Keresés

Részletes keresés

Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2501

(Bár az ilyen balesetek nem érintik a lényeget..)"

hat azert a tizedik at nem aludt ejszaka utan megkerdezi magatol az ember,hogy biztos ezt akarta-e:)

Előzmény: Gézoo (2498)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2500

Igazad van.. Már nem tudom átérezni, mert helyére egy másik tapasztalat költözött..

Viszont emlékszem arra, hogy az amikor én sem akartam gyereket, na az, milyen volt..

Előzmény: Törölt nick (2499)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2499
Gézoo, te nagyon gyerekcentrikus vagy, tehát nem hiszem, hogy igazán átérzed azoknak a helyzetét, akikből hiányzik a vágy a családalapításra. De ez nem is baj. Szerintem nem kell, hogy átérezd, át tudd érezni, elég, ha elhiszed nekik, hogy ők jól érzik magukat így is, illetve így érzik jól magukat.
Előzmény: Gézoo (2498)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2498

Jó fantáziával elképzelhető, hogy nem mindenkinek, de ehhez nagyon jó fantázia kell..

Persze, hogy nem mindenkinek.  Van aki mindent gyűlöl, van olyan is aki mindenkit utál.. és még ragozhatjuk.. 

De egészséges lelkületű emberek számára feltétlenül boldogság..  Még akkor is ha néha történnek "balesetek" (lepisil..stb)..  (Bár az ilyen balesetek nem érintik a lényeget..)

Előzmény: szpsz911 (2497)
szpsz911 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2497
Biztos, hogy mindenkinek boldogság?
Előzmény: Gézoo (2490)
mocskos ruca Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2496

ez így van:) egyik sem pótolja a másikat:)))))))))

kinek gyereke van,azt  kell megtanulnia,vagyis inkább úgy élnie,hogy nem minden csak a gyerekről szól.és ezt itt nem kell rossz értelembe venni,csak van más is:)

van gyerek mellett  bizony koncert,búvárkodás,motorozás,elcsavargás a világba:)és mikor hazaérsz a nagy csavargásból és begyűjtöd a gyerekeket magad köré,van simi,fejvaki, s minden más,....és így a kettő viszont tényleg nagy élmény:)

Előzmény: Gabiiiiii (2495)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2495

ez a semmivel sem összemérhető boldogság nem adatik meg"

ez igaz,de senki nem is hanyja/pisili  le oket,nem kelti fel ejszakankent 15x,nem kell a beteg gyerekkel otthonmaradnia kethetente,nem kell idiota gyerekprogramokra jarni,amitol kiveri a viz.

Jarhat szinhazba ,koncertre es nem kell honapokkal elore egyeztetnie,ki vigyazzon a gyerekre addig,jarhat buvarkodni,ahova gyerekkel nemigen lehet menni,kimaradhat ejszakara barmikor,amikor kedve van...Siman elvallalhat egy 2 honapos kulfoldi kikuldetest es nincs lelkiismeretfurdalasa,hogy otthon a gyerek eppen akkor lett baranyhimlos /mint most az enyem/

szoval engedjuk meg barkinek,hogy ezeket merlegelve meghozza a sajat donteset.....en valoszinuleg a lehetosegimnel fogva soha nem fogok megtapasztalni egy csomo olyan dolgot,amit ok gyerek hijan igen,hozzajuk pedig nem bujik hajnalban egy szuszogos,selymesboru kiskolyok.....

Gézoo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2494

Szia!

Egyetértek veled.. Mindkét dologban..

(legfeljebb annyit tennék hozzá:  speciel én sajnálom őket.. ez is szuverén jog..)

Előzmény: mocskos ruca (2493)
mocskos ruca Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2493

a ffiak mindig kisfiúk maradnak,mért pont a sírástól kéne menekülniük?:)

nekem nem fog gyengének minősülni,ha egy ffi elsírja magát!

nem attól ffia vagy ffiatlan egy pasi,hogy kiengedi é a könnyeit vagy sem.

