Pál mondta: "eközben nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos, és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra (házanként) tanítsalak benneteket,"
Írd már le, határozd,már meg nekem, mi a különbség: Házanként és házról házra között!
Még valami, a kenyér megtorése egy kozos étkezést (valszeg Úrvacsorát) jelent, ami általában csak benso korokben szokás, errol beszél ez vers is : "Mindnyájan pedig, a kik hivének, együtt valának, és * mindenük köz vala; És jószágukat és marháikat eladogaták, és szétosztogaták azokat mindenkinek, a mint kinek-kinek szüksége vala. És minden nap egyakarattal kitartva a templomban, és megtörve házanként a kenyeret, részesednek vala eledelben örömmel és tiszta szívvel." Csel 2:44-46 Tehát kik voltak egyutt ? A hívok, akkoriban építettek gyulekezeti helyeket, hanem osszejoveteleiket valamelyik hívo házanál tartották, ezt jelenti a házankénti kifejezés, nem akárki házánál tartottak kenyér megtorést, csak a hívoknél.
Te írod: "Biblia cáfolja az állításodat, mert Pál nem házalt az Igével."
Ezt meg mások írták és nem tanúk: "Az ékesszóló Pál, aki előtt Isten emlékezetes módon kinyilatkoztatta magát, házról házra járt alázatosan, sok könnyhullatással és kísértés közepette. (Home Missionary, 1896. november 1.) "
Hogy te azt írod valamire: A Biblia cáfolta, az kevés!
Be is kel bizonyítani! Én le írtam valamit az előzőkben, és te csak annyit írtál a Biblia cáfolta. Kérdem én hol? Ez nem érv és nem cáfolat!!!
A tanúk jogot formálhatnak, de bárki jogot formálhat arra, hogy házról-házra járjon,
de attól még nem lesz Isten szolgája, ez inkább a magaválasztotta istentisztelet kategóriájába tartozik. Pál apostol a keresztény kozosséget egy testhez hasonlítja, ahol a test tagjai kulonbozo funkciót látnak el, aszerint, ahogy azt Szent Szellem adja a tagoknak. Egy keresztény gyulekeztben vannak tanítók, pásztorok, prédikálók ..., de ezekre szolgálatokra mindig Isten adja a megbízást. No most a test minden tagja nem lehet prédikáló, ahogy azt JT-i gondolják, a Bibliában az áll, hogy prédikálni csak az ment, aki arra az Istentol személyes megbízást kapott.
Úgyhogy teljesen folosleges valamiféle ismeretlen az Ortorony Társulat által szaktekintélynek tartott írócskáktól idézgetned, a Biblia cáfolja az állításodat, mert Pál nem házalt az Igével.
Nos ez úgy hazugság, ahogyan anno valaki leírta istenre kivetítetten hitetés célal!
Ha komolyan olvasni is kezdené az ember, no meg értelmezni, akkor igencsak visszás dolgok lökődnének a felszínre!
Ha Isten annyira szerette a világot, akkor miért is akarta elpusztítani, miért nem pusztította már el Ádámnál, avagy Noéval együtt? Mire várt, jóvá írásra?
Istennek Izrael volt a fia, vagyis így beleolvasva azt mondhatnónk, hogy Isten szerette a világot, Izraelt adta, hogy aki hiszen benne, el ne vesszen, hogy jön ide Jézus? Ja ő is zsidó volt, körülmetélték, netán Isten Máriát felcsinálta, függetlenül, hogy ő már eljegyzett menyasszony volt, avagy feleség?
" Aki nem gyakorol hitet,már ítélet alá került "
No, ez úgy hazugság, ahogyan baromság is, hisz nem a hitért lesz megítéltetve az ember, hanem a jó tetteiért, ebbe viszont semmilyen hitemény nem tartozik bele!
Igen így gondolom házról házra is jártak, csak nem kenyeret szegni, hanem felajánlani Krisztus Jézus testét, vagyis váltság áldozatán alapuló megmentést.
Jól mondtad piacterek, templomokban, sőt háztetőkőn is prédikáltak elsősorban, de más szokások körülmények voltak akkoriban ott, mint ma itt. Ma próbálnál valakinek a házának a tetején prédikálni, rögtön bezárnának a diliházba.
