Keresés

Részletes keresés

coleng Creative Commons License 2007.12.16 0 0 1053
Nem tudom mi lehet az oka. Én is hagytam a fákon is alattuk is almát. Az eltettből is szórtam ki. Nem jöttek. Bízom benne a délelőtti fiú rigó ide csalogatja a lányokat is.
Előzmény: Törölt nick (1052)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.16 0 0 1052
Tele van a kertünk rigókkal (Újtelep). A fáról lehullott és össze nem szedett almára jönnek csapatostul.
Előzmény: coleng (1051)
coleng Creative Commons License 2007.12.16 0 0 1051
A rigók sajnos nálunk (Ófalu) is megfogyatkoztak. Hosszú idő óta ma láttam egyet a fenyő alatt kutatni.
Előzmény: babett anyo (1049)
babett anyo Creative Commons License 2007.12.16 0 0 1050
Na, így fotóval meg is találtam a neten: szajkó a lelkem, ugye?
Előzmény: babett anyo (1049)
babett anyo Creative Commons License 2007.12.16 0 0 1049
Nem tud valaki segíteni, milyen madár ez?
Majdnem szarka nagyságú, de azért annál kisebb, és egyedül jár hozzánk már vagy két hete kosztolni, de a súlya miatt csak ezt az egy kaja "kiállást" tudja használni ;-)
(mert vagy másik húsz van mindenfelé a kertben kiaggatva, de főként a kisebb madaraknak, pl. cinkéknak. Időnként olyan hangzavarban tolakodnak a kis hülye cinkék (sokszor, nem túlzok, akár negyvenen, ötvenen is tolonganak), hogy olyan érzésem van, mintha egy madárházban élnék (pláne, szellőztetéskor)
Hihetetlne mennyiségben fogy a madár eledel, nem győzök utána tölteni ;-)
De, nem baj, reggelente cserébe őket bámulom pl. a tévé helyett. Sokkal jobb!
Sajnos, rigókat szinte egyáltalán nem látok, pedig a korábbi években ők is jöttek, nem tudom, mi lehet velük.
vargailles Creative Commons License 2007.12.07 0 0 1048
babydevil Creative Commons License 2007.11.28 0 0 1047

Nincsen csizmám:-))

Amikor egy reggel negyedóra alatt 3x estem seggre, még aznap elmentem bakancsot venni, igazi hernyótalpút, azóta is csak ilyeneket hordok a csúszósabb időben.

De majd kipucolom és kiteszem, hátha...

Előzmény: Ró-Ka (1046)
Ró-Ka Creative Commons License 2007.11.28 0 0 1046

Van a sulinak fényképezője, csak jeles alkalmakkor a sajátot is szoktam használni.

Igazán kedves vagy, köszönöm szépen. (Teljesen meghatódtam!)

Feltétlenül megemlítlek Joulu-pukinak. Bátran tedd majd ki a csizmádat az ablakba! Persze ne felejtsd előbb alaposan megtisztítani, ha jól emlékszem elég sáros környéken laktok.:)

Előzmény: babydevil (1045)
babydevil Creative Commons License 2007.11.28 0 0 1045

Ha szükséged van rá, én szivesen kölcsönadom az enyim gépet.

Nem egy nagy szám (pentax optio 3.1 vagy 3.2 tudja a fene), de elég stabil tudású gép elég jó beállitási lehetőségekkel.

Azt ugyan nem tudom, hogy a hideget mennyire tolerálja, dehát ki köll eccer próbálni:-)

Szóval ha kéred kölcsönbe, szólj, Neked szivesen.

Előzmény: Ró-Ka (1044)
Ró-Ka Creative Commons License 2007.11.28 0 0 1044

Köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat.

Az előbb a lakásban lőttem el néhány képet, működött a fotoaparát. Úgy látszik tegnap odakint fázott, ettől nőttek jégcsapok minden felvételen. Ezek szerint csak melegebb éghajlatra mehetünk vele. Ez bizony gáz, mert kedden utazunk a kisdedekkel Nagykarácsonyba, ahol találkozunk Joulu-pukival, a lapp Mikulással. Tőle biztosan lefagyna.:)

Nem dicsőség, de sajnos a bállítások/elállítások tekintetében nem/sem vagyok kompetens. A gépen lévő féltucat gomb használata már messze túlszárnyalja műszaki felkészültségem. A mobilom funkcióinak is csak töredékét használom.

