Keresés

Részletes keresés

Attila G. Creative Commons License 2007.06.25 0 0 600
Aprópó, végre egy (bal)átlövő. :)

Viszont:
"Ezt a létszámot kiegészítve a saját meglévő értékeinkkel, bizakodva várjuk az NBI-et."

Ezek szerint mégsem csak 4, illetve most már 5 ember alkotja csupán a csapat keretét.
Csak a már korábbi játékosok meghosszabított szerződéseiről nem tesznek említést.
Pedig ezt is megígérték a Goli-honlapon...
Attila G. Creative Commons License 2007.06.25 0 0 599
"A Goldberger megszerezte Vakarcs Krisztinát!!!
Már egy évvel ezelőtt is Berendi mester kívánság listája élén volt Vakarcs Krisztina balátlövő. Leigazolása sem tavaly nyáron, sem az azt követő téli átigazolási időszakban sem sikerült, akkor még az igen nagy tehetséges, egykori junior válogatott máshol képzelte el pályafutását. Kriszta az elmúlt fél évben a Makó csapatát erősítette, majd ezt követően a Dunaferr hívószavára, egy hétig a Dunaújvárosiaknál volt próbajátékon.
A sors iróniája, hogy a Dunaferrhez éppen az a Kovács Péter igyekezett odacsábítani, aki azóta a Goldberger szakmai vezetője lett. Értelemszerűen ez megkönnyítette Kriszta választását és a Nagyecseti lány nagy fába vágta a fejszét:
Budapestre költözik, hogy a következő évben a Goldberger színeiben bontakoztathassa ki a tehetségét. A balátlövő érkezésétől mind a szakmai vezetés, mind a klubvezetés azt várja, hogy megerősödjön ez az eddigi hiányposztunk és a már meglévő játékosainkkal összhangban eredményesek legyünk átlövésből is.
Vakarcs Krisztával 5 főre emelkedett az érkezők és a korábban már NBI-et játszott játékosok száma. Ezt a létszámot kiegészítve a saját meglévő értékeinkkel, bizakodva várjuk az NBI-et, különös tekintettel arra, hogy az új szakmai vezető miatt is új lendületet kaphat a csapat.
Vakarcs Krisztát ezúton sok szeretettel köszöntjük a világoskékek színei között, és sok sikert kívánunk neki az előttünk álló bajnoksághoz."

forrás: www.goldberger.hu

Na végre egy hír. Szeretettel várom Krisztinát. Őszintén szólva nem sokat tudok róla, de ha junior válogatott is volt, akkor biztos jó képességű játékos.
Sok sikert kívánok Goli-belli pályafutásához!
Attila G. Creative Commons License 2007.06.25 0 0 598
OFF.
Szorri érte.

Pagare. Békejobbot ajánlok, de előtte...

Nem azt írtam, hogy tojok rád, javaslom, olvasdd el még egyszer.
Hidd el, volt oka az ellenségeskedésnek.
Ami kinyitotta nagyon a bicskát:
"Azt hittem normális arc vagy, de látom, hogy tévedtem..."
Csak azért ne lennék normális arc, mert nem akartam válaszolni a kérdéseidre?
Egyrészt nem volt rá időm. Elkezdtem válaszolni ugyan, de végül kitöröltem, mert rájöttem, hogy nem kötelező válaszolnom.
Másrészt sejthető volt, hogy mire akarsz kilyukadni, s volt valami provokatív a hangnemedben is. Plusz olyanokat kérdeztél, amiről már korábban írtam, s később is kérdeztél olyanokat, amit már más is kérdezett tőlem, s már válaszoltam rá. Egy idő után megunja az ember az ismételgetéseket. Utólag válaszoltam a kérdéseidre, s mi lett belőle?
Olyan "beszélgetés", ami tényleg nem a fórumba tartozik.
Látszott, hogy arra mentek rá a kérdéseid, hogy negatív személyiségnek állíts be.
(Még egyszer írom, mielőtt feltételeznéd, nem vagyok paranoiás.)

