Elkezdtem olvasni a topikót, az elejéröl, nagyon sok hasznos tanácsot találtam. Igaz az én utam, most csak BGY lesz, de a képeklátán látom, hogy Milánót se szabad kihagyni.
Én meg nem akarom elvenni a kedved, találd meg a számításod, de annál rosszabb nincs, mint amikor két pici gyerek van, azt sem fogod tudni, hol áll a fejed. A pici gyerekekkel folyton játszani kell, arra nem lesz időd, hogy wc-re kimenj, mert állandóan lesni kell, hogy nem esnek-e el-le-össze stb....juuuuj, részvétem!:))
Na jóóó, nem keresítelek el, Milano imádnivaló, gyönyörű, minden sarkon van egy park, ahova ki tudod majd vinni a gyerekeket. :))
Szerződésem nekem sem volt eddig sehol sem, éppen EZÉRT mondom, hogy legyen!! Nem kell ennek valami hóóóthivatalos valaminek lennie, csak hárman üljetek le a szülőkke, és beszéljétek át a dolgokat! Mindezt, mielőtt elkezded a munkát! Szó sem volt róla, hogy nekem ez feladatom lesz, mégis most én mosom az anyuka koszos bugyiját is! Na, elmegy az ilyen a fenébe! Nem házicselédnek mentem, hanem a gyerekekhez! Ne engedd, hogy ilyen történjen veled!!
Ami meg Londont illeti, azt hiszem, félreérthető voltam! :) Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy odaköltözünk, imádom Londont, az én nagy vágyam volt, hogy menjünk oda, és még a mai napig nem tértem magamhoz a sokktól, hogy a brazil végre beleegyezett! :O) Viszont Milano az örök szerelem....
Sziasztok! Ennyit tanácsot és segítséget...hát nagyon köszönöm nektek! Angyalok vagytok! :) 26 éves vagyok egyébként és két gyerkőcre kell majd vigyáznom. Szerencsére még picik. Vagyis még csak feltételes módban írom...majd hamarosan kiderül, hogy sikerült e. Ha nem, akkor keresek tovább. Nagyon szeretnék kijutni...ez most a nagy álom. :) Londonban jártam már...hát abszolut megértelek. Én nem hiszem, hogy kiköltöznék oda, depressziós város...:) Mindenképpen szólok én is, ha esetleg látok, hallok munkáról Milánbóban, hogy megmentselek...:) További kellemes estét illetve szép napot kívánok :) Van akinek éjcaka, van akinek nappal...:)
Hàny gyerek lesz? èn is tudok egy csalàdot aki keres, ott nagy a geyrek, inkàbb a hàzimunka a lènyeg, de nem vèszes. Szoval ha mègse jonne be ez, akkor szolj! :)
Nekem szerzodèsem nem volt, meg nagyon sokunknak nincs/nem volt, de attol mèg ok, max lelèpsz ha szemetek. De elvileg akinek aupair kell, annak szuksège is van rà, nem nagyon ugràlhat, ok jobban ràd lesznek utalva mint te ràjuk....tuddo, ha te elmèsz, anyu esetleg nem tud fodràszhoz menni aznap este...vagy akàrmi... :)
Ahh, okèèèèèèèèèè!!!! Vedd ugy, hogy màris felvettek!!! Hehe...de komolyan felhivjam§? Mit mondjak? Felhivom simàn, megèrdeklodom kell e angol tanàr vagy ha az nem, akkor esetleg portàs nèni...okè????? ;)
Az sem rossz, csak nekem Olaszország a szívem csücske, de a drága férjemet nem tudom meggyőzni. :)
Ez van. :)
Persze, ha most eléállnék, hogy te főbrazil, figyelj, van melóm Itáliában, jövő hónapban kezdek, nem hiszem, hogy tiltakozna. :)
(Deriva, hívd már fel nekem a Monte Isola-i általános sulit, és ajánlj be, meghálálom, minden nyáron két hetet Monte Isolán tölthetsz nálam!:D)))) :D))) :D)))) :D)))))
Na, itt vannak a tanácsok, hidd el, érdemes megfogadni, több éves (keserves) tapasztalat mondatja velem!!!
1. NE lepődj meg semmin!
2. Ha véleményed van, tartsd magadban. (Ha nem megy, akkor is tartsd magadban és menj el futni. Ha végképp nem megy, akkor először csomagolj és mondd!)
3. Amit az anya-apa mond, az szent, akkor is, ha azt kérik, hogy kenj szét egy adag babakakit a padlón.
4. ELŐRE beszéljétek meg, hogy amikor TE vagy a gyerekekkel, TE parancsolsz, te döntöd el, hogy mit szabad és mit nem, mindegy, hogy anya-apa mit szokott mondani vagy csinálni, amikor ők vannak a gyerekekkel. (pl, ha a szülők megengedik, hogy a gyerek kólát igyon, te meg nem vagy a híve, akkor, akkor, amikor veled vannak, NEM kell megengedni)
5. Tisztázd le a szülőkkel, hogy a TE jelenlétedben, ha lehet, NE mondjanak homlokegyenest mást a gyereknek, mint amit te mondtál. (Pl, ha te azt mondod, hogy ennyi volt a tévézés mára, kikapcsolod a tévét, és a gyerek elmegy sírni anyának, hogy a csúnya bébiszitter nem enged tévézni, akkor az anyuka ne mondja azt, hogy ok, még egy show.)