Előzmény: Gézoo (2491)
mocskos ruca Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2492

szia!

de nem kell őket sajnálni,hisz nem tudja ,hogy az milyen!

attól függetlenül ha valaki nem akar gyereket,még lehet nagyon is gyerekcentrikus!

jónéhány ilyen embert ismerek..

Gézoo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2491
értem.. ez nálunk így van..  Mondjuk pl. az olaszoknál a férfiak ugyanúgy elsírhatják magukat mint a nők..  ( és állítólag éppen a sírással megszabadulnak olyan hormonoktól és feszűltségektől, amik a szívinfarktus, agyvérzést okozzák..)
Előzmény: Gabiiiiii (2487)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2490

Szia!

Szerintem  Önmagát semmiképpen sem tekinti áldozatnak, még..

Aki a szabad akaratából dönt úgy ahogy, az feltételezhetően így látja jónak.

Nyílván ebbe a döntésébe senki sem szólhat bele, ez szuverén jog..

Én csupán jeleztem, hogy mi szülők már tudjuk, amit korábban csak reméltünk..

és sajnálom azokat, akiknek ez a semmivel sem összemérhető boldogság nem adatik meg..

Előzmény: szpsz911 (2489)
szpsz911 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2489

Szia!

Feltétlenül áldozatnak kell tekinteni azt, aki saját döntése alapján nem vállal be gyereket?

Vagy esetleg szimplán tiszteletben tartjuk a döntését?

Előzmény: Gézoo (2481)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2488

Csak poénnak szántam :)

Előzmény: Gabiiiiii (2486)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2487

A férfi=érzéketlen? "

nem,egyaltalan nem ezt mondtam...de valahogy hozzatartozik a hagyomanyos nemi szerepekhez,hogy kevesbe mutatjak ki,mint a nok.....Egy ferfit ritkan latsz pl sirni,ha megis,annak sulya van...Egy nonel ezt kivalthatja egy romantikus film,vagy egy kisgyerek latvanya is.....

Előzmény: Gézoo (2484)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2486
koszi,a hugomnak van ferje,es nagyon jol megvannak:)
Előzmény: Gézoo (2483)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2485

Szia!

Pedig ismerek olyat.. Csak sajnos más felesége :(  ..

Előzmény: Törölt nick (2476)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2484

A férfi=érzéketlen?

Talán azért nem egészen.. Legfeljebb a személyes ismerősök között tartjuk magunkat és nem mutatjuk ki őszintén az érzelmeinket, hogy a "macsó" imázsunk megmaradjon.

Előzmény: Gabiiiiii (2475)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2483

Szia Gabiii!

Nos, már írtam valakinek.. nem szabad összemosni a szögesen eltérő helyzeteket.

(Ja egy kérdés: A hugodnak nem kellene egy férfi?  Mert ebben szívesen segítek..:)  )

Előzmény: Gabiiiiii (2474)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2482

Szia!

Erre a kérdésre valakinek már válaszoltam.. kétszer is.. 

Ezért most csak röviden: természetesen nem 24-50 -szer hanem a tisztességes

felnevelhetőség és a józan ész határain belül 1-3-.. annyi esélyt adjon az unokáinak,

amennyit ő maga kapott a létezésre..

Előzmény: szanzaveronika (2473)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2481

Szia!

Nos, megpróbálok nem utólag, hanem előre gondolkodni.. Ennek mellékhatása, hogy

a már ismert veszélyeket felismerem, és ha elháríthatatlanok, akkor sajnálom az

áldozatokat.. Mást nem tehetek értük..

Előzmény: szpsz911 (2472)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.11 0 0 2480

azt hiszem,csak siman rosszul fogalmaztam:)

annyit szerette volna kihozni,hogy igenis lehet teljes eletet elni gyerek nelkul is /meg ha magam nehezen tudom is elkepzelni magamrol/

Az elethez valo hozzaallas az,ami meghatarozza,hogy mitol el az meber teljes eletet

