Almából ehet, amennyi jólesik. Max. többet fog kakálni. De a répát, ha nyersen adod, nézd meg, hogy rágcsálja-e a nyuszika, vagy csak 3 darabban lenyeli, mert akkor esetleg zűrt okozhat. Répából max. 1 naponta amíg kölyök. Aida kirágta a kerítést és meglógott, úgyhogy a kerítés helyreállításáig nálunk időz. Így kiderült, hogy tud apportírozni. Tanítani sem kellett rá, szépen visszahozza, leül, stb. Ezen kicsit meglepődtem, mert a nagylányokkal hiába akartam ilyet játszani, soha a fülük botját sem mozdították. A gumilabdákat is imádja szélvész-kisasszony, de sajnos azzal kezdi, hogy kilukasztja őket, hogy könnyebb legyen megfogni :-( Viszont cserébe mindennap nézegethetem a foltjait! És azt is elleste a nagyoktól, hogy le kell ülni, ha azt akarja, hogy megsimogassuk. És ezt a gyerekek igazán díjazzák.
hja, benéztem Bagira szájába, tényleg nem az első tejfogat csíptem el!Pont olyan, mint az elsős gyerekek, itt egy fog, ott egy luk...
Moya, alig értettem amit írtál; Chubi lefeküdt a lábadhoz.Számunkra sajnos ez a fogalom ismeretlen :). Bagi csak akkor fekszik ha alszik, de amint nyílik az ajtó,már pattan is fel.
Szerintem nem is kutya, hanem búgócsiga!!Ez néha nem kicsit fárasztó!
Bár észlelek némi javulást, most már elvan 3 percig nyugodtan!!
Olyan édes, most rögzült benne, hogy mit jelent az "ül" szócska.Mindig leül, ha szólunk neki, és akkor is, ha nem kap meg valamit,amit szeretne!Szerintem azt gondolja, hogy ha már ezt megtanulta,akkor ez egy varázs-szó, ezzel mindent meg lehet szerezni!Cuki!
Gratu Dadlynek a sok szép eredmény miatt!!!
Szóval nagyon várjuk már, hogy nekünk is egy nyugis fundink legyen!!
Decemberben nem valószinű, hogy megyünk a champion kiállításra, különbeni s meg van már a három Cac midháron Cacibon, elég lenne kettő is. A Hungária Champion cim elnyeréséért a nehezén már túlvagyunk. Az első és a negyedik Cac között évnek kell eltelni, igy 2008 májusa elött nics értelme kiéllításokra járni és akkor is elég egy Cac kiállításon Cac-t elérni. Fótokat változatlanuk nem tudok felrakni, pedig nyitottam két új nicket valószinű észrevettétek a Dady2005, és Dadly70 is én vagyok
Gratula Dadly-nek,amint korábban már írtam,mi is kinnt voltunk ( nézelődni ) , de sajna a bírálatokról lemaradtunk :-( Mentek decemberben is? Szívesen megnéznénk,legalább lesz kinek drukkolni! Sajna a közös fundizás egyenlőre nem passzol nekünk,bár ismerős vagyok a környéken,nincs is annyira messze,de a kisfiamnak ez az időszak már későn van+mostmár sötét is van,úgyhogy reméljük jövőre találunk majd alkalmat!
Köszi a tippeket,úgy néz ki Chubi is mindenevő,szokott kapni almát,meg evett már répát is,de nem tudom,pl almából van max mennyiség? Vagy bármilyen zöldségből-gyümölcsből-nyersen?
lici, Chubi végül is elvan egyedül is- jobb híján szegénykém,mert sajna nem tudok annyiszor kimenni hozzá,mint igényelné-vagyis állandóan! De a legjobban akkor érzi magát,ha ott lehet,ahol mi. Tegnap is átjött Levi kis barátja,kinnt ásták a földet,odaengedtem Chubit is és egy két szimat kör után csak lefeküdt a lábamhoz, szinte azzal az arccal,hogy nekem mindehol jó,ahol te vagy!:-) Ebből a szempontból nézve nem túl jó,hogy egász nap itthon vagyok,mert ezt ő is tudja és nem mindig fogadja el,hogy biza nekem most bennt van dolgom.