6. SOHA NE CSINÁLJ TÖBBET, mint amire megkértek! Ha nem mondják, és nem feladatod, hogy kipakolj a mosogatógépből, akkor ne tedd! Egyszer megteszed szivességből - utána ez alapból, kérdés nélkül a TE feladatod lesz.
7. KÖSS SZERZŐDÉST!! Nagyon fontos!!! Enélkül el se indulj!! Véded magadat is, a munkádat is! MINDENt írjatok le!
8. Ha a szerződésben esetleg az van, hogy light housecleaning, akkor még véletlenül se takarítsd ki a fürdőkádat!
9. A szobád ajtaja legyen zárható, és az irataidat SOHA, egyetlen pillanatra se add ki a kezedből!
Kb ennyi....
Ja, és ha baj van, AZONNAL hívd a közvetítőirodát, akik kivittek (ha irodán keresztül mész)! Nekik kötelességük gondoskodni rólad legalább egy hétig, még ha nem is mondják.
Ha olasz tanár kell akkor itt vagyok én, szivesen vállalok tanitványokat! :) Tuti fogsz magyarokkal találkozni, vagyunk jópáran és elég gyakran összefutunk. Ma is pl. Meg majd pénteken...meg szombaton buli...szoval nem rossz itt :) Hány éves vagy? Mikor jössz pontosan?
Még soha nem voltam, épp itt az ideje. Bár sok gyerkőcön gyakorolhattam, mert nagy a család! :) Persze azért félek tőle, remélem minden simán fog menni. Izgulok most minden miatt, csak remélhetem, hogy jól fogom magam érezni. A nyelvet nagyon szeretném gyorsan elsajátítani, hogy több lábon tudjak állni. Ti mikor is költöztök ki Milánoba? Látom Te is vándor madár vagy, de úgy szép az élet ha zajlik és vannak az embernek élményei. :) Ha majd kint leszek (remélem sikerül, mert még várom a választ), akkor mindenképpen szólok, ha angol tanárt keresnek! :) Ha olaszt tanítanál, akkor lenne egy tanulód...én. :) Egyébként a tolmácskodás sem olyan rossz...én szívesen csinálnám, ha tudnék olaszul...:( További kellemes napot kívánok! :)
Tökéletesen beszélni szerintem egy élet is kevés, a hülye (bocs) latin típusú ragozás miatt. :) Társalgási szintre, mivel a ragozást leszámítva nem bonyolult, fél év alatt simán. Alapokat 3 hét alatt össze lehet szedni (ha muszáj - nekem muszáj volt, mert a 3 éves kisfiú egyfolytában lökte a szöveget nekem:)).
Voltál már bébiszitter életedben?
Én 3,5 éve csinálom, kb még 2 (vagy 4) hónapig, de már nagggyon unom, ha kell egy-két jótanács, szólj nyugodtan!:)
Neked szép estét, nálam délelőtt 10 múlt pár perccel.:)
Mindenképpen megírom, hogy hol leszek. Remélem sikerül sok kint élő magyarral találkozni! Hamarosan kiderül, hogy költözöm e, ha igen, akkor egy hónap és ott leszek. Milánóban még nem jártam sajnos, csak Velencében illetve Genovában jártam. Nagyon tetszik az olasz nyelv, az épületek... Egyébként mennyi idő után lehet jól beszélni a nyelvet? szép estét...Tünde
Olaszul anno tarsalgasi szinten beszeltem. Anno. 3 eve. Azota, mivel, hogy muszaj volt portugalul tanulni, az olaszt meg nem gyakoroltam, szinte teljesen elfelejtettem. Meg mindig megertem, de egy valaszt mar nem biztos, hogy ossze tudnek kaparni. Meg, a tolmacskodas amugy sem erdekel nagyon. De a tanarkodas Monte Isolan, na az lenne almaim netovabbja, a vilag legtunderibb helye nekem, szeretem minden szegletet!!! :) (Na jo, a Villa Ferrata szobaiban maszkalo szazlabukat nem csipem annyira. :)) (Btw, tudtad, Deriva, hogy a hires turistalatvanyossagban, a Villa Ferrataban laktam egy nyaron at?:))
En is szitteltem Milanoban, a mar emlitett Ferrata csalad leszarmazottainak.:) A varosban a Porta Romana-n volt a lakasuk, majd ird meg, hogy te merre leszel!
Köszönöm a gyors választ! Babysitter leszek, ha minden jól megy. :) A pontos helyet még nem tudom megmondani, de amint megtudom, azonnal megírom. Sajnos azt már tapasztaltam, hogy az angolt nem igazán használják az olaszok. Egyébként angol tudással inkább a tolmácskodást ajánlanám, nagyon sok cég keres tolmácsot illetve angolul jól beszélő embereket, ahogy én láttam. Persze kérdés, hogy az olasz nyelv hogy megy... Ha már olaszul is jól tud az ember, akkor akkor nagyon jól meglehet élni ebből. Egy tolmács általában 4 órára elkér akár 250 eurot is. Szerintem az nem rossz... Kellemes napot nektek! Egyébként, ha nem titok, ki mivel foglalkozott kint először?
Próbáltam találni valami elérhetőséget, de csak telefonszámot találtam, azzal meg én már nem sokra megyek, sajnos.
Pedig, írtam volna nekik, csak úgy, megkérdezni.
Annyit megtudtam, hogy Monte Isolán van két óvoda, meg egy általános iskola (tudom, naponta mentem el előtte, amikor éppen ott laktam:)), az meg nekem olyan jóóóó lenne.