A Tanúk jogot formálnak rá, hogy Pál példáját követve taníthassanak ,nyilvánosan és házanként’. (Cselekedetek 20:20). Megjegyezném: házanként, azaz 1 ház, következő ház, és így tovább. A házról házra ugyan ezt takarja. Szó szerint veszik a Szentírás parancsát: ,Menjetek az egész világra és prédikáljátok az evangéliumot minden teremtménynek.’ (Márk 16:15). . . . Ezt az evangelizálási módot használják ma széles körben a Tanúk. Egy könyv ezt írja a Cselekedetek 20:20-ról: „Érdemes megjegyezni, hogy ő, aki a legkiválóbb prédikáló volt, házról házra prédikált”(Robertson: Word Pictures in the New Testament). Nem csak mi állítjuk azt hogy házról házra prédikáltak Pál idejében is.
Sault, Dávidot, Salamont, Jónást ... az ÚR választotta, de arról nem tudok, hogy Ortorony szervezet vezetoit is az Isten választotta volna ki. Kulonben már azzal bálványimádónak bizonyultál, hogy a prófétákhoz hasonlítod oket, barátom nincs rájuk szugséged, Istenhez lehet menni nélkuluk is.
Kulonbség van a házról házra és házanként kifejezés kozott, vagy talán úgy gondolod, hogy a tanítványok házról házra jártak megszegni a kenyeret (Csel 2:46)?
Aki prédikált, akit elkuldott az ÚR (nem fogom magam alapon, ozt megyek), az elsosorban nyilvánosan, piacokon, templomban .. tette azt, és akit érdekelt, az meghívata a prédikálót a házába, szó sem volt házról-házra járásról.
Talán kezdjük a New Yorki kongresszusi teremnél. Idézem magam az 1108-as hozástolásból: „Ami a New York-i kongresszusi termet illeti arról érdemi választ nem adhatok, mivel személyesen nem láttam soha sem. Hogy ma hogyan néz ki?? Passz!” Nem azt írtam, hogy nem láttam a képet, hanem személyesen nem láttam az épületet soha sem!!! Azt is írtam utána, hogy fogalmam sincsen, mintahogyan szerintem neked sem, ma hogyan néz ki!!!
Mivel a szakmám építészettel összefügg és annak is az épületek díszeinek restaulásával, ezért látom azt a képen, hogy elég retkes az épület felsőrésze. Jehova Királyság termeit úgy ismerted meg mit valami koszos retkes épületek? Nem úgy néz ki a képen mit amit felújítottak legalább is kívülről. A lefolyások a díszek kinézete évtizedek alatt néz így ki. Azt a könyv sehol nem írja, hogy ez a képek a felújított termet látjuk. Ráásásul erősen Amerikára jellemző színházi, mozi kinézete van még. Ha nagyító alá helyezed a képet, akkor azt is észre kell venned, mivel legalább 50 egynéhány éves lehetsz, hogy a ruhák, amiben az emberek vannak igen erősen a 60-as évek stílusa. Elég rövid szolnyák, a kép bal alsó sarkában egy nő kalapot viszel, ami szintén a 60-as évek ruházat része volt. Én azt mondanám, hogy ma nem így néz ki, és itt a képen még csak újítgatták szerintem. Ami a homlokzaton a szárnyakat illeti, ilyet a légitársaságok is használnak, sőt a MÁV is, de még sem pusztító ezért. Bár néha az ember idegeit pusztítják az tény. Ennyit az épületről szerintem.
Nézzük a következőt!
Kérdezed: „Én azt kérdeztem tőled,hogy Istennek mely igaz szolgájáról tudsz,aki ellene szegült Isten szavának. Te erről elterelted a figyelmet a bűnös királyok és papok irányába. Mondok néhányat: Saul, Dávid, Salamon, Jónás. És nehogy azt mond ők, nem Isten választottai, szolgái volta! Nem szoktam terelni, csupán nem értik mit akarok mondani, ez és a szóterelés két különböző dolog. Mint a magyarázás és a bele magyarázás.
