Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Anyagiakhoz. Volna lehetőség egy kis pénzforrásra. Ha nov. 8.-9.-re beszerveznénk valamely clubot egy kiállításra ide a gyöngyházba. Ill. mi is tudnánk mellette valamit már kitenni. A belépők egy része miénk lehetne.
Én meg úgy gondolom, hogy túl sokan vagyunk ahhoz, hogy csak egy dologgal foglalkozzunk. Szerintem képesek vagyunk párhuzamosan is építeni a két modultémát, csak anyagi erőforrások kérdése, emberi nem.
Akkor picit pontosítanék, első körben a Bánhida vá. "modul együttes"-t céloztuk meg, tehát a cél az állomás és közvetlen környezete - természetesen a modul méreteihez és arányaihoz megfelelő torzítással - megépítése a cél. Visszafogott célkitűzés és ehhez igazodó maximalitás a kitűzött feladat. Ha ez hibátlanúl sikerült, akkor jöhet a következő etap, oszt ez legyen a Füszért. Esmét csak a magán véleményemet hangoztatom, minden egyéb meggyőző érvelésre nyitott vagyok.
A 2,5-es egy fémbetét, praktikusan vaslemez. Azon a helyen folyamatosan menet izélgeti a fát, s így védi a lyukat a kitágulás ellen. A magasságot Karcsi már megválaszolta.
Az Erkel utcai bolt honlapján olvastam a következő hírt:
A Klein Modellbahn modellek visszatérése
Nagy esély van arra, hogy a Klein Modellbahn egyes termékei visszakerüljenek a modellvasútpiacra.
A Roco Cég felvásárolta a volt Klein Modellbahn cég modellkészítő szerszámjait. Az üzlet oly tökéletesen sikerült, hogy ma már Herr Magister Klein, azaz a volt cég tulajdonosa a Roco Cégnél dolgozik, Gloggnitzban.
Ha jól emlékszem van a közelben szántóföld, szóval lehetne valami aratásfélét megjeleníteni a modulon. Most csak ez az egy jut jelenleg eszembe:P Amúgy már korábban is írtam ötleteket a modullal kapcsolatban, csak hát arra nem igazán válaszolt anno senki:'( (azt egyik hosszú hsz-om)
Lábügyek: az általam a neten talált láb nekem megtetszett, gondoltam megosztom veletek az ötletet, az egyszerű kivitelezhetősége tetszett meg igazából és látványra is tetszetős. A magasság a megbeszéltek alapján, a magyar szabvány szerinti, a méretek ehhez igazitandóak. Gyula ötlete szerintem nagyon frappáns. Anyaga bármi lehet, látványra az alu. a legszebb, stabilitása falvastagság kérdése. Viszont mindez részemről csak egy ötlet, de rövid időn belül eldöntendő miként építjük, mert nincs randább látvány, mint egy falhoz állított moduldoboz.
Kihasználva a napsütéses szép időt, jó lenne az állomást végig fotózni és ez alapján eldönteni a terep alakítás módját.
Dehogy szóltál rosszat!Az égetett szeszt én megbecsülöm azt a garaton öntöm le.Főleg a Wiszkit a Vodkát és a Vegyi-Gyümi-pájinkát imádom,körülbelül ilyen sorrendben is.No ez így csúsztatás.A wiszkit brigádbulin, a Vodkát hétköznap a VEGYI-GYÜMIT disznóöléskor.
Péntekre nem kell valamit beszerezni a további munkálatokhoz? Éjszakás vagyok a héten,így napközben tudok mozogni,beszerezni.Szerszámokat is tudnék vinni a barkács-harkály "műhelyemből".Gyula-bá , Pista-bá , Karcsi-bá , Valaki , írjatok,tele vagyok építő energiával.Ég a 'eggem alatt a fotel...
Ha a megtámadásodra, akkor sosem fogom megérteni, miért kell valakinek azonnal nekitámadni, vérét venni, felnégyelni, amikor egy kis (néha sok) humorral annyi mindent meg lehet oldani, és mindenki jól jár, ráadásul egy kis nevetés még az életet is meghosszabbítja (utalás a korra!).