Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
"Az én felfogásom szerint egy nagy sejtes problémám van."
Na, ezt a mondatod meg én nem értem!
Engem az első kemó kifektetett egy hétre. Romlott tőle a vesefunkcióm, ezért lecserélték egy ugyanolyan hatóanyagúra (platina), azzal a fáradtságon kívül semmi bajom. Nem is köhögök, persze azt még nem tudhatom, a sugár hogy hat majd rám.
Téged még nem operáltak, hogy vettek mintát szövettanra?
Lehet nem fogalmaztam elég pontosan, ezért félreértetted. Kivették, csak nem ép széllel. Igazi a lebeny eltávolítás lett volna, de rosszul viseltem a gépi lélegeztetést (másik oldalon az egyik lebenyem egy korábbi mellkasi műtét miatt nem működik) és az altató orvos nem járult hozzá, így kompromisszumos megoldásként az ékrezekció mellett döntöttek.
Az a kis dög kétgócú volt, az egyik góc sebész szemével is csúnya volt, de a másik góc kezdetleges, csak mikroszkóppal látható, így a sebész azt nem látta és nem tudta ép széllel eltávolítani. Ezért, meg a rosszul differenciáltsága (gyors terjedésre képes) miatt kapom a kezeléseket. Szoktak a nem ép rezekciós szél miatt műtétet ismételni, de az nálam nem jöhet szóba, sebész és altatóorvos szerint a további mély altatásos műtét kizárt.
Neked hogy jelölték be a radiológián a besugárzandó területet? Van ahol filctollszerűvel csinálják, van ahol tetoválással jelölik, kórház függő. Ahova én járok, ott tetoválnak.
Ha a dokid szűkszavú, kérdezz! Én előre össze szoktam írni a kérdéseimet, nem tartom cikinek, hogy ott előkapom a félcédulámat és belepillantok, sőt, olyan is volt már, hogy a doki kezébe nyomtam.
Kell azért még a szövettanodon TNM besorolásnak is lenni. A tied a mérete miatt gondolom T3N?M?
Azért ez megfogott amit írtál. Nevezetesen ,hogy miért nem veszik ki neked , hiszen kicsi a kiterjedése.
Ha mondjuk ezt még így kell kezelni , akkor nekem milyen reményem lehet . ? Nekem a 17 cm álmomba se áll össze .. Mi lehet itt a gond.. Ismerek valakit akinek 30 mm es volt és lebenyestől mindenestől el távolították.. Ő gyógyultnak tekinthető bár szerintem műtöttnek. Gondolom az elhelyezkedése a döntő..De a sebész is elég szűkszavú. " Ha úgy válaszol a szervezete ahogy szeretnénk , megoperálom " De ,hogy mit miért miként és hogyan , hát ez homályos.
A tetkót nem értem ,hogy mit takar a kifejezés.
A mellékhatások valóban kicsit csökkentek ..este 11- től képes vagyok már három négy óráig aludni.
Van ennek valami íze szaga vagy érzése ugyan úgy mint a kemónak . Amikor megérzem // belülről jön utálom // )))) akkortól vége a pihenésnek. Jön a kitisztulás .. Felköhögni kikísérni .. Van azért a tumorkámból kiinduló fájdalom.. ez nem kellemes ..
A szövettani vizsgálat nagyon szűkszavú számomra de aki érti tudja ))
Szia! Nálam egészen véletlen derült ki a dög, semmi tünetem nem volt, más betegség miatt voltam CT-n. Ezt egy hörgőtükrözés követte, mely során nem sikerült a mintavétel. Következő lépés a PET/CT volt, na az megerősítette a rosszat.
Viszonylag kicsi volt még, 17 mm, de kétgócú és nagyon rosszul differenciált, nem sikerült ép széllel eltávolítani.
Emiatt kaptam 3 ciklus kemót (ez 6 db-ot jelent), sugárral folytatódik, majd sugár utánra terveznek még néhány kemót.
Platina alapú kemót kapok. Az első ledöntött 1 hétre, rögtön romlott a vesefunkcióm is, ezért lecserélték másik, szintén platina alapúra. Ettől igazából semmi bajom a fáradtságon kívül.
Még nem tudom hány sugarat terveznek, a jövő héten gondolom kiderül. Akkor megyek tetkóra. Erősen tűfóbiás vagyok, most éppen a tetkó miatt vagyok besz....va..)
A szövettanodról mit írtak? A nagy méret mellett öröm, hogy áttétet nem találtak, így gondolom minden okod meg lehet a bizakodásra és remélem már jobban vagy, kezdenek elmúlni a sugár kellemetlen hatásai.
Akit érdekel csak úgy mondom. Nem vagyok elkenődve túlzottan. Aki nem olvasott utánam , mondom almányi 8 cm-es tumorról beszélünk. Ez volt a kezdet , amikor kiderült . Három kemó elvitt belőle 3 centit. Most a sugár eredményt még nem tudom de ha nem műthető akkor talán még kemó.. Öt kiló ment el a 30 sugár alatt. Egyet már visszavettem. ))) Az a bajom ,hogy ezek roncsolnak mind. Akkor leszek majd nyugodt ha felébredek műtét után ))))) // valamikor //
De akkor is élek , van jókedvem ,szeretteim szeretetével körül véve ...
Üdvözöllek ! Én kemóból hármat kaptam . Akkorát ,hogy a hajam is kiesett ))) Csak hát nem zsugorodott annyit , hogy meg lehetne műteni... Majd most valamikor CT következik és kiderül a sugár terápia eredmény.. A mellékhatások nehezen viselhetők.