Elolvastad, te a Lukács 10. fejezetét, hogy miről szól? Szerinted mi a bánatnak küldték is a 70 tanítványt, t alán valóban aratni, és nem prédikálni? Az 5. versben ezt írja: „valahány házba bemenvén,…”, ha nem szabad házanként menni, miért írja „valahány házba bemenvén”? Attól, hogy 10: 7 utolsó mondatát kiemeled, és az előtte utána lévő verseket nem említed ki, attól, még a vers pont alátámassza a prédikálása. Maradjanak ott abban a házban és ne menjenek tovább, azaz tanítsák az ismeretre, ezt jelenti a " Ne járjatok házról-házra" a 7 vers végén. Nem támaszt ez semmit alá abból amit állítasz, sőt Jézust hazudtolod, mert pont Ő volt a ki mondta menyetek ki kettesével. Ezek szerint Jézusnak ellenszegültek volna az apostolok, mikor prédikálta? Cselekedetek 5: 41, 42 „Ők tehát elmentek a szanhedrin elől, örvendezve, amiért méltónak bizonyultak arra, hogy gyalázatot szenvedjenek az ő nevéért. És a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról.”
Nem hamisság amit állítasz, és még mi vagyunk hamisak, pont te mondod.
1. A zsidó királyok és papok hibáihoz hasonlítod az őrtorony szervezet vezetőinek a hibáit.Vajon az igazak követték e a Baálnak áldozó királyok és papok cselekedetetit?Vajon Baál papjaitól várták -e azt,hogy majd megvilágosodnak,nézzük el nekik,hogy bálványoztak.
Nem,üröm,a bálványimádást és az Isten Szavának a szándékos tagadását a Biblia nem hibácskának nevezi,hanem elitélendő bűnnek.
Ezért irtották ki a Baál kultuszt mindenestől. Egy sem maradt életben,akik nem álltak Illés mellé.
2. Én azt kérdeztem tőled,hogy Istennek mely igaz szolgájáról tudsz,aki ellene szegült Isten szavának.Te erről elterelted a figyelmet a bűnös királyok és papok irányába.
Csakhogy Üröm,az őrtorony bálványszervezet vezetői azt állítják,hogy csakis az ő általuk irányított őrtorony szervezetben van megmentés. Ez pedig a Biblia alapján lehetetlen.
Lehetetlen,hogy az Igaz Isten az Atya közösséget vállalna egy olyan szervezettel, amely Artemisz istennőt tiszteli az őrtorony szimbólumával,aki a mélység angyalát Apollót királyának nevezi magát pedig pusztító sáskáivá teszi.
Lehetetlen,hogy az Igaz Isten Jézus Krisztus Atyja közösséget vállalna egy olyan szervezettel és néppel,akinek a kongresszustermét a őrtorony bálványszimbólum mellett az útálatosság a kétszárnyú nap disziti.
Lehetetlen,hogy az Igaz Isten Jézus Krisztus Atyja közösséget vállalna egy szervezettel és annak népével,amikor az káromolja az Isten Szent Szellemét, azt állítva és tanítva,hogy az csak egy tárgy,erő.
Lehetetlen,hogy az Igaz Isten Jézus Krisztus Atyja közösséget vállalna egy olyan szervezettel és népével,aki istenét nem az Atya nevén szólítja,hanem egy hazuggá tett jehova nevü istenhez fohászkodik.
Lehetetlen,hogy az Igaz Isten Jézus Krisztus Atyja közösséget vállalna egy olyan szervezettel és népével akik azt álítják a Fiáról,Krisztusról,akire ráruházott minden hatalmat Égen és Földön,hogy ő csak egy teremtmény,angyal,miközben jehova nevü antikrisztusukat fölmagasztalják.
Lehetetlen,hogy az Igaz Isten,Jézus Krisztus Atyja közösséget válalna egy olyan szervezettel és népével,aki a megmentést őrtorony szervezetben,mint bárkában várja és nem Krisztusban,ahogyan azt az ige tanítja.
Ami pedig a házról-házra tevékenységet jelenti Jézus maga tiltotta meg.
