Keresés

Részletes keresés

broken9191 Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30215

Ronnie amúgy továbbra is sokat hibázik.

De ha ezeket nem tudja Wilson utána kihasználni akkor nehéz dolga lesz.

broken9191 Creative Commons License 2020.08.15 0 1 30214

Mindig jó egy igazán kemény safety csata.

33 frame Selbytől egymásután azért már rengeteg embernek sok.

Előzmény: potika (30213)
potika Creative Commons License 2020.08.15 0 2 30213

Egy magas színvonalú safety csata sokkal izgalmasabb tud lenni, mint ha valaki egy hosszúból indulva megnyeri a frame-et aztán cserélnek. A safety inkább észjáték, sokkal precízebb tervezést igényel, kevesen tudják jól játszani. Én szeretem nézni.

Előzmény: HG. (30212)
HG. Creative Commons License 2020.08.15 0 3 30212

de azért kb.10-ből 7 ember inkább kedveli a gyors lendületes játékot mint a lassú, vontatott safety csatákat

vagy inkább 10/10 :)

el kell fogadni mindenkinek (Selbynek is), hogy a snooker - mint ahogy minden más sport - a nézőkért van, nem azért hogy X vagy Y bármi áron nyerjen.

Főleg azon a szinten, ahol ők állnak, ahol már minden létezőt megnyert mindenki, és rohadtul mindegy hogy valaki 3-4x vagy 5-6x volt világbajnok.

Sokat fejtegették Kuruczék, hogy 30+ éve Steve Davisék hány órán keresztül játszották a meccseket, safety safety hátán... Ha ez ma is így lenne, a kutya nem nézné, és a sportág sokat köszönhet az olyan durrbele féléknek, mint Suli Van :)

Előzmény: jaro1979 (30206)
ron89 Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30211

Mivel tegnap este nagyon ment a golyóbelökés Ronnie-nak, kíváncsi voltam, hányat hibázott.

Mint kiderült, nem sokat:

5 kihagyott lökés téthelyzetben

3 kihagyott lökés már tét nélkül

1 egyfal próbálkozás

2 támadó safety, ami belökésnek is számíthatna, de jó helyre vitte a fehéret.

A 30. frémben volt egy kis kihagyás a videóban, ott talán lehetett még hiba.

Selby sem hibázott sokat, de az övét nem számoltam.

[virgo] Creative Commons License 2020.08.15 0 1 30210

Én egyik nyilatkozatot se tartom valami szerencsésnek. Példát vehetnének a vöriről, aki az elvesztett decider után szerintem azt mondta Wilsonnak, hogy ő baszta el az önsnookerrel, szóval nem a fluke számít. így alakult, de magára kell haragudnia, mert a lehetőség ott volt előtte. 

csak azért, mert Wilson nagyon szégyellte magát szemmel láthatóan.

Előzmény: ron89 (30208)
treff2 Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30209

(Azt se feledjük, hogy Selby épp csak rövidebb ideig volt ranglista-vezető, mint Hendry.  Mindeni döntse el magában, hogy melyikük küzdött erősebb mezőnyben.  A Jimmy White-os összehasonlítás kicsit csalóka, a meccsek száma meg a zöld posztó minősége miatt.  A mostani top ellenfelekkel szemben persze kétségbevonhatatlan a 629 db százas ereje.)

Előzmény: _Colin_ (30205)
ron89 Creative Commons License 2020.08.15 0 1 30208

Ha véletlenül mégse győzi le, azért néhányan örülhetnek neki, ugye?

Tökéletesen megértem a helyzeted, az a játékos nyert, akit utálsz, én is pontosan így éreznék, ha Selby nyert volna, mivel én meg őt utálom. 

A "hit and hope" része a játéknak, más is szokott ilyet csinálni (bár nem ilyen sűrűn, az igaz), és Ronnie is lökött "normális" kimeneküléseket, pl. egy ilyen után kapta meg az esélyt az utolsó pirosra, Selby masszés lökése után.

Előzmény: potika (30197)
Csak_Szolok Creative Commons License 2020.08.15 -1 2 30207

Selbynek van igaza, disrespectful.

Disrespectful az, ha a másik játékával foglalkozom és nem a sajátommal.

Ezt Selby elvesztette, a saját hibái miatt. Hogy ekézi Ronnie-t az egyrészt savanyú a szőlő, másrészt tiszteletlenség.

Előzmény: potika (30202)
jaro1979 Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30206

Selby nagyon jó játékos de azért kb.10-ből 7 ember inkább kedveli a gyors lendületes játékot mint a lassú, vontatott safety csatákat.Ronnie-t azért kedvelik nagyon sokan mert vagány, szókimondó és problémás egyéniség,de őt így kell elfogadni.

