Kedves fórumozók, a segítségeteket szeretném kérni. A tulajdonomba szállt át 2 igen réginek tűnő zsebóra, és szeretném megtudni, hogy mi is került a birtokomba. Az egyik számlapjára az van írva, hogy "Longines spezial Kendi, anti magnetique", a másikra semmi sincs írva, viszont igen mutatós. Lehet, hogy értékük csekély, csupán eszmei. Megköszönném, ha kapnék valami támpontot tőletek :D Csatolom a fotókat.
"Gondolom ez a 25 köves powermatic-kal gyengébb minőségű a Khaki King,mint a korábbi 2834-al.?"
A Powermatic 21e-re redukált féllengésszáma lehetővé teszi a cc. dupla akkora járástartalékot és
minden bizonnyal kíméli az egyedi anyaghasználatú/kialakítású gátszerkezetet. Ezen felelül nem
lehet utólagosan szabályozni a járáseltérést - a hozzáférhető információk alapján a gyári lézeres beállítás viszont valóban jól szokott sikerülni, mechanikus COSC-ot is tud a caliber - akinek ez a
fétise, annak ez jól cseng.
Aki olyan országban él, ahol egy 2834 nagyszervize súrolja a caliber árát, annak jó eséllyel nem lesz fejfájása amiatt, ha mondjuk némileg több pénzért nem szervizt kap, hanem egy vadiúj Powermatic 80-as kerül a tokba 5 évente.
Aki viszont az árak miatt használtpiacról él, az valszeg nem lesz túl boldog egy ilyen caliber-től.
Mindenki eldöntheti, hogy a fentieket a saját fogalmai szerinti minőség definíció alapján hová sorolja be...
"Egyáltalán változtat valamit a Hamilton ezen a Powermaticon,vagy ez a H40 szerkezet ez egy az egyben ugyanaz?"
Amennyire tudom, nem változtatott - a SW group-nál ez a középkategóriában nem jellemző.
Gondolom ez a 25 köves powermatic-kal gyengébb minőségű a Khaki King,mint a korábbi 2834-al.?Egyáltalán változtat valamit a Hamilton ezen a Powermaticon,vagy ez a H40 szerkezet ez egy az egyben ugyanaz?
Tanácsot szeretnék kérni szervizeléssel kapcsolatban. Egy Speedmastert vinnék javíttatni az Andrássy útra (normál szervizre). Milyen a tapasztalat az ott végzett munkákról? Próbáltam a forumon visszakeresni de kevés és régi találat volt a témával kapcsolatban.
Sziasztok, az ETA Powermatic 80-ja lehet 23 és 25 köves is?
Csak mert a szerkezetről talált képeken mindenhol 23 követ látok, ugyanakkor a Hamilton Khaki King újabb verziójába állitólag azt raknak, viszont az 25 köves.
Van egy kép ahol a régi 2836-os szerkezet és az új szerepel együtt ugyanabban tokban, a lenti az Powermatic 80?
Az mennyire normális "jelenség" egy TISSOT óra esetében, hogy a mutatók - különösen a stopper - nem pontosan a vonalakra mutatnak? :O Megleptem magamat születésnapom alkalmából és kissé meglepődtem. Az is érdekes, hogy van ahol pontosan a vonalra mutat, van ahol meg nem. Olyan, mintha nem egyforma távolságra lennének egymástól a "vonalkák" ....
A név nem ismeretlen, bár ez sokat nem jelent - közepesen termékeny, de elsősorban kifejezetten egyszerű, olcsó, legfeljebb középkategóriás órákat tokozó gyártóról van szó. Így nem valószínű, hogy az órában különösebben magas kvalitást képviselő szerkezet legyen, és sajnos ezek értéke sem jelentős, pár ezer forintos tételről beszélhetünk.
Kis számban készültek nemesfém tokos órák is náluk, közepes minőségű típus-szerkezetekkel, ezek nyilván többet érnek (legalább a nemesfém értékével) - de a kép alapján ezt megítélni nem lehet. Szép, és szép állapotban lévő órának tűnik amúgy, de ha egy sima fémtokos kivitelről van szó, valami olcsó járattal, akkor nem is nagyon piacképes.
Remélem, tud nekem segíteni valaki. Egy ismerősöm nagymamája halála után találta ezt az órát, és szeretne többet tudni róla. A hátlapról sajnos nincs fotóm, de virágminta van belevésve. A felirat: Aéro Watch Neuchátel
Ennél jobban nem lehet leírni mi kerül benne ennyibe. A gyártási költség nagyjából egyforma bármennyire is nem tudod ezt elfogadni. Ha nem értessz az órákhoz de kérdezel akkor vagy fogadd el a választ amit itt kapsz vagy nézz utána magad de ne hajtogasd a marhaságaid.