Olvasás nélkül nehezen tudnám elképzelni az életem. Azonban használati utasítások közül még soha, semmit sem voltam képes elolvasni. A második mondat után többnyire elvesztem a türelmem.:(

babydevil Creative Commons License 2007.11.28 0 0 1043

Nem állitottál el valamit rajta?

Nem vagyok e témában szaki, de a pentaxomon van olyan üzemmód pl. hogy szellemképesen fotóz, be lehet olyasmit is állitani, hogy a kontúrok elmosódjanak, stb stb.

Neked nincs ilyesmi funkció a gépeden, amit el lehetett nyomkodni?

Előzmény: Ró-Ka (1038)
babydevil Creative Commons License 2007.11.28 0 0 1042

Jézusom! Ezt megmutatom az uramnak. Én nyáron egyik éccaka agyonvágtam egy ilyen jószágot. Bekapcsolva  maradt a tv, az ablakot bukóra nyitva hagytam. Egyszercsak megébredtem, mert pisilni kellett. Valószinüleg azért is, mert a tv fénye miatt még árnyéka is volt ennek az állatnak, de olyan nagynak nézett ki 2 méter távolságból, hogy komolyan mondom azontúl, hogy majd összesz.rtam magam még a vér is megfagyott az ereimben. Felkaptam az uram papucsát ( az enyimet kicsinek véltem ehhez a pókmérethez...) és szégyen gyalázat, de télleg legyilkoltam. Én még életemben nem láttam a lakásban ekkora pókot, szentül meg voltam győzödve róla, hogy valaki megúnta-elengedte a házi madárpókját és az kóborolt be hozzánk. Onnatól kezdve meg éccaka többször felkeltem és nézegettem körbe körbe, mert halálosan rettegtem, hogy valahol rejtőzik még1 ilyen dög. Napokig minden este tüzetesen átvizsgáltam a lakást pókügyben.

Általában nem vagyok ilyen beszari, az uram ránevelt már több év alatt, ha pókot látok ne vágjam agyon rutinból, hanem szóljak neki ő kiviszi  a kertbe. Ez már évek óta működik is.

Pókot látok-elsápadok-fejhangon visitozok-uram jön-kiröhög-pókot megfogja-kiteszi a szűrét a kertbe.

De ez a pók már meghaladta az ingerküszöbömet sajnos.

Előzmény: mozo01 (1035)
vargailles Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1041
Fricy Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1040
Mai képek.

leszakferi Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1039

1. Befagyott

2. Átment a gazdi szellemessége

3. Rózsaszín optimista üzemmódban volt

4. Remegett a kezed a napfelkeltében

5. Vannak itt még szakértők :)

Előzmény: Ró-Ka (1038)
Ró-Ka Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1038

Ezek a képek is ma készültek. Mi látható rajtuk?

A/ Lappföldi hangulat

B/ Az erdő szelleme

C/ Első hó a Beliczay szigeten (megkergült fényképezőgéppel)

A helyes válasz a C.

Help! Mi lehet a baja a masinánmnak? Mind a 40 kép ilyen "szellemes" lett.

Előzmény: leszakferi (1037)
leszakferi Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1037
Az iskola kertjében.
Előzmény: leszakferi (1036)
leszakferi Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1036
Tél Érdligeten 2007.nov.27.
mozo01 Creative Commons License 2007.11.13 0 0 1035
A szongáriai cselőpókot a jóisten szerintem nem jókedvében teremtette. Nyáron rendszeresen megfordultak nálunk is a lakásban, és elég nehéz volt ellenállni a kisértésnek, hogy lecsapjam őket. (De sikerült) Elég termetesek, ráadásul sötétben zölden világítanak a szemeik. Majd elfelejtettem védett állatok!