Előzmény: _Colin_ (30205)
_Colin_ Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30205

"Ilyen állásoknál olyan erősen löksz, ahogy csak tudsz, remélve, hogy nem hagysz állást." (Ronnie O'Sullivan)
vs
"Az izomból lökött két safetyjében a fehéret mindkétszer igen jó helyre varázsolta komoly visszahúzásokkal." (Dolada123)

Most akkor reménykedett vagy varázsolt? Ő maga azt állítja, hogy ilyenkor csak remélni lehet, te azt, hogy varázsolt. Nem igazán tűnik úgy, mintha te a helyükön kezelnéd a zseniket. És azért, mert te rühelled Selbyt, attól még lehet zseniális a safety játék is, amit ő elég magas fokon űz, igen, valóban: sokszor túlzásba is viszi és visszaél ezzel, amire most kifejezetten csattanós választ adott Ronnie és tulajdonképpen neki is igaza volt abban, hogy ha pszichikai hadviselésbe kezd az ellenfél, akkor arra érdemes lehet meglepőt húzni, ezzel szétzúzva a stratégiáját - ez alkalommal nagyon látványosan be is vált (kvázi "megérdemelte" Selby ezt így), de speciel pont azokban a lökésekben nem volt fantázia, míg egy alaposan átgondolt, megfontolt safety csatához meg bizony nem árt némi fantázia, bármennyire is ironikusan tettél utalást "Mark csupa fantázia" játékára. Mark egyébként a hatszáz fölötti százasbrékjével talán bizonyította, hogy bréképítésben sem feltétlenül kutyaütő: majdnem kétszer annyi century-nél tart, mint a nép kedvenc forgószele, Jimmy White dupla annyi idő alatt. Egy dolog a látványos, dinamikus játék, amire ugyanúgy szükség van és nagyon jó nézni, ám ennek a sportágnak valamiért snooker lett a neve, tehát lefitymálni a taktikai küzdelmeket, safety-csatákat, csak mert az én zseni kedvencemet az felidegeli, elég egyoldalú hozzáállásról tanúskodik.
Pont a tegnapi másik döntőfrémmel szemléltethető, hogy mennyire izgalmas, fordulatos tud lenni a snooker, ha nem csak odalép a hősöm és mindent művészi tökéletességgel pikk-pakk ledarál egy asztalhoz állással.

Előzmény: Dolada123 (30198)
jaro1979 Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30204

Méltó vagy nem mégis Ronnie nyert 17-frame-t,ez pedig nem csak a véletlenek múlt.Nyilatkozta is hogy ő nem szeret biztonsági küzdelmekbe belemenni ő a látványos,gyors, pörgős meccseket szereti.Ez az ő védjegye és ezt ő bátran fölvállalja.

twohandedtweener_ Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30203

amikor a balhé úgy kezdődik, hogy visszaütnek ....... :D:D

potika Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30202

Sejtettem, hogy személyeskedés lesz. Ronnie-ra nem lehet rosszat mondani de nem fogok vallási ügyekben vitatkozni.

Egyszerűen bunkónak találom ezt a nyilatkozatot. Szerintem azért játszott izomból mert nem tudott uralkodni magán és teljesen elszállt az agya. Selbynek van igaza, disrespectful. Nem méltó egy snooker játékoshoz.

Előzmény: Dolada123 (30198)
treff2 Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30201

Kicsit talán faragatlan, kicsit talán álszerény (mármint hogy érti ő a biztonságit, ha nem is szereti), de szerintem nem kirívóan bunkó.  Igazság is van benne.  Volt a harmadik szakaszban néhány eset amikor Selby percekig gondolkodott egy biztonságin, tényleg nehéz állásban, és rontás után terülj-terülj-asztalkám maradt.  Ronnie inkább 19-re húzott lapot.

Teljesen egyetértek, agyatlan játékhoz mázli kell.  A jelek szerint úgy gondolta, ”normális” játékban kikapna.  Ehelyett bespájzolta az energiáit arra az esetre, ha véletlenül kap még egy esélyt.  Ebből a szempontból nézve nem is olyan irracionális...

Rosszmájú megjegyzés következik.  Sajnos nem láttam az utolsó szakaszt, de az első háromban Selby jóval a tudása alatt épített brékeket, meglepően sokszor megakadt 30-40 körül.  Lehet, hogy Ronnie titokban erre is gondolhatott a kockázatelemzésnél, bár ezt még ő sem vallaná be nyilvánosan.

