A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
"Ez az Igor is, kedves, szimpatikus, jó gyerek, de simán tud hazudni." Erről jut eszembe, Józan Lászlónak jól áll ez a szerep, nem? Nekem legalábbis nagyon szimpatikus a karakter, és ahogy játszik.
Ja símán bevették a dumát a barátról meg a fagyizásról és ennyi... Pedig le kéne csekkolni, hogy ki az a barát, akinek pont ilyen kocsija van, és hol az a kocsi, meg szembesíteni Igort Sotonyival, hogy véletlen nem ezt a szimpatikus civil fiatalembert küldték a kocsiért? Meg azért akárki is ez a Marozsán, a legfelsőbb körökben csak megkérdezhetné tőle vki, hogy mi a jó büdös francot akart ezzel az egész akcióval?
Többször elhangzott, keresztanyu is mondta, hogy ha rájönnek, hogy ezek a zárjegy nélküli cigaretták azok a cigaretták amiket az alagútban akartak áthozni, akkor nagy bajban lesznek... - ezt nem értem, egyrészt, honnan tudná a rendőrség, hogy ezek azok, másrészt, ha azok is, akkor mi van?
Írtátok, hogy mi azért tudjuk, hogy a rendőrök nem is annyira hülyék. Persze, meg nem hazudik mindenki szemrebbenés nélkül. Ez az Igor is, kedves, szimpatikus, jó gyerek, de simán tud hazudni.
"Már előre rettegek, hogy amikor kinyitják a dobozt csak plüss-figurákat fognak találni benne.
És (HB szerint legalábbis) - a rendőrök akkora hülyék, hogy nem fognak rájönni, hogy azok cigivel vannak teletömve... illetve majd rájönnek, csak későn és csak véletlenül. Mert egyébként nem."
Úgy tűnik, ez egészen pontosan így történt/fog történni, a rendőrök hülyének nézése folytatódik (beleértve az amnéziás határrendészeket is).
(Gondolom ebbe a koncepcióba tartozik, hogy a rendőrök kapcsán folyamatosan a szaráson poénkodnak, ami azért a humor legalja. Legközelebb fingóverseny lesz a rendőrségen?)
Azt hittem, a dörzsöltnek mondott (de egyre jobban hülyülő) pesti nyomozó azonnal feltépi a plüssmacit, de nem, az összes rendőr elhitte, hogy plüssmacit csempésztek, úgy láttam az előzetesből, hogy hétfőn az "újfiú" talán megvilágosodik.
De úgy tűnik a két ukrán határrendész is pont ilyen hülye, hallják a zajt a csempészalagút lejárata felől, meg is indulnak arra, de aztán Tatarenko valami hülye dumájára hagyják.
Gálvölgyi tábornok meg nem tudja, ki utasította arra, hogy hagyja ott a kocsiját a szajréval?
Miért Tivadarékkal üvöltözik, miért nem a belső elhárításnak szól, hogy Marozsán fő-fő-főrendőr szabotálta el ez egész akciót?
"Mutatták, hogy a határon csak annyit mondott a két szolgálatban lévő őrnek: "megyek hazafelé" és Zsiga intett neki, hogy "oké". A csajban ugyan felmerült, hogy "nem kellett volna átnézni az autót", de Zsiga csak legyintett."
Majd másnap már se Zsiga, se Pityke nem emlékezett sem az autóra, sem arra, hogy a kocsit a Tatarenko gyerek vezette. Egy olyan határátkelőn, ahol eseményszámba megy, ha arrajár valaki.
Én is határ mellől származom - csak én egy határmenti, közel 250 ezres nagyvárosból, 9 km-re a magyar határtól.
A becsületes "belföldi"-népek el sem tudják képzelni hogy mennyire más világ van a határok mentén - mint az ország belterületén és ez oldaltól függetlenül igaz. Az pl. hogy a határőrök és a vámosok törik a hátáron túli nyelvet - az abszolút életszerű, abban semmi különleges nincs.
Ahogy az ukrán csaj, meg a Pityke-csávó beszél magyarul... na ugyanúgy beszéltek a román határőrök és vámosok is - csak más (nem oroszos) akcentussal. A magyar oldalon dettó kb. ugyanolyan szinten gyűrték a románt a magyar kollégák is - főleg, hogy a határmenti falvakból származott a zöme.
Muszáj is volt nekik - hisz másképp nem ment olyan gördülékenyen a seftelés - ami a nagy EU-s összeborulás óta már jelentőségét vesztette.
De előtte mekkora perzsavásár folyt ott - éjjel nappal megállás nélkül - hogy arról (ha Barbara asszony beírná egy sorozatba) - azt mondanák a nézők, hogy "Ne nézzenek már hülyének, ilyen a világon nincs, legalábbis nálunk nincs". Pedig volt.