Ja! Én is csatlakoznék a családfához! :-)) Bár távolabbról,de szintén rokonok lennénk Dadly-vel és ezek szerint Áfival is ! .-)) Chubi nagymamája Faundland-lány ( ha jól írtam), de ő azután egy fess magyar fickót fogott magának és ittragadt...:-))) Kicsi a világ!
A nagy újjongásban csak azt felejtettük el, hogy szívből gratuláljunk Dadly eredményeihez, melyhez nyilván hozzájárult a gazdi szeretete és hozzáértése! Csak így tovább!
Mi majd' szétcsattanunk a büszkeségtől, hogy a híres Dadly rokonai lehetünk :) Igen, Milántól van Áfi is, és ahogy a családfát végignéztük, úgy láttuk hogy Dadly Áfi nagybácsikája, vagyis Áfi mamája Dadly testvére. :) Úgyhogy bizony, rokonok vagyunk! :) Reméljük, Áfi is Dadlyhez hasonló szépséggel büszkélkedhet majd kifejlett korában. :)
A közös kutyajáték nagyon jó ötlet! Mi benne vagyunk, bár a XI. kerület nem éppen a szomszédságunkban van, ezért majd csak akkor tudunk részt venni a mókában, ha beszereztük a kutyaszállító boxot az autóhoz. Az viszont biztos nem kis látvány lenne, ha ennyi sok szép kutyus együtt játszik!
Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy megkérdezzük a kedves kutyás-társakat, hogy kinek milyen vált be? Mi direkt azért vásároltunk kombi autót, hogy ne legyen gond a kutya biztonságos szállítása, de mind a kutya, mind az autó érdekében fontos, hogy egy passzos boxban vigyük a kutyust.
Nagyon örölök, hogy rokonok vagyunk, ezek szerint ati kutyátok is Milántól Szlovákiábol származik, mi voltunk 21-én a Cacibon KitünőI, és Rescacibot nyertünk. Megpróbálok képeket feltenni, de ez eddig nem sikerült a http://www.tar.hu web lapomat frisitem ott mindent meg találtok. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy egy közös sétára, játékra meg hivjam az összes fundist, mi áltatlában du. 17.30-18.30 ig lent vagyunk a "Bikás Bombi" kutyafuttatóban / Budapest XI. ker. Tétényiés Etele u sarok/ Tel 06-30-952-2299 ÜdvözlettelDadly gazdi
Mi nem csak hogy láttunk, hanem napi szemlélője vagyunk annak, hogy Áfi kétpofára zabálja a fejeskáposztát. Ezt önkényesen kiegészítgeti néha a törpenyuszink étlapjáról elcsórt karalábéval, répával, retekkel, uborkával. Gyakorlatilag minden nyers zöldséget és gyümölcsöt imád, amivel eddig találkozott, úgyhogy nincs baj nála sem az étvággyal.
A súlyát mondjuk most nem tudjuk, de úgyis készülünk diszplázia szűrésre, akkor majd az Állatorvosin megmérjük a picikét :))
Ma elkezdtük az apportírozást is gyakorolni. Ahhoz képest, hogy kutyaiskolát még nem látott (de fog :)) és első alkalommal próbáltuk ezt a gyakorlatot, teljesen elégedettek vagyunk a mai teljesítményével. Amíg nem fárad el, nagyon figyelmes és igyekszik, de utána elveszti az érdeklődését, akkor már nem erőltetjük, hanem jön a levezető játék, és dögönyözés :) Olyankor hanyatt vágja magát és a hasát vakartatja. Az ülés, fekvés, helyben maradás, visszahívás nagyon szépen megy már neki, bár utcai éles helyzetben az utóbbi nem mindig sikerül rés mentesen, leginkább ha kutya társaság ígérkezik :)
Hát ötleteim éppen lennének, csak attól tartok, Chubi rájön, hogy tőlem származnak, és megkeres felnőttkorában... Persze tekintve, hogy nekem lányaim vannak, lehet, hogy nem is lenne rossz vásár. Szóval az igazi olyan lenne, amivel meg lehet tölteni a pocakját, de nem viszel be vele energiát. Úgyhogy ideálisak a zöldségek! Akár nyersen is. (Tudom röhejesen hangzik, de én komolyan ismerek 3 vizslát, akik káposztafejeket rágcsálnak.) Na jó, lehet egy kis husival egybefőzni répát, hagymát, babot, paradicsomot, káposztát, így már egész sok kutya szereti. Ha ez nem válik be, akkor lehet főtt rizzsel keverni a kaját. Ebben kevés a jól emészthető és felhasználható fehérje, viszont viszonylag sok az energia, ezért kicsit csökkenteni kell a tápadagot. Mi 1 bögre főtt rizs, 1 bögre száraztáp arányban kevertük anno. De a szottyadt zsemle, száraz kenyér is persze jó erre a célra, kinek mi van kéznél. De van egy kutyaiskolás barátnőm, ő azt szokta mondani, hogy addig jó, amíg kajás egy kutya, mert sokkal könnyabb tanítani...