A kép a National Geographic oldaláról származik.
Előzmény: térköz (1033)
Árpi Creative Commons License 2007.11.13 0 0 1034
Azóta másik példányt is láttam a falon sütkérezni. Mivel kisebb volt egy picivel, egész biztos, hogy többen vannak. :o))

Ceterum censeo a vízművek vezetését rúgják ki!
Előzmény: térköz (1033)
térköz Creative Commons License 2007.11.13 0 0 1033

Kedves Árpi!

Irigylésre méltó lakótársad van!

Ha vigyázunk a környezetünkre ilyen lakótársakkal is büszkélkedhetünk.

Az Érdalsó töltésén nagy szerencsével találkozhatunk szongáli cselőpókkal. Csak arra kérek mindenkit, aki arra jár féltve óvja, ha találkoznak! A Stop shop építése eltörölte a föld színéről tucatnyi társát a sok búbospacsirtával és zöldgyíkkal egyetemben. Azóta a kerekeiket éjjszakánként csikorgató "aranyifjak" alvásunkat elriasztó magamutogatása van helyette. Hajrá fejlődés! Mondjatok maradinak, de néhány ezren azóta hogy megépült ez a pocsékság nyáron is csak csukott ablaknál tudunk aludni.

De vissza a töltésre! Van Érdnek még szép része! Pl. látható a védett és ritka piros virágú kígyószisz, tengernyi kakukkfű, zsálya. A gyűjtőktől való félelmem miatt nem írom meg hol. Járja a kerteket ősszel, tavasszal a vörösbegy és a nyári hőségben szívesen fürdőzik a permetező locsolónál az öszapó is.

Biztos nem vagyunk egyformák. Én szívesen látom ezeket a lakótársakat is a kertben!

üdvgyuri

Előzmény: Árpi (1008)
Ró-Ka Creative Commons License 2007.10.14 0 0 1032

Kék Duna keringő

Ró-Ka Creative Commons License 2007.10.13 0 0 1031

Ha ez az automata nem a szemészeten van, akkor kizárt dolog a tévedés.

Egyszerűen arról van szó, a népek nem szeretik, ha a bedobott pénzük kidobott pénz. A vizitdíj néha annak tűnik.

Mennyivel másabb lenne, ha a vizitdíj automata a kinyomtatott cetli mellé adna még valami csekélységet zsákbamacska alapon. Pl. türelemjátékot, nyugtatót, keresztrejtvényt, stb.

Előzmény: vargailles (1029)
vz55 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 1030
:-)))
Ez olyan, mikor Svájban a magyarok a piros tüzoltószekrénybe dobálták a képeslapokat.
Előzmény: vargailles (1029)
vargailles Creative Commons License 2007.10.12 0 0 1029

Érd Emese Creative Commons License 2007.09.14 0 0 1028

Ráááájötteeeeemmmm. Bi-Bi-Bííí. Mert elolvastam a másik hozzászólásod. Ott volt a megoldás, hogy megint le kellett menned. :o)))

Csak enm volt időm írnya.

Nem. Nem nézte a táblát. Beütötte a GPS-be, úgy ahogy tudta. :o))))

Igen. Kérek fotókat a privátra. Gyönyörű a környék. A vendégház címe is gyöhet, mert lehet, hogy lemegyünk a családdal.

Előzmény: vz55 (1027)
vz55 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 1027
Nem nyert. Novaj!!!
küldjek fotót?
Megállt ma reggel mellettem egy autó-
Megkérdezték: merre a kastély?
Kérdem én: milyen kastély? Mert ugye a hegy tuloldalán, Noszvajon van egy.
Ja, ez nem Noszvaj.?
Nem nézték az utjelző táblát? Novaj............
Előzmény: Érd Emese (1026)
Érd Emese Creative Commons License 2007.09.14 0 0 1026
Szabad a gazda! Nem tom, talán Noszvaj?
Előzmény: vz55 (1025)
vz55 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 1025
Üdv.
kérdés:
Hol töltöm ma az éjszakát, egy vendégházban??
Előzmény: Érd Emese (1014)
vargailles Creative Commons License 2007.09.09 0 0 1024
Ez jó :) A Lenin utca folytatása az Alkotmány utca ...
Előzmény: Törölt nick (1021)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!