" Ne járjatok házról-házra"Luk. 10.7.-
Még ebben is ellene szegültök Krisztus parancsának.
Házról- házra rárás negatív dolog: 1.Tim. 5.13,Csel.8:3.-
Ami pedig a máté 24. 14-ben leírt világméretü prédikálást jelenti,az még ezután lesz,a nagy nyomorúság idején.
Prédikálni viszont azt az üzenetet fogják,amiről akkor jézus beszélt,nem pedig az őrtorony szervezet hamis tanait.
Jehova tanui pedig Üröm,nem Krisztusnak engedelmesek,hanem a mélység angyalának Apollónak,őt szolgálják,hohy házról-házra lelkeket gyütsenek a mélység angyala szolgálatára,és hogy előkészítsék az utat,az antikrisztusnak .
Üröm,nem kell,hogy személyesen kimenj megnézni az útálatosságot a nev yorki kongresszusterem homlokzatán,mert leírtam neked,hogy hol találsz róla képet jehova tanúi kiadványában.
Ne tereld el a dolgot,hogy nem láttad.Ők maguk tették be dicsekvés képen a
"Jehova Tanui Isten Királságának hirdetői" könyvük 329. oldalára.
Nézd csak meg szépen.
Aztán megnézheted még a "Beteljesült titok" köny fedőlapjait. Ott a kétszárnyú nap. Ugyanezen könyv 648. és 651. oldalán.
Ennek a könyvnek alapján készült a "Jelenések nagyszerü csúcspontja közel" c. könyv,amely azt állítja,hogy a jelenések 1:7-16 -ban szereplő Alfa és Omega nem más,mint jehova.
Vagyis az Ember Fia Jézus helyett,ahogyan a jelenések 1. fejezetében elhangzik, az antikrisztust jehovát helyezik be.
Mert az Atyára nem vonatkozhat ugyebár,mert az Atyának nics kezdete,sem halála.
Azzal,hogy hamis jehovátokat helyezték Jézus helyébe szintén igazolták, hogy ez egy Sátán által irányított antikrisztus utját előkészítő bálványszervezet amely nem csak az útálatos mágikus kétszárnyú nap szimbólumát,hanem az Artemisz fején diszelgő őrtorony bálványt is magában hordozza.
Mindazok,akik az Atyát félik és Krisztust követik elszakadnak ettől az antikrisztus szervezettől,amig nem késő.
Ha az a kérdés,hogy "kiben-miben" kell hinni és te ezt nem tudod...az régen rossz.
János apostol : 3.rész 16-21-ig
" Mert az Isten annyira szerette a világot,hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon,hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiát a világba, hogy megítélje a világot, hanem hogy a világ megmentésben részesüljön általa. Aki hitet gyakorol benne,nem kerül ítélet alá. Aki nem gyakorol hitet,már ítélet alá került,mert nem gyakorolt hitet az Isten egyszülött Fiának nevében. Az ítéletnek pedig az az alapja,hogy a világosság eljött a világba,de az emberek inkább a sötétséget szerették,semmint a világosságot,mert a cselekedeteik gonoszak voltak. Mert aki hitvány dolgokat cselekszik,gyűlöli a világosságot,nem jön a világosságra,nehogy feddés érje a cselekedeteit. De aki azt teszi,ami igaz,az a világosságra jön, hogy nyilvánvalóvá legyenek a cselekedetei mint olyanok,amelyeket Istennel összhangban cselekedett."
Én nem állítóm, hogy nem voltak hibák, Russel és Rutherford részéről, és azt sem állítom, hogy csak kis hibák, akár. Én meg vagyok arról győződve, hogy ezen vádak egy része, csupán alaptalan kitaláció, bizonyos emberek részéről. Ami a New York-i kongresszusi termet illeti arról érdemi választ nem adhatok, mivel személyesen nem láttam soha sem. Hogy ma hogyan néz ki?? Passz!
Ha már említetted Mózest, Dávidot , Pétert, Jézust, akkor had kérdezzek néhány dolgot.
