Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?A késői gyerekvállalás előnyei és hátrányai.Véleményeket,hozzászólásokat,tapasztalatokat várok.
Gézoo, te nagyon gyerekcentrikus vagy, tehát nem hiszem, hogy igazán átérzed azoknak a helyzetét, akikből hiányzik a vágy a családalapításra. De ez nem is baj. Szerintem nem kell, hogy átérezd, át tudd érezni, elég, ha elhiszed nekik, hogy ők jól érzik magukat így is, illetve így érzik jól magukat.
Jó fantáziával elképzelhető, hogy nem mindenkinek, de ehhez nagyon jó fantázia kell..
Persze, hogy nem mindenkinek. Van aki mindent gyűlöl, van olyan is aki mindenkit utál.. és még ragozhatjuk..
De egészséges lelkületű emberek számára feltétlenül boldogság.. Még akkor is ha néha történnek "balesetek" (lepisil..stb).. (Bár az ilyen balesetek nem érintik a lényeget..)
ez így van:) egyik sem pótolja a másikat:)))))))))
kinek gyereke van,azt kell megtanulnia,vagyis inkább úgy élnie,hogy nem minden csak a gyerekről szól.és ezt itt nem kell rossz értelembe venni,csak van más is:)
van gyerek mellett bizony koncert,búvárkodás,motorozás,elcsavargás a világba:)és mikor hazaérsz a nagy csavargásból és begyűjtöd a gyerekeket magad köré,van simi,fejvaki, s minden más,....és így a kettő viszont tényleg nagy élmény:)
ez a semmivel sem összemérhető boldogság nem adatik meg"
ez igaz,de senki nem is hanyja/pisili le oket,nem kelti fel ejszakankent 15x,nem kell a beteg gyerekkel otthonmaradnia kethetente,nem kell idiota gyerekprogramokra jarni,amitol kiveri a viz.
Jarhat szinhazba ,koncertre es nem kell honapokkal elore egyeztetnie,ki vigyazzon a gyerekre addig,jarhat buvarkodni,ahova gyerekkel nemigen lehet menni,kimaradhat ejszakara barmikor,amikor kedve van...Siman elvallalhat egy 2 honapos kulfoldi kikuldetest es nincs lelkiismeretfurdalasa,hogy otthon a gyerek eppen akkor lett baranyhimlos /mint most az enyem/
szoval engedjuk meg barkinek,hogy ezeket merlegelve meghozza a sajat donteset.....en valoszinuleg a lehetosegimnel fogva soha nem fogok megtapasztalni egy csomo olyan dolgot,amit ok gyerek hijan igen,hozzajuk pedig nem bujik hajnalban egy szuszogos,selymesboru kiskolyok.....
értem.. ez nálunk így van.. Mondjuk pl. az olaszoknál a férfiak ugyanúgy elsírhatják magukat mint a nők.. ( és állítólag éppen a sírással megszabadulnak olyan hormonoktól és feszűltségektől, amik a szívinfarktus, agyvérzést okozzák..)
nem,egyaltalan nem ezt mondtam...de valahogy hozzatartozik a hagyomanyos nemi szerepekhez,hogy kevesbe mutatjak ki,mint a nok.....Egy ferfit ritkan latsz pl sirni,ha megis,annak sulya van...Egy nonel ezt kivalthatja egy romantikus film,vagy egy kisgyerek latvanya is.....
Talán azért nem egészen.. Legfeljebb a személyes ismerősök között tartjuk magunkat és nem mutatjuk ki őszintén az érzelmeinket, hogy a "macsó" imázsunk megmaradjon.
a kozvetlen szomszedunkban is van hasonlora pelda....nem szivesen reszletezem,mert olyannal vadolnanak,amivel szvsz nem rendelkezem,de szerintem egy sajat gyerek is lutri,egy orokbefogadott meginkabb...hiaba a sok eves szeretet,torodes,most a rendorseg mindennapos vendeg naluk....
Én tudnék mesélni egy-két kisebb-nagyobb tragédiát az örökbefogadás témájában. Sajnos. Tönkre is mentek bele az örökbefogadószülők és tágabb családjuk,s most már így is fog az életük eltelni. Hiába tulajdonságaink 80%-át hozzuk. Lehet olvasni erről.
Már miért kellene úgy tekinteni, ahogy írod, hogy "saját hibáján kívül"?
Miért? Az "hiba", ha valaki nem akar gyereket?(itt persze értem a lényeget, a húgod szeretett volna, de nem jött össze neki)
Ha most valaki azt kérdezné, hogy melyik oldalon állok, azt mondanám, hogy mindgyiken:
Azaz, aki szeretne gyereket, legyen neki (nem akarnám lebeszélni), de aki nem szeretne, azt semmiféle gyerekpárti presszióval nem szabad terhelni, hanem azt is el kell fogadni.
Nekem nincs gyerekem, egyenlőre nem is érzem szükségét, pedig 34 éves krapek vagyok.
tudod,Gezoo,nekem is furcsa,ha egy ferfi ilyen stilusban beszel,kulonosen azok utan a hozzaszolasok utan,amik a nok agresszivitasarol szoltak a masik topikban,es szamonkertek a nok hagyomanyos viselkedeset....
Ha egy ferfias ferfi hasznalhatja ezeket a kifejezeseket,akkor nem ertem,a noktol miert varjuk el,hogy maradjanak a hagyomanyos finom-puha,kedves noiesseguknel....Egy ferfi szajabol ezek akkor is furcsan hatnak,ha az egy erzo lelek,mit Te is...
Ha noknek illik a sajat noies hagyomanyoknal maradiuk,akkor ez a ferfiakra is igaznak kellene lenni
Gezooo....itt van mindjart a hugom,aki sajat hibajan kivul tartozik a gyermektelenek koze...Sok-sok evig kuzdott,azt egy ferfi el nem tudja kepzelni,milyen az honapokon keresztul naponta injekciora jarni,mindenfele hormonokat szedni,es attol hizni.....
Es egyszercsak feladta...es nem fogadott orokbe gyereket...Atertekelte az eletet,es a munkajanak el...Kivulrol egy karrierista hulye p..csanak latszik,aki nem ismeri,annak lathatja......De neki igy teljes az elete....Maskepp,mint egy gyerekesnek,es azt hiszem,ez a seb soha nem fog teljesen begyogyulni,de ettol meg teljes eletet el sikerelmenyekkel,oromokkel......
Hűha. És hány gyerek kell ahhoz, hogy ne érezd úgy, hogy megtagadja a gonosz nő az élet lehetőségét? - Merthogy tulajdonképpen évente szülhetne egyet, és akkor miért kettő-három van neki, miért nem tíz-tizenkettő? Amelyik évben nem szült, ott újra egy megtagadott lehetőség... Vagy melyik gyermek "a gyermeke"?