Képzelj el egy menetirányként (!) 6 (+3 tehersávos) határátkelőt, egy 3 emeletes helyszíni vám - és adóhivatallal - kint a prérin.
Csak személyzetből volt vagy 100-120 ember !!) váltásonként - határőrök, vámosok, TIR adminisztráció, hivatalos valutaváltók, a biztosítók, az adóhivatal emberei, állategészségügyi felügyelet, kutyás drogkeresők, stb.) - és ezek MIND (!) meg akart élni (lehetőleg jól). A határból.
Ez, amit ezek művelnek itt ez nem csempészet - ez csak egy kis óvodás-szintű csínytevés.
Felröhögtem magamban, amikor a Mutter "5 ezer cigarettán" - azaz 500 karton miatt lamentált :-)))
Ennyit - egy "jobb" határátkelőn egy üveg wiszkiért visznek át a piti kis-csempészek - fényes nappal :-)))))
Egy kicsit most "altatni kell" az ügyet, a cigiket tárolni egy ideig, mert ha most terítenék,a rendőrök (bármilyen hülyék is) egyből szagot fognának. Éppen emiatt találták ki, hogy majd az alagút ukrán lejáratánál dugják el egy időre, mert azt nem ismerik a rendőrök.
Mutatták, hogy a határon csak annyit mondott a két szolgálatban lévő őrnek: "megyek hazafelé" és Zsiga intett neki, hogy "oké". A csajban ugyan felmerült, hogy "nem kellett volna átnézni az autót", de Zsiga csak legyintett.
Hát így lehetett átmenni: SIMÁN! :D
Szerintem a Igornak és Viktornak más-más az apja, csak féltestvérek, a házasságba 1-1 gyerekkel "érkeztek" és a kicsi lány közös, a második házasságból van. Igor magyar, mint az anyja.
az meg pláne érthetetlen, hogy miért kellett visszavinni a dobozokat ukránba, ha végre már egyszer átjutottak a határon, nem lett volna célszerűbb egyből teríteni az árut?
Azért az is érdekes, hogy jutott át Igor a határon a dobozokkal, mert ugye azokat elvitte az apja ukrán területen fekvő benzinkútjához. Vagy őt sose vizsgálják, mert jó srác, akkor is, ha egy bazinagy katonai kocsit vezet, telepakolva dobozokkal?
Ettől függetlenül Igort birom, ő viszonyleg jófiú a rosszfiúk között, és okos, akár az apja... :) Akár ő is lehetne az új góré, valszeg kettős állampolgár... Viktor eléggé hebrencs, mitugrász gyerek. Tegnap olyan pimasz volt, hogy csodálkoztam, hogy Tatarenko nem kent le neki egy makarenkoi pofont... :D
(gondolom amiatt, mert egy doboz visszakerült a rendőrségre, vagy ott maradt)
Már előre rettegek, hogy amikor kinyitják a dobozt csak plüss-figurákat fognak találni benne.
És (HB szerint legalábbis) - a rendőrök akkora hülyék, hogy nem fognak rájönni, hogy azok cigivel vannak teletömve... illetve majd rájönnek, csak későn és csak véletlenül. Mert egyébként nem.
A Jófiúkban is figurázták a zsarukat... de azok azért (a maguk módján) mégis mindig megoldották az ügyeket - mert szakmailag nem voltak azok annyira buták és pancserek ... hogy például "egy szót se értsenek" egy szabályos, rendőri jelentésből.
A kocsicseréről annyit mondott Igor Róza mamának, hogy "minden rendben volt, vissza kellett vinne a benzinkútra és a kulcsot a kesztyűtartóban hagyni". A kislányt azért vitte, mert fagyizni akartak és a saját kocsijával visszamenni "Ukránba".
....és érdekes, a határon ismét simán átjutott, bár majd a mai részben valamiért (gondolom amiatt, mert egy doboz visszakerült a rendőrségre, vagy ott maradt) nézegetik a videófelvételt, amelyen részben látszik a kislány is.
Én abban bízom, hogy az útépítés "betesz" a maffiának és Tivadar megbékél a "szexragadozóval", mert ők ketten értelmesebbek a többieknél.
"Ebből arra következtetek: rendszeres és szoros lehet az a kapcsolat közöttük,"
Ez száz százalékig biztos, ugyanis a rendőrségi fő-fő-főemberrel való kapcsolattartásra szolgáló telefon nem volt kikapcsolva/lemerülve, azaz Róza mama ezek szerint rendszeresen tölti (egy mobil ugyanis "álltában" is lemerülne néhány nap alatt).
Végig azt vártam, hogy hogy lesz ez a kocsicsere, de arról szó se volt. De hogy a kiscsajt minek vitte, azt végképp nem értem... Ettől akart hivatalos szervnek látszani?
