Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
ha a "bármi az új bármi" divatos elvet valljuk, akkor a pokol lehet gomba is, úgyhogy nem off:
ezeket ismerem fel biztosan: laska: semmivel se téveszthető össze. szegfűgomba: ezzel azért kicsit vigyázni kell, de ezt is nagyon biztosan fel tudom ismerni. sárga gévagomba: ezt se lehet összetéveszteni semmivel. ez mondjuk tavaszi gomba. nagyon érdekes mert olyan az állaga mintha csirkemell hús lenne :) ilyet budán is látok rendszeresen. pár fajta vargánya: sajnos soha életemben nem találtam még semmilyen fajta vargányát... illetve egyszer egy marha nagyot, de teljesen kukacos volt. egyéb, de ezek ritkák, de eléggé jellegzetesek: kucsmagomba, pöfeteg, sárga rókagomba. a többit nem merem leszedni, bár vannak amiket állítólag szintén nem nagyon lehet összetéveszteni, pl. őzláb gomba, csiperke, galambgombák stb... cba-ban lehetett venni erdei gomba mixet fagyasztva, az marha jó volt, bár jó drága is. de olyan erős ízű gombák voltak benne hogy tök kevésből is tök jókat csináltam. esetleg hozzá keverve sima bolti csiperkét. de ez itt gondolom off.
lipován! most olvastam egy érdekeset! van az a mondás hogy a karaván halad a kutyák ugatnak. na most ezt ügye a némehtjúdás és szinte mindenki úgy értelmezi hogy a kutyák a károgó szemét fikázók.
na most most írja valaki hoyg az eredeti mondás szerint a kutyák a karavánhoz tartoznak és az ugatással épphogy VÉDIK a karavánt :)