Nem értem, mi a baj abban, ha adott esetben megkedvelem a nekem szimpatikus csapat ellen játszó csapat néhány játékosát.
Egyrészt nem értem, miért kellene feltétlenül anyázni, vagy bírót köpködni (Én még az általad divatszurkolónak nevezett egyéneket - én nem tartom magam annak, mármint divatszurkolónak - is többre tartom azoknál, akik csak azért járnak kedvenc focicsapatuk egyesületének kézilabda csapatának meccseire, mert unják focicsapatuk szerencsétlenkedéseit, s a kézimeccsen csinálják a balhét, ott vezetik le a feszültségüket.)
Másrészt nem értem, hogy adott esetben miért ne mehetnék ki az illető játékosoknak is néhány meccsére, hogy akár szurkoljak is nekik. S miért ne kedvelhetném meg kicsit, vagy akár nagyon a csapatukat.
Ettől még semmi nem változik arra a csapatra a nézve, amellyel eredetileg szimpatizáltam, ugyanúgy kitartok mellette. Jóban-rosszban.
S attól még, hogy van valami akadályozó tényező, amiért már nem tudom bevállalni, hogy kijárjak egy számomra szimpatikus csapat mérkőzéseire - jelen esetben a Vácról van szó -, attól még nem múlik el a szimpátia a csapat iránt.

Nem lehetetlen, hogy továbbra is kilátogatok a számomra szimpatikus csapatok néhány meccsére a továbbiakban is. Például a Vasaséra, Vácéra, vagy akár a Szpariéra, ha marad belőle valami, s talán egyszer végre eljutok Debrecenbe is.

De a Goli az a csapat, amely mellett szeretnék megállapodni. A csapat köré szeretném összpontosítani a figyelmem. Minden tekintetben elnyerte a tetszésem, s a szimpátiám a csapat a közeggel együtt, tulajdonképpen néhány (ha jól számolom a csapat 4 mérkőzésén lehettem kinn; több meccstől azért voltam kénytelen távolmaradni, mert a meccsre rá 2 napon belül zh-t kellett írnom, s arra próbáltam készülni) -, sőt 1 mérkőzés - az a bizonyos Vasas elleni - is elég volt ahhoz, hogy megkedveljem a csapatot.
Jövőre is szeretnék kilátogatni a csapat meccseire, s szurkolni a csapatnak, be is tudom vállalni, amennyire a tanulmányaim engedik. Hosszabb leszálló ágban vagyok a tanulmányaimat illetően, amit remélhetőleg előbb-utóbb felszálló ág követ, s ha így lesz, s végre újra sikeres leszek, akkor újra felhőtlenül szurkolhatok, s jobban hasznára lehetek a CSAJOKnak.

Viszont neked javasolnám, hogy ha irritál a Goli-tábor közege (nekem egyébként teljesen más volt az első benyomásom a közeget illetően, mint neked, sőt), irritálnak a hostessek, akkor kérlek ne látogass ki a Goli meccseire, mert senki nem kötelez rá.

Remélem, ebben nem volt semmi személyeskedés.
Ha nem elegyedek szóba veled, egyébként se lett volna - ezért sem akartam válaszolni a kérdéseidre, ahogy írtam -, ahogy korábban se volt.
Mindenkitől elnézést kérek, s mindenkit kérek, hogy ne ez alapján ítéljen meg, de mindenkivel előfordul, hogy felmegy nála a pumpa.