Morli Holect Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30200

Én azért megértem Selby fájdalmát, mert Ronnie úgy állt oda 14-16-nál, hogy "most már nincs mit vesztenem, de azért megmutatom ennek a tökölődős majomnak, hogyan kell szerintem azt a játékot játszani". Gondolkodás nélkül rápróbált minden nehéz hosszú pirosra és mind be is jött neki, amikor sznúkerbe került, akkor csak izomból megküldte, teljesen a szerencsére bízva magát, pedig ilyenkor nem 50-50% hogy jól vagy rosszul sül el, hanem inkább 20-80 és neki a 20% esély jött be. Persze a szerencse után még meg kellett löknie a nagy brékeket és azt tökéletesen meg is oldotta.

bakibaby Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30199

Itt lehet (pl.) visszanézni:  https://www.youtube.com/watch?v=mKcZ-aoKxZQ

2:35:30-tól az utolsó frame. Egy majd' nyolc perces safety-vel kezdenek, 2:43:00-nál löki be Roonie az első pirosat..

Aztán ugye 64-nél ront egy hosszú pirosat, izgalmassá téve a végét.

Dolada123 Creative Commons License 2020.08.15 0 2 30198

2 ilyen lökése volt a hajrában, az egyik egy Selby malac után, a másik, amikor S sokadszor akkor sem próbált rá egy jobb közép piros ziccerre, amikor már közepes amatőrök is rámennek a belökésre. Mondtam is magamban, ezt megkeserülöd S. Neked nyilván imponál ez a szándékosan túl sokat hezitáló, az ellenfelet frusztráló kifárasztásos módszere. így teljesen érthető a te lekicsinylő meglátásod, meghát gondolom, a zseniket sem kezeled a helyükön. az meg ugye mellékes, hogy Sullivan az utolso 3 frame-ben milyen állásokból lökött hosszú pirosakat 10-ből 9-et, más rajta kívül kereste volna " a zseniális" safety sanszokat. Az izomból lökött két safetyjében a fehéret mindkétszer igen jó helyre varázsolta komoly visszahúzásokkal. Most egy kicsit várhatsz amíg újra élvezheted Mark csupa fantázia játékát.

potika Creative Commons License 2020.08.15 -3 0 30197

Tipikus Ronnie válasz : cinikus, kárörvendő, bunkó. Soha nem szabad izomból lökni agyatlanul, ez baromság, egyszerűen mázlija volt. Remélem Wilson legyőzi.

Előzmény: twohandedtweener_ (30196)
twohandedtweener_ Creative Commons License 2020.08.15 0 2 30196

haha, jó válasz :

„Ilyen állásoknál olyan erősen löksz, ahogy csak tudsz, remélve, hogy nem hagysz állást. Még mindig több értelme van, mint egy rossz  elgondolás miatt 40 pontot ajándékozni az ellenfélnek. Ha ugyanolyan jó lennék a biztonsági játékban, mint Mark, biztosan finomabban löknék, de a játék ezen oldaláról nincs sok fogalmam. Kicsit keserű most ez számára, mert kikapott a vébé elődöntőjében, és ez teljesen érthető” – mondta a döntőben az angol Kyren Wilsonnal találkozó O’Sullivan.

:D

Előzmény: broken9191 (30188)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30195

Én meg rájöttem, hogy amikor nem nézem, akkor suli van mindig nyer:)))) Tegnap is inkább a Trollt néztem és 10 előtt láttam, hogy még mindig Selby vezet és ő áll az asztalnál, no gondoltam, nem bosszankodom, hanem inkább lefekszem szuszókázni:DDDD

Mindenesetre HIHETETLEN!!!!!!!! És hihetetlen volt a Wilson meccs utolsó frémje is, amit viszont láttam:)))))

Ja, még annyit, hogy pedig Selby piszokul akart nyerni, minden lökést meggondolt, megfontolt és 99%-ban csont nélkül teljesített!!!! HIHETETLEN!!!Persze akkor is fenn tartom a Hendry szindrómát suli van esetében!!!!! Ez az élet rendje, lehet, hogy ez volt suli vannak a Hendry féle utolsó 147ese!!!!

Előzmény: local75 (30192)
jaro1979 Creative Commons License 2020.08.15 -1 0 30194

Nagyon örülök Ronnie továbbjutásának,14:16-nál szerintem nem sok hittek ebben.Ronnie játékát néha nehéz követni,hullámzik mint a tenger.Egyszer  4-5 perc alatt simán felépìt egy 100-as break-et,szépen terelget és építkezik, valamikor pedig belebikáz a pirosak közé és lesz ami lesz.Az utolsó frame -bev 64- nél elakadt egy rosszul terelésnél akkor lettem tiszta ideg de szerencsére egy gyönyörű piros a jobb alsóba meghozta neki a sikert.

