A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Ültél már egyébként ilyenen?! Faja kis motor, nem is fikázni szeretném, de a lábtartója olyan magasan van, hogy az nem mindenkinek megfelelő. 175cm felett megváltás róla leszállni egy lábkinyújtásra, szerintem. Haveromnak volt, az 500-as kis Guzziján is kényelmesebb volt a térdszög, én azt éreztem, hogy a nyakamban vannak a lábaim mikor mentem vele, mintha egy túramotoros felsőtesttarású motort összeheggesztettek volna versenymotorral. Nagyon jól lehet döntögetni, haverom is szerette és semmiképp sem akart magasabb GS-re átülni, de végül mégis ez lett belőle csakis az említettek miatt.
Persze ha már próbáltad és tudod milyen akkor nem szóltam.
Szeretnék jövőre egy 1150 R t venni.A világítás kapcsoló megléte évjárat vagy piac függő?Látok olyanokat amin van a jobb oldalon a markolat fűtés mellett.És láttam olyanokat amin kis takarólap van a kapcsoló helyén.Az gondolom akkor gyújtásra vagy járó motorra kapcsol lámpát.
Sziasztok.2002 R 1150 R esek között lehet találni olyat,amelyiknek ferde csíkos tank matrica vagy festett tankja van.Az óra csoport körül is kékes színű a tartókonzol.Nem a Rocsterre gondolok hanem a rendes R változatra.Ez limitált széria vagy mi?Neten semmit nem találok róla.Köszi a válaszokat.
Ezt én úgy szoktam, hogy elindulok mondjuk északkeletre (délután a nap balra és a hátam mögött van:)), aztán ha már mentem egy órát, megnézem, hol vagyok. :)
Én Gpsbabel-el felszabdalom dátum szerint és leegyszerűsítem, mert nem kell annyi pont, így szépen összemegy a gpx is, de még értelmezhető marad a térképen.
Van 99 nyomvonalam - valójában úgy 400. A GM csak 5 megás fájlokat eszik meg, tehát a BC-ből importálok 10 fájlt.
A GM-ben létrehozok egy saját térképet, azon egy réteget. Oda beimportálom a fájl01-et. Létrehozok még egy réteget, oda importálom a fájl02-t, és így tovább. Utána próbálom egy rétegre rakni az összes útvonalat. Egy útvonal 3 rész: eleje, vége, vonal. Ezeket egyesével tudom egyik rétegről másik rétegre áthúzni. Na neeeeeee!
Nem sikerült elmagyaráznom, mit szeretnék. Nekifutok újra:
Az X-el és hullámos vonallal jelölt rész (státusz sor, ikonok) felesleges, azt szerettem volna belefejlesztetni, hogy lehessen kikapcsolni valahogy, kitenni a térképet teljes képernyőre.
És most ahogy használom: Tegyük fel, hogy érkezem Emersacker felől (kék nyíl), A pontban vagyok, amikor észreveszem a térképen a szaggatott kék vonallal és B-vel jelölt kanyargós alacsonyabbrendű szakaszt. Rögtön látom, hogy mehetek a C vagy a D útvonalon, ha végig szeretnék menni rajta. Látom a helyiségneveket, és hogy jobbra vagy balra kell kanyarodnom, hogy elérjem a kinézett szakaszt.
A térkép mindig északi tájolású, ha pl. otthonról észak nyugatnak indultam és ismeretlen vidékre keveredek, akkor csak délkelet felé kell tartanom, és előbb utóbb meglátom a csiganyálat, vagy ismerős városokat.
Lehet, hogy ez idegen megközelítés, de itt rengeteg kis helyiség van, osszekötve főbb utakkal és kissebb, kanyargósokkal, dombokkal, erdőkkel, stb. Nagyon jó így motorozgatni 1-2 órát akár hétköznap munka után. Csak menni és keresni a kanyargós utakat és gyönyörködni a tájban és falvakban. És erre jó az RBiker, csak jelen állapotában a képernyő nagy részet felesleges dolgok foglalják, kevés a "hasznos" terület, főleg fekvő telefonnal.
Nem hiszem, hogy túl nagy fejlesztés lenne, hogy be tudj importálni gpx-et.
Régóta keresek normális appot/weboldalt, ahol tárolhatom a Garmin logjaim, és meg is tudom nézni online. A BaseCamp (tudom, nem BD, hanem BC) jó tárolásra, de csak a gépeden, és borzasztó lassú. Egy időben gondolkodtam az RBiker-en, de nincs import. :-(
Jó lenne bármikor megnézni, melyik is volt az a bizonyos jó útvonal…