Előzmény: szpsz911 (2477)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.11 0 0 2479
a kozvetlen szomszedunkban is van hasonlora pelda....nem szivesen reszletezem,mert olyannal vadolnanak,amivel szvsz nem rendelkezem,de szerintem egy sajat gyerek is lutri,egy orokbefogadott meginkabb...hiaba a sok eves szeretet,torodes,most a rendorseg mindennapos vendeg naluk....
Előzmény: ereik (2478)
ereik Creative Commons License 2007.02.11 0 0 2478
Én tudnék mesélni egy-két kisebb-nagyobb tragédiát az örökbefogadás témájában. Sajnos. Tönkre is mentek bele az örökbefogadószülők és tágabb családjuk,s most már így is fog az életük eltelni. Hiába  tulajdonságaink 80%-át hozzuk. Lehet olvasni erről.
szpsz911 Creative Commons License 2007.02.11 0 0 2477

Gabii (sok i-vel:-)!

Már miért kellene úgy tekinteni, ahogy írod, hogy "saját hibáján kívül"?

Miért? Az "hiba", ha valaki nem akar gyereket?(itt persze értem a lényeget, a húgod szeretett volna, de nem jött össze neki)

Ha most valaki azt kérdezné, hogy melyik oldalon állok, azt mondanám, hogy mindgyiken:

Azaz, aki szeretne gyereket, legyen neki (nem akarnám lebeszélni), de aki nem szeretne, azt semmiféle gyerekpárti presszióval nem szabad terhelni, hanem azt is el kell fogadni.

Nekem nincs gyerekem, egyenlőre nem is érzem szükségét, pedig 34 éves krapek vagyok. 

Előzmény: Gabiiiiii (2474)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.11 0 0 2476
(Utálom az ideákat. Finom-puha-kedves, na persze. Ez egy mítosz.)
Előzmény: Gabiiiiii (2475)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.11 0 0 2475

tudod,Gezoo,nekem is furcsa,ha egy ferfi ilyen stilusban beszel,kulonosen azok utan a hozzaszolasok utan,amik a nok agresszivitasarol szoltak a masik topikban,es szamonkertek a nok hagyomanyos viselkedeset....

Ha egy ferfias ferfi hasznalhatja ezeket a kifejezeseket,akkor nem ertem,a noktol miert varjuk el,hogy maradjanak a hagyomanyos finom-puha,kedves noiesseguknel....Egy ferfi szajabol ezek akkor is furcsan hatnak,ha az egy erzo lelek,mit Te is...

Ha noknek illik a sajat noies hagyomanyoknal maradiuk,akkor ez a ferfiakra is igaznak kellene lenni

Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.11 0 0 2474

Gezooo....itt van mindjart a hugom,aki sajat hibajan kivul tartozik a gyermektelenek koze...Sok-sok evig kuzdott,azt egy ferfi el nem tudja kepzelni,milyen az honapokon keresztul naponta injekciora jarni,mindenfele hormonokat szedni,es attol hizni.....

Es egyszercsak feladta...es nem fogadott orokbe gyereket...Atertekelte az eletet,es a munkajanak el...Kivulrol egy karrierista hulye p..csanak latszik,aki nem ismeri,annak lathatja......De neki igy teljes az elete....Maskepp,mint egy gyerekesnek,es azt hiszem,ez a seb soha nem fog teljesen begyogyulni,de ettol meg teljes eletet el sikerelmenyekkel,oromokkel......

Előzmény: Gézoo (2468)
szanzaveronika Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2473
Hűha. És hány gyerek kell ahhoz, hogy ne érezd úgy, hogy megtagadja a gonosz nő az élet lehetőségét? - Merthogy tulajdonképpen évente szülhetne egyet, és akkor miért kettő-három van neki, miért nem tíz-tizenkettő? Amelyik évben nem szült, ott újra egy megtagadott lehetőség...
Vagy melyik gyermek "a gyermeke"?
Előzmény: Gézoo (2429)
szpsz911 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2472

Szia Gézoo!

Részvéttel nem akkor szoktak sajnálni valakit, ha bajban van?

A gyermeket önként nem vállalókon mit kellene részvéttel sajnálni?

Hát nem mindenkinek saját hatásköre eldönteni, hogy akar-e gyerket?

Előzmény: Gézoo (2435)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!