A fórum címe nem az, hogy adoptálandó magyarok ide! Ötleteket, tanácsokat szívesen adunk, de azt senki ne várja, hogy a sült galambot is tálaljuk.
Hogyan gondoljátok, hogy csak azért mert magyar, felelősséget vállalunk bárkiért?
És igen, sajnos belőlem is a tapasztalat szól.
Aki ki akar jönni tanulja a nyelvet, aztán lehet kérdezni, hogy hogyan induljon el. Az Interim-ek általában szállást is biztosítanak. Az, hogy korrektek-e veled csak rajtad áll!
Most jöhet a szitok a sok frusztrált, irigy töketlentől, aki többre nem képes. Otthon ül a gép előtt és megmondja nekünk a frankót.
Zaz-ert hálás is vagyok ...nagyon birom a csajt.Van egy magyar alteregoja is...nem ugrik be a neve.
Méffret is ok:) (loup de guerre rulez)
Egy francia énekest utálok; az is kanadai; :)
Ja; Alizé s***e is bejön ; )
3864.-ik hozzászólásból idézek,mivel ezek szerint elkerülte a figyelmedet!
"...Mivel itt az én szavahihetőségem is mérlegre kerül,így számomra bemondás alapján nem vagy megbízható.Csak azokért vállalok garanciát akikkel együtt dolgoztam vagy szolgáltam."
Én maradibb vagyok. Brassens, Brel, Ferré, Greco, Barbara, Renaud, Perret, Souchon, Forestier no meg a bretonok : Stivell, Denez Prigent, Tri Yann, Servat, Dan ar Braz, Michel Tonnerre, Nolwenn Korbell stb.
Az újak közül Nolwenn Leroy utolsó albuma tetszik.
Ha màr a Nagymamàk kedvenceinél tartunk, akkor : én szeretem az "öreg" Michel Sardout. Még annak idején, amikor kijôttem, és még nem ment annyira a francia az Ö dalait hallgattam, mert elég kônnyü a szövegfelépitése....
A "keményebbek" kôzûl, meg Jean-Pax Mèfret-et hallgatom elôszerettel....
A "csajok" között a "régebbi nagy klasszikusok" mellett (ugymint Céline Dijon, Zazie, Milène Farmer) mostanàban nagyon tetszik ZAZ !
Renaud tovabbkepzesben a felesegem nagyszuleinel szoktam reszesulni. A nagymama nagy Renaud rajongo, bar most, hogy a gyerekek nonek es kezdik erteni, hogy mirol enekel inkabb valami lightossabbat hallgat a nagyi ha ott vagyunk ;-) Nem biztos, hogy jo neven venne az ovoneni a tocard es ehhez hasonlo jelzoket...
Szerintem kell még ember,Bas-Rhin megye közepén dolgoznak inkább(Obernai-Molsheim-Strasbourg),kőműves munkák,minimális nyelvtudás,azonnal,nem tudom,hogy mennyi az annyi.Mivel itt az én szavahihetőségem is mérlegre kerül,így számomra bemondás alapján nem vagy megbízható.Csak azokért vállalok garanciát akikkel együtt dolgoztam vagy szolgáltam.
Na jo, lehet, hogy én vetettem el egy kicsit a sulykot, de ugye mit is vàrhatunk el egy, idézlek : Iskolàzatlan Légiostol ?
Na mindegy !
Legyen akaratod szerint, elgondolkodtam (legalàbbis, megprobàltam), és ugy dôntöttem, hogy mindenkinek jobb lesz (föleg topictàrsaimnak), ha nem szolok hozzàd !
Kérlek, Te is tedd ezt ! Ne utalgass, ne idézz, ne szolj hozzàm, vedd ugy, hogy itt sem vagyok, nézz àt rajtam, etc....
Vedd màr észre, hogy itt mindenki épitô jelleggel a topic témàjàhoz fûzôdö dolgokat ir/linkel... Te vagy az egyetlen, akinek ez nemm tetszik, és jelenleg Te vagy az is, aki csak rontja a "levegöt" !
Ha esetleg több munkás is kell akkor kérdezném hogy Fo. melyik részén, mi pontosan a meló, mennyire kell nyelvtudás, mikor lehet kezdeni és mennyi a bér. Munka engem is érdekelne, és szerintem egészen megbízható vagyok. :)
Pozitív gondolgodásúnak tartom magam,az építőipar egy speciális szegmensében dolgozom és egy francia haverom apja(építőipari cég tulajdonosa) pár napja kérdezte,hogy tudok-e megbízható munkást(arab,néger nem lehet).Megbízható vagy?:)))