Lici, szerintem nézz bele Bagi szájába, könnyen lehet, hogy nem ez volt az első áldozat. Ilyenkor elől már szép nagy fogak szoktak sorakozni... Mázsálóról meg a szedd magad jut eszembe, nálunk a rendelőben is csak kismérleg van. Sárit legutóbb 1,5 évesen mértük az Egyetemen, akkor 80 kg volt, csak tippelni tudom, hogy most mennyi.
Nálunk a bevált nasi a szottyadt zsemle!Cipeli egy-két kört aztán lefekszik és megeszegeti.
És képzeld, ma kiesett Bagi első tejfoga!!Pont a gumikarikájával játszottunk,amikor észrevettem, hogy van rajta valami kis fehér.És egy tejfogacska volt!!Majd hoz neki valami szépet a fogtündér!
Szerintem bele kell törődnünk, hogy etetőgépnek néznek minket a kis drágák, bár nyúzni meg játszani sem vagyunk utolsók!!!Mi ma az okosodás mezejére kezdtünk lépni, mert a mérete miatt sem tartható a felugrálás,meg a kézrágcsálás.Nem egyszerű bevésni Bagira csökönyös agyába a dolgot, de azt hiszem,menni fog.Ha rosszul viselkedik, látványosan besértődöm és nem állok vele szóba,amíg észhez nem tér.Ez a mai móka.
Chubi igényel emberi közreműködést a játékhoz, vagy elvan egyedül is?Bagi elég jól eljátszik magában, de azért kell neki napi sok-sok óra közös hülyülés.
Etetés ügyben van itt szerintem nálam nagyobb szakértő is, Bagi naponta 3szor eszik, reggel-este száraztápot, délben meg kutyakonzervet főtt kajával. De ő is nagy éhenkórász!!Ma banánt is evett.Szóval passz!
Sajna nincs mérlegelési tippem,talán egy ipari mérleg beszerzése...?:-)
Én viszont megkérdőjelezem párom mérlegelési eredményét,bár ő sem biztos benne,hogy annyi volt,mert én nem voltam ott,ő meg nem látta pontosan,kezében az izgő-mozgó kutyával,nehéz leolvasni az eredményt, + ez még a jó kis hagyományos=pontatlan házimérleg...na majd megismételjük,remélem,tényleg hibás volt,azt kicsit túlzásnak tartom,hogy egy hét alatt kb 4 kilót hízzon, pláne,hogy nem is néz ki kövérnek! Sőt! Nem tudom,ti hogy vagytok ezzel,de engem néha az őrületbe kerget Chudi ezzel az örökös éhenkórászsággal! Mintha nem állna másból az élet,csak zabálásból! Néha csak egy két lábon járó kajaosztónak érzem magam,aki másra nem is jó ( legalábbis nem érdekes...) Ezért én pedig kérnék szépen tippeket, hogy mit tudok tenni azért,hogy a kutyilinkóm jól, kiegyensúlyozottan legyen táplálva, - ezzel ő is elégedett legyen, vagyis ne akarjon állandóan csak enni. Tudok neki úgy enni adni, hogy őszerinte is jól lakjon,mégis rendesen fejlődjön????
