Keresés

Részletes keresés

bokor Creative Commons License 2004.04.24 0 0 555
De ha egyszer nem piskóta, akkor miért hívják annak? Ha nem somlói, miért hívják annak? Erre keressük itt a választ.
Előzmény: Törölt nick (551)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 554
nem azért írtam, mert amatőrnek nézlek:)
csak már korábban is volt téma ez itt, hogy somlói-e az a somlói és piskóta-e az a piskóta. És hát persze, hogy nem. Örülök, hogy ebben megegyeztünk:)
Előzmény: Csupka (553)
Csupka Creative Commons License 2004.04.24 0 0 553
Kedves Gyümi, ennyira azért nem vagyok amatőr a konyhában, pontosan tudom, hogy egy tojás nélküli sütőporos tészta _nem_ piskóta, legalábbis az én fogalmaim szerint és eszembe sincs azt várni tőle, amit a sajátomtól várok. Ettől még aki ezt piskótának hívja, ám tegye, ha neki jól esik, ezen nem fogunk összeveszni.
Előzmény: Törölt nick (551)
Csupka Creative Commons License 2004.04.24 0 0 552
Ok, de a piskóta textúráját, színét, könnyűségét bizony hogy befolyásolja a tojás. Egyébként eszembe nem jutna ezt a fajta tésztát durum-vagy egyéb teljeskiőrlésű lisztből csinálni, én réteslisztből szoktam sütni és sosem lett sem lapos, sem tömör. (6 tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál rétesliszt és 1/2 csomag sütőpor).
Előzmény: saultestvér (550)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 551
a recepttel semmi gond.
De ha pont olyan sütit vársz mit amilyen a piskóta nagyot fogsz csalódni. Ez ugyanis egy másik recept, egy másik süti.
Aki piskótát akkar enni, egyen azt.
Aki bármilyen okból nem akar piskótát enni, pl. azért mert van benne tojás, és ezért hajlandó megkóstolni valami mást (netán még elhiszi, hogy finom is lehet:)) az próbálja ki ezt a receptet:)
Előzmény: Csupka (548)
saultestvér Creative Commons License 2004.04.24 0 0 550
Csak attól, ui. a sütőporból gáz termelődik (CO2), ami lazábbá teszi, megemeli (de ezt a reklámból is tudhatja a háziasszony). A tojásból nem sok gáz jön.
Előzmény: Csupka (548)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 549
Nemregen keszitettem teljesen hagyomanyos piskotat, jobb hijan teljesorlesu kenyerlisztbol (durum, mas nem volt otthon). Lapos tomor cucc lett, a sok tojas (es a sutopor) ellenere. Szvsz a liszt sikertartalma nem segitett es persze a korpa sem. Szitald at a lisztet, az meg habosabba teszi. Bar megettek igy is, mert ize viszont volt. :)
Előzmény: Csupka (548)
Csupka Creative Commons License 2004.04.24 0 0 548
Finomlisz+sütőpor a "normál" piskótába is kell, ugye, mégsem csak attól emelkedik fel a tészta és lesz piskóta a piskóta :))). Komolyan ki fogom próbálni, mert most már őszintén kíváncsi vagyok, hogy mit tud ez a recipe. Kösz.
Előzmény: Törölt nick (544)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 547
miert, finom? kostoltad mar?
Előzmény: bokor (545)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 546
ja, sarga ez sem lesz, inkabb barna :)
Előzmény: Törölt nick (544)
bokor Creative Commons License 2004.04.24 0 0 545
Esetleg egy kis kóstolót?
Ennyit a magas a labdákról...
Előzmény: Törölt nick (540)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 544
175 gr liszt
2 kaveskanal sutopor
75 gr cukor
25 gr kakaopor (karobpor)
125 gr olvasztott margarin
325 ml hideg viz

Keverd ossze a hozzavalokat, ontsd egy kizsirozott formaba, susd 160 fokon (celsius) 30 percig, aztan tuprobaval nezd meg. Ha kesz, racson hutsd ki, vagd fel es toltsd meg. A kakao elhagyhato, helyette izesitheted citrommal, vanilias cukorral.

A tortad nem a tojastol lesz magas, hanem a finomliszt+sutopor keverektol.

