Itthon francia orszàgban is forumozok elég sokat.... A tôbb, mint 20 év alatt egyszer sem talàlkoztam olyan emberrel, akinek egy forumon több nick-je is lett volna, és a kûlömbözö nickjein keresztül sajàt magàval beszélgetett volna ezzel is rombolva a topic minôségét, és a több nicken keresztül "összefogva" kikésziteni az ott "lakokat" !
Ez is valami uj magyar virtus, vagy én làtogatok rossz topic-okat ????
Te nyomorult minimum 1 eve konyorogsz ezen a forumon munkaert !!!! Te egy beteg bena fasz vagy a sok buta es beteg hozza szolasodal!! AZ ILYEN BETEG NYOMORULTAK MIATT HAGYTAM EL MAGYARORSZAGOT!!!! Miert nem hagyod ezt abba es keresel munkat!!!: A helyett hogy itt koldulsz mint egy Roman!!!! Minek elnek az ilyen luzerek!!!! Remelem hogy Fr-be nem jossz!!!!!!!!!! EZs nem segit neked senki!:!! Te nyomorult Kamu !!!
A tarsadalmi mobilitas egyik kulcsa az oktatasi rendszer. A franciaknal megfizethetoek az atlagos vagy annal jobb iskolak is (pl az egyhaziak vagy egy csomo allami is jo oktatast nyujt) es ezert alacsony kepzettsegu (es jovedelmu) csaladokbl szarmazoknak is van eselye feljebb lepni. Az angol rendszer pl nagyon mas, ott a tavaly vegzett 90.000 allami iskolas kozul 40 jutott be az elit egyetemekre.
Sajnos a magyar helyzet se jo, egy borsodi kis falubol szinte eselytelen valaki egy minosegi gomnaziumba kerulni es innentol a minosegi felsooktatas is bukta. Ebben pl ha berlakas rendszer lenne sokkal konnyebb lenne. Volt errol felmeres par eve, sajnos nagy rossz a magyar helyzet...
Par eve a szekesfehervari IBMbe azert hoztak szlovak munkasokat mert ok jottek, a borsodiak nem. Mert ott azt szamolta, hogy egy szobat tud csak venni a lakasa arabol, ingazni meg nem akart... Sajnos a magyarok semmilyen szempontbol sem mobilok (tisztelet a kivetelnek) a csatlakozassal is alig mentek kulfoldre...
hogy a társadalmi mobilitás szvsz sokkal nagyobb lehet Fo.-ban mint Mo.-on.
.................................
Csak nézd meg az ingatlanok tulajdonosi elosztását.Mo-on sokkal több % arányban a tulajdonos és épp ezért nem/alig mozgékony a magyar.Itt teljesen normális,ha a család felpakol és munka végett megy az ország másik felébe.A lakása/háza csak egy bérlés kérdése.
Az egyéni tapasztalatok nagyon sokfélék. Semmi értelme általánosítani.
A magyarokról is más a lehet a véleménye a külföldinek attól függően, hogy egy nyírségi faluban, Sopronban, Budapesten egy lakótelepen vagy a Rózsadombon élt.
A "kasztrendszerről" írtakhoz meg csak annyit, hogy a társadalmi mobilitás szvsz sokkal nagyobb lehet Fo.-ban mint Mo.-on.
Mintha ez nem igy menne otthon, vay a vilàg bàrmely orszàgàban.....
Mekkora riport ! Ittt ezen a topic-on, ha visszaolvasunk egy kicsit vannak, akik "kényszerböl" vannak franciàban, vannak akik "szeretetböl", etc.... Gonolom, vannak, akik osztjàk ezt a véléményt, vannak akik ellentmondanak neki....
Egy ember véleményét nem lehet àlltalànositani....
"hogy egyesek azt gondolják, nekik kell meghatározni mi jelenhet meg és mi nem"
- Ezt egy kicsit magamra vettem......
Szépjonapot, minden topic leiràsàban le van irva, hogy épp mi a fôbb témaköre.... Ezért is van több tizezer topic az Indexem..... stb.....
Egy percig sem gondoltam, hogy én àrmit is meghatàrozhatok ebben (vagy akàrmely topicban), csak gondoltam jelzem, hogy..... Amennyiben hölgyünk nem utolagosan magyaràzkodik, hogy Ö a hazakôltôzöket célozta meg, akkor biztos, hogy nem is szoltam volna bele....
Azt, meg, hogy vannak trollok akik azon élvezkednek, hogy belekôssenek az emberbe, és még egyesek tàmogatjàk is Öket ebben.....
Nyugodtan tehgyetek be állásajánlatokat is, mert van rá érdeklődés. Nem kell foglalkozni azzal, hogy egyesek azt gondolják, nekik kell meghatározni mi jelenhet meg és mi nem.
Várjuk az ajánlatokat. Annál is inkább mert sokaknak nem jön be a külföldi élet és csak kényszerűségből élnek külföldön.
Olyan külföldön élő magyarokat céloztunk meg a hozzászólásunkkal, akik esetleg fontolgatják, hogy hazaköltöznének, és a nyelvtudásukat ithhon szeretnék hasznosítani.
Mi Versailles-ban élünk, esetleg meg tudom nézni, hogyha nem túl nagy távolság innen babakocsival. :-) Ha leírod az utcát, akkor megnézem, hogy térképen hol van tőlünk. :-)
Hmarta9, Te hol laksz?
Én mondjuk tanárhoz járok, és nem ingyenes oktatás keretében, de nekem a tanárom angolról tanít franciára. Egyébként a nyelvsuli is itt van Versailles-ban.
Forumcsendör ? - A topic cime alatt : Mindenki, aki fr-ben él..... Ö pedig MAGYARORSZAGI MUNKAT ajànl !
Sok szar téma ? - Legutobbiak közül : Hogy legyen bejelentett lakcimem, hogyan iratkozhatok be nyelvtanfolyamra, hogy kezdjek az àllàskereséshez.... etc
Màr megint én érzem magam hülyének, hogy egyàltalàn vàlaszolok N eked !
Cégünk, a Match&More Consulting Kft. munkaerő-közvetítéssel foglalkozik Magyarországon. Szívesen vesszük franciául és angolul beszélő jelentkezők pályázatát, akik Magyarországon dolgoznának egy piacvezető multinacionális cégnél. Bővebb információ a www.matchandmore.hu oldalon, illetve az info@matchandmore.hu e-mail címen áll rendelkezésre.