Szerinted a Zsidok (vezetők, királyok, papok) menyi hibát követtek el az évezredek alatt? Voltak Kicsi, nagy hibák is? Értem itt, a Baál imádat, aranyborjú, stb.
Kérdésem a továbbiak: Megtartotta a Teremtő a népet hibáik ellenére a messiásig? Megbüntette, eltávolította a vétkeseket? Ez a népen keresztül érkezett el a hibák ellenére a megmentés (Jézus)? Elvetette Jézus a régi népet? Ha akkor volt népe ma nincsen? Ha igen ma kik ők? Ha látható népe volt akkor, ma nem láthatónak kell lennie? Ha van népe ma nem hibázhatnak egyesek, mint régen? Ha hibáznak nem távolítaná el azokat Isten?
Ha szép lassan eltűntek az eső századi igaz keresztények (Jézust követők) és a hamis imádat képviselői vettek át a helyüket, akkor nem újra meg kel jelenniük az elfogathatóknak Jézus előtt?
Szerinted mint a Zsidók estében akik számtalan nagy bűnt is elkövettek Isten ellen, a mai népe nem vetkezhetne? Ez egy felismerés, ami fokról, fokra történő ismeret. Nem várja el Atyánk és Jézus sem azt, hogy azonnal mindet kifogásolhatatlanul tudjunk. Ez egy folyamat aminek meg kell érni mindenkiben. Mindenkinek van gyerekkora, Így felkel nőni, éretté válni. Ennek a népnek is felkellet nőnie (Jehova Tanúi) és fejlődnie. Most már érett és erős néppé vált. Jut eszembe. A Máté 24:14: „a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.” (Ahhoz, hogy minden nemzetnek lehetősége legyen hallani a jó hírről, a prédikálótevékenységet szervezetten, megfelelő felügyelet mellett kell végezni. Az Isten és a felebarátaik iránti szeretet az egész földön arra ösztönöz sokakat, hogy e munka elvégzése érdekében egyesítsék erőfeszítéseiket.) Ki végzi ezt rajtunk kívül? Persze tudom neked ez biztosan nem fontos prófécia, és biztosan nem így kel érteni. Hagy ne soroljam fel hol vagyunk, már tanúk a világba. Talán könnyebb volna, hogy még hol nem. Tudom, hogy az sem fontos, hogy házról, házra prédikáljunk, pedig Jézus adta parancsba. Mert ezt sem teszi rajtunk kívül senki. Kérlek áruld már el szépen, hogy kik azok a népek (szervezet) szerinted, aki megfelelnek Jézus követelmények, ha min nem vagyunk azok? Nagyon sok vallást meg vizsgáltam, és a mai napig ezt teszem, egy sem felelt meg a Bibliai követelményeknek, csak a Jehova Tanúi. Ezért lettel Tanú és nem azért, mert az ükapám is már tanúvolt, aki a Váci vizes börtönbe is ült a hitéjért. Ne légy igazságtalan a Tanúkkal és mint valami agy mosott bábként jelmezed őket. Érzem a haragot benned a szervezet iránt, amit furcsállok. Ha elmondásod szerint valaki 30 évet Tanúként tölt, az nem törlődik ki csak úgy. A haragod arra enged következtetni, hogy téged valaki megbántott ott akkoriban csúnyán. Nehéz el hinni, csak fogod magad és odébb állsz 30 év után. Valaki téged megfúrt szerintem, ami ritka, de hallatom, már ilyenről sajnos. Ezért vagy haragos a Szervezetre.
Üröm,azért Russel és Rutherford nem kis emberi hibákat követtek el.
Szembe fordultak az Isten Szavával,a Szent Szellem kijelentéseivel. Hazug jövendőlgetéseiknél az állították,hogy Isten szóll általuk.
Magukat isten egyedüli igaz szócsövének nevezték.
Létrehoztak egy földi vallászervezetet részvénytársaság mintájára.
Szerinted kis hibácska volt Russel részéről,hogy 35 éven keresztül piramis jóslással foglalkozott.
Neki köszönhettétek a spiritiszta szimbólumokat,mint a kettőskereszt koronában, amit 50 éven keresztül viseltek elődeid,akik közben azt állították magukról hogy isten szentjei a 144 ezer.