Üdvözöllek ! Akkor előtted járok kb. egy hónappal..Remélem nem súlyos a problémád.. Nekem azért elég kiábrándító volt.. Nincs áttét de túl nagy a méret ..Sajnos. Végeztem a 30 adag sugárral , a mellék hatásokkal küzdök. / köhögés rosz közérzet ..Meg égett a nyelő csövem olyan mint ha nem rágtam volna meg a pirítós kenyeret.. Azért még mindig bizakodom.. Írd le mik történtek vagy történnek veled.
Ne lépj le! Nézd, az én betegségemmel sem találtam sorstársat (CUP-Szindróma), mégis valamit mindig tanulok. Maradj, biztosan lesz még, ki hasonlót csinál végig.
Azt hiszem, igazad van, a sugár kellemetlen utóhatása az elhalt cuccok köhögéssel kilökődig. Gondolom, valami hurut szerű cucc irritál.
Talán próbálj áttérni egy kis időre a nappali alvásra, vagy a szakaszos alvásra.
Nekem is a sugárnál voltak gondjaim, kegyetlenük fulladtam, azt éreztem, hogy nem kapok levegőt, a garat tájékán valami elzárja levegő útját. Hiába kérdeztem dokikat, semmi választ nem kaptam. Nos, átálltam, éjjel virgonckodtam, nappal szunyáltam. Persze megtehettem, egyedül élek, senkit nem zavartam.
Szerencsére bár mikor eltudok aludni, annakidején a seregben "megtanultam". Most is pl. még egy szemernyit sem aludtam - 4:10 h van- , főztem, olvasgattam. Majd 11 óra felé szunyálok pár órát.
Köszönöm a kiigazítás, pongyolán fogalmaztam. De, akkor téged is vissza pontosítalak, a savak gőzeit, amit Te gyomornedvnek aposztrofálsz, zárja le a hab. A gyomornedv többsége sav, méghozzá sóssav, ami illékony, gőze is kegyetlenük mar. Gyomor védett, a gyomorszájon túl nincs védelem. Gondolom, már szagolhattad a sósav gőzét, igen csak orrfacsaró. :-)
Üdv mindenkinek. Tüdőre adtak sugár terápiát. / 30 alkalom / Amikor ennek vége lett három napja állandó köhögési rohamokkal küzdök. Alig tudok valami keveset aludni .. Napközbe nem olyan vészes délutántól egyre rosszabb. Hát komolyan mondom idegi alapon vagyok. Van erre valami megoldás ?? Magyarázom magamnak ,hogy tisztúl a tüdő , mert fehér hab szerű képződmény jön fel. Szeretnék valami megoldást ha lehet. Talán van sorstárs is ..
Hülye, hamis hír! Az Index 2018. május 10-én közölte. A fénykép alatti dátum ugyan az, de a röhely, halála előtt négy nappal készült. Ma van máj. 11. Akkor ma kapta az adagot? Az Index hazug portál.
Egy kedves pszichológus ismerösöm is Svájcban halt meg, orvosilag szervezett körülmények között. Tagság a feltétele, meg egy bizonyos összeg. Sokáig húzta (rák), dde amikor azt mondta, hogy semmi öröme sincs az életében, csak a fájdalom, akkor meghozta a döntést.
Nálam a carolina reaper és habanero paprikát eszik meg... felmászik a tőre és kb 10 cm magasan elrágja a szárat, úgyhogy az egész tő kuka. És a paprikát is lezabálják.
Úgy tűnik, a capsaicin rájuk nem hat. Mert egyébként ezektől minden élőlény meghal, kezdve a haverokkal és szomszédokkal, akik meg merték kóstolni :D
Aspius, már egy elég nagy bajt megtaláltak, de a bajban az a szerencse, hogy egyelöre többet nemfedeztek fel. Ma mütöttek megint, jövö héten lesz az eredmény, hogy ez mi volt, dög vagy nem dög. Remélem, nem az.
Ugyanez volt a sörrel is. Már nagyon mérges vagyok ezekre a szemétládákra, meert akármit beültetek,mindent tönkretesznek. Persze a virágokat is. Még japipapi ötlete a futókacsákkal a leggusztusosabb! :)
Ez idáig rendben is van, de amikor a poharat kiüritettem és egy büdös, nyálkás massza volt, az hányingerkeltö.
Van rosszabb is :)
Amikor nagyon sok csiga volt, akkor egy fél vödör nagyon sós víz, gumikesztyű, összeszed, beledob, néha megkevergetni, mert próbálnak kimászni, mielőtt elpusztulnak. Mivel puhatestű csiga, a sótol elkezdi kiválasztani a vizet, felhabosodik, és megpusztul.
Namármost kb 5 perc után, amikor már 30-40 csiga van benne, és megkevered, a víz úgy néz ki, mint a tapétaragasztó és a takony keveréke, valamint meglehetősen büdös.
Nekem reggelente százas nagyságrendben pusztulnak el benne (nagyon nedves helyen van a kertem, egy árnyas patak mellett). Egy nagy lapos tál, benne kb. 1 (néha 2) doboz sör.
De én kombinálom a kék csigairtó granulátummal.
A sör vonzza őket, de azt vettem észre, hogy aránylag kevés pusztul el tőle. Ezért szórok bele a granulátumból, így garantált a hatás.