Úgy látszik senkinek nincs tapasztalata piros kivi terén ,én is vártam választ a kérdésedre ,mert hasonló a helyzet az én kivijeimmel is.De jó hír most már kezdik kiheverni és hajtanak ,én azt gondolom nem tetszett nekik a szeles esős ídő .
A kiviket (már amelyek eddig bírták a gyűrődést) átültettem nagyobb (kb. kétliteres) edénybe. Csak egy ikerpár maradt meg (az lesz a tiéd), a többiek - bár hajtást hoztak - elhervadtak. Remélem a megmaradt élelmesebbek az átültetéstől lendületbe jönnek, mert elég satnyák. Néró szőlőből is akad, amely megúszta a nagy viharokat (sokról egyszerűen leseperte a szél a levelet).
Segítséget szeretnék kérni hátha találkozott már valaki ilyennel v. van valami ötlete. A kopasz kivik új hajtásai megfeketednek. Hoz mindig új hajtásokat, de ezek is erre a sorsra jutnak.
mivel a szakirodalom szerint a magról kelt kivi 90-95%-a porzós növény,a maradék termős növény meg apró,ill.megbízhatatlan termésminőségű, így nem kell ezen törnöm a fejemet.kisérleti célzattal vetettem,de ha megmaradnak,és elérnek egy bizonyos kort,lehet beoltom őket termő kiviről vett oltóvesszővel,vagy ha nem lesz kedvem velük kínlódni egyszerűen megszabadulok tőlük.
Köszönöm! Közben rájöttem, elkerülte a figyelmem egy a keret fölött megjelenő figyelmeztetést "A feltöltött kép túl nagy! A kép mérete nem haladhatja meg a 512KByte-ot!" Vagyis: meg kell próbálnom "lecsupaszítani", akkor hátha fogja szeretni és magához veszi.
A feltöltre rákattintasz ,kis idő mulva az uj kép felirat mellett megjelenik a kép ,ott van a felirat alatta beszur, kattints 1 et ha lehet mert ahányat rákattintasz annyiszor megjelenik a felső ablakban a kép .
Köszi a részletes leírást,azthiszem valami hasonló lesz majd az enyém is.Már megvannak hozzá az oszlopaim,de csak jövőre tervezem az egészet realizálni.Kár,hogy nemsikerül a feltöltés,érdekelne vizuálisan is a project.:)
Ha jobb tanácsot nem kapsz, én megosztom veled (a mellékelt képen látható) az elképzelésem, amit kocsibeállónak tervezek (lugas). Félbe vágott (fűrészelt) akácrönkből, melynek a vékonyabb végén az átmérője 13 cm (lehéjazva). Az oszlopok (210-220 cm) kis beton lábakon (15x15 cm) állnak majd (így hosszú idő után sem süllyed a talajba a lugas a nagy teher miatt és a fa sem korhad olyan gyorsan), 4cm laposvashoz rögzítve (a vas természetesen a betonból áll ki). A lugas vízszintes keresztfái 4 m hosszúak (egyébként még dróthuzal is lesz rajta ritka-háló szerűen), mindkét végük kb. 40-50 cm-el túlér az oszlopokon (állítólag így pofásabb).
A lugas oldala erős lombozatú rezisztens csemegeszőlő (nem kell permetezni), a tetejére lesz felfuttatva (az egyik végében lévő tőről) egy termős (nőivarú) kivi (a közelben, néhány méterre van porzós is). A szőlőt (3 tő) már két éve, a kivit az idén telepítettem. A lugast szeptemberben tervezem megépíteni.
Köszönöm a választ! Akkor várok jövő tavaszig,és majd akkor beszerzek néhányat megbízható helyről.Az dén már ugy sem teremne,bár jövőre sem fog csak szerettem volna nyerni 1 évet!:)
a magról kelt kivik 95%-ban hímivarúak lesznek,önporzós deliciosát meg nem érdemes venni,nemigazán váltak be eddig.nekem sincs tudomásom róla,hogy eggyetlen tő képes lenne teremni,vagyhogy több önporzósnak hirdetett kivi egymást keresztbeporozta volna.a Jenny fajtáról állítják,hogy öntermő,sajna nem olvastam/hallotam sikeres beszámolót arról,hogy porzós növény nélkül termett volna
A multkor irtam a kivijeimről...azóta sok minden változott. Kiköltöztek a fóliasátorból egy napi 7-8 órán át napos helyre. Még mondhatni szokják a kornyezetet, de nem száradt ki,nem halt meg...így valószínű jó helyen lesz. Én is az álványzat/pergola ügyében érdeklődöm hogy mi lehet az ideális nekik. 5 en vannak abból 2 azaz a piros kb 80-100cm es a másik 3 170-200 kb most. A továbbiakban hogy legyen ??
Szia mindenkinek!!!! lenne egy kérdésem. Anyagi okokból,(válság van nálunk is)nem tudok kiwit venni,viszont nagyon szeretnék,ha magról vetem akkor azok ugye(szerintem igen) nő ivaruak lesznek,ha veszek hozzá később ,(jövőre) egy porzósat akkor hogy fognak müködni?????És mi a helyzet az önporzós kiwiwel??? Olyan gyümölcsöt hol kaphatok????