ON.
Attila G. Creative Commons License 2007.06.25 0 0 597
Mégis elolvastam.
Az elég durva hangnemet köszönd saját magadnak.
Előzmény: pagare (586)
Attila G. Creative Commons License 2007.06.25 0 0 596
OFF.
Teljesen igazad van. Elnézést kérek az előbbi "beszélgetés" rám eső részéért.
De igazság szerint nem akartam egyáltalán belemenni a beszélgetésbe, de az illető egyén belekényszerített. Megjegyezném, a személyeskedést ő kezdte - amire szerintem nem szolgáltam rá -, csak azért mert nem tetszett neki valami, ezzel sikerült kihúznia a gyufát. Lenne még hozzá pár keresetlen szavam, de ezúttal megtartom magamnak. S hogy ne is folytatódjon ez az értelmetlen beszélgetés, nem olvasom el az utolsó felém intézett hozzászálását sem, s most már tudom, kiét nem kell, illetve nem kellett volna elolvasnom. Részemről az ügy lezárva. Nem ígérem, hogy nem nyílik ki, de megpróbálom türtőztetni magam. Van nekem jobb dolgom is annál, hogy hagyjam magam az illető által idegesíteni.
ON.

Nekem is kicsit kényszeredettnek tűnik az a fuziós cikk.
Ujj Péter már régen nyilatkozott itt a fórumban arról, hogy nem lesz semmiféle fúzió.
Sokkal inkább olvasnék már arról a Goli honlapján - bár tudom, hogy a csajok jobb esetben jól megérdemelt pihenőjüket töltik -, hogy hogyan alakul a keret, kialakult-e már a végleges.
Előzmény: OGSE (594)
johevi Creative Commons License 2007.06.24 0 0 595
Volt ilyen irányú nemhivatalos puhatolódzás - bárki bármennyira tagadja - de kb fél éve és bedölt a dolog, nem lesz belőle semmi, ez jó ideje tiszta. Vagy ekkora uborkaszezon van, hogy "írjunk valamit" vagy ennyire amatőr és lassan informált a honlapszerkesztés, hogy most jutott el hozzá a féléves pletyka....
Előzmény: tommy d'angelo (587)
OGSE Creative Commons License 2007.06.22 0 0 594

OFF

Végre a Goliról van szó, és nem személyeskedés, mert szomorú voltam már a fórum stílusa miatt!?

ON

Előzmény: OGSE (593)
OGSE Creative Commons License 2007.06.22 0 0 593
Igazad van!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: tommy d'angelo (591)
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.06.22 0 0 592
Különben egy ilyen csapat mellett dolgozni az maga a PIHENÉS :)
Előzmény: OGSE (589)
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.06.22 0 0 591
Nem a meleg miatt vagyok ideges csak tudod fuzió , Nádori Pál...... Annyit beszéltünk már erről itt a fórumon. Kicsit kicsapta a biztosítékot. Nemhogy arról írnának kik a csapat tagjai mert hivatalosan még mindig csak 4 játékosból áll nálam a Goli kerete.

Én nem olvastam, hogy nem lesz fuzió csak remélem és szeretném ha minden maradna a régiben.

Őszintén szólva sajnálom a Spartacust de nem kimondottan érdekel , hogy mi lesz velük , ennyi.Egyszerűen gusztustalannak tartom ha valaki úgy próbál meg életben maradni ha mást nyom le a víz alá. Nem a legjobb hasonlat de remélem érted.
Nincs pénzük? Kevés csapatnak van. Az utánpótlásuk jó, ha feltöltik ifikkel a keretet megállják a helyüket a másodosztályban. Arra meg sztem össze tudják hozni a pénzt.

A Spartacus pályával meg ne jöjjön senki. Az a pálya nem alkalmas első osztályú mérkőzések rendezésére. Azt se kevés pénz rendbehozni.

Kovács Péterről meg nem tudok véleményt mondani, majd idővel meglátjuk mit hoz ki a csapatból.
Előzmény: OGSE (589)
OGSE Creative Commons License 2007.06.22 0 0 590
Neked mi a véleményed Kovács Péterről?
Előzmény: tommy d'angelo (588)
OGSE Creative Commons License 2007.06.22 0 0 589
Nagy a meleg azért vagy ideges!
Sokat akarsz egyszerre, adjál időt a tulajdonosnak!

Szerintem dolgoznak a csapaton de, neki is jár pihenés!
Tudod nagy a meleg!

