Én is éppen ma gondoltam rá, hogy szokatlanul sok a sárga levél. Úgy gondolom mostanában, hogy a hideg víz okozza a levélsárgulást, és több éjszakai esőzés volt mostanában. Nyáron amióta csak és kizárólag állott vízzel hordóból locsolok, alig van sárga levelem.
Kint már csak az a néhány közismert fajtán volt mutatóban virág (sajnos).
Szép képeket hoztál te is, Fecske is!:-)
Nálam jó pár leanderemen sok sárga levél lett, másnál is van hasonló jelenség? Én már nem metszek idén, valamikor permetezés, és remélem, még sokáig kint lehetnek a szabadban a növények. Még mindig van jó pár magoncom 2011-ről, ami nem mutatta meg magát.:-(
Őszinte leszek, nekem nagyon tetszik cirom nélkül is, különleges a színe, szép a formája, jó a növény..., a cirom nekem csak ráadás!:-) Így vagyok a Magentával is, az idén nem sok cirmot láttam rajta, de akkor sem tagadnám le, hogy az én "gyerekem"!
Köszönöm az első nevében - magonc, remélem, jövőre is ilyesmi lesz. :)
A Deszki jó kérdés - szerintem így kell elfogadni, ezzel a hóbortjával. Mint írtam, én a csak sima virágot hozó ágat levágtam. Utólag gondoltam rá, hogy várni kellett volna, vajon az elágazásai milyet hoztak volna, mert ha ott is vált, mint a cirmosnál, fölös szempont a metszésnél. Viszont a sima Kewpie - akinél láttam képen - kitart a sima virágoknál, ez is jelzésértékű lehet.
Nálam kb. ennyi virág van, ami lencsevégre érdemes. Mind mostani kép, csak már a többinél ezt nem tartottam fontosnak. A leginkább a Harmóniának örülök, tavaly metszettem, egy bugát csak kiszorított magából.
Tavaly a nagy bokromon ,,mind cirmos" virágok nyíltak. Nem vágtam, nem csináltam vele semmit. Idén az először nyílt virágok ,,mind ciromtalanok" lettek. Utána változott cirmosra. Na most akkor hogyan tovább? Melyik ágát vágjam? Egy bugán belül is volt több féle.
Mostanában sok szó esik a Deszki cirmosról..., akkor most ha egy hármas elágazásnál az egyik bugán csak cirmosok nyíltak, a másikon meg tegnap egy teljesen sima, akkor jelöljem meg a cirmost, jövőre vágjam le, gyökereztessem ki és reménykedjek annak, hogy eztán annak mindig cirmos virágai lesznek? Na de amiből nőttek, az első hajtás, ami ki lett gyökereztetve, miért nem mérvadó? Mert ha az lenne, akkor mindnek cirmosnak kellene lennie, mert az első virág biztos cirmos volt. Mindenesetre csak megjelölöm a cirmosat, és a ciromtalant, aztán majd meglátom mit csinálnak jövőre.
Sok növénnyel én is úgy vagyok, hogy minek sanyargassam őket itt egy cserépben, de a leanderekről nem tudok lemondani - igaz, csak képeken láttam a csupa virág hatalmas bokrokat... de az én virágaim csak ezt a létformát ismerik, s úgy látom, beérik vele...
Ja..., nem figyeltem az "és itthonra", és arra gondoltam, pont olyan az egyik leander, mint a Narancsszoknyás, elkalandozott a gondolatom, hátha ott is magról nőtt. Nálunk is több hasonló van mostanában.
Látom, témánál vagytok!:-) Tegnap érkeztünk haza Toszkánából... Virágokat már nem annyira, de egyéb csodát rengeteget láttunk. Nagyon sok leandert láttam haragos zöld hajtásokkal, szerintem július végén ők is nekiesnek a fő virágzási dömping után.
Nem is tudom... Egyetlen leanderre sem emlékszem. Hibiszkuszok, pálmák, kaktuszok rengeteg érdekes növényt láttam, szabadban is és nemzeti parkokban is, de leander nem volt.