Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2471
Köszönöm. Neked is!
Előzmény: Gézoo (2470)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2470

Nos, igen.. Azért az örökbefogadásnak van lelki oldala is.., de az egy másik kérdés..

Nekem az időm lejárt.. Mennem kell. Jót beszélgettünk. Köszönöm szépen.

Legyen szép a hétvégéd!  ** és a többieké is! **

Előzmény: Törölt nick (2469)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2469

És csak az utóbbi időben változott meg.. 

Valószínűleg nem akarta, hogy ezen csámcsogjanak az emberek. Hogy most miért vállalta fel mégis, nem tudom.

Örökbefogadás; egyetértek, számomra magától értetődő lépés volna, ha abban a helyzetben lennék, hogy nem lehetne gyerekem, bár nagyon szeretnék. Épp ezért nem fut ki senki sem az időből, hacsak nem ragaszkodik körömszakadtáig ahhoz, hogy a saját génjeit adja tovább.

Előzmény: Gézoo (2468)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2468

Nem mosom össze. Azért hoztam példának, mert évtizedekig fennhangon hirdette, hogy

a gyermek vállalás helyett a karriert kell építeni..  És csak az utóbbi időben változott meg.. 

A másik..  kettő vagy három..  van akinek be kell érnie az eggyel is.. van akinek

a kettő a természetes.. így aki hármat mond, hát tegye, de ne várja el mindenkitől..

A gyermektelenek..  Néhány ismerős családban, nem lehetett baba.. Örökbe fogadtak..

azóta teljes az életük..  ha más megoldás nincs, akkor az örökbefogadás is lehet megoldás.  Hozzáállás kérdése..

Előzmény: Törölt nick (2465)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2467

egy picikét értettél csak félre, de látom a mondatod további részéből, hogy úgy gondolkodsz mint ahogy én is..

A mérce mérhetetlenségével is egyetértek.. 

Előzmény: Törölt nick (2462)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2466

Ez már csak  hab a tortán; ha beleillik, az jó, ha nem illene bele, az meg nem különösebben érdekelne.

Egyébként sokan hármat említenek; szóval a kettő már "kevés".

Előzmény: Gézoo (2464)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2465

Akkor viszont teljes mértékben érthető és természetes, hogy szenved.

De ne mossuk össze a kettőt; azokat, akik vágytak rá, de nem lehetett (ld. Medveczky) és azokat, akik nem vágytak rá.

Előzmény: Gézoo (2461)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2464

Hogy a felét folyton lefelejtem..  A kettő az teljesen elfogadott..

"A társadalmi elvárásokba" is pontosan beleillik.. 

Előzmény: Törölt nick (2457)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2463
Tudom, nem is neked céloztam, csak továbbfűztem.
Előzmény: Gézoo (2460)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2462

Szerintem az, hogy az ember többet vagy kevesebbet ad, sokmindentől függ.

Az egyik ok természetesen az egyéni elképzelések, vágyak szintje. Szerintem attól, hogy valaki hatodik gyerek, és mégsem vállal maga is hat gyereket, még nem lesz kevesebb, rosszabb, mint mások, és nem biztos, hogy "tartozásai" lesznek. Inkább adjon meg minden tőle telhetőt annak a meglévő kettőnek-háromnak; szerintem ezzel tartozik nekik, nem azzal, hogy vállal még hármat. De lehet, hogy félreértelek.

Ingoványos terep ez a mérlegelés; hogy mi mennyit ér, adunk-e annyit, amennyit kaptunk, nem objektív mérce.

Előzmény: Gézoo (2459)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2461

Szia!

Érdekes, hogy mennyire igazolod a testbeszédből kiolvashatót..

Előzmény: tinglitangli1 (2458)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2460
 Oppá.. szóval nem a társadalom, hanem az én egyéni véleményem amit közben leírtam..
Előzmény: Törölt nick (2457)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2459

jajj, dehogy!  Erre írtam az előbb, hogy ne essünk túlzásokba..

Normálisan egy felnőtt/egy gyermek aránynál az unokáinknak pont annyi esélyük van az életre mint nekünk volt..

Egy család/3gyereknél már több.. család/1 gyereknél már csak a fele.. 

Persze lehet mindent vitatni, de én úgy gondolom, hogy ha annyit adok, (legalább)

mint amennyit én kaptam, akkor a mérleg teljes..  Ha többet az szuper.. A kevesebb

pedig nagyon szomorú..

Előzmény: Törölt nick (2456)
tinglitangli1 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2458

A múltkor láttam az ATV-n (azt hiszem) medveczky Ilonát és ott elmondta, hogy meg is tett mindent, hogy legyen gyereke de nem sikerült.

Még beültetéssel is próbálkozott.

Én is nagyon meglepődtem, hogy ezt így felvállalta, mert eddig tényleg a tök ellenkezőjét mondta!

Előzmény: Törölt nick (2453)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2457
Egyelőre nincs, de ha lenne, nehezen tudnék elképzelni kettőnél többet. Viszont nem vagyok kíváncsi a társadalom véleményére arról, hogy hányat "kellene", "illene" vállalnom.
Előzmény: Gézoo (2455)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2456

Azt hiszem, te érzékenyebb vagy erre, mint az átlag. Én még sosem találkoztam olyan emberrel, aki azon búsongott volna, hogy meg nem született gyermekeitől (értsd: létre nem jött terhesség) elvette az élet lehetőségét. Ezt a dolgot nem is igazán tudom értelmezni; egy nemlétező valakitől hogyan vesszük el a lehetőséget az életre? És hány ilyen valakitől vesszük el? Ha ugyanis az, hogy nem esem teherbe, azt jelenti, hogy megtagadom az életet egy embertől, akkor az összes gyermek miatt bűntudatot kellene éreznem, akit nem szültem meg; azaz gyakorlatilag ((megélt hónapjaim száma per kilenc) mínusz gyerekkor) darab porontyom lehetne, és még akkor is miattuk kellene búsonganom, ha közben szülnék hármat-négyet.