Ja te hol olvastad hivatalosan, hogy nem lesz fúzió?  
Sokan én is erre tippeltem!

„A szombati vagy a vasárnapi Nemzeti Sportban volt egy kis cikk a Szpariról, sajnos a neten nem találom.
A lényege az volt, hogy a vezetőség nem hosszabítja meg a keret felnőtt játékosainak szerződését, akik csapatot keresnek. Először is azt nem értem, hogy "kirúgták" Őket, és ezért keresnek csapatot, vagy Ők nem akarták meghosszabíttatni a szerződést?
Másfelöl mi lesz akkor most a Szparival? Megszűnik a csapat, s nem indul sehol?
Vagy az ifi csapatból feltöltött kerettel indul valamelyik NBIB-s csoportban?”

ezt olvasom a nyugati csoport oldalon erre is van gondolatod megosztanád velem itt!

Előzmény: tommy d'angelo (588)
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.06.22 0 0 588
Ezt a cikket olyan kényszeredettnek érzem, valamit ma kellett írni az oldalra.......

Engem sokkal inkább az érdekelne , jövőre mennyi lesz a belépő, lesz-e bérlet, lesz szurkolói ankét ahol bemutatják az új játékosokat meg az edzőt ? - bár lehet , ez még korai.
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.06.22 0 0 587
"Érdekes" cikk a Goli oldalán:

idézek : "Miután a Bp. Kőbányai Spartacus kiesett az első osztályból jogos a kérdés, lesz-e Goli-Szpari fúzió?" - Már miért lenne törvényszerű ha egy nagy múltú de életképtelen csapat kiesik akkor egyesülnie kell egy feltörekvő szintén nagymúltú egyesülettel.

A Tulajdonos már többször leszögezte NEM LESZ FUZIÓ !!!!!!!
Ennek ellenére a honlapnak sikerült felidegesítenie engem !!!
pagare Creative Commons License 2007.06.22 0 0 586

Kedves Attila G.!

Nem kívánok már reagálni a hsz-edre. Csak annyi kérésem van, hogy fejezzük ezt be a topic többi látógatójának tiszteletben tartása végett. Ha már rám tojsz, akkor a többieket tiszteljük meg azzal, hogy lezárjuk a dolgot. Nincs szükség az off-ra.

Az a tiszteletteljes javaslatom, hogy egyszerűen ne reagáljunk egymás hsz-eire, bármilyen témában is szülessenek azok. Nem magam miatt írom ezt, mert én el tudnék vonatkoztatni a rólam kialakult véleményedről, hanem miattad: mivel szerintem Te már semmilyen hsz-emre nem reagálnál objektíven, egyszerűen az irántam tanúsított és az általad nem titkolt személyes ellenszenved miatt.

Szóval én mától nem reagálok semmilyen hsz-edre. Javasolom, tedd ezt Te is!

SV-vel természetesen szívesen kommunikálok a jövőben is, mert bár Ő sem kedvel, de úgy vettem észre, hogy azért nem ilyen ellenséges velem.

Zárásként: nekem egyikőtökkel sincs személyes problémám, annak ellenére, hogy (és itt Attila G.-re gondolok) elég durva hangnemet ütöttél meg velem szemben. Kizárólag a Golis topik eredeti funkciójának megőrzése, és a többiek iránti tisztelet vezérel, amikor egymás elkerülését javasolom. Nem szeretném őket tovább terhelni ezzel a "se vége-se hossza" "társalgással", egyben köszönöm eddigi türelmüket.

SzilárdKiskunhalas* Creative Commons License 2007.06.22 0 0 585

Bár persze nekem semmi közöm a Goli topichoz, de te mint újdonsült Goli szurkoló, tényleg jónak tartod szétoffolni a topicot saját kis sértettséged okán?

Egyébként kívülállóként szerintem egyszerűen csak támadásnak vettél valamit, ami nem volt az...azóta meg bármit ír neked pagare, csak elborul tőle az agyad, pedig már rég nem támad...

