Keresés

Részletes keresés

Deryan Creative Commons License 2010.12.08 0 0 194

A szárított virágokat befújják lakkal, hajlakkal... A virágkötők ezt jobban tudják.

Előzmény: gergerg (192)
gergerg Creative Commons License 2010.12.08 0 0 193

Mármint a szirom vagy mi?

Előzmény: gergerg (192)
gergerg Creative Commons License 2010.12.08 0 0 192

Ahogy látom az egyik képen levendulából van az az izé (bocs a nememre való tekintettel, nem vagyok járatos minek mi a neve) hogy nem potyog le a virág?

Előzmény: agicza (189)
inmi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 191

Te, ezek nagon szépek! Nagy ötletek! Saját kútfő, vagy szedted valahonnan a képeket?

Előzmény: agicza (189)
agicza Creative Commons License 2010.12.08 0 0 190

A fóliás eperre visszatérve: akkor az április-május tájékán árult hatalmas  spanyol eprek is a fólia alól kerülhetnek ki? Mert olyat mégnem sikerült vennem soha, aminek íze is lett volna...  

agicza Creative Commons License 2010.12.08 0 0 189

Sziasztok, hoztam téli dekornak pár haszonkertes adventi koszorút, a változatosság kedvéért... :-)

gergerg Creative Commons License 2010.12.08 0 0 188

Ahogy mondja, kedves!:-)

Előzmény: Deryan (184)
inmi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 187

Ha valamit el akarsz adni, sohase a te szemszögedből nézz elsősorban, hanem a vevő, az ügyfél szemével láss, majd azt egyeztesd a te igényeiddel. Azért, mert te jó vagy, még nem azonos azzal, hogy mindenki más is jó. Az, hogy te úgy látod, az a normális, ha írsz valakinek, az böffenjen valamit, nem biztos, hogy más is így látja. És miért nem így látja? Nem érdekli annyira a téma, hogy válaszoljon. És ha "cseszegeted", akkor esetleg ki fog oktatni:)  Aztán van, aki elnézést kér, hogy nem válaszolt, van, aki így sem fog jelentkezni. A problémádat egyszerűsítsd le, és nem fogsz kapni kioktató leveleket. Aki egy levélre nem válaszol, azzal nem kell foglalkozni tovább, le kell venni a hirdetését és csá. Persze, más kérdés, ha belefér a vállalkozás idejébe, hogy többször is értesítsék a delikvenst, mert hátha... csak ilyenkor el kell viselni az 5000 karakteres lebaltát is:)

Előzmény: skolikagi (186)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 186

Figyi, nekem nem az a bajom, hogy nem fizet...( az is)

De főként az hogy nem képes válaszolni a levelemre?

Mert a NEM is válasz, és akkor tudom mihez tartsam magam, nem?

Ez egy alapvető dolog: ha valaki megkeres, illik rá reagálni és ez ilyen egyszerű...

Szerintem.

Na tényleg megyek:-)

Előzmény: inmi (177)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 185

Érdekes módon a tegnapi ejnye-bejnye levelet már majdnem mindenki megválaszolta...:-)))

Ki így, ki úgy...

Volt aki elnézést kért...azért ez is valami.

Egy másik meg úgy kioktatott, egy kb. 5000 karakteres levélben hogy csak lestem:-)))

Pont ő volt akinek eddig 2 levelet küldtem, mindkét esetben megjött a visszaigazolás, de válasz egy szál sem...

Na megyek a dógomra...:-)

Deryan Creative Commons License 2010.12.08 0 0 184

Röviden, frappánsan :DDDD

Aki ezt vallja, az a Te kertedből nem eszik. Menjen és vegyen a teszkóban :)

Előzmény: gergerg (180)
gergerg Creative Commons License 2010.12.08 0 0 183

Akkor előre is köszönöm!Aszód még bejárható közelségben van csak az a lényeg hogy bejelentett legyen.

Előzmény: inmi (182)
inmi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 182

Természetesen.

Előzmény: gergerg (181)
gergerg Creative Commons License 2010.12.08 0 0 181

Megtennéd hogy szólsz ha Aszódon hallasz valami villanyszerelői vagy karbantartói esetleg portási állást?

Előzmény: inmi (168)
gergerg Creative Commons License 2010.12.08 0 0 180

A lustaság nagy úr, a munka, büdös de a szilva finom. Hát így:-)

Előzmény: Törölt nick (178)
gergerg Creative Commons License 2010.12.08 0 0 179

Mármint 30 mi?Mert ha ezerre gondoltok az igen csak régen volt, néhány hozzászólással ezelőtt linkeltem Áginak egy oldalt ott nézelődj.Segítségként annyit mondok hogy egy 100W-os égő kb 1200 Lm.Ebből tudsz viszonyítani melyik milyen fényt ad.Akiket én innen rendeltem jók és tényleg megfelelnek annak ami oda van írva.Gondolom mivel a gyártó ugyan az a többi termékük is ilyen lehet.