A csetelés nem az erősségem amikor a betüket úgy kell keresni, a nővekedéssel ne siessetek, saját tapasztalatból, nem jó ha hirtelen nő a kutyus a prémium tápokkal vigyázni kell kevesebbet kell nekik adni, mint az adagolási útmutatóban van. Dadly 50dkg kap a Royal Caninból.
Ideális testsúly hónapok alapján egy kb 60 kg kutyánál a következő: 1 hónap: 3,6 kg 2 hónap: 8,5 kg 3 hónap: 16 kg 4 hónap: 23 kg 6 hónap: 35 kg 12 hónap: 48 kg Nyílván nem lehet dekára betartani, de ha nagyon eltér, főleg fölfele, akkor érdemes kissé visszafogni a kaját. A felnőttkori testsúlyt pedig nyílván az ivar meg a szülők alapján lehet megsaccolni, és érdemes figyelembe venni a kondíciót is (azért 70 kg az a kan, mert nagyméretű, vagy van rajta egy kis plusz is?). Áfi biztosan fog erősödni. Sokat. Arra kelll a második év. Nem is lenne jó, ha már most akkora lenne, mint felnőttként.
Hehe, most néztük Dadly kutyus honlapját... ééés minő kellemetes meglepetés: ő is abból a kennelből származik, mint a mi Áfink :) Akkor lehet, hogy még Áfi is fog nőni kicsit, vagy legalábbis erősödni.
Most olyan kis nyúlánk lakli, meg amikor telipofával liheg, mintha vigyorogna, néha nem is fundis :) De ha mindenki azt mondja, hogy szép, akkor biztosan úgy van :) Majd egyszer a tenyész-szemlén úgy is megmondják a frankót! Mondjuk mi mindentől függetlenül úgy imádjuk, ahogy van!
A kutyasuli egyéb okok miatt csúszott, úgyhogy a beszámoló később jön majd!
Engem is tényleg érdekelne, hogy mikor mekkorának "illik" lenni egy fundinak, nem szeretnénk, ha valamely korban túlnőné magát Bagifiú!3-4 hónapos korig Bagi is naponta növelte a súlyát, de kb 1 hónapja csak lassacskán, szépen fokozatosan nő.Akkor volt nagyon édes,amikor úgy nézett ki, mint egy fekete őzike a nagy hosszú lábaival!!
Ma nagyon nem értékelte az óraállítást, lógott az ajtón, hogy kéri szépen az ebédjét.Aztán megkönyörültem rajta, pedig az új idő szerint még nem volt dél.De neki ezt hiába mndtam...
Tanul szépen pórázon menni, eddig sem a sétával volt a gond, hanem a szépennel...
Sajnos rá kell szoknia, hogy nem gondolhat egyet és ugrik szaglászni,mert gazdi elrepül utána, mint a szél...
Ja, és szereti a barna sört.
Moya, ne is add ezt a gyönyörű bundát "kés alá",szerintem vétek,de én elfogult vagyok.Mi is naponta fésülködünk, szépen megszokta, nagyon szereti is!Olyan csini szokott (néha) lenni, hogy doktor bácsi nem is hitte el, hogy kerti kutty.Szóval a hajuk szuper!!
VAgyuk mi is,csak hétvégén nehezebb,mert az embör is itthon van,szal +1 gyereket kell körülimádni..:-)))
Jó sokat írtatok,csak kapkodom a fejem!
trico: gyönyörő a bébid,kicsit olyan,mint Chubi volt kiskorában! Haláli az a bóbita a fejükön, én is azt (is) imádom Chubiban,hogy olyan klassz a shérója! Nem is fogom engedni levágatni bármilyen szupershow kedvéért!