Azt meg szerintem nincs értelme írogatni, hogy mennyire nincs időd, mert minden egyes fórumbejegyzés azt árulja el egy emberről, hogy igen, van szabadideje...

Na jó, bocsi, most gondolom én is kötekedő leszek, pedig nem akartam az lenni, csak már napok óta olvasom ezt a parttalan vitát és kénytelen voltam beleböfögni...

Előzmény: Attila G. (584)
Attila G. Creative Commons License 2007.06.21 0 0 584
OFF.
Jah, hiányoltad a személyeskedést. Tessék.
Te vagy a legokosabb személy, a mindenek fölött álló... a saját kis világodban.
Légy boldog vele. Kívánok további jó élvezkedést, s hozzád hasonlók kellemes társaságát neked. Már akinek kellemes.
ON.
Attila G. Creative Commons License 2007.06.21 0 0 583
OFF.
Kedves pagare!
Látom te se tudsz aludni, én se, de azért, mert tanulnom kell.

Csak még néhány okosságot tartogatok zárásul a számodra.

Ez még nem tartozik közéjük: Nem képtelen vagyok, egyszerűen nem akarok válaszolni a kérdéseidre. Nemhogy konstruktívan, sehogy.

Az a bajom a fajtáddal, hogy tipikusan olyan személyiség vagy, aki élvezi, ha valakibe, vagy valamibe beleköthet, akit minden irritál - eleve így nyitottál itt a fórumon, a Goli-topicban -, a kákán is csomót, illetve mindenhol vitafelületet keres, s ezzel élvezkedik. Ha valamit válaszolnak véletlenül egy kérdésére, azt keresi, hogyan kötekedhetne tovább. Eleve tudtam, hogy ez lesz, ezért nem akartam rád időt fecsérelni. Hidd el, ha alaposan magadba nézel, megtalálod magadban ezt a tulajdonságot.
Ne haragudj, de nekem erre nincs időm. Ahogy továbbra sem érdekel, hogyan viszonyulsz hozzám. Csak megjegyzem, megint hiba csúszott az olvasási képességedbe.

Diskurzus? Eleve nem akartam veled szóba elegyedni, de az ilyenek kikényszerítik az emberből.
Személyeskedés? Csak elmondtam rólad a véleményem.
Parttalan lenne a hozzáállásom? Csak nem talállak olyan egyénnek, akivel szívesen szóba elegyedek.

Ennyi.
ON.
Előzmény: pagare (582)
pagare Creative Commons License 2007.06.21 0 0 582

Végre 2 dolog, amiben egyetértünk:

1. Ugyan én általában meghallgatom és akár meg is szívlelem mások véleményét, kivétel, ha valaki magasról tesz az enyémre. Mivel Te többször kifejtetted, hogy tojsz rám, ezért én is kénytelen vagyok így viszonyulni hozzád... Sajnos képtelennek bizonyultál konstruktívan reagálni a kérdéseimre... Inkább a személyeskedést választottad...

2. Én is lezártnak tekintem a témát, mivel a további diskurzus parttalan a hozzáállásod miatt...

Előzmény: Attila G. (581)
Attila G. Creative Commons License 2007.06.21 0 0 581
OFF.
Egyvalamit fogjál fel végre.

A Goli-s csajokkal, már akikkel beszélőviszonyban vagyok, mindent tisztáztam. Tudják rólam, hogy több csapattal szimpatizálok, illetve a helyes megfogalmazás: szimpatizáltam. (Csak megjegyezném, nem dobtam semmilyen csapatot, amikor elkezdtem kijárni a meccseikre.) Azt is megértik, hogy adott esetben pl. egy vizsga miatt nem tudok kimenni egy meccsükre. Nekem nem a szurkolás a hivatásom, ahogy Nekik a kézilabda az egyik.
Elfogadnak úgy, ahogy vagyok. Nekik az a fontos, hogy amikor tudok, ott legyek a meccseiken, szurkoljak Nekik, szorítsak Értük.