Előzmény: atandi (176)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.08 0 0 178

Nekem sajnos csak egy pici kertem van de veteményesnek szorítottam helyet. Szeretek foglalkozni vele. Nem is értem, hogy nem lehet időt szakítani egy kis szilva szedésre. Én apukámhoz szoktam leutazni ez miatt. Neki van szép nagy kert benne minden jóval.

Előzmény: gergerg (143)
inmi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 177

Igazad van - és nincs igazad:)

Te szolgáltatsz, tehát vagy megkéred az árát, vagy nem kéred meg az árát és szolgáltatsz tovább, vagy nem kéred meg az árát és nem szolgáltatsz tovább - ez mind a te döntésed.

A weboldalon csak webmester kérdése, hogy ne papíralapú legyen a szerződés, hanem online kitölthető. Azt meg lehet úgy szövegezni, hogy magad levédd ilyen esetekben. Kérdés, mi a célod? Ha az, hogy minél több legyen a hirdetőd, akkor néhány dolgot le kell nyelned tőlük, hiszen ahány megrendelő, annyi bakafánt szerencsétlen esetben. És nekik nem az lesz az első, hogy neked fizessenek - a kivételnek tisztelet. És vagy kiénekled a zsebükből a pénzt, vagy nem. Én nem meditálnék a helyedben a nem fizetőkön, egyszerűen levenném azok hirdetéseit, akik nem válaszoltak, nem fizettek a leveledre sem.

Az e-maillel pedig helyén kell bánni. Bizony, egyáltalán nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha az szerepel a szerződésben, hogy a kapcsolatfelvétel módja e-mail értesítésekkel van szabályozva mind a két fél akarata szerint. Változott a világ: már a közigazgatásban is elfogadható, hogy az ügyfél elektronikusan teljesíti kötelezettségeit, és arra elektronikusan kap választ (a Közigazgatási hatósági eljárásról és az elektronikus közigatásról szóló 2004-es törvény szabályozza).

Én azt javaslom, hogy egy webes hely ne papíralapon szerződjön, mert újabb buktató arra nézve, hogy nem fogja a kitöltött szerződést postára adni: azzal újabb idő megy el, vár a sorára a levél, elfelejtődik, meg megint elfelejtődik a postára adás, aztán már nem is adja fel, mert restelli, hogy ilyen rest:) A papíralapú szerződés üzletkötővel kombinálva hozza be az elvárt hatékonyságot, másképp sokkal rosszabb a számokban kifejezhető arány.

Nyilvánvaló, hogy neked az az érdeked, hogy minél több fizetős hirdetőd legyen, ezért írogatsz nekik, finoman ösztökéled őket. Én is ezt tenném - egyszer, aztán lekerül a hirdétese. És kikötném a szerződés megkötésekor, hogy az e-mail a közös értesítési felületünk...

Hirtelen ennyi jutott eszembe a felvetésedről.

Előzmény: skolikagi (170)
atandi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 176

Sziasztok!

Ági, sztem már az első levélben úgy kellene fogalmazni, hogy a visszajelzés elmaradása esetén automatikusan megszűnik a hiredtése, így ha az fontos neki, azt a visszajelzéssel ill. fizetéssel hosszabbíthatja meg.

Amúgy ma úgy látszik, a mérgelődés napja van. Nem részletezem, maradjunk annyiban , hogy pillanatnyilag minden ffi..khmm...hülye. Még a férfibiciklik is, de még a férfibiciklit áruló boltok és boltosok is!! :/

(ez nálam kb.. még 1-2 óráig érvényes, aztán kigyógyulok)

Kérdeztem este apát(akkor még fehérember volt), hogy miért nem ledes égőket választott anno, aszonta, azok olyan 30 körül vannak... Ja! Így már értem...

Deryan Creative Commons License 2010.12.08 0 0 175

Szerintem nem megy neki az üzlet s nem tudja a jelen ínséges helyzetet kellően kezelni.

Előzmény: skolikagi (174)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 174

Igen, érdekes módon a régiek mindig gond nélkül rendezik a számlákat, válaszolnak, tök együttműködők...azok akiknek nyilván bebizonyította az elmúlt pár év, hogy érdemes...

Szerencsére ők vannak többségben:-)

Komolytalan...? Igen.

Azért arra kiváncsi lennék, hogy a vendégeivel, akik neki fizetnek, vajon azokkal is ilyen komolytalan...?

Mert az akkor elég gáz:-))

Előzmény: Deryan (173)
Deryan Creative Commons License 2010.12.08 0 0 173

A számlát ne előre küldd el! Én még mindig az áruval kaptam a számlát úgy, hogy előre vagy akkor, utánvéttel fizettem.

Az elszámolható kiadást is meg kell keresni. Költségelni csakis bevételből lehet.

Ha egy vállalkozónak nincs bevétele, sem tartaléka, akkor nincs miből leköltségelnie. Sok alkalmazott ezzel nem számol, amikor azt mondja, hogy de jó a (kényszer)vállalkozónak.

