175 gr liszt
2 kaveskanal sutopor
75 gr cukor
25 gr kakaopor (karobpor)
125 gr olvasztott margarin
325 ml hideg viz
Keverd ossze a hozzavalokat, ontsd egy kizsirozott formaba, susd 160 fokon (celsius) 30 percig, aztan tuprobaval nezd meg. Ha kesz, racson hutsd ki, vagd fel es toltsd meg. A kakao elhagyhato, helyette izesitheted citrommal, vanilias cukorral.
A tortad nem a tojastol lesz magas, hanem a finomliszt+sutopor keverektol.
Idike, mostmár halál kíváncsi vagyok! Írd már le lécci azt a tojástalan piskóta receptet, mert nagyon fúrja az oldalam, hogy mitől lesz szép magas, sárga és könnyű a tésza, ha nem a tojástól??? (Tudom, hogy látezik un. fehérpiskóta, de abból csak a tojássárgája hiányzik, a fehérje nem.) Szóval????
Csak utaltam rá. Nem vártam, hogy valamelyik nagyeszű megint elmagyarázza. Mert mindenhez ért. Szakácsművész is a zabtejével meg a rizzsel töltött paradicsomos káposztájával, a tojás nélküli vizes piskótáról ne is beszéljünk.
Kevés ember tud ennyire felbosszantani, mint te, az is biztos...
bocs, csak egy oraval korabbi hsz-edre reagaltam, nem tudtam, hogy idokozben te tulleptel mar ezen (illetve bocs, ti - tulkeppen ki az a ti, kiralyi tobbes?)
A vegak KKK-ja, nagyon jo :))) van meg? pliz... :)))
Majdnemcsúnyátmondtamdenemmerekmertlealpárizol, de mi lenne, ha olvasnál is, mielőtt elkezdesz írkálni. Ezen a kérdésen régen túl vagyunk, még akkor megbeszéltük, amikor nem érezted, hogy segíts a vegák ügyének...
(mindig az a rész jut eszembe, amikor South Park lakosságának egy része ragaszkodott ahhoz, hogy zászlójuk nem rasszista. Amikor melléjük állt a KKK, tudták, hogy alapvetően jó ügyük el van veszve. Most rájöttem, te vagy a vegák KKK-ja.)
Tudtommal a pitypangot kutyatejnek hivjak a szarabol csorgo feheres le miatt... hogy is van ez? A koznyelv meg a vegak elott eleg sok feheres folyadekot tejnek nevezett.
Azert, hogy valakinek ez legyen a vegasaggal a legnagyobb baja... :)))
Jo a borotok, btw ;) a szolo is noveny mint tuggyuk :)
A magasabb rendu az talan tulzas, bar az igaz, hogy elobb halasztunk-vadasztunk-gyujtogettunk es kesobb termesztettunk novenyt (bonyolultabb dolog). Es ha ugy vesszuk, hogy a mai tarsadalmi berendezkedest magasabb rendunek tartjuk mint az 1000 evvel ezelottit, akkor ebbol extrapolalva (apropo, nem baj, hogy sok idegen szot hasznalok?) tulajdonkeppen a korabbi tarsadalmi forma alacsonyabb rendu. Ismetlem, ha a mait magasabb rendunek tartjuk, mint a korabbiakat.