Senki másnak nem tartozom semmiféle elszámolnivalóval - legfeljebb a csapat szurkolóinak, vagy általam szimpatikus csapatok szurkolóinak, akikkel kapcsolatban vagyok -, Neked főleg nem!

Fogalmam sincs, ki vagy, őszintén szólva nem is érdekel, ahogy a szempontjaid sem, meg amiket összehordassz, s azt sem, hogyan forgatod ki a szavaimat, vagy milyen okosságot vonsz le belőlük a saját kis világodban. Jah, és az sem, hogy mi a véleményed, mit gondolsz rólam. Tolyok rá.
S nem is igazán ide a fórumba tartozik ez a "beszélgetés". Direkt akartam mellőzni.
Nem szándékozom rád pocsékolni az időmet.

Úgyhogy részemről a téma lezárva.

Jah, az "állatos" megjegyzésemet illetően csak kibújt a szög a zsákból.
Csak még ennyi. De ezzel tényleg vége.

ON.

HAJRÁ GOLI!
Előzmény: pagare (574)
Attila G. Creative Commons License 2007.06.21 0 0 580
Hagyjuk.
Te sem értessz meg igazán engem. Az a baj, hogy pont a lényeget nem tudod kivenni az írásaimból, olyan kérdéseket teszel fel többször, amikre a válasz már rég le van írva. Ami meg véletlenül lejött a hozzászólásaimból, az teljességgel rosszul jött le.

Egy.
Bő 3 éve vagyok kézirajongó. Nem gyerekkorom óta. Nincs nagy családom, vagy akkora ismerettségi köröm, ami ezt lehetővé tehette volna. Budapesti vagyok. Egy fővárosi embernek kismillió dolog felkeltheti az ismerettségi körét. Nem vagyok igazán sportos alkat. Talán csak ezért keltette fel az érdeklődésem most a kézi.

Felkeltette az érdeklődésem a kézi iránt pár olimpiai meccs, amit TV-n keresztül láttam, illetve a Magyarországon rendezett EB, amit eleinte szintén TV-n keresztül néztem, elnyerte a szimpátiámat pár játékos, kilátogattam a bronzmeccsre, s pusztán ÉRDEKLŐDÉSBŐL az említett játékosok csapatának néhány meccsére.

Kettő.
Elsősorban a MAGYAR NŐI KÉZIT szeretem. Szerintem írtam, hogy nem köteleztem el magam csapat mellett, szimpatizáltam ugyan csapatokkal, de nem köteleztem el magam. Nem keresgéltem semmiféle csapatot. Nem válogattam semmit.

Három.
A Váccal mellélőttél. Egyáltalán nem volt csalódást keltő a teljesítményük, sőt!
Hogy mi volt az a csalódás, az szintén hagy legyen az én dolgom.

Annyiban igazat adok neked, hogy a tervezés tényleg nem a legjobb szó.

Viszont:
"De jövőre a Goli mellett szeretnék a leginkább kitartani, nem csupán e csalódás miatt, hanem rengeteg okból.
S a kézirajongásomon kívüli életem rovására is megy, ha megosztom a figyelmem."

Ergó, választani akartam a 2 SZIMPATIKUS csapat közül. Végre el akartam kötelezni magam egy csapat mellett.

"Csak halkan kérdezem: ha pl. jövőre a Golinál "neadjisten" rosszul alakulnak a dolgok, akkor csapatot váltasz?"

Én is csak halkan kérdezem: Nem jött le eddigi hozzászólásaimból, hogy nem?????
Vagy idézgessek?

Egyébként a tervezés annak szólt, hogy nekem elsősorban a tanulmányaimnak kellene első helyen állnia. Többen a szememre vetették, hogy szurkolni a diploma megszerzése után is lehet. Sajnos az utóbbi 3 évben nyilvánvalóvá vált, hogy a tanulást nem tudom összeegyeztetni a szurkolással. Egyértelműen a tanulást kell most már végképp előrehelyeznem, s ha az jól megy, akkor járhatok ki meccsekre szurkolni. Nem tekinthetem a szurkolást első számú fő tevékenységnek a tanulás rovására.