Nekem az "ukrán határrendészeti szervek" képviselői eddig értelmesebbnek tűnnek. Jó, Pityke őrmester nem annyira, ha magyarul kezd beszélni (különben a színész remekül csinálja), de sok humoros félrehallás van belőle! :D
Ráadásul Róza mamának van egy titkos telefonja (régi Nokia?), amelyben csak és kizárólag a fő-fő-fő telefonszáma van, amivel bárhonnan, bármikor hívhatja és ő fel is veszi! Ebből arra következtetek: rendszeres és szoros lehet az a kapcsolat közöttük, mert már csak a telefon van meg, a doboza nincs! :D
És hát természetesen a rendőrség legfőbb vezetésében van egy olyan korrupt fő-fő-fő-főrendőr (akinek még Gálvölgyi "vezérezredes-tábornok" is köteles végrehajtani az utasítását), aki első szóra minden törvénytelenséget megtesz egy helyi kis csempészhálózatocska főnökasszonyának.....
De ennek olyan baromi nagy hatalma van, hogy telefonon (azaz személyének minden tényleges azonosítáas, írásbeli parancs nélkül) ki tud engedtetni az előzetesből két tettenért bűnözőt (azaz még ennek okáról sem kell számot adnia senkinek), továbbá menet közben el tudja kobozni Gálvölgyi "vezérezredes-tábornoktól" a szolgálati autóját az összes lefoglalt szajréval, sőt utasítani tudja a másik főrendőrt, hogy az kocsit a szajréval együtt adja át Igor Tatarenko ukrán bűnözőpalántának....
Igor vajon mivel igazolta a magyar főrendőrnek, hogy jogosult a kocsi és a szajré átvételére? Az ukrán útlevelével?
Róza mama telefonált és elintézte, hogy kiengedjék a srácokat, sőt a cigit is visszacsempészték! Minimum a legfőbb zsaru, sőt egy miniszter lehet a cinkosa! :D
Úgy látszik, hogy valamikor Barbara-Nagyasszonyt egyszer megbüntethették pl. szabálytalan parkolásért a rendőrök (bizonyára mert a buta rendőrök nem tudták kivel is állnak szemben) - ezért azóta sem tud leszakadni a rendőr-gyalázós bosszú-hadjáratáról.
Annyi gyűlölet és bosszúvágy van benne a rendőrök iránt - hogy lassan már a nézőnek is kínos a folyamatos és túlhajszolt "kretén-rendőr" ábrázolás. Már unalmas is, de főleg nem vicces.
Mi jöhet még?
- Az (idióta) rendőr hasra esik egy tortával a kezében - mert megbotlik a saját cipőfűzőjében?
- Vagy a kretén rendőr lezárt palackból akar inni - de nem megy - ezért fejjel lefelé nyitja a kupakot, ezért a nadrágjára folyik a lötty - és percekig azon nevetnek (ők, nem a néző) hogy mindenki azt hiszi bepisilt?
Pl. amikor az erdőben a playboy-rendőr tök szabályos szolgálati nyelven előadta a vezérezredes-tábornoknak a jelentését - az úgymond "őrsparancsnok" kétszer is mondta, hogy "abból ő egy árva szót sem ért".
Talán nem zsír-buta, képzetlen idiótákat kéne ilyen posztra kinevezni, nem? Vagy igen?
Ami Gálvölgyi Jani bácsit illeti - hát róla vagy jót, vagy semmit. Tehát hallgatok.
De a karaktere amit megformál az mélységesen kínos és szánalmas ripacskodás.
Jóskáék nyaralójához út vezet magyar és ukrán oldalról is, ahol semmilyen határellenőrzés nincs. Minek akkor bármilyen tárolóhely meg csempészrekesz meg alagút? Azon az úton ahol Viktorka háborítatlanul odavitte a dobozokat, továbbhajtva máris magyar oldalon vannak ha jól értettem.
Végre! Azt hittem már, nem is lesz "igazi maffia" ez a biznisz, de igen! Róza mama telefonált és elintézte, hogy kiengedjék a srácokat, sőt a cigit is visszacsempészték! Minimum a legfőbb zsaru, sőt egy miniszter lehet a cinkosa! :D
Sajnálom, de én Gálvölgyi hülyeségein már "fénykorában" sem tudtam nevetni, ráadásul amióta ilyen "mangalicaképű" lett, már gusztustalannak is látom! Nem a kövérséggel van bajom -hiszen lám Molnár Piroska milyen remekül fest-, hanem azokkal a grimaszokkal, nyelvöltögetésekkel stb., amit csinál! Remélem végre nyugdíjazzák, amiért elszúrta az akciót! :D