Ha a visszaigazolásra nem válaszolnak, akkor komolytalan a megrendelő. Ezzel mindig csak a gond és a baj lesz még akkor is ha később jelentkezik.

Előzmény: skolikagi (172)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 172

Igen, ez is megoldás. Egy ajánlott levél 300 Ft, és a telefont is megúszhatom egy százasból.

Ez 10 megrendeló esetén 4000 Ft....persze elszámolható kiadás...

Tudod, mivel olvasási visszaigazolást kérek, ezért többnyire látom, hogy ki kapja meg a levelet...tehát többnyire megkapják, csak nem meri vagy nem akarja azt a választ megereszteni, hogy nem érdekel.Még a köszönöm nem is kell az elejére.

Ennél az esetnél csak az durvább, amikor kéri a számlát, elküldöm, várom a lovécskát, erre közli, hogy meggondolta magát és mivel nem akarja a szerződést, eldobja a számlámat:-)))

Eldobja a szig.számadású számlámat...a kukába:-)))

Előzmény: Deryan (171)
Deryan Creative Commons License 2010.12.08 0 0 171

Gondolom valami online szerződést kötöttél velük s az tartalmazza a szerződés megújításának ill. lejárásának feltételeit. Ennek szellemében cselekedj.

Az e-mail nem helyettesíti az ajánlott levelet.

Az e-mailben kérj visszaigazolást arról, hogy a címzett megkapta-e.

Ha erre nem jön válasz, akkor még egy rövid telefont megereszthetsz, mert előfordul, hogy a postafiókot nem sűrűn nézegetik, szolgáltatóváltás van vagy a gép éppenséggel bedöglött.

Előzmény: skolikagi (170)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 170

Totál nem kertészeti téma, csak kiváncsi vagyok a véleményetekre és ki akarom írni a mérgemet:-))

Szóval: adva van egy weboldal, amelyen fizetős hirdetések vannak, egy évre előre fizetve.

Amikor lejár a szerződés, eleinte úgy csináltam, hogy rögtön küldtem a következőt, és vártam vissza kitöltve és a pénzt utalva.

Aztán amikor nem jöttek vissza a szerződések, gondoltam nem pazarolom a papírt, megkérdezem email-en hogy kíván-e tovább hirdetni.

Na most erre van aki válaszolt, van aki nem.

Aki válaszol és ha nem kéri a hirdetést, akkor levesszük az oldalról, aki kéri annak megy a szerződés és a számla.

Na de mi van azzal aki nem válaszol? Nem kapta meg a levelet, nem ér rá válaszolni, vagy nem akar hirdetni?

Ezt ugye nem lehet tudni, és egy-két hónap múlva új levelet kap, addig persze a hirdetése fut tovább. ( mert nem vagyok olyan gonosz, hogy rögtön leveszem, ha nem kapok pénzt érte)

Természetesen a második levélre sem válaszol és szintén nem tudom az okát....

Nem tudom..én vagyok csak túl igényes, hogy elvárnám hogy tiszteljenek meg annyival, hogy válaszolnak, hogy köszönöm nem kérem??

Na tegnap írtam a delikvenseknek egy szép levelet, ezt persze megkapták...és volt aki rögtön tudott válaszolni is..és még ő van felháborodva....

Holott nagyon finoman fogalmaztam:-))))))

Nem tudom ki hogy van vele, hogyan kezeli az email-es levelezéseit, de én mindig szoktam válaszolni, akkor is ha az esetleg kellemetlen...és ez szerintem alap...hogy ha valaki ír nekem, akkor odaböfögjek egy választ neki...

Vagy nincs igazam???

inmi Creative Commons License 2010.12.07 0 0 169

Én ősztől - értsd, október végétől május elejéig - nem is veszek paradicsomot, csak paprikát, abból is havonta 6-8 darabot, nekünk kettőnknek elég. Valóban semmi íze a boltiknak, arra meg nincs kapacitásom, hogy fóliázzak, és úgy tapasztaljam meg, hogy van-e íze vajon:) Nem baj, Gegerg majd beszámol róla!

Előzmény: atandi (163)
inmi Creative Commons License 2010.12.07 0 0 168

Ne találgass:) Nógrád megye legdélebbi csücske, utána már Pest megye jön.

Előzmény: gergerg (167)
gergerg Creative Commons License 2010.12.07 0 0 167

Tévedtem, az almavölgyből indultam ki.Egy kicsit messzebb lakunk de szerintem ez sincs több 20-tól.

Előzmény: gergerg (166)
gergerg Creative Commons License 2010.12.07 0 0 166

Ez az a falu ahol a vadvirágcs. van?Mert akkor 6km-re lakunk.

Előzmény: inmi (161)
gergerg Creative Commons License 2010.12.07 0 0 165

Tavaj láttam 30w-ost 35 000 Ft-ért, én azt néztem ki.

Előzmény: Deryan (162)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!