Több válaszra most sajnos nincs időm.

Jah. Még egy dolgot nem értek. Ha elnyerte a szimpátiámat egy csapat annyira, hogy további mérkőzéseire kilátogatok, akkor miért ne szurkolhatnék neki? Vagy üljek kussban a nézők között?
Előzmény: pagare (574)
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.06.20 0 0 579
Ugyanakkor egy "nagy név" edzőként vagy játékosként hozhat szponzorokat, pénzt is !!!
Előzmény: johevi (578)
johevi Creative Commons License 2007.06.20 0 0 578

Ebben azért kb. egyetértünk. A véleményem azért továbbra is az, hogy egy túl nagy név egy túl "noname" játékoskerethez.

Innentől kezdve a Goldbergerről mindenkinek KP jut majd eszébe, nem Berendi meg a játékosok meg a múlt...

Előzmény: pagare (566)
Csbalázs Creative Commons License 2007.06.20 0 0 577
de, meg Mocsain is:-)) és milyen az élet...
Előzmény: Leki (573)
reális001 Creative Commons License 2007.06.20 0 0 576

Mért kell itt állandón veszekedni, mért nem lehel örülni EGYÜTT a GOli-sikereknek???Miért kell mindig, hogy feszültség legyen itt???Anélkül is tudnánk együtt szurkolni a ma már NBI es csapatunknak!!!!

HAJRÁ GOLI!!!

pagare Creative Commons License 2007.06.20 0 0 575

Még annyit, hogy ugyan én kkint voltam már 5-6 Goli-meccse, szimpatikus lett a csapat, az edző, de ettől még nem tartom magam Golisnak. Érdekel, hogy mi lesz velük, kívánom, hogy bentmaradjanak, de ettől még "nem váltok klubot". És pláne nem azonosítom magam olyanokkal, akik hosszú évek óta, vagy akár csak 1-2 éve Goli-szurkolók és szurkolnak minden meccsen, utaznak idegenbe, stb.

Szóval az én szememben egy csapat szurkolójának lenni sokkal többet jelent, mint egy spontán kialakuló és 1-2 idényig tartó érzést. Ez az én szememben egy rang. Ezért megkülönböztetem:

1. a SZURKOLÓKAT: akik nagyon rég kijárnak, vagy bármi okból (pl. földrajzi távolság) nem tudnak kijárni, de mindenképpen hosszú évek óta, sőt akár gyerekkoruktól ugyanazért a csapatért szorítanak

2. a SZIMPATIZÁNSOKAT: akik idővel szurkolóvá is válhatnak, de megmaradhatnak szimpatizánsi szinten is, ez a saját döntésük

3. a DIVATSZURKOLÓKAT: akik egy éppen aktuálisan felkapott csapatnak kezdenek el szurkolni, esetleg kijárnak a meccsükre, mikor fut a szekér, de ha pl. bajba kerül a klub (pl. kiesik, anyagi gondok, stb.), akkor hirtelen elfordulnak, és odébb állnak egy házzal.

Én pl. a 2. kategóriába sorolom magam a Goli kapcsán.

pagare Creative Commons License 2007.06.20 0 0 574

Csak nem érted. De jó is, hogy becopyztad a saját idézetedet.

"Egy ideig azt terveztem, hogy jövőre a Vác mellett is ki fogok tartani, s habár jövőre sem szeretnék teljesen elfordulni a csapattól - ahogy más csapatoktól sem, pl. a Vasastól, a Szparitól, Debrecentől sem"

"De jövőre a Goli mellett szeretnék a leginkább kitartani"

Amire kíváncsi  lettem volna, az a következő:

1. Hogy lehet azt "tervezni", hogy jövőre épp ki mellett fogsz kitartani? Mi az, hogy "jövőre a Goli mellett szeretnék a leginkább kitartani"? Egy csapatért való szurkolás, hogy lehet "szeretnék- nem szeretnék" kérdése?

