi Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1131
szia,
hát én sehol nem találtam erről a termékről, hogy légzésfigyelő lenne, ez "csak" bébiőr, aminek vannak plusz funkciói.
Én részemről az AngelCare 301R-t nézztem ki, kétlapos (nem is halottam eddig 3-ról) bébiőr+légzésfigyelő egyben

De nekem első baba lesz még nincs tapasztalatom.
Előzmény: Törölt nick (1130)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.04 0 0 1130

sziasztok, tanácsot szeretnék kérni, légzésfigyelő ügyben?

van vmi konkrét elfogadott tény hogy melyik márka a legmegbizhatóbb?2 lapos vagy 3 lapos?

http://www.impakt.hu/goscam/

ezzel kapocsolatban van vkinek tapasztalata?

előre is köszönöm.

moninyufi Creative Commons License 2008.07.30 0 0 1129
hát én is kiegyeznék egy ilyen szüléssel :-)
Előzmény: pannni (1126)
MaMy. Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1128
Pannni, jó kis szülés volt így másodjára! :-)) Köszi, hogy leírtad, még egyszer gratula! :-))
Előzmény: pannni (1126)
ingi001 Creative Commons License 2008.07.26 0 0 1127
Szia!
Én a helyedben azért vennék egy tesztet, biztos ami biztos alapon. Ha nagyon vágysz a babára, az is produkálhat ilyen tüneteket. Amikor mi elhatároztuk, hogy gyereket szeretnénk, én is voltam ilyen szituban. 6 hónap után lettem terhes, addig szinte minden hónapban 8-10 napot késett, kívántam mindenfélét, hányingerem volt stb. Kitartás. Szurkolok nektek.
Előzmény: szera81 (1124)
pannni Creative Commons License 2008.07.26 0 0 1126

Egy szüléstörténettel még tartozom, íme:

1.felvonás: július 10-n csütörtökön délben kezdtem el érezni az összehúzódásokat, egészen éjfélig folyamatosan sűrűsödtek és erősödtek. 11 körül már 2-3 percesek voltak, igaz nem túlságosan erősek, már épp a kórházba induláson gondolkodtunk (közben perszet folyamatos telefonok a szülésznővel), amikor egyik pillanatról a másikra leállt az egész.

2.felvonás: 12-n szombaton este 7-kor a semmiből 3-4 percesek, ezek már most erősebbek voltak, mint előzőleg a 2-3 percesek. Ismét telefonok, közben erősödött is, ismét 2-3 percesek lettek, végül 11-kor döntöttünk úgy, hogy lassan összeszedjük magunkat. 3/4 12-re értünk a kórházba, vizsgálat (két ujjnyira nyitva), ctg, utána mehettünk a szülőszobára Apával. Ott még kb. egy óra vajúdás, ekkor már elég brutál fájásokkal. Valamikor 1 órakor repedt meg a burok, rögtön utána vizsgálat, már négy ujjnyi volt, és valóban: jött is az első tolófájás. Aztán még egy, és a következőnél mintha konkrétan rám szakadt volna az ég. Kornél begyújtotta bent a rakétát, és valami iszonyú erővel nyomult lefelé. A következő fájásnál a feje búbja már kint volt, a rákövetkezőnél pedig nagyjából kizuhant belőlem (ez volt 1:16-kor, másfél órával a kórházba érkezés után). Nyomnom egyáltalán nem kellett, illetve nem is szabadott, doki és szülésznő is végig mondta, hogy csak kifújni, kifújni a levegőt. Utána el sem hittem, hogy turbó sebesség ellenére semmi, de semmi sérülés nincs a gátamon! Azért volt megdöbbentő élmény ez nekem, mert Marcit anno másfél órán keresztül toltam kifelé, és még ha számítottam is rá, hogy másodjára valamivel rövidebb lesz a dolog, ezt álmomban sem gondoltam volna. Utána még két órát a szülőszobán maradhattunk, Kornél ügyesen szopizott mindkét ciciből, mondta is a doki, hogy megkapja első pirospontját, hogy segített leválasztani a lepényt :)

A sztori vicces oldala: két éve a saját dokim apjánál szültem, mert a dokim pont két napja ment el szabira. Most épp egy napja, úgyhogy ismét nem nála szültem :) Ami egyáltalán nem baj, mert csodálatos élmény volt elsőre is meg most is, ennél a dokinál én jobbat elképzelni nem tudok, csak most már lassan kíváncsi lennék, hogy a fiánál milyen lehet szülni :)

pannni Creative Commons License 2008.07.26 0 0 1125

Bobka! Elfogultságot nem csodálom: gyönyörű baba!!!! :) És hogy öregszik! ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!