Az Időpont biztos! Kőbe vésve, senki kedvéért nem változtatunk rajta: hiszen tudjátok "ITT AZ IDŐ" A koncert napján (23-án) vasárnap 17:00 órakor. Kérjük a vidékieket, hogy legyenek pontosak.
A helyszín "jelenleg" pontosítás alatt, még ma este közzéteszem.
Bár végighallgattam már pár zenekar beállását és nem túl izgalmas, amikor háromnegyed óráig csak a lábdobot hallgatja az ember... szerintem 23-ra tartogassuk a puskaport :)))
Megkérdezhetem, h honnan az infó, mármint mennyire biztos???? És ma este? de nincs fent a zenekar honlapján... meg az esten és a porton sem... és hatkor kapunyitás vagy koncertkezdés van?????
tillA ezt nekünk már régen megígérte, hogy egyszer részletesen leírja majd, hogy melyik szám - és azon belül is a pontosan meghatározott részletek - mennyire tetszik neki!
Robi szavaiban a "talán" nagyon helytálló, mert hát nem voltál ott mindegyiken. (Bárcsak akár a felén lettem volna ott, nem lenne annyi elvesztegetett időm az életemben! :o( )
És megkezdett sorozatodból tudjuk, hogy az első felvétel '81. január 30-án készült.
De megígértem, meg kell tartanom a szavam. Egy éve téma volt itt a fórumon, kinek ilyen részek, milyen motívumok tetszenek az egyes Solaris-felvételekből, ki milyen zenei tanulságokat von le, megoldásokat tart a maga számára meghatározónak.
Akkor jeleztem, én is nekivágok, hogy kigyűjtsem zenehallgatói élményeim adatbázisát. Valódi elemzésre nem vállalkoztam, már csak a szükséges szakmai szókincs hiányában sem. Ellenben ambicionáltam, hogy megosszam másokkal, veletek, valójában amikor azt mondom, tetszik nekem a Solaris zenéje, mire gondolok: mi tetszik benne - tételesen?
Úgyhogy nekiestem sorban az albumoknak, s bár a Marsbéli krónikák után a Solaris 1990-nél nem jutottam tovább, az eddig kijegyzetelt számokta megosztom a topik közönségével. Hátha valaki veszi a fáradságot, és úgy hallgatja meg a lemezeket, hogy közben az én táblázataimat nézi - és kiderül, ugyanott hat-e ránk, kettőnkre ez a muzsika, avagy egész más pontokon.
A továbbiakban tehát két, önmagukban meglehetősen dicstelen kinézetű számhalmazt fogok közölni: ezek egyszerűen a lemezeken található dalok, sorrendben, és időpontok, azaz hány perc hány másodpercnél tapasztaltam az adott érzést magamon. Ezeket az "érzéseket" kategorizáltam, mert kiderült, hogy több fokozatuk van (nem csak "tetszés" és "nem tetszés").
Van egy alaphelyzet, ezt nem jelöltem.
!-jel azt, amikor már erősebben megérint a hangzás. !!-jel, amikor még erősebben. *-gal, ami a csúcs.
És ezek után még mindig kénytelen voltam egy további jelzést, de ezt észre fogjátok venni a táblázatból, nem kell hozzá külön kommentár. Kíváncsi vagyok, másokat is akkor ér ez a hatás, amikor engem.
Mert igaz, hogy rengeteg Solaris koncerten voltam, de ahhoz képest, hogy a srácok mennyit koncerteztek, csak ezek töredékén voltam ott.
Bár Robi már gyártja körülöttem a legendát ;o), amikor ilyeneket nyilatkozik rólam:
"Egyik elszánt rajongónk ... ’80 novembertől ... ott volt talán az összes budapesti és környéki koncertünkön, (...)"
(Részlet az 1838-as hozzászólásban belinkelt alábbi interjúból, a zenekar.info oldaláról.)
Azt hiszem, én is igazán akkor fogok szembesülni azzal, hogy mennyi Solaris koncert volt anno, amikor majd fölkerül a honlapra a teljes koncertarchívum!