Selby nagyon ideg volt a mérkőzés után  látszott rajta,ritkán kap ő ki így a végén.Ronnie- n viszont látszott a felszabadultság a studióban nagy kő esett le a szívéből abban biztos vagyok.

Wilson is egy kellemetlen karakter megfontolt, küzdő játékos,de egy pár fokkal jobb mint Selby.

HG. Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30193

Hát, ha valaki csak 1 napot hajlandó snooker nézésre fordítani az életéből, akkor a 2020.08.14 legyen az :)

Az 1. elődöntőn dráma minden mennyiségben, én még nem láttam olyan meccset, ahol 186 pont kerekedett volna, és 83-mal nem lehet nyerni. Mindezt természetesen egy vb elődöntő utolsó frame-jében...

A 2.-on pedig... két ellentétes világ csapott össze nagyon keményen, és Ronnie O'Sullivan megmutatta, miért szereti őt a fél világ. Az utolsó 3 frame nagyon kemény volt, a hosszú induló pirosakat élő ember egy első forduló első meccsén nem vállalja be, nem hogy amikor a kés a nyakán van, és nem is akárki tartja a kezében...

Holnap-holnapután is két külön világ csap össze, én már nem jósolok semmit :)

local75 Creative Commons License 2020.08.15 0 0 30192

Én megéreztem hogy nyerni fog. Valahogy mindig úgy jön ki ha sokan kárognak itt a fórumon és temetik a hátrányban lévőt akkor fordulat várható. :P

Már kész tényként közölte itt valaki a Selby-Wilson döntőt, mikor még Wilson sem nyert. És az a meccs sem sokon múlt. 

Nem örülök Wilson győzelmének mert a hideg kiráz a csámpás beállásától, a toporgásától, és az a függöny anyag a hátán... kész katasztrófa, de most Ronnie miatt megnézem a döntőt.

Előzmény: treff2 (30189)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.08.15 -1 1 30191

Nagy grat mind a négy srácnak, remek elődöntők voltak!

Ronnienak meg mégis bejött ez a dupla vagy semmi jellegű játéka, nem ment bele hosszú safety csatákba, de ez a belelökök, aztán vagy bejön, vagy nem játék másképp is elsülhetett volna.

Persze valószínűleg úgy volt vele, hogy safety game-ekben csak veszíthet Selby ellen, így meg hátha bejön + ki is zökkenti az ellenfelét.

Hát bejött.

Megértem, ha Selby csalódott, de azért volt 1-2 olyan szituáció, amit bevállalhatott volna. Majd ha kritikus szituációkban megereszt1-2 kockázatos lökést, és nem akkor is safety-zik, akkor beszéljen disrespectfulról, vagy inkább akkor sem.

Mondom ezt úgy, hogy nagy játékosnak tartom, de nem szeretem nézni a játékát.

Azt elismerem, hogy általában hatékony, de ma a bátrabb nyert.

Törölt nick Creative Commons License 2020.08.14 0 0 30190

Ha meccs közben Selbyt ezzel felbosszantotta, akkor duplán sikerült a terve. Először is: Selbyt kizökkenthette, másik: elkerülve a safety csaták.

Az biztos, hogy Selbynél lényegesen komfortosabb Kyren Wilson, nagy kérdés, ez a nap mennyit evett ki belőlük.

Esti mérkőzés nem volt késői végetérő, a másik meg 61 perces decidert nyomott.

Előzmény: broken9191 (30188)
treff2 Creative Commons License 2020.08.14 0 0 30189

Hát, csúnyán tévedtem, Mark S., 37 éves leicesteri lakos nem szokott így elbukni a célvonalon.  (Csak azt sajnálom, hogy egyik elődöntőt se tudtam ma nézi.)

broken9191 Creative Commons License 2020.08.14 -1 0 30188

Érdemes megnézni a Selby féle meccs utáni interjút.

A disrespectful szó kb hatszor hangzott el 2 perc alatt.

Kicsit magára vette Mark ,hogy Ronnie néha agyatlanul tüzelt bele a semmibe.

WTF.

tom55 Creative Commons License 2020.08.14 0 0 30187

Keményen határozottan játszott Ronnie, nem volt izé. Demoralizáló volt, kb. mint a Bayern ma este.
Biztos nem fogadtam volna egy Ronnie - Wilson döntőre. Jó kis meccs lesz.

Előzmény: ron89 (30184)
local75 Creative Commons License 2020.08.14 0 2 30186

Sok értetlenkedő kommentet olvastam. Ha valaki nem tudná Ronnie rühelli Selby töketlen játékát. Selbynek szólt minden alkalommal mikor idegből lökte a golyókat. Meg kell nézni mikor brékel milyen finoman vezeti a golyókat. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!