Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Eszembe jutott: EMBEREK alszanak?!!! Ugy látszik valahogy öregszem. Tegnap du átmentem a szomszédhoz fizetni a "disznóságokért" valahogy sok lett az áldomás, könnyen elaludtam de most a kakasok valamiért koncertet adtak, felébredtem. Alvás már nix maradt tv meg a net. Ja időjárás jelentés 6fok Mohács
Keresse meg a munkaügyisét, az napra pontosan tudni fogja, mikor adhatja be a felmondását nyugdíjazás miatt! A három százalékot engedje el, én sem hagytam, hogy túldolgoztassanak.
A felmondási időtől meg el lehet tekinteni, közös megegyezéssel!
Bár én EÜ-ben dolgoztam, ott mások a szabályok és nem kedvezőbbek! 2020-ban 8 hónap volt a felmondási időm, ebből négyet le kellett dolgozni, a maradékot úgy hívták, hogy sétálóidő! Arra az időre is járt a bér.
Voltaren 75mg kell egyen reggel esete 1-1 szemet . Átadom ,köszönjük . Igen ,pontosan nem tudjuk majd csak március tályékán ha kiszámoltatja ,mert még a felmondását is le kell töltse ,ráadásul ha még maradna 3 hetet akkor már a 42 évet vennék alapul . 3 %-al lenne magasabb a nyögdijja .
Csak az a baj hogy jövő év juniusátol nyögdijjas lenne a 40 évvel ,és ha felmondanak neki akkor ez ugrik is ,hová veszik fel 3 hónapra nyögdijj előtt ? 5-én kell vissza menjen és akkor ha nem javul MRI lesz és eldöntik mi legyen vele . Most térd rögzítőben bicebócázik csak a botjait nem visz sehová sem ,nehezményezem de akár a falnak mondanám !
Egész nap ködös hideg van . Reggelente elkezdődött a Kosd -Vác közti útmenti díszítés . Már a héten a 3-ik autó landolt árokban . Mondjuk reggel szinte az autó elejét lehetett csak látni akkora volt a köd .
Ma sem volt egyszerű a napom . Már reggel hívtak a központból , bele törték a főbejárat ajtóba a kulcs és ott állnak kint . Mire végeztem a adományt szállító( autón lévő bölcsis karbantartó ) hívott , a Fiat dublo megadta magát 🤦♂️🙆♂️ és még az adományokért sem tud ejutni a tescoba ,lidlibe . Mint ha én a felettese lennék és az autóért is felelnék ) . Aztán be pattantam a másik autóba ( Dacia lodgy ) s azzal mentem az adományokat össze szedni . Amikor végeztem a fiatot a szerelőhöz húztuk . Egyből 11 óra is elmúlt . Vissza a helyemre , náluk ma volt a karacsonyozás ( húztunk nevet még novemberben) . Utánna a kazán adta be megint a derekát , jött a vezérlő klofolása . Azután meg volt egy két gyorsba megodandó feladat . S vége is lett a műszaknak . Onnan jöttünk együtt át a főni új lakásába megnézéte ,hogy is haladok a festéssel . Mert holnapra kész kell lennie . Nos most meg éhes is lettem és megálltam kajálni .
Na már megint jött egy vaskos A5-ös tértivevényes boríték nyögdíj ügyben. Már megijedtem, hogy felemelték a nyögdíjamat de aztán kiderült, hogy csak a számítás részleteit írták le 12 oldalon. Viszont ezen csak úgy lehet elmenni, ha leteszem a földre...
Annyi biztos, hogy az ápolási időt nem számolták be így megspóroltak rajtam 4%-ot. Eredetileg az volt, hogy ez is beleszámít, de most valami újabb rendeletre hivatkozva ezeket a különféle ápolási időket már nem veszik figyelembe... :-(