Előzmény: Gézoo (2451)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2455
Ja.. elmaradt a válasz.. két csemetéd van??
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2454
Lehet..  Nem tudom.. Most már minden esetre fáj neki..
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2453
Szerintem Medveczky szeretett volna gyereket; nem úgy volt vele, mint azok, akikből hiányzik a vágy. Nem úgy alakult az élete, hogy úgy mondjam, megengedhesse magának.
Előzmény: Gézoo (2452)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2452

Akkor másként fogalmazva: Még sohasem láttam olyat aki ne bánta volna meg, hogy

a gyermek helyett a "másik" utat választotta..

pl. Medveczki Ilona, a "magyar fő-fő díva".. amikor nem rég feltették neki a kérdést,

azt mondta, hogy "Természetesen nem bánta meg! Valamit valamiért.." közben

könnyes lett a szeme..  És a mimikája azt mondta, hogy nagyon fájó kérdést kapott..

Ezután az, hogy lehajtotta a fejét és intett a kezével, hogy más témára térjenek át,

azt mutatta, hogy a szájával-eszével azt mondja amit elvárhatnak tőle az

"ő helyzetében", de a nő belül sír..

Előzmény: Törölt nick (2450)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2451

Van egy-két mondás amit komolyan veszek..

Ilyen pl.: "az életet szüleinktől kaptuk, de a világot a gyermekeinknek építjük.."

Igen, más..  Azaz csak nézőpont kérdése, hogy mennyire más..

Előzmény: Törölt nick (2449)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2450

Miért, mitől fognak?

Valóban; van, aki megbánja, hogy nem vállalt gyermeket, amíg lehetett volna, de ebből még nem következik, hogy mindenki.

Szerintem ez is afféle "valamit valamiért" ügy. Nyilván vannak hátrányai a gyermektelenségnek - több szempontból is -, de van, aki inkább ezeket vállalja valami másért "cserébe". Egyéniek a prioritások.

Előzmény: Gézoo (2448)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2449
Azért a vetélés más, mint az, amikor eleve nem akar valaki gyereket, és létre sem jön a terhesség. Hiszen a baba, aki "elment", egy létező, élő valaki.
Előzmény: Gézoo (2447)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2448

Nos, igen. Most még nem szenvednek.. Majd fognak..

Na jó, akkor úgy is mondhattam volna: előre sajnálom őket..

Ismertem néhány idős párt, akik nem akartak.. aztán már nem is lehetett volna nekik..  Mindegyikük rettenetesen szenvedett..

Előzmény: Törölt nick (2446)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2447

Azért nem esnék túlzásba..  Itt azokra gondoltam, akik inkább önös önzésből

egyetlen gyermeknek sem hajlandók életet adni..

Ami a lelkiismertfurdalást illeti.. ha hiszed, ha nem, amikor a volt nejem elvetélt,

erős lelki válságot éltünk meg.. nem voltam eléggé körültekintő, nem vigyáztam rájuk

annyira, hogy ne legyen baj..  Csak amikor a vizsgálatok kiderítették az okot, azután

nyugodtunk meg, hogy teljesen tőlünk függetlenül történt..

Sőt!  Még azt is mondhatnám, hogy szerencsésen..  Toxoplazma fertőzés okozta a

vetélést..  Ha a fertőzés később jön, akkor sokkal szörnyűbb lehetett volna az eredménye..

Pedig semmi olyat nem tett ahonnét a fertőzést összeszedhette volna..

Nyers hús, halat nem érintett.. stb..  és mégis..

Valahol azért még mindig bennem van, hogy elvesztettem valakit, aki ha a sors

másként nem akarta volna, ...  na de ez csak egy érzés..

Előzmény: Törölt nick (2444)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2446
Szerintem részvét annak kell, aki szenved valamitől. A vállaltan gyermektelenek nem szenvednek, ők így érzik jól magukat (ezért írtam a hívő vs. ateista párhuzamot). Azok igen, akik szeretnének gyereket, de valamiért nem jött, jön össze.
Előzmény: Gézoo (2435)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2445

Ha valaki komolyan nem akar gyereket, annak nem lesz gyereke..

Ez nem így van, sajnos. Bár nem mindig "sajnos".

Különben akkor ha itt tartunk, még milyen szavakat tíltottak be ?

Szerintem Krokofánt nem kedveli a becézős-gügyögős stílust. (A kismamák közül sem mindenkinek tetszik - én is ismerek olyat, akinek nem.) Ennyi. Nem szándékozik "betiltatni".

Előzmény: Gézoo (2437)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2444

Jó, akkor ezt megbeszéltük. Kösz, hogy leírtad.

És!  Annak aki nem akar gyermeket, annak nem születik meg a gyermeke..

Így az élet lehetőségét is megtagadja a "meg nem született" gyermektől..

No de ezzel az erővel folyton bűntudatot kellene érezni azért is, mert nem hármat, négyet, ötöt, hatot... szültünk, csak kettőt.

Előzmény: Gézoo (2429)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2443

A kívánságod teljesülését reméltem...  Te mire értetted azt, hogy a:

"a harmadikhoz reméled:)))))"

Van már két csemetéd?

Előzmény: mocskos ruca (2442)
mocskos ruca Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2442
a harmadikhoz reméled:)))))
Előzmény: Gézoo (2441)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!