2. "de egy csalódás eltántorított Tőlük" Milyen csalódás tántorít el a szeretett csapattól?

Szóval csak azért furcsálltam az egészet, mert nekem az jött le, hogy nálad nem úgy alakul ki egy csapat szeretete, mint a szurkolók 95 %-ánál, hogy:

- vagy gyerekkorukban már pl. fradistának szocializálódnak pl. családi indíttatásból, illetve pl. vidéken a városuk csapatának szurkolnak (rendben, ez a Golinál nehéz lenne, hiszen évekig vegetált a klub)

- vagy kialakul vmi módon egy csapat iránti belső érzés, és aztán kitartanak az adott csapat mellett jóban-rosszban hosszú éveken át, többnyire egész életükben.

Te magad mondtad (ha jól emlékszem), hogy a januári Vasas-meccsen láttad először a Golit (mint Vasas-szimpatizáns), és annyira magával ragadott a közeg, hogy ettől Golis lettél. Szóval nekem ez az egész felfogás olyan idegen... Hogy lehet 1-2 meccs alatt egy csapat szurkolójává válni és úgymond csapatot váltani?

Írtál a Vác okozta csalódásról, ami eltántorított tőlük. Nem vágom milyen csalódás az, ami eltántoríthat attól a csapattól, amit szeretek... Az hogy rosszul szerepel? Én pl. mindig ugyanazért a csapatért szorítok, akár gyengécske, akár éppen erős a csapat. Max. akkor fordulnék el tőlük, ha személy szerint sértegetnének, vagy elküldenének a francba...

Sérelmezted azon kérdésemet is, hogy kb. "csak van egy és csak egy csapat, aminek igazán szurkolsz?" Azért kérdeztem, mert az ugyan általános és teljesen normális, hogy az ember a távolból több csapattal is szimpatizál, de akkor is csak egy van, aminek igazán szurkol, azaz aminek "A SZURKOLÓJA." Nem a jelenről beszélek, mielőtt ismét quasi idiótának titulálnál, mert leírtad, hogy ma már Golis vagy. Én a múltat, és a múlt tükrében várható jövőt kérdezem...

Azaz nekem úgy jött le a hsz-eidből, hogy Te keresgéltél magadnak egy csapatot, aminek szurkolsz. Nem tudom, de nálam pl. nem kellett keresgélni, mert kb. 5 éves koromtól ugyanannak szurkolok. Akkor is, ha épp bajnok, de akkor is, ha másodosztályú lenne. Csak halkan kérdezem: ha pl. jövőre a Golinál "neadjisten" rosszul alakulnak a dolgok, akkor csapatot váltasz?

Összegezve, és kicsit nyersen fogalmazva (mivel Te sem válogatod meg a szavaidat, ha hozzám szólsz...): azért kérdeztem meg ezt Tőled, hogy megértsem a szempontjaidat, mivel ilyen szurkolóval még életemben nem találkoztam. És azért, hogy nehogy véletlenül "divatszurkolónak" gondoljalak, illetve nehogy úgy tekintsek Rád, mint olyanra, aki úgy váltogatja a "SZERETETT" csapatait, mint más az alsóneműjét. Ennyi...

Előzmény: Attila G. (570)
Leki Creative Commons License 2007.06.20 0 0 573
Lehet, elég régen volt már, nem emlékezhetek pontosan ki volt!:) De az tény hogy ti ketten sokat vitáztatok Kovácsról nem, vagy erre is rosszul emlékszem? Kár, hogy karesz már nem annyira aktív, mint régen.
Előzmény: Csbalázs (571)
Attila G. Creative Commons License 2007.06.20 0 0 572
Ergo, rosszul tetted fel a kérdéseid, csak ennyi volt a bajom.
Kérdezni tudni kellene.
Csbalázs Creative Commons License 2007.06.20 0 0 571
Az, ahogy írta is Luca Karesz volt:-)
Előzmény: Leki (567)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!