Bordóbol.. igen. Sajnálom szegényt, de nem áldozok többet garázsbérletre, meg úgyis többet árt neki az állás. Így aztán konyec benzines. Pedig tényleg frankó a moci, de amikor többet jártunk vele még nem volt 2 gyerek, meg a 98-as is "csak" 180 Ft volt kb. :-)
Ez így van, de egyszerű mechanikus módon működik egyébként. A reflektor tiltása viszont nem vagyok benne biztos, hogy nem országfüggő, vagy korfüggő...
ez igy helyes az összes merci ami nem kormány kapcsolos (azt hiszem még az első kereklámpás is az)igy müködik és ha gyári bekötésü akkor a refinél elalszik a ködlámpa
fényszóró kapcsoló jobbra fordítva 1-et, helyzetjelző, még egyett jobbra tompított, az előző mindkét állásban működnek a ködlámpák! egyszer kihúzva(első kattanás): első ködfényszóró, következő kattanás: hátsó ködzárófény (de marad az eleje is!),
alapállásból, balra fordítva két kattanás, egyszer az egyik oldali helyzetjelző, következő kattanás másik oldali helyzetjelző, viszont a sorrendre nem emlékszem, szerepe: az autóval ha megállsz az út szélén, attól függ melyik oldalon tudod variálni, hogy az út belső része felé eső helyzet világítson.
Reflektor együtt használható a ködlámpákkal, ami viszont, ha jól tudom a kresz szerint nem megengedett (viszont este elhagyott utakon crusolva, nagy segítség.)
Icram kollega autóján látom van még mit helyretenni.
nem találtam meg a használati utasításaimat, de meglesz lefényképezem és felrakom.
CSAK helyzetjelzővel megy a 114-esben a ködlámpa. Bekapcsolod a helyzetjelzőt, és elforgatod jobbra a ködlámpa kapcsolót. Többi állásban, ha kihúzod lehet kapcsolni, hogy csak a bal illetve csak a jobb oldali lámpa menjen.
De nem emlékszem már :) Soha nem használtam eddig :)
A világításkapcsoló beállításai nagyon országfüggőek. Német modelleknék a rizsszemlámpa csak a hátsóködlámpát (kapcs. jobbra és kihúzva teljesen) jelzi.
Első ködlámpa kapcs. jobbra és kihúzva egyes vagy kettes állásban.
Általában a foncsor meg a foglalat porhanyósra rozsdál, de újkorában sem valami nagy erejű .
Vicc nélkül köszi a kommentet. Beszéltem már telefonon az eladóval, az autó most vidéken van, pár hét múlva kerül fel Bp-re, akkor majd meg lesz ejtve a helyszíni szemle is.
Hát pont azért jó, mert nem lett "felujítva", ami ugye nálunk 95 %-ban azt jelenti, hogy szétbuherálva, összegányolva, legittelve, föstve, azt fel van ujítva.
Igazából egy komolyabb félelmem van - mivel az autó eredeti állapotú, még sohasem volt felújítva. 36 év alatt pedig, sajnos tapasztalataim szerint még a ránézésre tökéletes részeknek is lehetnek már rejtett hibáik :-(
Én az unokatesómnak december 26-án adtam oda a kocsit, hogy itt van,(kasztni rendbehozatal, elemek javítása, cseréje, komplett üregvédelem és természetesen festés) de majd március, április környékén azért szeretném visszakapni. Na jó a kéderek miatt csúsztam én is, na de már mindjárt június lesz... :(((
Elvileg jövőhéten mehetek érte....
Aztán itthon szőnyegcsere, lökős csere és már használhatjuk is.