Egy gyors kérdésem lenne a szakértőkhöz: a hibakódokat csak akkor lehet kiolvasni, ha ég a "sárga lámpa"? Vagy "emlékszik" rá akkor is, amikor aktuálisan nem világít a hibajelző.
Köszönöm szépen a hozzászólásokat a segítségeteket.Már beszéltem is a szerelőmmel csak ő nem tudja beszerezni a dugattyút külön.De olvastam,hogy sebike05-nek esetleg van ilyen raktáron.Tudnál-e ilyet küldeni nekem?Mind a két oldalra kellene.Még a gyári féknyereg van rajta.Ilyen feliratok vannak a féknyergen:DAC F23 (felül)CTKA32(alul)Ha tudsz segíteni legyszives jelezd!Előre is köszönöm!
ha van 500.000Ft puffer a költségvetésben akkor vegye meg de a forenza esetében készüljön 12-14literes városi fogyasztásra Aveo alatt is aisin volt automata váltós autót csak üzem melegen próbálunk ki és ez típustól függetlenül igaz.Amúgy mind a ZF mind az aisin eléggé elterjedt vállalható de nem modern technika sajnos az előéletüket,hogy megkapták e a karbantartást azt nem tudhatod azért kell a puffer Azt nem árt ha tudja a kényelemnek ára van elsősorban a benzinkúton másodsorban a javítás során.Városban sem rossz az automata de az országút az autópálya az igazi terepe megfelelő motorral tempomattal párosítva
Értem. Akkor az a 4 fokozatú nem egy takarékos váltó, mondhatjuk elavult? Gondolom ugyanaz van az automata Aveok alatt is.
Rokon keres automata benzinest 80%-ban városi használatra, mutatott is két variációt. Az egyik 1,6-os szedán, a másik meg egy Forenza volt. Az autók állapotától függetlenül lebeszélnéd róla?
nem az 1.6 az aisin de 1.6os motor automata váltóval csak 4 és 5 ajtós variáció esetén van kombiba csak 1.8 de mindegyik 4 fokozatú! csak a diesel kapott 5 fokozatú automatát az is aisin,mint mindegyik váltó esetén érvényes itt is,hogy az olaj a lelke de kb 200.000e km után lehet számítani a váltó felújításra
2 nyereg felújítása fékcsőcserével és ha rakunk fel új tárcsát betéttel fékolajcserével drágább anyaggal(TRW) 66.000Ft olcsóbb tárcsával betéttel 50.000Ft
javítókészlettel semmi gond nincs csak normálisan meg kell csinálni,fékcsőcsere ajánlott mellé és utána el lehet felejteni a fékmelegedést és ez nem 1 autós tapasztatalat,hozzáteszem ezt is el lehet rontani mert sok a kontár és nem csak a sufniműhelyekben hanem az autószerelő műhelyekben is
Ez sajnos típusjelenség. Vagy a fékcsöveid, vagy a munkahengerek adták fel. Új fékcsövekkel és javító készlettel egy jó szerelő sokkal olcsóbban orvosolná a hibát. Persze lehet, hogy a féktárcsák és betétek cseréje is szükséges , de még ezért is sokallom az összegeket.
Ha megírnád, merrefelé laksz, talán tudnánk jó szerelőt javasolni.
Van egy 2005-ös 1.4-és benzines lacettim aminek a hátsó fékjeivel adódott problémám.Mind a kettő befog valamennyire és így melegszik a kerék.Elvitte a nejem szerelőhöz aki megnyugtatta,hogy 120.000 ft-ért ripp-ropp megjavítja.Nem kicsit sokalltam az árát és mondtam neki nézesse meg mással is.A másik már csak 80.000-et mondott,de számomra még ez is túl magasnak tűnik.Én nem tudom de minden autószerelő semmi mást nem tud csak cserélni?Van e vkinek vmi ötlete,hogyan úszhatnám meg ezt olcsóbban?Esetleg mi lehet a hiba?
ugyanaz a holden motor mint az 1.8 a váltó ZF ,de az összes törtötten jött be USA ből vannak olyan alkatrészek ami nem csereszabatos az EU példányokkal
Járok/jártam vele benzinnel is, míg nem csinálta ezt.. Amikor "siettem" valahova, vagy néha csak azért,hogy jobb legyen a motornak.. :) Most örülök neki ha beindul.. :( A szivattyúm folyamatosan megy, azt mondták mennie is kell..! Most megpróbálom lecseréltetni a benzint, hátha.. Tudom, hogy látatlanba nagyon nehéz, de ha ő is akarná, akkor bárhova képes lennék elvinni, csak hogy "gyógyuljon meg"..!! Köszönöm szépen az eddigi hozzá szólásokat,és a tippet..!!
Nem vagyok szerelő, de amit leírsz olyan, mintha nem jutna benzin a motorhoz. Ü.a szűrő lett cserélve? Benzin nyomás rendben, ellenőrizték? Befecskendező rendszer ellenőrizve lett?
Volt egy hasonló hibám pár éve: piszkos benzint tankoltam és eltömődött a szűrőm is, meg a visszafolyó vezetékem is és dőlt a benzin a motorba, emiatt állandóan lefulladt.
Igen, legyen, de egyrészt időnként kellene menni csak benzinnel is, másrészt a gázra átálláskor leáll-e az üa. szivattyúd? Mert van olyan beépítés, ahol nem, és volt emiatt elhalt alkatrész. Sajnos sebike jól mondja, az autó nélkül nehéz bármit mondani.
Azt mondták a fiúk, hogy mivel gázos, 1/3 részig mindig legyen benne benzin.. Ilyet csinált már régen, akkor szivattyút kellett benne cserélni, bár akkor is 1év után jöttek rá hogy mi baja..
Ha picit lejjebb esik a mutató rögtön tankolok, majdnem mindig tele van az autó.. Eddig is nehezebben indult, de mióta ki lett cserélve a szivattyú, azóta ennyire katasztrófális a helyzet.. Állítólag tiszta a tank,és a benzin is.. Az a legnagyobb baj, hogy semmilyen hiba kódot nem mutat.. Sőt amikor most bevittem, pöccre indult..