Chubi, Darth Vader...lesz még valaki a "csapatból" ? :-))))
A párom tegnap mérte meg a szőrgolyót,elképzelhető szerintetek,hogy 20kg??? Már csak azért, mert kb egy hete "csak" úgy 16kg körül volt. Mondjuk a papája az egyik legnagyobb méretű impozáns kan most a "piacon":-) ( nem Dadly:-),bár ő sem semmi! ), úgyhogy már előre mondták,hogy ő is inkább a 70-et fogja karcolni,mint a 60-at nagykorában,de tényleg jó lenne tudni, milyen ütemben kellene ezt a lécet elérniük? Johhn,jól emlékszem,talán te írtál korábban az ideális testsúlyról hónapokhoz mérten? Meg tudnád ezt ismételni,légyccci,mert nem tudom, mikor volt,meg talán licit is érdekli!
Dilemmám most már csak annyi, hogyan mérem meg legközelebb?
Én már nem tudom felvenni (egy ideje), most sógorom kapta ölbe és álltak kettecskén a mérlegre, de pár hét múlva már ez sem megoldható.Később hogyan mérem meg??Mert a súlya azért érdekelne, főleg növekedése alatt.Nekünk nincs "mázsálónk", állatorvoshoz meg csak a mérleg miatt nem akarom vinni.
Köszi, tényleg jó a cím, csak a böngészőm nem akarta megnyitni, de váltottam, és meglestem Dadlyt, csini fiú.
Ha két hét múlva mérlegelt volna a kicsilány ennyit, akkor azt mondanám pont jó. Úgyhogy nem vészes a helyzet, de jobb lenne kicsit visszafogni. Ha beleszámítod, hogy Bagi kan akkor neki tök jó ez a súly.
Sziasztok! Kell valakinek kölyöktáp? Túl sokat vettem belőle és mire elfogyna már át kell állnom másik tápra. HAPPY DOG-ról van szó, nagytestű kölyöknek 4 héttől 6 hó-ig, MAXI JUNIOR CROQ 15 kg-os zsákban. 1 zsák van amit inkább eladnék, 8500Ft-ért...
Használ valaki Happy Dogot? Kell valakinek? Hívjon bátran, ha közel van el is viszem. Én érden lakom, de Bp nem akadály, van kocsim. 06/20 9838-667
Bagi épp most állt a mérlegen, 27-28 kg között van. Akkor 1 héttel fiatalabb Aidánál ezek szerint!
Nagyon nagy étvágya van, de szerencsére mindenevő, ma délután is annyira hisztizett a vacsija miatt, hogy adtam neki egy száraz zsemlét,azzal csendben volt 30 percig.
Ez a súly normális ebben a korban, nem?Nagyon szaladós, egész nap meg sem áll, meg szép karcsú is!Egyszer - ha majd megáll fél percre - megmérem a marmagasságát is.
Dadly én igyekeztem, de nem tudtam megnézni a honlapot. Biztos, hogy jó a cím? Esetleg feltehetnél pár képet ízelítőnek. Lici, pár napja kérdezted, hogy Aida mekkora, hát most mértük, 30 kg és 1 hét múlva 5 hónapos. (Kicsit vissza is fogjuk a kajaadagját :-))
Tudjátok én azért vagyok lelkibeteg, mert nem jöhetnek be a kutyák a lakásba (hivatalosan). Mert én úgy nőttem föl, hogy mindig ott volt a kutya, és mindig jött utánam és ott feküdt a lábam mellett. De a férjem szerint a kutyának kint a helye, ezért nem nagyon engedem be őket. És ez így azért nem ugyanaz. Úgyhogy megértem az asszonyt, szerintem hallgass rá, és egészen más lesz a kutyával a kapcsolatotok... Csak a saját férjemet meg tudnám győzni erről :-)
Igazából tudtommal nem jellemző, hogy visszaadják a kölyköt, mert azért tényleg hamar az ember szívéhez nőnek. Általában a pénz felét szokás ilyenkor visszaadni. De ha mégis visszajön a kölyök, és azért, mert nem tenyészthető (pl. rejtett here), akkor el lehet adni olyannak, aki tuti nem szeretné tenyészteni. nyílván kevesebbért. Ideális esetben már ivartalanítva. Persze vannak itt igazán profi tenyésztők, majd ők is megmondják.