Ja, szivesen :)

Előzmény: Csupka (539)
bokor Creative Commons License 2004.04.24 0 0 543
Örülök, hogy ennyire örülsz.
Előzmény: Törölt nick (541)
saultestvér Creative Commons License 2004.04.24 0 0 542
Hát a bika az beugrik...
Előzmény: Törölt nick (540)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 541
De abban muvesz vagyok, valld be :)))

[kar, hogy olyan konnyu, ugrasz azonnal es oltari magasak a labdaid :) ]

Előzmény: bokor (538)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 540
Ez valami beugratas lesz, mi az a bikatej? :)
Előzmény: saultestvér (536)
Csupka Creative Commons License 2004.04.24 0 0 539
Idike, mostmár halál kíváncsi vagyok! Írd már le lécci azt a tojástalan piskóta receptet, mert nagyon fúrja az oldalam, hogy mitől lesz szép magas, sárga és könnyű a tésza, ha nem a tojástól??? (Tudom, hogy látezik un. fehérpiskóta, de abból csak a tojássárgája hiányzik, a fehérje nem.) Szóval????
Előzmény: Törölt nick (519)
bokor Creative Commons License 2004.04.24 0 0 538
Csak utaltam rá. Nem vártam, hogy valamelyik nagyeszű megint elmagyarázza. Mert mindenhez ért. Szakácsművész is a zabtejével meg a rizzsel töltött paradicsomos káposztájával, a tojás nélküli vizes piskótáról ne is beszéljünk.
Kevés ember tud ennyire felbosszantani, mint te, az is biztos...
Előzmény: Törölt nick (533)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 537
:)))))))))))))
Előzmény: saultestvér (536)
saultestvér Creative Commons License 2004.04.24 0 0 536
És a bikatejet még nem is írtam...
Előzmény: Törölt nick (529)
bokor Creative Commons License 2004.04.24 0 0 535
És a köznyelv lelkesen tejként fogyasztott minden fehéres folyadékot, amit tejnek nevezett...
Előzmény: Törölt nick (522)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 534
es az milllyen finom, muzlivel hmmm

[es itt nem lehet kapni :( ]

Előzmény: Törölt nick (532)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 533
bocs, csak egy oraval korabbi hsz-edre reagaltam, nem tudtam, hogy idokozben te tulleptel mar ezen (illetve bocs, ti - tulkeppen ki az a ti, kiralyi tobbes?)

A vegak KKK-ja, nagyon jo :))) van meg? pliz... :)))

Előzmény: bokor (530)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 532
meg van ugye a mandulatej is:)))
na jó, befejeztem a tejelést, vitázzatok tovább, élvezettel olvasom:)))
Előzmény: saultestvér (527)
bokor Creative Commons License 2004.04.24 0 0 531
:-))))
Előzmény: Lovászi (518)
bokor Creative Commons License 2004.04.24 0 0 530
Majdnemcsúnyátmondtamdenemmerekmertlealpárizol, de mi lenne, ha olvasnál is, mielőtt elkezdesz írkálni. Ezen a kérdésen régen túl vagyunk, még akkor megbeszéltük, amikor nem érezted, hogy segíts a vegák ügyének...
(mindig az a rész jut eszembe, amikor South Park lakosságának egy része ragaszkodott ahhoz, hogy zászlójuk nem rasszista. Amikor melléjük állt a KKK, tudták, hogy alapvetően jó ügyük el van veszve. Most rájöttem, te vagy a vegák KKK-ja.)
Előzmény: Törölt nick (517)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 529
tenyleg, a haltej :)))
Előzmény: saultestvér (527)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 528
Lepj tul rajta, nem ez a fontos :)

Nalunk mindennek mas a neve, talan ezert nem zavar engem, hogy valaki hogyan hiv valamit.

Előzmény: Törölt nick (526)
saultestvér Creative Commons License 2004.04.24 0 0 527
A tejelőgombákból is tej folyik, ha megtörjük őket, a halaknál meg a fiúkat hívják tejeseknek, és egyik sem tehénke.
Előzmény: Törölt nick (526)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 526
télleg jó? örülök:)
ez tipikusan az a fajta bor amit sokan nem szeretnek:)

nekem meg sose volt semmi bajom a vegasággal, sőt!!! De a zabej?!!!:))))))))

Előzmény: Törölt nick (522)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!