Áááá, ő nagy! Az én kicsikém, Lizike amikor született 2460 g volt, és 45 cm. 2 hét múlva 2 éves lesz, és 90 cm magas (vagy alacsony) Ő is kislány. Mert fia a verébnek is van. Bocs a fiús apukáktól!!! :)
Ez szuper kép, nagyon szép. Igen, tipikus példa arra, hogy igenis fontos a jó váz, akik azt mondják, hogy nem a váztól lesznek jobbak a fényképek, azok sokan azt hiszik, hogy mindent be lehet világítani. Gondolom senki sem használ "villanjgyertyákat" :D Én annó azért cseréltem le a D80-amat D7000-re, mert untam, hogy mindenhez nagy fényerejű obi kell, és gyakran még az sem volt elég.
Van köztük néhány szuperjó kép. Technikailag is nehéz lenne beléjük kötni. Közel 70 éve készültek, a mai ifjúság ezt nehezen fogja fel. Asziszik, hogy akkoriban még faekével szántottak! :)
Jó munkát csak jó szerszámmal lehet készíteni, no meg persze szaktudással. Ha már valamelyik hibádzik, az eredmény kétséges lehet. A D800 alapvetően profiknak készült, akiknek a képei akár poszterek vagy óriásplakát méretben is megjelenhetnek (és a videófunkciókat se felejtsük el). Az, hogy ez megtörténik-e vagy sem lényegtelen. Viszont a lehetőség adott.
Kibicnek semmi sem draga. Ezzel a felfogassal csak a legujabb technikaval dolgozoknak van letjogosultsaga. Hogy latsd, milyen gyenge alapon nyugszik a nezeted, gondolj arra, hogy egy olyan gepet hoztal fel peldanak, AMI MEG NINCS FORGALOMBAN. Addig ne is fotozzon senki?
ha valakit rendesen megfizetnek, és meg is követelik a minöséget, akkor nem hiszem hogy a technikára fordított pénz ilyen D800 viszonylatban bárhogy is fedné a "sok" fogalmát, illetve a rendes fizetségért mindenképpen illik a lehetö legjobb anyagot produkálni.
nekem ez nem is kérdés, szerintem profi nem kezd el kompromisszumos eszközzel pénzért dolgozni.
aki azt mondja, hogy az nem látszik az eredményen, hogy mennyi volt a cucc, na arra mondtam, hogy vagy nem ért hozzá, vagy ösztönös fikagép.
a fogorvosnál örülnétek, ha elmagyarázná a doki, hogy igaz, hogy már vannak lézeres meg mittudomén cuccok, de ö inkább hozza a jól bevált harapófogót és kihúzza azt a fogat, mert ahhoz kell érzés, nem csak pénz...?
és még el is kérné érte ugyanazt mint egy naprakész szaki.
Erdemes utanajarni, hogy mikent fejlodik az ujszulott latasa. Bemasolok ide egy reszletet, csak mert szoba kerult.
Ha valakinek melozni kell es nincs ido studiot epiteni, akkor a rendszervaku semmilyen mertekben nem fogja zavarni a csecsemot, foleg, ha indirektben hasznalja a mester. Az anyukat igen, de ugye a szulo az, aki a felelmet beleneveli a gyerekbe.
"Az első hónapban az újszülött alig észleli a fényt, látása nem képes megkülönböztetni a színeket, többnyire csak árnyékokat lát. Kedveli az erős kontrasztokat, különösen a fehér-feketét, s nem lát 20-35 centiméternél messzebbre, ez viszont elég ahhoz, hogy felismerje annak a személynek az arcát, aki az ölében tartja. A csecsemő fejlődésével együtt a látása is fejlődni fog."
nem tudtam soha eldönteni, hogy a "nem kell a technika, elég a tudás" szlógent (zöldséget) azok terjesztik akik nem értenek hozzá, vagy azok akiknek savanyú a szölö...
Ez egyaltalan nem volt kotelezo, es a fotos sem volt nyomulos, egy fejmozdulatbol is ertette hogy ha nincs ra szukseg, szoval a korites rendben volt, de az a villogas szegeny babakra - meg az amugy valoban jol sikerult tundibundi babas kepek kedveert is.
Atyavilág. :( Nekem nincs gyermekem,de ha ilyet látnék szülőként, jámbor természetem ellenére letéptem volna a fejét,hogy tudja kinek égesse a retináját....
Ha már ebből van bevéteel egy vacak xy vakut vehetett voln,hogy a plafonról derítsen. Bár még az is brutális sokkhatás egy kis csecsemőnek.
Ja, direktbe, 1m-rol, rendszervakuval (canon tipus szamot nem tudok). Nehogy azt hidd, hogy barkit is zavart, sorban alltak a ujdonsult szulok, hogy az o babajukat is. Rendes babatologato korhazi troli, megrakva plusszmacikkal, parnakkal. Baba beultet/fektet, macikat elrendez, aztan tuz... tobbszor is, hogy biztosan legyen nyitott szemes kep. Szulok alairtak a papirt, meg kaptak egy nevjegykartyat rajta a fotos bankszamlaszamaval meg egy egyeni kodszammal, aminek segitsegevel - a penz atutalasa utan - a fotos weboldalarol letolthetik maguknak a kesz kepeket. Micsoda biznisz, nulla problema, maximum profit.