Csak azért mondtak le elődeid ezekről a mágikus jelképekről,mert nevetség tárgyává tették őket,amikor a keresztényeket gyalázták Krisztus keresztje miatt.
A másik két bálványtól az őrtoronyről és a kétszárnyú nap pusztító utálatosságáról a mai napig nem mondtak le az őrtorony bálvány hamis papjai a központban.
Nézd csak meg a "Jehova Tanui Isten Királyságának Hirdetői" könyv 329.oldalán ott díszeleg az útálatosság,a new yorki kongresszusterem homlokzatán 1965 óta,mióta azt átadták.
Kis hibácska szerinted hogy a kongresszus termet útálatos bálványok diszítik évtizedek óta.
Mikor olvastad te azt,hogy Mózes,Dávid,Péter,Jézus bálványoztak?
Kis hiba,hogy a Biblia tanításával ellentétben a Szent Szellemet tárgynak,erőnek tekintik,hogy a mélység angyalát királyuknak,a tagokat pedig annak pusztító sáskáinak.
Nem sok é egy kicsit ez ahhoz,hogy véletlen legyen.
Nem Üröm,itt nem hibácskákról van szó,hanem Sátán imádásról,amit a tagok, mert kimosták az agyukat észre sem vesznek.
Ennek a kis hibácskának köszönhetitek Artemisz bálványát az őrtorony szervezetet,amelyből táplálkoztok Isten Hamisítatlan Szava helyett.
Ugyan már üröm,ki adhat tisztát a tisztátalanból? SENKI.
Ebben a bálványszervezetben soha sem lesz épp ezért igaz imádat.
A Baál imádatot annak idején nem megreformálták,hanem kiírtották.
Nem változtatom a nickneveimet, nem tudom honnan veszed. Maccs ként voltam anno fent, de mivel nagyon sokáig nem értem rá és fent sem voltam, ezért elfelejtettem a jelszavam, illetve arra ami volt jelszavam nem engedett be. Nem görcsölgettem így lett Üröm. Ennyi nem vagyok Csetfa, stb, hogy több nicknevem legyen mint ujjam! Csak ez a kettő volt mind össze és ez sem szándékoztam megváltoztatni, de ezt dobta a gép. Megnézheted mióta nem használom a Maccs-t.
Nem találok ki senkit magamnak (sola 16) és mást sem, nincsen szükségem erre. Mellesleg fogalmam sincsen ki Ő.
Nem akarlak megbántani, de mindenki magából indul ki.
Én nem elhagytam a hitemet,hanem az Úr kegyelméből megaptam az Isten szavába vetett hitet.
Mert ugyebár nem az őrtorony szervezet tanításának kell hinni,hanem az Isten Szavának.
Az őrtorony szervezet pedig bálványszervezet,amely meghamisította az Isten Szavát.
Gyalázza a Szent Szellemet azzal,hogy egy tárgynak tekinti,vagy erőnek.
Meggyalázza az Atya egyszülöttjét Krisztust,amikor a mélység angyalának nevezi őt.
Tagadja az Atyát,mert nem az Atyának engedelmeskedik,hanem egy jehova nevü hamis istennek,akinek a szájába olyan hazugságokat ad,mint például az,hogy 1918-ban Isten el akarta pusztítani a keresztények millióit.
Az őrtorony szervezet jehovája nem azonos az Atyával,mert az Atya soha nem hazudott,az őrtorony szervezet jehovája viszont számtalanszor.
Az őrtorony szervezettől való megválásom miatt nem félnem kell,hanem hálát adnom az úrnak,hogy megszabadított Apolló és Artemisz őrtorony bálványszervezetétől.
Sem az Atyának,sem pedig Krisztusnak nincs közössége az őrtorony bálvánnyal de még a kétszárnyú pusztító utálatos bálvánnyal sem,ami jehova tanúi new yorki kongresszustermét díszíti 1965 óta.
Sem az Atyának sem Krisztusnak ninc közössége az őrtorony szervezet alapítójának piramis kultuszával.A piramis az egy dollároson és Russel sírján található,bizonyítva azt,hogy az őrtorony szervezetet egy spitritiszta hozta létre.
Tekintettel mindezekre én csak engedelmeskedtem Pál tanácsának:
" mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
Annakokáért menjetek ki közülök és szakadjatok el,azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek,és én magamhoz fogadlak titeket.
És leszek néktek Atyátok és lesztek fiaimmá és leányaimmá,azt mondja a mindenható Úr."
Még idő van addig döntse el minden igaz szivü ,akit az őrtorony bálvány megtévesztett,hogy a sötétség erőihez és a mélység angyalához és őrtorony bálványszervezetéhez akarnak tartozni,vagy a világosságban akarnak járni Krisztussal és az Atya gyermekei lenni.
Mert,az Atyávak és Krisztussal való közösség feltétele leválni az őrtorony bálvány emlőiről és az Isten Szavát hittel befogadni.
Én nem vagyok Üröm....nem tudom h honnan jutottál erre....de mindenesetre vicces :D. Ha valóban Tanú voltál...akkor végigtanulmányoztad a Bibliát...szóval tudod hogy mi lesz azzal aki elhagyja a hitét. Az Őrtoronyban pedig sehogyan sem látok kivetnivalót!
Üröm,nem a teokratikus iskolán vagy,hogy kitalász magadnak egy sola 16 nevü képzelt beszélgető partnert,hogy azt a látszatot keltsd,hogy itt a kivülálók tömege ad helyt az őrtorony bálványszervezet hazugságainak.
Azt hiszed,hogyha állandóan változtatod nicknevedet,akkor új személy vagy?
Sola 16,ne érts félre,én sem akarom bántani a félrevezetett tanúkat. Én is sok jó embert ismertem meg közülök,hizs több mint 30 éven át voltam közöttük.
Sokukat védelmeztem a kommunista rendszer ellenük irányuló túlkapások miatt. Én magam is be voltam börtönözve,mert megtagadtam a katonai szolgálatot.
Azzal,hogy leleplezem az őrtorony bálványszervezet hamis voltát,nem a tagok ellen teszek,hanem az érdekükben.Hisz tudom hogy mindnyájan agymosáson estek át,mint ahogyan és is annak idején.
Addig tanítják a kiszemelt áldozatott kérdés feleletes módszerükkel,míg el nem fogadja a sok hamis tanítást.Ezek ahogyan te is írod kedves emberek megérdemlik,hogy megtudják az igazat erről a szervezetről,aki a mélység angyala sáskáivá tette őket.
Az őrtorony hasonlatod csak abban az esetben lenne helytálló,ha azt csak a tanításukban emlegetnék,mint hasonlatot,hogy az őrtornyokból való őrködéshez lehet hasonlítani jehova tanui igazság feletti őrködését.
Csakhogy az őrtorony szimbólumot a valóságban is létrehozták,mert a világközpontjuk tetejére egy hatalmas felépítményt is emeltek.Ezt viszont már semmi sem indokolja. Ez pedig már bálványozást jelent.
Főleg,ha figyelembe veszed azt a tényt,hogy nem csak az őrtorny bálványszimbólumot használják,hanem a pusztító útálatosságként ismert kétszárnyú nap szimbólumot,ami már túlmutat az ártatlan őrtornyos hasonlaton.
Nézd meg a "Jehova Tanúi Isten Királyságának Hirdetői c. könyv 329. oldalán az 1965-ben átadott new yorki kongresszusterem homlokzatán ott díszeleg a pusztító útálatosság az őrtorony szimbólum felett.Ugyanígy megtalálod a könyv 648. és 651. oldalán a "Beteljesült titok" c. könyv borítóján.
Meg azért azt sem kell elfelejteni,hogy 1931-ig a kettőskereszt koronában szimbólumot is rákényszerítette ez az antikrisztusi szervezet a mélység angyalának minősített szolgáira.
Ha még emelett figyelembe vesszük az antikrisztusi tanítást és a sok hazug prófétálást,akkor teljesen egyértelmű,hogy ebben a szervezetben az őrtorony szimbólum,nem egy ártatlan kis hasonlat,hanem a énoch mágia eszköze.
Ha pedig az őrtorony bálványszervezet azt állítja,hogy Apolló a mélység angyalát követi,akkor nehéz elhárítaniuk a vádat,miszerint Apolló ikertestvérének Artemisznek a fején diszelgő őrtoronyot bálványozzák.
Nincsen mit köszönnöd! Az nagyon helyes gondolkodásmód, ha igyekszel úgy élni, hogy az Istennek tetsszen, és olvasod minél többet a Bibliát. Abban amit írtál, miszerint: „örülök hogy vannak igazhitű emberek, olyanok mint Jehova Tanúi.” sokan nem értenek egyet ezzel, de nyílván tudod miért? Folyamatosan cáfolásokat keresnek, és megfeledkeznek az igazi célról közben, Istent kéne keresniük tiszta szível. „Ne ítélj, hogy ne ítéltess” Ezt sokan figyelmen kívül hagyják, mikor szapulnak másokat. Olyan múltbeli hibákat rónak fel nekünk, amiket a múltba régen véletlen, figyelmetlenség miatt tettek, akár a vezetőink, akár tanúk. Képzeld el azt, hogy a Zsidókat hibáztatnák azért, mert Mózes hibázott anno. Vagy Dávid, Salamon, de Pétert is említhetnénk (megtagadta Jézust, finoman szólva is hazudott). Kiáltsuk ki Pétert hamisprófétának azért, mert hibázott és félt? Nekünk is ilyeneket hoznak fel. Még mindig nem veszik sokan észre az, hogy senki sem tökéletes és hibát, hibára halmoz. Csak öntömjénező, magukat Jézus mellé emlő személyek képzelik azt, hogy hibátlanok. Igen is, Jehova Tanúi is emberek és hibázni olykor, olykor és ez a vezetőinkre is érvényes. Kicsit szánalomra méltó azon érvek miszerint: Charles Taze Russell, vagy J. F. Ruthe, ilyen, vagy olyan hibákat követett el. Kik voltak ők? Egyszerű emberek, mit TE vagy én. Mit akarnak a múlttól? Mit hánytorgatnak fel? Csak a rosszat látják és nem is akarnak mást látni. Én azt szoktam mondani mindenki magából indul ki. Érdekes a tanúk önfeláldozó életét nem vették észre, sem a múltban, sem most. Egy rövidke példát had írjak le a sok közül: A háború alatt és a heves üldözés közben az utazófelvigyázók gyakran a szabadságukat és az életüket kockáztatták testvéreik szellemi jóléte érdekében. Belgium náci megszállása idején André Wozniak folyamatosan látogatta a gyülekezeteket és segítette őket az irodalomellátásban. A Gestapo sokszor a sarkában volt már, de egyszer sem sikerült elfognia őt. Ha már a Gestapónál tartunk, képzeld el, ha még mindig a Német népet hibáztatnánk múltbéli tetteikért, vagy az Oroszokat milliók haláláért. A mi hibáink eltörpülnek ezek mellet, mégis észreveszik, hogy J. T.-i nem fogadják el a vért, és ezzel kockáztatják a gyermekeik életét akár, de az már nem érdekli őket, hogy miért nem fogadjuk el. Azt nem látják, hogy vannak más alternatívák a vérén kívül is, amik kevésbé kockázatosak a fertőzések végett. Mi nem meghalni akarunk, és nem vagyunk öngyilkosak sem, csak Isten törvényének szeretnénk engedelmeskedni. Sokkal jobban tudják, hogy egy tanú mit tehet, hogyan viselkedhet, hogyan beszélhet, mint mimagunk. Tudod nagyító alatt vizsgálnak minket, mint valami kórokozókat, rosszkelést az emberiség testén. Viszont ez engem Jézus szavaira, figyelmeztetésére emlékeztet: üldözést kell elszenvednünk a neve végett. Bocsánat, hogy hosszúlére engedtem a mondandómat. Nem szeretnék tolakodónak, erőszakos térítőnek látszani, de tévesen ítélnek meg minket sokan, és szeretnék ezen változtatni az én szerény módomon.